Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Merhaba cuma günü iki doktorla görüştüm troidden dolayı gebelik oluşmadığını ve bu arada düşürmüş bile olabileceğimi söyledi.
ne bileyim ki ultrasonla yumurtaliklariniza bakiliyor mu oluşması büyümesi catlamasi vs bende bunlarda sıkıntı olmadığı için gebeliği engellemedigini söylüyorum doktorlar 3 ayri doktor ki hatta bi aksam gittigim acilde ki kadın doğumcu da degerlerinizde gebelik engeli görünmüyor dedi benim de kafam bi milyon

Kızlar tsh haşimato kısaca tiroid hastalıkları önlem alınmadıkça tehlikeli.
Eğer ki hamilesin ama ilaç kullanmayıp rutin kontrollerine gitmiyorsan tabi ki sıkıntı olabilir. Değerler yükselip kötüye gider
Hamile kalamayanların da iyi bir endokrin bulup tedaviye başlamaları şart. Tek başına tsh normal olsa dahi diğerlerine de bakılmalı..

ben endokrine de gittim genel dahiliyeye de hepsi ayni şeyi söylüyor ben simdi suluk koyduracagim tiroid bezlerime iltihap için

Canım doktorum endokrine gerek görmedi .Bütün sonuçlara baktı yumurtlama çatlama hiç bir sorun yok tek sorun troid olarak görünüyor bazı doktorlar engel değil bazıları gebeliğe engel diyor en son iki doktora gittim ikisi de gebeliğe engel olduğunu söyledi.İlacın dozunu yükseltti ve 2 ay sonra kontrole çağırdı

LEYLI06 sana sonsuz teşekkürler. 1 ay 10 gün boyunca zencefil tedavisini uyguladım. dün doktorum tahlil sonuçlarımı gördü. (Anti TPO, A-TG, T3, T4, TSH, Kolestroller vs. çok kapsamlı tahliller) vee sonuçlar harika. hepsi normal sınırlarda. dr. bu sonuçlara göre artık troit hastası olmadığımı söyledi. 2 ay sonra takip için yeniden tahlil istedi. ilaç kullanma dedi. evet troitli arkadaşlarım, denedim ve başardım darısı tüm hastalara. teşekkürler LEYLA arkadaşım. uzun zamandır yazmamışsın, inşallah mesajımı görürsün. kocaman sevgiler...Bu arada 3 kg. verdim. bunu da belirteyim. çünkü biz haşimatolar sürekli kg. alırız. buda bana mucizenin sürprizi oldu.

Merhaba suyunu mu içtiniz zencefilin anlatabilir misin çocuğunuz var mı doktor bu konuda bilgi ver dimi?

Gercek mi bu yaa?

Merhaba suyunu mu içtiniz zencefilin anlatabilir misin çocuğunuz var mı doktor bu konuda bilgi ver dimi?
Merhaba canım, 3 çocuğum var ve 3. çocuk 5 aylıkken teşhis kondu. doğumdan 5 ay sonra işe başladım. evim işe yakın olduğu için günde 3 posta çocuk emzirmeye giderdim. buna ragmen kilo almaya başladım ve uyku basması şikayeti ile dr. gittim. sonuç haşimato. bu anlattıgım 2008 yılında. 2015 yılındayız. ogün bu gündür sürekli kg. aldım. bazan diyetler yaptım 1-2 kg. oynadı fakat geriye aldım hep. levetron ve etrox kullandım. 8 yıldır bu haplar kendimi iyi hissettirmedi.
sonra tesadüfen 1 kaç ay önce bu formu okudum. ama o zamanlar taze zencefil bulamadı. ekim ayında markete taze zencefil geldi ve ben bu küre başladım.
taze zencefili hergün sabah ve akşam aç karnına baş parmağım kadar rendeledim suyunu sıkıp bir çorba kaşığı içtim. 14 ekimde başlamıştım. 1 ay 10 gün uyguladım ve bıraktım. bu süre zarfında ilaç kullanmadım. tadı acı ama etkileri harika. mutluluk hormonu alıyormuş gibiydim. enerjik ve mutlu. 8 yıldan beri kendimi böyle iyi hissetmedim. beslenme düzenimi değiştirmediğim halde kilo verdim. (haşimato iseniz zaten hep diyette gibi yaşamak zorundasınız çünkü)
Ve 23 kasımda tahlil için dr. gittim. kendisine durumu anlattım. ilacı bıraktım dediğimde "hiç iyi yapmamışsınız" dedi. kapsamlı bir tahlil istedi. ertesi gün tahliller çıktı ve dr. şok. ilk gün beni azarlamaklı dr. ne yapmıştınız diye ilgili bir şekilde sordu. kendisine anlattım. ben artık troit hastası değilmiyim dedim. "sonuçlar öyle söylüyor ama 1,5 -2 ay sonra tahlil yapıp kontrol edelim" dedi.
hala enerjik ve mutluyum.

Ya bana da ilaçlar hiç işe yaramıyor. Tsh düşmüş görünüyor ama kilo almaya devam ediyorum ayrıca halsizim devamlı bir yerlerimde ağrılarım oluyor valla bıktım. Denemeyi düşünüyorum inşallah bende de işe yarar.

Ne güzel bende en kısa zamanda deneyeceğim aslında kafam da karışmadı değil bir çok doktor benim bu yüzden çocuğum olmayabileceğini vurguluyor acaba engel mi değil mi bilmiyorum ama zencefili mutlaka deneyeceğim benim bu tür karışım ve sularla aram kötü ama idare edicem artık teşekkürler.

Bende denemeyi dußunuyorum .Hasimatoyum .kilo problemim yok ama kendimi iyi hissetmiyorum.Zaten belirtiler uymuyo istahsızım kilom normal.

Bende denemeyi dußunuyorum .Hasimatoyum .kilo problemim yok ama kendimi iyi hissetmiyorum.Zaten belirtiler uymuyo istahsızım kilom normal.

Keşke benimde öyle olsa. diyet yapınca kilo veremiyorum, diyeti bırakınca haftada 2 kg birden alıyorum. Senin güzelmiş ya. Acaba değerlerin mi cok yuksek değildi senin? Tsh kactı mesela ilk öğrendiğinde?

Keşke benimde öyle olsa. diyet yapınca kilo veremiyorum, diyeti bırakınca haftada 2 kg birden alıyorum. Senin güzelmiş ya. Acaba değerlerin mi cok yuksek değildi senin? Tsh kactı mesela ilk öğrendiğinde?
O kadar cok tahlil oldumki.Ben normal kilolu biriyim 2 yil kolesterol ilaci verdiler .Diyet verdiler zaten diyettekiler bile cok bana dedim.ama bir ise yaramadı sonra hasimato dan oldugunu soylediler .
Bende kolesterol yuksek .Tiroid ilacı kullanmazsam kolesterol yukseliyor.Artik bakmiyorum bile tahlillere 6 ayda bir endokrin dr uma gidiyorum doz ayarlaması yapiyor b12 ignesi veriyor .Bu igne ağrilarima iyi geldi benim .B12 normal olur kanda ama kullanilmaz dedi.dr um cok iyi biri .B12 raporu cokardi artık hep vurulabilirsin dedi yoksa sağlik ocağı igne yapmiyor.
Baska endokrincide vermemisti artik baska birine gitmiyorum .Semin Fenkçi dr
um.

Arkadaşlar bu habere çok sevindim. Deneyecekler ve denemeye deva edenler lütfen sonuçları paylaşsın burada, herkeste işe yarıyor mu bakalım? Takipteyim.

Merhaba
Gecen yıl ben de uyguladım ama zencefılın suyu az cıkıyodu katı meyve sıkacagında
Sız ne sekılde tukettınız
Ben de hasımato hastasıyım
Emzırdıgım ıcın dr ılacı kesti
Yazarsanız cok sevınırım

1 parmak zencefili rendelemisler hergun oyle okudum .Bende ugraßmam meyve sıkacağıyla .

Valla dogru beN de yaptım gecen sene
Her gun katı sıkıcakta yaptım
Cok zor oluyordu kur yıka her gun her gun
Derken hamıle kaldım kendiliğinden
Zencefıl mı mucıze
Dıger yaptıklarım mı bılemıyorum
Sag ol arkadasım hemen alayım bugun
Eski duygularım depreşti
1 parmak zencefili rendelemisler hergun oyle okudum .Bende ugraßmam meyve sıkacağıyla .
n

Arkadaş rendeledim demiş. Rendeleyip temiz bir tülbentle sıkarak daha çok su çıkartırsın sanıyorum cihaza göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…