- 13 Şubat 2015
- 1.445
- 1.132
- 83
- 39
Çok çok umut oldun bana Allah razı olsun canım benimde fsh LH hepsi normal çıkıyo ama amh çok düsuk. 2 gün öncesine kadar erken menapoz muamelesi yapılıyordu ama Allah razı olsun doktorumdan kafamdaki soru işaretlerini netlestirdi çünkü benim fsh hep normal çıkıyo çok bozdular moralimi bu fsh yanlış inanmıyorum diyen doktorlar oldu. Çok ağladım.yeni evliyken ve hiç bebek düşünmezken hiç denemeden direk tüp bebek yaptık o telaşla çok korkuttular bizi 3 yumurta oldu ilaçlarla 3 u de döllenme ama 1 i çok iyi kalitede, transfer edildi sonuç negatif Mart ayında oldu. Şimdi de doktor değiştirdim. Çörek otu bal tarçın dışında ne kullandin canimCanım üzülme ve yazacaklarımı iyi oku
Benım 4 sene olmadı
Eşimde de varikosel vardı
Bende haşimato ben de bilmiyordum kalp çarpıntısı ile dahiliyeye gıttım teshıs kondu
Hıc bılmıyordum bıle hamılelıge engel olacagını
Tum hormon testlerim normaldi
Fsh lh vs
Fakat anti tpo 500 lerdeydi
Neyse endokrıne gıttım ılaca basladık
Cocuk dusundugumu soyledım
Zaman ıcınde okudum arastırdım evet engel olabılıyor fakat ımkansız olmayacagını ogrendım
Ilacı duzenlı aldım olmayınca hamılelık tup bebege karar verdık
Tup bebek yapalım derken ben de ılaclarla sadece ıkı yumurta olustu ve doktorum tedavıyı ıptal etti
Yasadıgım şoku anlatamam düşünsene son çare tüp bebeğe bile cevap veremiyorum
Hastane ayaga kalkmıstı o gun
Çok agladım gunlerce kendime gelemedim
4 yıl Allaha cok dua ettım
Derken endokrını aradım ve dedım ki benım sadece ıkı yumurtam olustugu ıcın tedavım ıptal oldu
Dedi ki hasımato yumurtaları baskılayabılır
Selenyum hapı kullan sonra ki tedavinde
Ben o ay çörek otu bal tarcın karısımı yaptım
Eşime bol boş havuc suyu ve portakal suyu ıcırdım
Kabak cekırdegı yedim
Hep dua ettim
Aralık ayındaki hüsran ocak ayında kendiliğinden hamilelikle sonuclandı:)
Oglum oldu 45 günlük şu an
Zamanında dogum yaptım
Yok düşüğe sebep olur yok olmaz yok öyle böyle
Hepsi hikayeymiş
Canlı örneğim işte
Allah istedimi hiç bir engel kalmıyor
Umarım seninde olur sıkma canını olur mu
Bir yumurta bile cıksa olur
Yeter ki inan
Bende de bu şikayetler vardı ilaç kullanmaya başladım bir azaldı ama yorgunluk ve eklem ağrılarım çokBen yorgunluk halsizlik eklem ağrısı unutkanlık üşüme karamsarlık şikayetiyle gittim haşimato ve tsh yüksekliğini öğrendim üstelik troid demir eksikliği ve b12 eksikliğine neden oluyormuş
Selenyum ne canım nasıl kulancamCanım üzülme ve yazacaklarımı iyi oku
Benım 4 sene olmadı
Eşimde de varikosel vardı
Bende haşimato ben de bilmiyordum kalp çarpıntısı ile dahiliyeye gıttım teshıs kondu
Hıc bılmıyordum bıle hamılelıge engel olacagını
Tum hormon testlerim normaldi
Fsh lh vs
Fakat anti tpo 500 lerdeydi
Neyse endokrıne gıttım ılaca basladık
Cocuk dusundugumu soyledım
Zaman ıcınde okudum arastırdım evet engel olabılıyor fakat ımkansız olmayacagını ogrendım
Ilacı duzenlı aldım olmayınca hamılelık tup bebege karar verdık
Tup bebek yapalım derken ben de ılaclarla sadece ıkı yumurta olustu ve doktorum tedavıyı ıptal etti
Yasadıgım şoku anlatamam düşünsene son çare tüp bebeğe bile cevap veremiyorum
Hastane ayaga kalkmıstı o gun
Çok agladım gunlerce kendime gelemedim
4 yıl Allaha cok dua ettım
Derken endokrını aradım ve dedım ki benım sadece ıkı yumurtam olustugu ıcın tedavım ıptal oldu
Dedi ki hasımato yumurtaları baskılayabılır
Selenyum hapı kullan sonra ki tedavinde
Ben o ay çörek otu bal tarcın karısımı yaptım
Eşime bol boş havuc suyu ve portakal suyu ıcırdım
Kabak cekırdegı yedim
Hep dua ettim
Aralık ayındaki hüsran ocak ayında kendiliğinden hamilelikle sonuclandı:)
Oglum oldu 45 günlük şu an
Zamanında dogum yaptım
Yok düşüğe sebep olur yok olmaz yok öyle böyle
Hepsi hikayeymiş
Canlı örneğim işte
Allah istedimi hiç bir engel kalmıyor
Umarım seninde olur sıkma canını olur mu
Bir yumurta bile cıksa olur
Yeter ki inan
Çok çok umut oldun bana Allah razı olsun canım benimde fsh LH hepsi normal çıkıyo ama amh çok düsuk. 2 gün öncesine kadar erken menapoz muamelesi yapılıyordu ama Allah razı olsun doktorumdan kafamdaki soru işaretlerini netlestirdi çünkü benim fsh hep normal çıkıyo çok bozdular moralimi bu fsh yanlış inanmıyorum diyen doktorlar oldu. Çok ağladım.yeni evliyken ve hiç bebek düşünmezken hiç denemeden direk tüp bebek yaptık o telaşla çok korkuttular bizi 3 yumurta oldu ilaçlarla 3 u de döllenme ama 1 i çok iyi kalitede, transfer edildi sonuç negatif Mart ayında oldu. Şimdi de doktor değiştirdim. Çörek otu bal tarçın dışında ne kullandin canim
Ne demek canım ya
Çok iyi anlıyorum ben de aynı yollardan gectım
Corek otu bır tatlı kasıgı
Bal bır tatlı kasıgı
Ve bı tutam tarcın her gun karıstırıp yedım
Her aksam havuc suyu bır cay bardagı ıctım
Eşimde içti
Her sabah portakal suyu içtim
Bizlerin biliyorsun bagısıklık sıstemı kuvvetlı olmalı... Sigarayı azalttım baya
Ve cok dua ettım
Sana yarın cocugu olmayanlar ıcın dualar var bir suru hepsını mesaj atıcam
Selenyum bir deger canım
Hasımatonun baskısını kırabılırmıs bır nebze
Dr la konus tabı
Adetlerın duzenlı mı bu arada?
Canım dedim ya Allah isterse önünde kimse duramazBunları duymaya ihtiyacım vardı bazen insan kendini çıkmazlarda gibi hissediyor çaresiz yorgun ve ne yapacağını bilmez halde öyle yoruldum ki bazen diyorum artık çabalama bırak hayatına bak rabbim sana nasip etmeyecek demek ki diyoru ama içimdeki anne olma duygusunu bastıramıyorum rabbim dileyen tüm arkadaşlara hayırlı zamanda nasip etin inşallah.
Benim tsh 3,53 anti tpo 149 ben hem haşimato hemde hiportoidi mi oluyorum acaba
Bu arada denedın mı tup bebek cnmBunları duymaya ihtiyacım vardı bazen insan kendini çıkmazlarda gibi hissediyor çaresiz yorgun ve ne yapacağını bilmez halde öyle yoruldum ki bazen diyorum artık çabalama bırak hayatına bak rabbim sana nasip etmeyecek demek ki diyoru ama içimdeki anne olma duygusunu bastıramıyorum rabbim dileyen tüm arkadaşlara hayırlı zamanda nasip etin inşallah.
Benim tsh 3,53 anti tpo 149 ben hem haşimato hemde hiportoidi mi oluyorum acaba
Evet çok zor 2,5 yıldır maddi manevi tükendik bütün birikimimizi harcadık ama netice yok sebepsiz dediler ne eşimde ne bende sorun bulamadılar aşılama ve iğne tedavisi denedim ama tutmadı .Bu arada denedın mı tup bebek cnm
Tek sende mı sorun
Eşin de var mı
Yanı tek sıkıntı tıroıd mı
Canım işte bu guzel bırsey tsh düşecek ve rahatca tedavıne baslayacaksınEvet çok zor 2,5 yıldır maddi manevi tükendik bütün birikimimizi harcadık ama netice yok sebepsiz dediler ne eşimde ne bende sorun bulamadılar aşılama ve iğne tedavisi denedim ama tutmadı .
Sonra polip var dediler ameliyat oldum hormon testinde de haşimato olduğumu öğrendim şuan doktorlar sorunun sadece bu olduğunu söylüyor tsh 1 e düşene kadar bekleyip tedaviye başlayacağım
İnan artık maddi olarak tükendim özele gidecek gücüm kalmadı üniversite hastanesine gidiyorum doktorumda ilgili anlayışlı en azından paragöz değil artık rabbim neyi naip ederse o son kez aşılama ve tüp bebek deneyip bırakacağım artık gücüm kalmadı.Canım işte bu guzel bırsey tsh düşecek ve rahatca tedavıne baslayacaksın
Allah inşallah nasip etsin sana da
Umudunu yitirme
Doktorunu ve merkeZını ıyı sec iyi arastır
Bak göreceksin olacak Allahın izniyle
Anlıyorum öyle ıyı anlıyorum ki hem deİnan artık maddi olarak tükendim özele gidecek gücüm kalmadı üniversite hastanesine gidiyorum doktorumda ilgili anlayışlı en azından paragöz değil artık rabbim neyi naip ederse o son kez aşılama ve tüp bebek deneyip bırakacağım artık gücüm kalmadı.
Rica ederim canım, İNŞALLAH sonuç alırız.Evet mantıklı denerim canım sag ol
İlaç kullanmadıgım ıcın cok kılo aldım
Rejım de olsa fatketmıyo hasımato da
Tek care bu şimdilik
Peki canım, yürüyüş yaptın mı bu kürü uygularken?kızlar haşimato hastalığı vucuttaki b12 vitamininin emilimini azaltıyor, trigliserid ve kolestrol seviyesini yükseltiyor. trigliseritim 199 dan 116 ya kolestrolüm 255 ten 216 ya düştü. dr. her gün yürüyüş yap kolestrolün düşer dedi. yani zencefil bunlarıda düzene sokuyor. b12 orta seviyede çıktı. vitamin verir diye düşündüm gerek yok dedi. et, balık, yumurta tüketin.
Selenyum ne canım nasıl kulancam
Peki canım, yürüyüş yaptın mı bu kürü uygularken?
Bir de zencefili sıkıp içtikten hemen sonra arkasından ya da birlikte su içebiliyor muyuz ve kaç dk/saat sonra kahvaltı-yemek yiyebiliyoruz?
Yani 30dk sonra yiyip içmeye başlıyoruz, tamamdır. Yürüyüşü 2 hafta boyunca hergünmü yaptın peki bir de süresi?ilk iki haftada yürüyüş yaptım ve 2 kiloyu da o zaman attım. sonrasında spor filan yapamadım, hatta doğum günleri filan vardı yediklerime de dikkat edemedim ama kilo almadım, üstelikte 1 kg daha verdim. kilolardan ziyade kendinizi enerjik ve mutlu hissetmeniz çok güzel. İlaç kullanırken yediğiniz her şey vücudunuza yağ olarak yapışıyor adeta. zencefili içmeden önce sabah 1 bardak su içtim. ama zencefilden sonra yarım saat kesinlikle su bile içmedim.
zencefili içtikten sonra size tokluk ve enerji verdiğini fark edeceksiniz zaten.
Merhaba kızlar bende hasimato hastasıyım 8 ay önce öğrendim. Meğer çok geç kalmışım. Benim yumurtaları bitirmiş bu hastalık çocuğum olmuyor o yüzden. Rezervim bitmek üzere gelecek ay tüp bebeğe başlıcam inşallah tabi yine ertelenmezse.çünkü yumurta bile göremiyor doktorlar. Bu durumun hasimato dan kaynaklandığını söyledi doktor. Yumurtalarimiz troid bezlerine benzediği için onları yok ediyormuş. Ama bu bazı hastalarda oluyormuş bütün hastalarda olmayabilirmis. Bişe soracağımswet2006 ben gelecek ay tüp bebeğe başlayacağım için riske atmak istemiyorum sonuçta herkese aynı etkiyi gostermeyebilir. İlacı bıraktığını soylemissin. Bırakmayıp devam etsek olur mu acaba.
Canım yarım kilo zencefil aldım hazır bekliyor öncesinde bugün aile dr.uma gidip tahlil yaptırmak istiyorum değerlerde ki değişimi görebilmek adına. En elzem hangi değerlere baktırmamı önerirsin?
Tamam canım not alıyorum, sağol.doktor bende ayrıntılı kan değerlerime, A-TG, Anti TPO, ferritin, FOLAT, T3, T4, TSH ve B12 baktı. Ben doktoruma ilacı bıraktım ve bitkisel bişey yaptım, hastalık devam ediyormu ona göre bakın dedim bunları baktı. senin doktorunda aynı şeylere bakar büyük ihtimalle.
Yıllardır ben de ferririb eksikliği var zatendoktor bende ayrıntılı kan değerlerime, A-TG, Anti TPO, ferritin, FOLAT, T3, T4, TSH ve B12 baktı. Ben doktoruma ilacı bıraktım ve bitkisel bişey yaptım, hastalık devam ediyormu ona göre bakın dedim bunları baktı. senin doktorunda aynı şeylere bakar büyük ihtimalle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?