Troid rahatsızlığı ve -tedavisi yoktur diye bilinen haşimato troiditi- kesin tedavi

Çok çok umut oldun bana Allah razı olsun canım benimde fsh LH hepsi normal çıkıyo ama amh çok düsuk. 2 gün öncesine kadar erken menapoz muamelesi yapılıyordu ama Allah razı olsun doktorumdan kafamdaki soru işaretlerini netlestirdi çünkü benim fsh hep normal çıkıyo çok bozdular moralimi bu fsh yanlış inanmıyorum diyen doktorlar oldu. Çok ağladım.yeni evliyken ve hiç bebek düşünmezken hiç denemeden direk tüp bebek yaptık o telaşla çok korkuttular bizi 3 yumurta oldu ilaçlarla 3 u de döllenme ama 1 i çok iyi kalitede, transfer edildi sonuç negatif Mart ayında oldu. Şimdi de doktor değiştirdim. Çörek otu bal tarçın dışında ne kullandin canim

Son düzenleme:
Ben yorgunluk halsizlik eklem ağrısı unutkanlık üşüme karamsarlık şikayetiyle gittim haşimato ve tsh yüksekliğini öğrendim üstelik troid demir eksikliği ve b12 eksikliğine neden oluyormuş
Bende de bu şikayetler vardı ilaç kullanmaya başladım bir azaldı ama yorgunluk ve eklem ağrılarım çok

Selenyum ne canım nasıl kulancam

Bi

Canım dedim ya Allah isterse önünde kimse duramaz
Lütfen üzülmemeye calıs
Zor bılıyorum cok zor
Ama kendını uzer yorarsan daha da cıkmaza girer
Ben mesela oldu cok sukur ama olmasaydı sonuna kadar gıdecektık
Tedavım ıptal olduktan ıkı ay sonra yıne baslayacaktım düşün ki ben 33 yasındayım
Hep inandım hep
Neyi dusunursen onu cekersın unutma
Iyı seyler dusun
Degerlerını yazmıssın
Ben tek hasımato ıle ılgılı yorum yapabılırım canım
Cunku tsh ve digerleri normal benim

Bu arada denedın mı tup bebek cnm
Tek sende mı sorun
Eşin de var mı
Yanı tek sıkıntı tıroıd mı

Bu arada denedın mı tup bebek cnm
Tek sende mı sorun
Eşin de var mı
Yanı tek sıkıntı tıroıd mı
Evet çok zor 2,5 yıldır maddi manevi tükendik bütün birikimimizi harcadık ama netice yok sebepsiz dediler ne eşimde ne bende sorun bulamadılar aşılama ve iğne tedavisi denedim ama tutmadı .
Sonra polip var dediler ameliyat oldum hormon testinde de haşimato olduğumu öğrendim şuan doktorlar sorunun sadece bu olduğunu söylüyor tsh 1 e düşene kadar bekleyip tedaviye başlayacağım

Canım işte bu guzel bırsey tsh düşecek ve rahatca tedavıne baslayacaksın
Allah inşallah nasip etsin sana da
Umudunu yitirme
Doktorunu ve merkeZını ıyı sec iyi arastır
Bak göreceksin olacak Allahın izniyle

Canım işte bu guzel bırsey tsh düşecek ve rahatca tedavıne baslayacaksın
Allah inşallah nasip etsin sana da
Umudunu yitirme
Doktorunu ve merkeZını ıyı sec iyi arastır
Bak göreceksin olacak Allahın izniyle
İnan artık maddi olarak tükendim özele gidecek gücüm kalmadı üniversite hastanesine gidiyorum doktorumda ilgili anlayışlı en azından paragöz değil artık rabbim neyi naip ederse o son kez aşılama ve tüp bebek deneyip bırakacağım artık gücüm kalmadı.

Anlıyorum öyle ıyı anlıyorum ki hem de
Allahım nasip etsin sana da
Olacagına inan hep inan canım

Peki canım, yürüyüş yaptın mı bu kürü uygularken?
Bir de zencefili sıkıp içtikten hemen sonra arkasından ya da birlikte su içebiliyor muyuz ve kaç dk/saat sonra kahvaltı-yemek yiyebiliyoruz?

Son düzenleme:
Selenyum ne canım nasıl kulancam

Tiroit için çok önemli bir elementtir. Solgar gibi markalarda takviye olarak satılır. Doz aşımı vücuda zarar verir. Bu yüzden tahlil yaptırmak ve doğru dozda almak önemlidir. Selenyum testini üniv. has. de yapmıyorlarmış ben istedim ama olmadı. Bir yerlerde; KIZILAY'da ücretli olarak yapıldığı okumuştum ne kadar doğru hala yapılıyor mu bilmiyorum. Arayıp sorabilirsiniz. "Doğal olarak kişiye günlük yeterli doz; 1 avuç kavrulmamış çiğ ayçekirdeği" zengin selenyum kaynağıdır. Sizin için açıklayıcı şu yazıları buldum. Bilmeyenlerde okuyup bilgilensin.

Selenyum ne işe yarar?

Selenyum hücre çoğalmasına yardım eden; göz, kalp, karaciğer, saç ve tırnak sağlığımız için önemli bir elementtir

Hayatta kalmak için oksijene ihtiyaç duyar, nefes alırken oksijen soluruz ama oksijen vücut için aynı zamanda riskli bir maddedir, çünkü molekülleri aşırı reaktif hale getirebilir. Oksijen içeren moleküller aşırı reaktif hale gelince de etraflarındaki hücre yapılarına zarar vermeye başlayabilirler. Kimyada oksijenle ilgili bu dengesiz duruma “oksidatif stres” adı verilir.
Selenyum oksijen moleküllerinin aşırı reaktif hale gelmesini engelleyen bir grup besinle birlikte çalışarak oksidatif stresi önlemeye yardımcı olur. Oksidatif stres kan damarı hasarının kaynağı olarak gösterildiği gibi birçok kalp hastalığı durumunda da düşük selenyum tüketiminin hastalığa katkısı olan bir faktör olduğu belirlenmiştir. Benzer şekilde oksidatif stresin eklemlerin içine ve etrafına zarar verdiği romatoid artirit hastalığında da beslenmede selenyum eksikliği, hastalığa katkısı olan sebeplerden biridir.
Ayrıca iyota ek olarak selenyum da tiroit bezinin düzgün şekilde çalışması için önemli bir mineraldir. Tiroidin en aktif şekilde hormon üretebilmesi için selenyum sadece gerekli olmakla kalmaz, üretilen hormon miktarını düzenlemeye de yardımcı olur. Busnlara ek olarak selenyum, kanser önleyicidir. Zarar görmüş hücrelerde DNA onarımı ve sentezini eyleme geçirir, kanser hücrelerinin çoğalmasını engeller.

Selenyumdan zengin besinler
Özetle selenyum antioksidan olarak E vitamini ile birlikte hücrelerinizi oksidasyona karşı koruyarak, kanser, kalp hastalıkları ve diğer sağlık sorunlarının önlenmesinde yardımcıdır. Hücre çoğalmasına yardım eder. Göz, kalp, karaciğer, saç ve tırnak sağlığımız için önemli bir elementtir.

Selenyumdan zengin yiyeceklerin yararları;
Hücreleri serbest radikal zararından korur. Serbest radikaller oksijen metabolizmasının doğal yan ürünleri olup, kanser ve kalp rahatsızlıklarının ilerlemesine katkıda bulunabilir.
Tiroit hormonu üretimini kolaylaştırır. Selenyum eksikliği iyot eksikliğinin etkisini artırabilir. İyot, tiroit hormonunun sentezi için temel bir bileşendir.
Eklem iltihabını düşürmeye yardımcıdır.
Bitkisel besinler, dünya genelinde birçok ülkede selenyumun başlıca kaynaklarıdır. Gıda içindeki selenyum miktarı, bitkilerin geliştirildiği, hayvanların yetiştirildiği toprağın selenyum miktarına bağlıdır. Avrupa’da toprak selenyum bakımından fakirdir. Selenyum seviyesi en düşük yerler İspanya, Yunanistan ve Doğu Avrupa’dadır. Bu sebeple deniz ürünleri ve hayvan etleri daha iyi kaynaktır, yağlı tohumlar da önemlidir.
Ton balığı, pisi balığı, karides, dana karaciğeri, somon, ceviz, ay çekirdeği, hindi ve dana eti ile tam tahıllar selenyum kaynağı besinlerdendir. Sebze ve meyvelerde çok fazla bulunmaz.

Tavsiye edilen günlük miktar
Selenyum, yüksek dozda zehirli olabilir. Günlük ihtiyaç 50-70, tedavi dozları ise günlük 100 - 200 mikrogram olarak bildirilmektedir. Aşılmaması gereken doz ise günlük 200 mikrogramdır. Tablet olarak C, E ve A vitaminleriyle alınabilir. Ayrıca B vitaminleri emilimini artırıcı özelliğe sahiptirler.

Selenyuma ihtiyaç olduğunun işaretleri

Kaslarda zayıflık veya ağrı.
Saç veya ciltte renk solma/renk kaybı.
Tırnak yataklarında beyazlaşma.

Aşırı folat B12 eksikliğini kötüleştiriyor

Tufts Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, B12 vitamini eksikliğinin çok fazla folat tarafından şiddetlendiriliyor olabileceğini öne sürüyor. Çalışmada hem B12 vitamini eksikliği hem de kanında yüksek folat seviyeleri bulunan bireylerde homosistein ve metilmalonik asit seviyelerinin çok daha yüksek olduğu bulundu. Hatırlatmak gerekir ki yeterli ve dengeli beslenmede her besin öğesini uygun miktarda tüketmek önemlidir.

İyi Yaşam | Dilara Koçakbilgi@mezurasaglik.com.trTüm Yazıları »
Milliyet Gazete

Taylan Kümeli – Selenyumun Faydaları
Vücut dokularının orkidasyon nedeni ile zarar görmesini engeller ve dokuların erken yaşlanmasına karşı olumlu yönde etkileri bulunmaktadır.

Erkeklerda bulunan selenyumun yarısı üreme sisteminde bulunduğu için erkeklerin selenyuma ihtiyacının daha çok olduğu düşünülür.

Bağırsaklardan %60 (yüzde 60) oranında emilir ve erkeklerde üreme sistemi ile, her iki cinste böbrek, dalak vepankreasta bulunur. Vücuttaki Selenyum miktarı 1 mg‘dan bile azdır.

Selenyum neye yarar ?

Selenyum’un en önemli etkisi antidoksan özelliğidir ve bu özelliği sayesinde kalp krizi riskini büyük derecede düşürür.

Hücrelerin, dolayısı ilede vücut dokularımızın yaşlanmasını geciktirir ve Alkol, sigara, civa, orkide yağlar gibi insanlar için zararlı etkileri olan maddelerin zararlarını azaltıcı etkisi bulunur.

Protein sentezi, büyüme ve gelişmeye yararlı etkileri bulunur.

Kan hücrelerine ait kromozomların zarar görmesini engeller.

Sperm üretimi ve canlılığını arttırır.

Deri sağlığını arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek içinde kullanılabilir.

Keshan hastalığı olarak bilinen bir tür kalp damarı hastalığı üzerinde olumlu önleyici etkileri bulunmaktadır.

Selenyum eksikliği, bölgede bulunan toprağın selenyum miktarı ile doğrudan ilişkilidir. Araştırmalara toprakları selenyum açısından fakir bölgelerde, normal bölgelere oranla meme kanseri, akciğer kanseri ve kalınbağırsak kanseridaha çok görülmektedir.

Kalp ve damarlardaki esnekliğin azalması ile kas yapısında ki zayıflığın belirmesi, selenyum eksikliğinin belirtilerindendir. Çocuklarda selenyum eksikliği fetal kardiyomyopatiye neden olur. Sürekli alınmasıda sakıncalıdır.

Kas ve kalple ilgili sorunlar, görme, ağızda kötü bir tat, dişlerde çürüme, ağızda koku oluşumu, tırnaklarda kırılma,saçlarda dökülme ve deride değişiklikler görülebilir.

Selenyum açısından zengin yiyecekler :

En çok olarak deniz ürünlerinde, et ürünlerinde ve karaciğerde, böbrek gibi sakatatlarda bulunur. Tahıllarda da selenyum bulunur fakat bu bitkilerin yetiştikleri toprağın selenyum açısından zenginliği ile doğru orantılıdır. Bu yüzden sebze ve meyveler iyi selenyum kaynakları değillerdir.

· 200 gram patateste 903 mg selenyum bulunur.

· 85 gram tonbalığında 69 mg selenyum bulunur.

· 1 orta boy yumurtada 31 mg selenyum bulunur.

· 28 gram ayçekirdeğinde 22 mg selenyum bulunur.

· 85 gram hindi göğsünde 27 mg selenyum bulunur.

· 85 gram tavuk göğsünde 22 mg selenyum bulunur.

· 1 dilim ekmekte (25 gram) 10 mg selenyum bulunur.

Büyük ve beyaz etli balıklar önemli miktarda selenyum içerirler. Hamsi, istavrit gibi küçük balıklar ise kalsiyumaçısından zengindirler. Haftada 2 veya 3 kez günde 180 ile 200 gram arası tüketilmesinde sakınca yoktur.

Yaş aralıklarına göre günlük selenyum ihtiyaçları:

Çocuklar:
1 – 6 yaş arası : 20 mikrogram
7 – 10 yaş arası : 30 mikrogram

Erkekler:
11 -14 yaş arası : 40 mikrogram
15 -18 yaş arası : 50 mikrogram
19 -51 yaş ve üstü : 70 mikrogram

Kadınlar:

11 – 14 yaş arası : 45 mikrogram
15 – 18 yaş arası : 50 mikrogram
19 – 51 yaş ve üstü : 55 mikrogram

Prof. Dr. Metin Özata'nın "Vitamin, mineral ve bitkisel ürün kullanım rehberi" adlı kitabından alıntı aşağıdaki linkte;

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1961.htm

Son düzenleme:
Peki canım, yürüyüş yaptın mı bu kürü uygularken?
Bir de zencefili sıkıp içtikten hemen sonra arkasından ya da birlikte su içebiliyor muyuz ve kaç dk/saat sonra kahvaltı-yemek yiyebiliyoruz?

ilk iki haftada yürüyüş yaptım ve 2 kiloyu da o zaman attım. sonrasında spor filan yapamadım, hatta doğum günleri filan vardı yediklerime de dikkat edemedim ama kilo almadım, üstelikte 1 kg daha verdim. kilolardan ziyade kendinizi enerjik ve mutlu hissetmeniz çok güzel. İlaç kullanırken yediğiniz her şey vücudunuza yağ olarak yapışıyor adeta. zencefili içmeden önce sabah 1 bardak su içtim. ama zencefilden sonra yarım saat kesinlikle su bile içmedim.

zencefili içtikten sonra size tokluk ve enerji verdiğini fark edeceksiniz zaten.

Yani 30dk sonra yiyip içmeye başlıyoruz, tamamdır. Yürüyüşü 2 hafta boyunca hergünmü yaptın peki bir de süresi?

Bu arada yarım kilo zencefil aldım hazır bekliyor öncesinde bugün aile dr.uma gidip tahlil yaptırmak istiyorum değerlerde ki değişimi görebilmek adına. En elzem hangi değerlere baktırmamı önerirsin?

ilacı bırakmadan devam etmen sadece troit hormonlarını daha çok çalıştırır. troitlerinin çok çalıştıgını gören doktorun ilacın dozunu düşürür. için rahat olsun sen ilacı kesme. inşallah en kısa zamanda bebek sahibi olursun. ilaçla birlikte 1-2 hafta kullan ve tahlil yaptır. sonuçlara göre ilacı kademe kademe azaltarak devam edersin.

Canım yarım kilo zencefil aldım hazır bekliyor öncesinde bugün aile dr.uma gidip tahlil yaptırmak istiyorum değerlerde ki değişimi görebilmek adına. En elzem hangi değerlere baktırmamı önerirsin?

doktor bende ayrıntılı kan değerlerime, A-TG, Anti TPO, ferritin, FOLAT, T3, T4, TSH ve B12 baktı. Ben doktoruma ilacı bıraktım ve bitkisel bişey yaptım, hastalık devam ediyormu ona göre bakın dedim bunları baktı. senin doktorunda aynı şeylere bakar büyük ihtimalle.

Tamam canım not alıyorum, sağol.

ilacı bırakmaya korkanlar, ilaçla birlikte deneyin. sonrada doktorunuza gidin. bence bu lanet hastalığın dogada böyle bir şifası varsa deneyin kızlar. kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.

Yıllardır ben de ferririb eksikliği var zaten
Onu da yapan haşimato
Ferrum fort kullanmaktan bir hal oldum
Dün aldım zencefil bugun baslayacagım
Sen de bak bakalım canım zencefılı bıraktın ya
Kılo alıcan mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…