Merhaba
Gecen yıl ben de uyguladım ama zencefılın suyu az cıkıyodu katı meyve sıkacagında
Sız ne sekılde tukettınız
Ben de hasımato hastasıyım
Emzırdıgım ıcın dr ılacı kesti
Yazarsanız cok sevınırım
1 parmak zencefili rendelemisler hergun oyle okudum .Bende ugraßmam meyve sıkacağıyla .
O kadar cok tahlil oldumki.Ben normal kilolu biriyim 2 yil kolesterol ilaci verdiler .Diyet verdiler zaten diyettekiler bile cok bana dedim.ama bir ise yaramadı sonra hasimato dan oldugunu soylediler .
Bende kolesterol yuksek .Tiroid ilacı kullanmazsam kolesterol yukseliyor.Artik bakmiyorum bile tahlillere 6 ayda bir endokrin dr uma gidiyorum doz ayarlaması yapiyor b12 ignesi veriyor .Bu igne ağrilarima iyi geldi benim .B12 normal olur kanda ama kullanilmaz dedi.dr um cok iyi biri .B12 raporu cokardi artık hep vurulabilirsin dedi yoksa sağlik ocağı igne yapmiyor.
Baska endokrincide vermemisti artik baska birine gitmiyorum .Semin Fenkçi dr
um.
Ya bana da ilaçlar hiç işe yaramıyor. Tsh düşmüş görünüyor ama kilo almaya devam ediyorum ayrıca halsizim devamlı bir yerlerimde ağrılarım oluyor valla bıktım. Denemeyi düşünüyorum inşallah bende de işe yarar.
Ne güzel bende en kısa zamanda deneyeceğim aslında kafam da karışmadı değil bir çok doktor benim bu yüzden çocuğum olmayabileceğini vurguluyor acaba engel mi değil mi bilmiyorum ama zencefili mutlaka deneyeceğim benim bu tür karışım ve sularla aram kötü ama idare edicem artık teşekkürler.
Keşke benimde öyle olsa. diyet yapınca kilo veremiyorum, diyeti bırakınca haftada 2 kg birden alıyorum. Senin güzelmiş ya. Acaba değerlerin mi cok yuksek değildi senin? Tsh kactı mesela ilk öğrendiğinde?
Canım şöyle gecen yıl tam bir yıldir haşımato hastasıydım degerlerim 500 dücanım ben zencefili küçük sarımsak rendesinde rendeledim ve suyunu elimle çıkardım. rendenin en ince tarafı ile de rendeleyebilirsiniz. yarım parmaktan dolu dolu bir yemek kaşığı çıkıyor.
bu arada bende size sorayım, geçen yıl tam olarak uyguladınız mı? sizde sonuç nasıldı?
Canım şöyle gecen yıl tam bir yıldir haşımato hastasıydım degerlerim 500 dü
Fakat tsh t4 t3 vs hepsı normaldi
CocugumuZda olmuyordu eşimde de sorun vardı
Neyse ben bu sayfayı okudum doktorum bana antı tpoların duzelmeyecegını soyledı
Ilaca devam ederken
Yapmaya basladım ama benım bır ay denemem olmadan hamıle kaldım ve mecbur bıraktım
Hamılelıkte antı tpolar 100 e dusmustu sanırım hormonsal
Dr da tsh ve dıgerlerı normal olunca hapı bıraktırdı
Kılo sorunum var benım de o yuZden tekrar yapayım dıyorum bence etkısı ılla vardır
Peki diyelım bır ay kullandık sonrasında ne yapacagız
Yanı zencefılı bırakınca yıne almayalım kılo
Siz de nasıl kılo durumu
Kimisi almıyor da
İnanıyorumben zaten yeni bıraktım zencefili. yani geçen hafta. bu p.tesi tahliller yapıldı. tahlilden 5 gün önce zencefili kestim. şimdilik birşey yapmıyorum. 1,5-2 ay sonra tahlile gideceğim. işte muammada burada acaba yeniden çıkar mı? ama dün doktora ben artık troit hastası değilmiyim dedim, sonuçlar öyle söylüyor dedi. keşke leyla arkadaşımız bu konuya da açıklık getirseydi. işin bu kısmını ancak 1,5-2 ay sonraki tahlillerde öğreneceğiz. ama şunu söyleyebilirim bağırsaklarım iyi çalışıyor. yani kilo almam söz konusu değil. 9 günden beri hiç bir şey kullanmıyorum.
ayrıca ANTİ TPO lar zencefille kesin düşüyor.
ben de alayım bugun ugrıcam zaten aktarakızlar dün doktordan dönerken aktara uğradım ve goji çileği aldım. dün akşam ve bugün 7-8 tane yedim. bu da metabolizmayı çalıştırıyormuş.
Evet dogru soluyosunkilosu 85 TL. 20 liralık aldım. bence sen zencefil suyuna başlayacaksan bunu ertele. zencefille bir arada sıkıntı olmasın. netten araştırdım goji çilegini. güya zayıflatıyormuş. bakalım buda etkili mi?
Troidler vucudumuzun orkestra sefiymiş .Onun icin tum organlar etkileniyor.Aslında ne kadar basit bir hastalık gibi duruyor. Ama tüm hayatımızı etkiliyor.
Canım üzülme ve yazacaklarımı iyi okuMerhaba kızlar bende hasimato hastasıyım 8 ay önce öğrendim. Meğer çok geç kalmışım. Benim yumurtaları bitirmiş bu hastalık çocuğum olmuyor o yüzden. Rezervim bitmek üzere gelecek ay tüp bebeğe başlıcam inşallah tabi yine ertelenmezse.çünkü yumurta bile göremiyor doktorlar. Bu durumun hasimato dan kaynaklandığını söyledi doktor. Yumurtalarimiz troid bezlerine benzediği için onları yok ediyormuş. Ama bu bazı hastalarda oluyormuş bütün hastalarda olmayabilirmis. Bişe soracağımswet2006 ben gelecek ay tüp bebeğe başlayacağım için riske atmak istemiyorum sonuçta herkese aynı etkiyi gostermeyebilir. İlacı bıraktığını soylemissin. Bırakmayıp devam etsek olur mu acaba.
Bunları duymaya ihtiyacım vardı bazen insan kendini çıkmazlarda gibi hissediyor çaresiz yorgun ve ne yapacağını bilmez halde öyle yoruldum ki bazen diyorum artık çabalama bırak hayatına bak rabbim sana nasip etmeyecek demek ki diyoru ama içimdeki anne olma duygusunu bastıramıyorum rabbim dileyen tüm arkadaşlara hayırlı zamanda nasip etin inşallah.Canım üzülme ve yazacaklarımı iyi oku
Benım 4 sene olmadı
Eşimde de varikosel vardı
Bende haşimato ben de bilmiyordum kalp çarpıntısı ile dahiliyeye gıttım teshıs kondu
Hıc bılmıyordum bıle hamılelıge engel olacagını
Tum hormon testlerim normaldi
Fsh lh vs
Fakat anti tpo 500 lerdeydi
Neyse endokrıne gıttım ılaca basladık
Cocuk dusundugumu soyledım
Zaman ıcınde okudum arastırdım evet engel olabılıyor fakat ımkansız olmayacagını ogrendım
Ilacı duzenlı aldım olmayınca hamılelık tup bebege karar verdık
Tup bebek yapalım derken ben de ılaclarla sadece ıkı yumurta olustu ve doktorum tedavıyı ıptal etti
Yasadıgım şoku anlatamam düşünsene son çare tüp bebeğe bile cevap veremiyorum
Hastane ayaga kalkmıstı o gun
Çok agladım gunlerce kendime gelemedim
4 yıl Allaha cok dua ettım
Derken endokrını aradım ve dedım ki benım sadece ıkı yumurtam olustugu ıcın tedavım ıptal oldu
Dedi ki hasımato yumurtaları baskılayabılır
Selenyum hapı kullan sonra ki tedavinde
Ben o ay çörek otu bal tarcın karısımı yaptım
Eşime bol boş havuc suyu ve portakal suyu ıcırdım
Kabak cekırdegı yedim
Hep dua ettim
Aralık ayındaki hüsran ocak ayında kendiliğinden hamilelikle sonuclandı:)
Oglum oldu 45 günlük şu an
Zamanında dogum yaptım
Yok düşüğe sebep olur yok olmaz yok öyle böyle
Hepsi hikayeymiş
Canlı örneğim işte
Allah istedimi hiç bir engel kalmıyor
Umarım seninde olur sıkma canını olur mu
Bir yumurta bile cıksa olur
Yeter ki inan
Ben yorgunluk halsizlik eklem ağrısı unutkanlık üşüme karamsarlık şikayetiyle gittim haşimato ve tsh yüksekliğini öğrendim üstelik troid demir eksikliği ve b12 eksikliğine neden oluyormuşAyrıca dizlerim ve dirseklerim çok ağrıyor. Sizde de oluyor mu. Ayaklarımda ve Ellerimde şişlikler oluyor sizde de oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?