Tsh Hormonu

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Arkadaşlar merhaba.
Ben bugün kadın hastalıkları'na çıktım.
Geçen ay gitmiştim, bu ay yine kontrole çağırmıştı.
Kan tahlili yaptı.
Tsh hormonum 8.77 çıktı.
Normal değerler 0.57 ila 5.6 arası.
Doktorum, dengelerin bozuk, tsh yüksek çıktı dedi.
Bu hormon, tüylenme, akne ve saç dökülmesini beraberinde getiriyormuş.
Ben de hepsi mevcut.
Bir hap vereceğim; 1 yıl kullanacaksın, ama zayıflayacaksın dedi.
Hiçbir şey anlayamadım
Çok korkuyorum açıkçası.
Pek açıklama da yapmadı, devlete çıkıyorum.
Yarın ultrasonda bakacak.
Yarın net bir şey söylerim dedi, ama benim içim içimi kemiriyor.
Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler..

Canım konunun tam olarak kadın hastalıkları ile ne alakası var, eksik mi ifade ettin acaba? Bende de tiroid hastalığı var, tsh-t3-t4 bunlar tiroid hormonunun düzenini gösterir.. Ne şikayetle kadın doğuma gitmiştin?

Canım adet düzensizliği ve tüylenme şikayetim yüzünden kadın doğum'a çıktım.
Kan tahlili istedi, değerlerin en başında tsh hormonu vardı.

Canım adet düzensizliği ve tüylenme şikayetim yüzünden kadın doğum'a çıktım.
Kan tahlili istedi, değerlerin en başında tsh hormonu vardı.

Anladım canım.. Geçmiş olsun öncelikle tiroid gerçekten çok mühim, düzensiz çalışması (az veya çok) vücuttaki kistlere vs. herşeye sebep olabiliyor.. Benim kalbime etki ediyo örneğin bi de çikolata kistim var.. Nodül vardı bende 4 tane, şuan tedaviye cevaben 2sinin boyutu görünüyo ultrasonda.. Senden ultrason istenmesinin sebebi de nodüler alan olup olmadığını anlamak içindir canım.. Korkulacak bişey çıkmaz Allah`ın izniyle, için ferah olsun.. (; Tek yapman gereken hayatında kötü olan tüm şeyleri görmezden gelmek.. (;

aynı şikayetler bendede mevcuttu troidlerim yükselmişti benimde hergün aç karına kullandığım troid ilacımla normale düştü birde zayıflıcaksın aynı zamanda yumurtalıklarını çatlatacağını söyleyerek bana glifor verdi ilk kullandığımda 10 gün sonra adetlendim ama 1 ay fazla oldu hala adetlenmiyorum

Benimde ayni problemim var gebelik olusmayinca bi yil i gecti adetin 3 gunu kan tahlili yapti hormon bozuklugu cikti. Ama cok sukur adetlerim duzenli, ve tuylenme falanda yok sivilcede yok cok sukur. Sadece kilo almamin sebebi buymus evlendikden sonra 10 kilo aldim. Simdi vermeye calisiyorum ve ilac verdi hormon duzenlemesi icin hersabah ac karna iciyorum sonuc almam aylar surucekmis insan ne olacagini bilmiyor insallah ilac bahane olursa rabbim sifasini dileyen herkese verir.. Gebelik olusur zamanla dedi ama guvenemiyorki insan. Neyse hayirlisi Allah herkesin gonlune gore versin sifasinida versin rabbim herkese..

Canım korkulacak birşey değil.
Benimde hipotroidim var yani troid bezlerim az çalışıyor ve yaklaşık bir yılı aşkın süredir ilaç kullnıyorum.
İlk tahlilde tsh ım 14 tü dr un verdiği ilaçları düzenli kullanıyorum ve artık tsh değerlerim normal sınırlarda.
Dr ultrasonda nodül varmı diye bakacak nodül varsa bazı durumlarda ameliyat gerekebiliyor ama nodül olmayadabilir.Bende nodül yoktu.
Nodül yoksa sanada ilaç verecek ve düzenli kullanacaksın
aslında ilaç bile sayılmaz vücudun üretmesi gereken bir hormonu dışarıdan bünyeye almak olarak düşün sentetik hormon ve zararsız bir ilaç.
Kilo vereceksin demeside şu yüzden.Troid bezleri az çalıştığı için buna bağlı kilo alımı oluyor ve hormonlar kullandığın ilaçla düzene gireceği için normal olarak birkaç kilo verebilirsin.
Ama konuyu yanlış yere açmışsın konunu hastalıklara göre tıp dallarından endokrinoloji adlı kısıma taşıtırsan daha çok yardımcı olan olacaktır.

Son düzenleme:
Arkadaşlarım hepinize çok çok teşekkür ederim.
Yardımcı oldunuz ve içimi rahatlattınız.
Ben bugün ultrasona da gittim, her şey normal çıktı.
Sizin dediğiniz o nodülden çıkmadı.
Yalnız doktor ameliyattaydı bugün, ona çıkamadım o yüzden.
Ultrasondan gelen kağıtta tüm değerler normal çıktı.
Yarın daha geniş bilgi edineceğim sanırım, doktora çıkınca.
Benim şikayetim üzerine çıktığım bölüm kadın doğum olduğu için buraya açtım konuyu.
Yanlış yerdeyse moderatörlerimiz değiştirsinler lütfen
Bilmediğim için böyle oldu, çok özür diliyorum

Nodül çıkmadıysa bir süre ilaç kullanırsın muhtemelen tsh düzene girer ilaç kullandığın dönemde bebek düşünüyorsan ayda bir tahlil yaptırarak tsh hormonunu takip etmelisin.Ama bebek düşünmüyorsan 3 ayda birde yaptırabilirsin.Sorun olmaz konunun bu bölümlede alakası var sonuçta ama ben daha çok yardımcı olan olur diye demiştim istersen taşıt konunu diye.
Çok geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim canım, yardımcı olduğun için.
Ben bekarım, tek korkum ilerde çocuk sahibi olabilecek miyim?
Çünkü öğrendiğime göre, bu tiroid hormonları çocuk sahibi olmayı zorlaştırıyormuş, evlenince bir problem çıkmaz inşallah.

Canım Allah verecekse herşey bahane.. Ben de bekarım, üstelik çikolata kistim de var, tiroidim de var, açıkçası ben de kara kara senin gibi düşünüyorum..

Ama arkadaşlarımdan hormon bozukluğu olan vardı, bi kaç doktor senin çocuğun olmaz bile demiş.. maşAllah şimdi 14 aylık kızı var.. Bi arkadaşım da tanıdım tanıyalı hep düzensiz adet olurdu, 1 ay olmadığı bile oldu o derece düzensizdi, o da şimdi 5 aylık hamile..

Evlenmeden denemeden bilemeyiz bişeyleri.. O sebepten içini ferah tut.. Aynı korku bende de var ama yapacak bişey yok, bilinçaltımızı o şekilde yönlendirmememiz gerek.. İyi düşünelim iyi olsun..

Canım çok haklısın, tıp o kadar ilerledi ki artık adet olmayan kadınlar bile hormon ilaçlarıyla hamile kalabiliyor :)
Allah verecekse dediğin gibi, tüm bunlar basit bir elçi konumunda.
Kist filan çıkmadı ben de çok şükür ama, insan hormonlarından birinin bozuk olduğunu düşününce bile çok korkuyor, endişeleniyor.
Beni rahatlattığın için çok teşekkür ediyorum :)

MaşAllah kistin de yokmuş, için rahat olsun, bazı bünyeler bu şekilde.. Tiroidin için muhtemelen levotiron verir.. Bende nodül vardı 4 tane, şimdi ikisinin boyutu söyleniyo sadece, diğerleri o derece küçüldü yani.. Zayıflamak da çok fena olmuyo açıkçası, istediğin herşeyi ye.. Krizi fırsata çevir.. (;
İçini de ferah tut, bişey olmaz Allah`ın izniyle.. (; Hepimize Allah şifalar versin.. (;

Amin canım, Allah'ın izniyle yola girecek inşallah :)
Sana da bol şifalar diliyorum, diliyorum ki nodüllerin kısa zamanda yok olur.
Ah şu bayan olmak ne zor, ne zor...

Amin canım, Allah'ın izniyle yola girecek inşallah :)
Sana da bol şifalar diliyorum, diliyorum ki nodüllerin kısa zamanda yok olur.
Ah şu bayan olmak ne zor, ne zor...

Amin tatlım çook saol.. (;
Öyle cidden, bayan mısın derdin var.. Biz daha evlenmeden dökülüyoruz, eskiler nasıl dayanmışlar hayret ediyorum..
İmtihan işte yapacak bişey yok.. (;

Canım korkulacak bir durum yok için rahat olsun.Bu değerler ben kardeşimden bildiğim kadarı ile tiroid hormonuyla alakalı.Bu da ister istemez adette düzensizlik,saç dökülmesi,zayıflık şişmanlık değerlerinde değişmeye sebep veriyor.Verdiği ilaçta hormonlarını normal değere gelmesi için vermiştir.

Çok teşekkür ederim canım :)
Bana doktor henüz bir ilaç vermedi ama vereceğim ilacı 1 yıl kullanacaksın dedi.
Hormonlarla bu derece -1 yıl kadar oynanması- ne kadar doğrudur bilmiyorum.
Kullanmalı mıyım?
Bazı doktorlar yan etkilerinin olduğunu söylüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben sana bu durumu kardeşimden bildiğime göre açıklayım canım yine.
Kardeşim de 1-2 yıl oldu ilaca başlayalı halen de kullanıyor ilacı bırakınca hormonal değerleri alt üst oluyor.İlaç onu dengeliyor mesela.
1-1.5 ayda kan veriyor değerlerine bakıyor doktor ve ona göre de ilacı kullanım şeklini belirliyorlar işte o süre zarfında 1 veya 2, 1.5 tane kullanıyor.Yani her şeyi kontrol altında oluyor.Benim kardeşimde gözlemlediğim ilaç kullanması işe yarıyor vücudunun dengesi yerinde oluyor en azından kendisini iyi hissediyor.
Her ilacın da olduğu gibi elbet bu ilacında muhakkak etkisi vardır sana ne ilaç verirler bilemeyiz tabi ama kardeşimin kullandığı ilacın büyük bir etkisini yani ters etkisini görmedik biz aksine faydası oluyor diyebilirim.Tabi yine de kedin için sen en iyisini bilirsin canım.

Eğer ilaç kullanmazsan troid hormonları düzensiz olursa gebe kalmaya engel olabiliyor.Ama ilaçla düzene giriyor.Ben hipotroidim varken ve ilaç kullnırken hamile kaldım.İlaç kullandığın sürece hamile kalmaya engel değil.Ama şimdiden bunları düşünme nodülde yokmuş çok şükür seninki geçici olabilir bir süre dr un verdiği ilaçları kullnıp düzenli tahlillerini yaptırıp takip edersen belkide evlenene kadar geçer.

O ilaç bile değil aslında senin vücudunun üretmesi gereken bir hormonu yetersiz ürettiğini düşün yani dışarıdan vücudunun ihtiyacı olan hormonu alıyorsun korkulacak birşey değil ve hormonlarınla oynanmış olmuyor.Ben gebelik srecinde bile kullandım yan etkisi yok diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…