Tsh Hormonu

Benim tsh 8.77 idi canım.
Ve henüz 21 yaşındayım, ilk zamanlar çok kafama taktım ama artık kabullendim sanırım :)
Emin ol sen de öyle olacaksın, ilaç kullanınca Allah'ın izniyle değerlerimiz de normale dönecek içini ferah tut :)
Umarım en kısa zamanda çocuğunu kucağına alırsın, ya ben ne diyeyim henüz evli bile değilim, geleceğim meçhul :)

cnm benim tsh ım tam tamına 55 çıktı hatta doktor 5.5 tir o hata yapılmıştır dedi
ama hayır hata yapılmamıştı troidim durma noktasında çalışmıyordu,
7 yıldır bu rahatsızlığım var ömür boyu da sürecek, hergün aç karnına ilaç alıp en az yarım saat bekliyorum
gebelik konusunda da allahıma binlerce şükür karar verdiğimiz ay gebe kaldım (rabbim tüm isteyenlere nasip etsin )
kısaca ilacını düzenli alır doktorunun tavsiye ettiği sıklıkta kan tahlili yaptırarakhayatına normal bir biçimde devam edersin ama unutma ilaçlara ömür boyu devam zorunluluğu var GEBEYKEN BİLE...

Son düzenleme:

Seninki de benim gibi yuksekmis canim daha cok gencsin canim yaa ama hic kafana takma tip cok gelistti artik her derdin dermani var... Bende artik yavas yavas kabullenmeye basladim
Sagol, canim icime su serpttin insallah zamanla degerlerim normale döner de cocuk sahibi ola bilirim :)
bu arada okuyormusun canim sen?

Son düzenleme:

Canim dogrumu okudum tsh in 55 mi dedin Gecmis olsun canim ben benim tsh 9,8 diye uzuluyordum ama senin ki duyunca daha bi uzuldum Allah yardimcin olsun canim hic sikma canini tip ileri derece gelistti, artik her derdin dermani var icini rahat tut 7 yildir var demissin rahatsizligin, belki benim ki daha önceden de vardi, ben bilmiyordum cocuk icin gitmisttim, doktara ögrendim yoksa, hic ögrenemiyecekttim tsh daha da, yukarlara cikardi o zaman sabahlari ac karna ilac iciyorum doktorum verdi, yarim saat aradan sonra kahvalti yapiyorum.... bu ilaci icerken sanki cabuk acikiyorum gibi bilmiyorum sizede oluyormu aynisi???
Canim nasil hamile kaldin hemde tsh yuksek, peki ilaclarin bebege bi zarari yokmu?? bende cocuk sahibi olmak istiyorum ama sanki imkansiz gibi hic cocuk sahibi olamiyacakmisim gibime geliyor
Allah sag salim kucagina almaya nasip etsin.... canim bu arada hayirli olsun dileklerimi sunuyorum....
Allahim isteyen herkese bu özlemi versin insallah

Son düzenleme:

Okuyorum evet, üniversite 3. sınıftayım ben canım :)
Allah hepimize şifa versin tez zamanda, ben her gün ada çayı içiyorum mesela iyi geldiğini duydum, hormonları dengeliyormuş, tiroide de iyi geliyormuş :)
Hem seviyorum da, ama hamile kalmak isteyenler için nasıl olur bilemiyorum, çünkü düşüğe sebebiyet veriyor diye biliyorum..

cnm ben de çok kilo aldığım için üzülüyordum, daha sonra az yediğim halde kilo aldığımı gören abim beni troid hakkında uyardı, tahlil sonucum 55 çıktı ve şok geçirdim, doktorun kapısının önünde diğer hastalarda sordum soruşturdum 6 yı geçen yoktu

hemen tefor içmeye başladım( şimdi piyasada levitron var) bir gün 100 lük ertesi gün 150 lik, yarım saat hatta mümkünse 1 saat bekledim hemen normale girdi troidim

şuanda troidim 1 seviyesinde, 7 sene içinde bazen ilacımı aksattığım olmuş, ve tahlil sonuçlarım hemen fırlamış ve doktorum ilacımı düzenli kullanmadığımı anlamıştır =)

bu ilaç metobolizmayı hızlandırdığı için belki daha hızlı acıkıyorsunuzdur ama bende öyle bir etki yapmadı, benden size tavsiye karnınız kıyıldığında bir iki kraker ile geçirtirin, yoksa kilo alırsınız

ben gebe kaldığımda troidim 1 idi yani söyle anlatayım 7 yıl evvel 55 i gördüm tahlilde ve bu son oldu çünkü ilaç kullanmaya başladım ilaç birebir çözüm sağlıyor,
gebe kalma konusunda da dediğim gibi gebe kalmayı planladım ve rabbim hemen nasip etti çünkü eksik olan hormonumu ben ilaç ile tamamlamıştım =)
ÇOK ÖNEMLİ BİR UYARI =
gebelikte mutlaka hergün doktorun tavsiye ettiği miktarda ilaç kullanmalısın hatta emzirirken bile, aksi takdirde troid yetmzliği olan annelerin bebeklerinde allah korusun zeka geriliği, cücelik gibi sıkıntılar olabiliyor =( bebeğe yararı var zararı yok kısaca

asla umutsuzluğa kapılma, unutma psikolojik olarak gebe kalamama diye bir durum var
ben 55 ten 1 e düşürdüysem senin işin benden daha kolay, yaklaşık 1 ayda normale girer hormonların =)
bebek için temennilerinden dolayı teşekkür ederim biraz kanama ile ilgili sıkıntım ar umarım atlatırım
rabbim bu güzel hissi yaşamayı isteyen herkese nasip etsin
(merak ettiğin bir konu olursa lütfen sor bu konuda uzman oldum artık )

HAMİLE VE EMZİREN KADINALARDA TİROİD HASTALIKLARI - Prof.Dr.Cumali AKTOLUN bu link sana yardımcı olacaktır

cnm eğer gebelikte troid hormonun normal seviyede değilse her türlü risk var ama hormonun normal ise hiç bir sıkıntı olmuyor, üzülme,

ben çok araştırdım, hoş benim şuan riskim var ama benim riskim başka bir konudan dolayı =(

kısaca düzenli tahlil ve ilaç kullanımı ile herşey yoluna giriyor.
örneğin bir tencere yemek var ama tuzsuz
dışarıdan tuz eklendiği düşün, olay bundan ibaret, eksikliği tamamlayınca hiç bir konudan noksan kalmıyorsun allahın izniyle=)

Ne güzel bir örnekle anlatmışsın, içimizi rahatlatıyorsun, çok sağol canım valla :)
Ben inşallah ilerde evlendiğim zaman sorun yaşamam, hatta şöyle bir şey daha duydum doğruluk payı ne kadar bilemeyeceğim;
Genç yaştaki hastaların bu hastalığı atlatabilme şansları varmış. Metabolizma olayı sanırım.
İnşallah düzelir Allah'ım...
İnşallah bu dertten muzdarip herkes atlatır bu hastalığı....

Son düzenleyen: Moderatör:

cnm seni üzmek istemem ama bu hastalık ömür boyu süren bir rahatsızlık, ben ilk duyduğumda dünya başıma yıkılmıştı

HPOTROD-TIROID AZ ALIMASI | Prof. Dr. Metin ZATA (bu sitede ömür boyu süren bir rahatsızlık olduğu yazıyor)

bir süre sonra alışıyorsun, herşey otomatiğe bağlıyor, sabah kalkar kalkmaz ilaç iç o arada kahvaltıyı yavaş yavaş hazırlamaya başla yarım saat o sürede bitiyor bile, rabbim başka bir dert vermesin bu hastalığın tedavisi var ilaçlarımız her eczanede var fiyatları çok ucuz allaha şükür

boşa dememişler allah dert verip derman aratmasın diye, bazı kişilerin ilaçları yurtdışından geliyor pahalılıktan alamıyorlar bile, kimilerinin ise hastalıklarının tedavisi bile bulunamamış.

hiç umutsuzluğa kapılma yani cnm bu derdimize bile şükür çok zor bir hastalık değil

Teker teker okudum hepsini, evet ilacı kesmeyiniz, ömür boyu kullanacaksınız yazıyor
Ne diyeyim, ben de her sabah alıyorum ilacı ve aç karnına.
Ama ilacı içtikten çok süre sonra yemek yiyorum. (Yani 3-4 saat sonra)
Çünkü ben okulda ikinci öğretim öğrencisiyim, geç yatıp geç kalkıyorum.
Saati kuruyorum, içip tekrar yatıyorum.
Bir zararı olur mu ki acep, bak şimdi kafama takıldı?
Sen tecrübelisin canım, bir yan etkisi\zararı vb. olur mu acaba?

cnm 3,4 saat beklemek beni mahvediyor ben denedim saati kurup ilaç içmeyi, ama tansiyonum düştü
ben de geç yatıp geç kalkıyorum cnm dün sabaha karşı yattım bugün ev çok soğuktu kaloriferleri yakmamışlardı dışarda kar yağıyor derken 2 de kalkmışım,
2 de ilacımı içtim 2 buçukta kahvaltı ettim boşuna alarmla uğraşma bu ilacın bir saati yok maksat aç karnına içip yarım saat- 1 saat beklemek
ilacın hiç bir yan etkisi yok cnm sadece ilacı içtikten sonra bir saati geçirme o kadar

Ben yaklaşık 2 yıla yakın ilaç kullnıyorum sabah eşim işe giderken 7 gibi kalkıp ilacı içip hemen geri yatıyorum kahvaltıyıda ne zaman uyanırsam o zaman yapıyorum oda en erken 13:00 gibi oluyor.Ama bir sorun yaşamadım tahlillerim çok düzenli çıkıyor.

Ama tahlil yaptıracağım günler tahlili yaptırmaya ilacı içmeden gidiyorum ve kan verdikten sonra içiyorum ilacımı.
İlacı olurda içmeyi unutursun o gün mutlaka geçte olsa iç.

Anlıyorum canım, evet aslında benim midem de pek hassastır ama bu geçen 1 haftada bir şey hissetmedim açıkçası :)
İnşallah böyle devam eder, artık sizlerin sayesinde ilacın fonksiyonunu da öğreniyorum, çokkk teşekkür ediyorum gerçekten :)

Aynen canım, benim usül de aynı seninki gibi :)
Geç yatıp geç kalkmalarım olmasa her şey mükemmel ama çok erken kalkamıyorum...
Bakalım ayın 12'sinde kontrole çağırdı doktor, umuyorum ki bir gelişme gözlenir...
Çokkk teşekkür ediyorum tüm yorumların ve yardımların için....

Aminnn cumlemizin... Ada cayini ben cok severim malesef kaldigimiz yerde ada cayi yok, bazen yesil cay iciyorum ben.... bu arada bi bildiri veriyim bu hastaligi olanlar kahveyi birakmalari lazim, kafeinli icecekler yasak okuduklarimdan öyle biliyorum malesef kahve tiryakisi oldugum icin birtuurlu birakamiyorum kahveyi icmiyim diyorum ama yinede iciyorum

Canim iyiki abin uyarmis seni troid hakkinda ne guzel duskun kardesine bi an duygulandim bende evlenir evlenmez kisa sure icinde, bi anda kilo ali verdim.... Fazla da yemem yemek genelde hep salata yerim... Ailem hep sikayet etmeye basladilar kiloma, bi an önce kilo ver, bu kiloyla cok hastalik cikar sende dediler, gerci hakliydilar spor yapmaya basladim baktim tik yok ne zaman doktorun verdigi ilaci icmeye basladim sanki biraz kilo vermisim gibi hafiflemis hissediyorum kendimi Insallah benim de tsh birlere inener eski kiloma kavusurum bi an önce... Cocugum olmasini cok istiyorum ama önce saglik diyorum aslinda dusunuyorum iki gögusumde de kistler var... Emzirebilirmiyim bebegi bi zarari olurmu diye cok dusunuyorum? bi yandan cocuk icin acele yok diyorum kafam ve duygularim o kadar karisik ki, dur diyorum hele ilerde ne gibi bi hastalik bulacak beni diye cok dusunuyorum

Haklisin cnm ilac metobolizmayi hizli calistirdigi, icin belki o yuzden cok cabuk acikiyorum dur... Aslinda bi yandan iyi hizli calismasi yaglar eriyip gidiyor o an biseyler yemek istemiyorum , ama bakttim ellerim titriyor mecbur biseyler atistiriyourm bazen meyve yerim, yada bi bardak sut iciyorum... tavsiyen icin tskler bide öyle yapacam...

Guzel bilgileriniz icin sagol canim dikkate alacagim.... Sizden ögrenecegim cok sey var, bu hastalik hakkinda
Kanamam var demissiniz mutlaka doktora gitmelisin canim ihmal etmeyin doktoru... bu arada merek ettim tatlim bebisin kizmi, erkekmi :) insallah dogumun kolay ve guzel gecer bebisini sag salim kucagina alirsin....
aklima gelmiskken nasil beslendiniz, yani neler yediniz neler yemediniz??? doktorlar diyor kahve yasakmis, yani kafeinli icecekler yasak, birde seker, cikolata, tuz... Beyaz ekmek yarine de, cavdar ve tam tahilli ekmekler yiyebilirmisiz...

Yok, benim kahve ve tarzı şeylerle hiç aram yoktur zaten :)
Kola bile içmem denecek kadar az içiyorum, ayda yılda bir kere :)
Sigara, alkol vb. alışkanlıklarım da yok zaten...
Umarım sen de kısa sürede bırakırsın canım :)

cnm tsh ının 1 e inmesi en fazla 1 ayını alır, biraz yürüyüş biraz diyet hemen eski kilona dönersin =)

bebiş konusunda kistini ve emzirmeyi doktoruna danış ama nacizane fikrim bebek düşünmeni tavsiye ederim, ne bilim belki bebiş sizi uğraştırabilir, (koruna koruna rahim tembelliğe alışabilir, uzun süre korunan ve bu sebepten uzun süre evlat sahibi olamayan çok tanıdığım var) ananemin dediğine göre rahim tembelliğe alışıyormuş :) her zaman büyüklerimden duyduğum bir şey var: ilk bebeğini yap da daha sonra ne kadar süre istersen korun diye, tabi ki bu anlattıklarım olasılık, çevremde gördüğün olaylar, kesinliği yok, en iyisini sen düşün, tart, biç ve kararını ona göre ver =)

sakın ama sakın hastalık hastası olma, yarın hangi hastalığım çıkacak diye düşünme, yarının bize neler getireceği ya da bizden neler götüreceğini bilemeyiz, allaha dua et hayırlısını dile ve kuruntu yapma, aksi halde her an korkuyla hayat yaşanmaz hale gelir =)

acıktığın zaman kraker ya da galete yemeni tavsiye ederim çünkü bu yiyecekler midendeki suyu çeker ve meyveye oranla daha tok hissettirir =) tabi ki meyveyi de ihmal etmemek gerek herşeyden yeteri kadar ye sadece ekmeği ve tatlıyı en aza indir çok işe yarayacaktır. Ayrıca beyaz ekmeği mümkün mertebe hayatımızdan çıkartmalıyız bu troid ile alakalı değil çünkü beyaz ekmek ve pilav ilerde şeker hastalığına sebebyet veriyormuş. Troid ile olan kısmı ise metobolizmamız yavaş çalıştığı için bağırsaklarımızda yavaş çalışma sorunu yaşayabiliriz bu yüzden tam buğday ekmeği ya da kepek ekmeği yemeni tavsiye ederim.

Yiyeceklerden hiç biri yasak değil cnm rahat ol yıllardır istediğim herşeyi yiyorum belki 50 tane doktora gitmişimdir profesörler dahil, kimse yasaklı yiyeceklerden söz etmedi =)

cnm kanamam için doktora gittim azalmış ama tamamen bitmemiş iç kanamam varmış umarım azalarak biter, bebeğin cinsiyeti bu dönemde belli oluyor ama devlet hastahanesine gittiğim için nazımızı çekmiyorlar illa 16. haftayı beklememizi söylüyorlar napalım artık el mahkum beklicez=)

aklına her takılanı sorabilirsin, her zaman yardımcı olmaya hazırım, ben de ilk dönemlerimde çok tedirgindim ve bir çok soru takılıyordu aklıma, öğrene öğrene, yaşaya yaşaya hepsi tamamen bitti, inan bunu hastalıktan bile saymıyorum allah beterlerinden saklasın inşallah, kendine çok çok iyi bak =)

Biliyormusun ne kadar sanslisin kahveyle aran olmamasi aynen bende kola icmem pek sadece bazen yemek yedigim zamanlar mideme dokunursa icerim kola yoksa hic aramam kolayi
Insallah tatlim umarim bi an önce birakabilirim su kahveyi.... Esim artik birak diyor zamanla oda olur insallah:124:

Insallah canim tsh 1 e iner zaten spora da basladim, birazda olsa hafifledigimi hissediyorum...
1,5 senedir evligim fazla korunmadim zaten 5, 6 ay kadar korundum... Esim cocuk cok istedigi icin birakttim,10 aydir korunmuyoruz... Bi kuzenim hapi birakir birakmaz, hemen hamile kaldi...Demek hormonlarim calismadigi icin yumurta uretmiyo
Aslinda bende cocugum olmasini cok istiyorum da, bu konuda sanirim kendime guvenemiyorum bilmiyorum cocuga bakmak cok buyuk bi sorumluluk aceba o sorumlulugu yerine getirebilecekmiyim diye dusunmeden edemiyorum....Cevremde hep göruyorum cocuklarina nasil davraniyorlar, kiziyorlar ben buna cok uzuluyorum cocuklarin bi aglmasina bile dayanamiyourm Malesef dogurmakla anne olunmuyor Bu sözum bazi anneler icin, sakin bu sözume alinma
Ama haklisin korundukca rahim tembellige alisiyor, Anneanneniz cok dogru söylemis ellerinden öpuyorum onun
Cok guzel bilgiler veriyorsunuz, Allah razi olsun sizden... Bu önerilerinizi dikkate alacagim

Aslinda dusunmeden edemiyorum yarin, ne gibi bi hastalik cikacak diye her gecen gun sagligimdan endise ediyorum...
Ben saglikli olabileyim ki, anne babama bakabileyim, annemde bel fitigi var, hic bi isini yapamiyor....
Haklisin yarinin bizlere neler getirecegini bilemeyi, zaten hergun dua ediyorum... Allahim herkese saglik ve guc versin insallah...

Beyaz ekmekle pek aram yok, kahvaltida hep cavdar ekmegi yerim cunku cok seviyorum cavdar ekmegini...
Pilavi da cok sevmeme ragmen birakttim, zaten tatlilarla aram pek yok, tuzlulari severim...

Uzuldum canim ya ic kanaman varmis, insallah azalirda biter iyi olursun yanliz doktorunu ihmal etme... Peki bu ic kanama neyden kaynaklaniyor, doktor ne diyor?
Bebegin cinsiyeti bu dönemde belli oluyor, demissiniz sanki icimden kiz gibi geciyor
belki yanilabilirim de, bilmiyorum ama öyle bi his var icimde...

Cok iyisin canim vermis oldugun, guzel bilgiler icin tekrar tsk ederim, hepsini dikkate alacagim... Aynen insan yasayinca, ögreniyor herseyi, benim basima gelmez diye bisey yok... Allahim beterinden korusun, ben her zaman derim beterin beteri de, var diye... Buna da cok sukur, kötu bi hastaligim yok, sagligim yerinde sukurler olsun rabbime...
Allahim hepimizi korusun kötu hastalikttan...

Suan aklima soracak biseyler gelmiyor, ama olursa mutlaka danisirim sizinle... :13:

Allaha emanetsiniz....

Kalin saglicakla....

Son düzenleme:

İnşallah bırakırsın canım, türk kahvesi mi içiyorsun, nescafe mi?
Türk kahvesine günde 1 fincan olmak üzre doktorlar izin veriyor.
Hatta benim kuzenim hamile, türk kahvesi bağımlısı, doktoruna sormuş...
1 fincana kadar yararlı bile demiş...
Ama nescafeye izin vermemiş...
Sen de o kadar sıkma kendini, oluruna bırak...
İçmemeye çalış...
İnşallah zamanla aza indirgeyebilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…