Tsh Hormonu

Anlıyorum canım, doktor ne verirse uygulayacağız artık yapacak bir şey yok.
Doğru doktoru bulmak da çok önemli.
Burda sizlerle paylaşınca mutlu oluyorum, en azından deneyimlerinizi okuyorum ve içim rahatlıyor, çok sağolun :)

Ne demek canım yardımcı olup bir nebzede olsa içini rahatlattıysak ne mutlu.Çokça geçmiş olsun ayrıca canım :)

Öyle mi, bilmiyordum.. :)
Öyleyse rahat rahat kullanabilirim, ben zararı olacak diye endişeleniyordum açıkçası.
Hamilelik de bile kullanılıyorsa korkulacak bir şey yoktur umarım :)

Öyle mi, bilmiyordum.. :)
Öyleyse rahat rahat kullanabilirim, ben zararı olacak diye endişeleniyordum açıkçası.
Hamilelik de bile kullanılıyorsa korkulacak bir şey yoktur umarım :)

Hamilelik süresince ben her ay tsh ıma baktırdım ve düzenli olarak ilacımı kullandım kullanınca bir yan etkisi yok asıl hormonlar düzensiz olup kullanmazsan zararı var.
Ben hipotroidim olduğunu bilmediğim dönemde kabızlık sorunu yaşıyordum kilo alıyordum ama nedeninin bilmiyordum ilaçtan sonra düzene girdi.
Bana bazı drlar önemli değil ilaç kullanmana gerek yok dedi ben bununla ilgili 10 ayrı dr a gittim ama sonunda ilaca başlamam gerektiğini anladım ilk önce insanın morali bozuluyor bir yıl ilaç kullanıcaksın denince hastayım ben diye moralin bozuluyor ama öyle düşünme belki bir yıl bile kullanmana gerek olmayabilir kısa sürede düzene girebilir.

Yinede aklına takılan herşeyi sor dr a ve bununla ilgili kadın doğum uzamanına değil endokrin uzamanına yada dahiliye(iç hastalıkları) bölümüne git.Ve aklına yatmazsa gerekirse dr değiştir hangi dr u beğenirsen ona devam et.

Doktor kesinlikle çok önemli canım, haklısın.
Zaten geçen gün bana doktor gerekirse dahiliyeye sevk edeceğini açıkladı.
Sanırım bu durum, biraz genetik.
Benim annemin de böyle çünkü. Tsh yüksekliği mevcut.
Ama kendisi, bu hormon ilaçlarının hormonlarını daha çok bozacağını düşünerek hiç kullanmıyor.
Benim de aklımı çelen o oldu zaten :/
Neyse ki çok yararlı bilgiler aldım sizlerden :)

Arkadaşlar merhaba...
Bugün kontrolüm vardı doktorda.
Öncelikle adetlerim düzensiz diye ''duphaston'' adında bir ilaç verdi.
10 gün kullanacakmışım, adetimin ilk 5 günü tekrar gidip, bana 1 yıl kullanacağım ilacı verecekmiş.
Korkuyorum arkadaşlar, niye bu kadar yüksek diye çok korkuyorum
Ultrason tahlillerine de baktı, sorun yok dedi.
Tek sorunum yüksek olan tsh hormonum...
Bugün yine moralim bozuldu......
Bu hormon niye yükselir...?

?
bu ilaci ne kadar kullandiniz? bendede ayni sorun var ilaci kullandikdan ne kadar sure sonra hamile kaldiniz nolur cvp verin.. ben merakdan uyuyamaz oldum doktorum hic umrunda degil sadece kullan zamanla gebelik olusur dedi ama insan korkuyor.

yapilantahlil sonucunda ilacin etki edip etmemesine gore ilacin dozu ya yukseltiliyor yada indiriliyor onu yapmadimi dokturun? ALLAH sifa versin insallah duzene girer, ne bu bayanlarin cektigi.. Allah a inancimiz olmasa sabretmek cok zor..

?
bu ilaci ne kadar kullandiniz? bendede ayni sorun var ilaci kullandikdan ne kadar sure sonra hamile kaldiniz nolur cvp verin.. ben merakdan uyuyamaz oldum doktorum hic umrunda degil sadece kullan zamanla gebelik olusur dedi ama insan korkuyor.

Allah'ım hepimize şifa versin.
Tsh hormonları kadar diğer hormon değerleri de önemli hamile kalmanız için.
Ne zaman tanı koyuldu size?

Allah'ım hepimize şifa versin.
Tsh hormonları kadar diğer hormon değerleri de önemli hamile kalmanız için.
Ne zaman tanı koyuldu size?

1,5 ay kadar oldu. 1 yil 4 aylik evliyim hic korunmadik gebelik olusmayinca adetin 3, ve 21 gunu testler yaptirdim o zaman cikti hormon.. ilac verdi kullaniyorum bi bucuk aydir ama bilmiyorum daha 2 hafta sonra tekrar test yapip baktircam ne durumda.. doktor ayni zamanda folic asit vermisti onuda kullaniyorum gebelik olusabilir birakma dedi, isimiz ALLAH a kaldi, okuyorum benim durumumda olup gebe kalamayanda cok, kalabilende.. aylar surer dedi doktor ama gerekirse dozunu dusurcez veya yukselticez dedi. Adetlerimde dzensizlik falanda yok cok sukur sadece, cok uyku, kilo alimi(metobolizma 0 calisiyor) unutkanlik, sac dokulmesi cok belirgin yillardir.. boyle bi hastaligimin oldugunu hic bilmiyordum.. Rabbim derdi verdigi gibi sifasinida verir insallah tek tesellim o.. ilac falan bahane.

Allah şifa versin hepimize, haklısın Allah dilerse her şey olur... Çok haklısın..
Ben de henüz ilaç kullanımına başlamadım ama, kullanım sırasında düşeceğini söyleyenler var.
Yeter ki karamsar olmayalım arkadaşım...

merhaba canım,konunu görünce yazmak istedim.Ben de geçtiğimiz eylülde kadın doğumcuya gitmiştim genel muayene amaçlı.2,5 yıllık evli olmamıza ve hiç korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmamıştı.Bi problem var mı yok mu diye gitmiştim ve test sonucunda hipotiroidi olduğum çıkmıştı.Değerim de tsh 7,99 du.Ayrıca eşimde de varikosel olduğu ortya çıkmıştı.Neyse kadın doğumcu beni endokrine yönlendirdi,o doktor da bana levotiron denen tiroid ilacını yazdı,ilk kullanımda iki gün yarım al sonra bir tane kullan dedi.Eylülden beri kullanıyorum ve değerlerim normal düzeyde.
Eşim de ameliyat oldu bu arada,varikoselden.ve ocakta da hamile olduğumu öğrendim.Bilmiyorum eşimin ameliyatı işe yaradı da ondan mı hamile kaldım,yoksa benim değerlerin düzelmesinden mi bilemiyorum.Sonuçta korkulacak bişey değil bu hipotiroidi,ilacı var ve kullanınca dzeliyor,ben hala kullanıyorum.doktorum da doğumdan sonra belki bırakırız dedi,duruma göre yani.Bence endokrine gitmen daha iyi olur diyorum.iyi geceler...

Merhaba canım, içimi rahatlattığın için çok teşekkür ederim, inan öğrendiğim günden beridir hiç rahat değilim...
Üzüntümü paylaştığın için sağol..
Yarın dahiliyeye çıkacağım doktorum oraya sevk etti, bakalım bana ne söyleyecek...
Hayırlı haberlerle inşallah.
Senin için de çok sevindim, çocuğunu sağlıkla kucağına al inşallah, sevgiyle kal... :)

Son düzenleyen: Moderatör:

ne demek canım,içini rahatlattıysam ne mutlu bana.ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım,hiç bi bilgim yoktu bu konuda.doktora da sorduğum zaman nedeni nedir neden olur dediğimde,suratıma bakışını unutamıyorum :) bunu yapan bişey yok,vücut bunu kendisi yapıyor dedi.neyse ben de internetten baktım biraz,merakımı giderdim.inşallah senin değerlerin de düzelir kısa zamanda.Güzel dileklerin için de teşekkürler.iyi geceler...

Amin canım, inşallah.
Ben de internetten araştırıyorum, çoğu bilgiyi araştırmalarım sayesinde öğrendim.
Hakkımızda hayırlısı hepimizin, sana da iyi geceler :)

Tekrar merhaba arkadaşlar, bugün dahiliye uzmanına gittim.
Doktor benim bayağı endişeli olduğumu görünce, ''endişe yapmanıza gerek yok, bu basit bir hastalık, korkmayın'' diyerek rahatlattı beni :)
Ardından ''levotiron 100 mcg'' adında bir ilaç verdi. Her gün yarım tane içecekmişim.
1 ay sonra kontrole çağırdı.
Hadi bakalım inşallah, bundan sonraki kontrolümde bir nebze de olsa düşüş yaşanır..
Herkese sevgiler, iyiliklerle kalın...

benim de tsh hormonu yuksek ciktti 9.8 mis dun doktora gittim, sonuclari ögrendim... daha bi yil oldu evli olali 10 kilo aldim nasil aldim anlamis deyilim demek tsh hormonu yuksek oldugu icin kilo almisim... Ailem bile sasirdi nasil az zamanda bu kadar kilo aldigima bide cocuk dusunuyoruz olmuyor dunden beri icim rahat deyil kizlar beni bilgilendirirseniz sevinirim...
offff hersey beni buluyuyo iki gögusumde de kist var gecen ay diger gögusumde sivi aldilar (

Canım geçmiş olsun öncelikle.
Son zamanlarda kimle konuşsam herkes bu dertten yakınıyor, o kadar artmış ki...
Yapacağımız tek şey, doktor kontrolünde takip altına almak.
Zaten bunun tek ilacı varmış, ben de yeni öğreniyorum geçen hafta test yaptırdım...
Doktorum ilaç verdi, 1 ay sonra gel dedi.
O kadar korkulacak bir durum olmadığını söyledi; ilaçla kontrol altında tutuluyormuş.
Ben de son 1 yılda 13 kilo aldım, ama kabullendim, diyet yapmaya başladım...
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Sagol, canim sanada gecmis olsun....
ben hic suphelenmedim bu derttten Allahtan doktora gitmisim... Cocugum olmuyor diye gitmisttim, doktora kan tahlilleri yaptilar...
Evt, doktorum bana da ilac yazdi 2, 5 ay kullanmam lazim sonra yine kan tahlilleri yapacam mayista...
Elimde deyil inanki ama ister istemez korku sariyo icimi sanki hic cocuk sahibi olmayacakmisim gibime geliyor...
Spor salonuna yazildim gecen ay ama veremedim birturllu o kadar kilo aldim ki kendimi cirkin hissetiyorum, bi an önce bu kilolardan kurtulmak istiyorum... Evlenmeden önce 53 kiloydum simdi ise 64 kilo olmusum
Aminnn canim Allahim butun kadinlarin yada hepimizin yar ve yardimcisi olsun...
bu arada tatlim senin TSH kac ciktti?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…