- 30 Aralık 2012
- 5.761
- 5.078
- 198
- 36
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Ben sana bu durumu kardeşimden bildiğime göre açıklayım canım yine.
Kardeşim de 1-2 yıl oldu ilaca başlayalı halen de kullanıyor ilacı bırakınca hormonal değerleri alt üst oluyor.İlaç onu dengeliyor mesela.
1-1.5 ayda kan veriyor değerlerine bakıyor doktor ve ona göre de ilacı kullanım şeklini belirliyorlar işte o süre zarfında 1 veya 2, 1.5 tane kullanıyor.Yani her şeyi kontrol altında oluyor.Benim kardeşimde gözlemlediğim ilaç kullanması işe yarıyor vücudunun dengesi yerinde oluyor en azından kendisini iyi hissediyor.
Her ilacın da olduğu gibi elbet bu ilacında muhakkak etkisi vardır sana ne ilaç verirler bilemeyiz tabi ama kardeşimin kullandığı ilacın büyük bir etkisini yani ters etkisini görmedik biz aksine faydası oluyor diyebilirim.Tabi yine de kedin için sen en iyisini bilirsin canım.
Anlıyorum canım, doktor ne verirse uygulayacağız artık yapacak bir şey yok.
Doğru doktoru bulmak da çok önemli.
Burda sizlerle paylaşınca mutlu oluyorum, en azından deneyimlerinizi okuyorum ve içim rahatlıyor, çok sağolun :)
O ilaç bile değil aslında senin vücudunun üretmesi gereken bir hormonu yetersiz ürettiğini düşün yani dışarıdan vücudunun ihtiyacı olan hormonu alıyorsun korkulacak birşey değil ve hormonlarınla oynanmış olmuyor.Ben gebelik srecinde bile kullandım yan etkisi yok diye biliyorum.
Öyle mi, bilmiyordum.. :)
Öyleyse rahat rahat kullanabilirim, ben zararı olacak diye endişeleniyordum açıkçası.
Hamilelik de bile kullanılıyorsa korkulacak bir şey yoktur umarım :)
Yinede aklına takılan herşeyi sor dr a ve bununla ilgili kadın doğum uzamanına değil endokrin uzamanına yada dahiliye(iç hastalıkları) bölümüne git.Ve aklına yatmazsa gerekirse dr değiştir hangi dr u beğenirsen ona devam et.
?Eğer ilaç kullanmazsan troid hormonları düzensiz olursa gebe kalmaya engel olabiliyor.Ama ilaçla düzene giriyor.Ben hipotroidim varken ve ilaç kullnırken hamile kaldım.İlaç kullandığın sürece hamile kalmaya engel değil.Ama şimdiden bunları düşünme nodülde yokmuş çok şükür seninki geçici olabilir bir süre dr un verdiği ilaçları kullnıp düzenli tahlillerini yaptırıp takip edersen belkide evlenene kadar geçer.
Arkadaşlar merhaba...
Bugün kontrolüm vardı doktorda.
Öncelikle adetlerim düzensiz diye ''duphaston'' adında bir ilaç verdi.
10 gün kullanacakmışım, adetimin ilk 5 günü tekrar gidip, bana 1 yıl kullanacağım ilacı verecekmiş.
Korkuyorum arkadaşlar, niye bu kadar yüksek diye çok korkuyorum
Ultrason tahlillerine de baktı, sorun yok dedi.
Tek sorunum yüksek olan tsh hormonum...
Bugün yine moralim bozuldu......
Bu hormon niye yükselir...?
?
bu ilaci ne kadar kullandiniz? bendede ayni sorun var ilaci kullandikdan ne kadar sure sonra hamile kaldiniz nolur cvp verin.. ben merakdan uyuyamaz oldum doktorum hic umrunda degil sadece kullan zamanla gebelik olusur dedi ama insan korkuyor.
Allah'ım hepimize şifa versin.
Tsh hormonları kadar diğer hormon değerleri de önemli hamile kalmanız için.
Ne zaman tanı koyuldu size?
1,5 ay kadar oldu. 1 yil 4 aylik evliyim hic korunmadik gebelik olusmayinca adetin 3, ve 21 gunu testler yaptirdim o zaman cikti hormon.. ilac verdi kullaniyorum bi bucuk aydir ama bilmiyorum daha 2 hafta sonra tekrar test yapip baktircam ne durumda.. doktor ayni zamanda folic asit vermisti onuda kullaniyorum gebelik olusabilir birakma dedi, isimiz ALLAH a kaldi, okuyorum benim durumumda olup gebe kalamayanda cok, kalabilende.. aylar surer dedi doktor ama gerekirse dozunu dusurcez veya yukselticez dedi. Adetlerimde dzensizlik falanda yok cok sukur sadece, cok uyku, kilo alimi(metobolizma 0 calisiyor) unutkanlik, sac dokulmesi cok belirgin yillardir.. boyle bi hastaligimin oldugunu hic bilmiyordum.. Rabbim derdi verdigi gibi sifasinida verir insallah tek tesellim o.. ilac falan bahane.
merhaba canım,konunu görünce yazmak istedim.Ben de geçtiğimiz eylülde kadın doğumcuya gitmiştim genel muayene amaçlı.2,5 yıllık evli olmamıza ve hiç korunmamamıza rağmen çocuğumuz olmamıştı.Bi problem var mı yok mu diye gitmiştim ve test sonucunda hipotiroidi olduğum çıkmıştı.Değerim de tsh 7,99 du.Ayrıca eşimde de varikosel olduğu ortya çıkmıştı.Neyse kadın doğumcu beni endokrine yönlendirdi,o doktor da bana levotiron denen tiroid ilacını yazdı,ilk kullanımda iki gün yarım al sonra bir tane kullan dedi.Eylülden beri kullanıyorum ve değerlerim normal düzeyde.
Eşim de ameliyat oldu bu arada,varikoselden.ve ocakta da hamile olduğumu öğrendim.Bilmiyorum eşimin ameliyatı işe yaradı da ondan mı hamile kaldım,yoksa benim değerlerin düzelmesinden mi bilemiyorum.Sonuçta korkulacak bişey değil bu hipotiroidi,ilacı var ve kullanınca dzeliyor,ben hala kullanıyorum.doktorum da doğumdan sonra belki bırakırız dedi,duruma göre yani.Bence endokrine gitmen daha iyi olur diyorum.iyi geceler...
Merhaba canım, içimi rahatlattığın için çok teşekkür ederim, inan öğrendiğim günden beridir hiç rahat değilim...
Üzüntümü paylaştığın için sağol..
Yarın dahiliyeye çıkacağım doktorum oraya sevk etti, bakalım bana ne söyleyecek...
Hayırlı haberlerle inşallah.
Senin için de çok sevindim, çocuğunu sağlıkla kucağına al inşallah, sevgiyle kal... :)
ne demek canım,içini rahatlattıysam ne mutlu bana.ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım,hiç bi bilgim yoktu bu konuda.doktora da sorduğum zaman nedeni nedir neden olur dediğimde,suratıma bakışını unutamıyorum :) bunu yapan bişey yok,vücut bunu kendisi yapıyor dedi.neyse ben de internetten baktım biraz,merakımı giderdim.inşallah senin değerlerin de düzelir kısa zamanda.Güzel dileklerin için de teşekkürler.iyi geceler...
benim de tsh hormonu yuksek ciktti 9.8 misdun doktora gittim, sonuclari ögrendim... daha bi yil oldu evli olali 10 kilo aldim nasil aldim anlamis deyilim demek tsh hormonu yuksek oldugu icin kilo almisim... Ailem bile sasirdi nasil az zamanda bu kadar kilo aldigima bide cocuk dusunuyoruz olmuyor dunden beri icim rahat deyil kizlar beni bilgilendirirseniz sevinirim...
offff hersey beni buluyuyo iki gögusumde de kist var gecen ay diger gögusumde sivi aldilar(
Canım geçmiş olsun öncelikle.
Son zamanlarda kimle konuşsam herkes bu dertten yakınıyor, o kadar artmış ki...
Yapacağımız tek şey, doktor kontrolünde takip altına almak.
Zaten bunun tek ilacı varmış, ben de yeni öğreniyorum geçen hafta test yaptırdım...
Doktorum ilaç verdi, 1 ay sonra gel dedi.
O kadar korkulacak bir durum olmadığını söyledi; ilaçla kontrol altında tutuluyormuş.
Ben de son 1 yılda 13 kilo aldım, ama kabullendim, diyet yapmaya başladım...
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?