• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuhaf bir nikah/altın meselesi

bence Türkiye'ye gittiğinizde belediyede nikah ve nikah sonrası yemek gibi bir organizasyon yapın..
eş dost herkesi çağırın..
düğünümüze de gelemediniz çok içimde kaldı filan deyip biraz abartın..
o zaman ne yapacaklar bakalım..

Bu nikahı nerde yaparım ben? Annemler Izmir ve Didimde yaşıyorlar. Dayım Bursa'da. Diger dayım baska sehir. Teyzem Ankara'da. Aylarca oncesinden organize etmem gerek ki bir mazeret bulamasınlar gelmemek icin.

Merhaba arkadaslar, bu actigim ilk konu olacak. Anneme çok mu çok dert olan bir konu var, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Ozet olarak, bundan 5 yıl kadar once Ingiltere'de bir yabancıyla evlendim-esim musluman, yani bizim kültüre yakin onunki de. Bu arada bu ikinci evliliğim, ilk evliliğim 2003te bir Ingiliz'le oldu, 2 yıl sonra boşandık.

Simdi gel gelelim bizim probleme. Cok kalabalık bir aile degiliz Turkiye'de. Bir teyzem ve iki dayım var. Anneannem ilk evliliğimden , dedemse ikinci evliliğimden sonra vefat etti. Baba tarafım sadece babamin kuzenlerinden ibaret.

Iki evliliğim de sadece belediyede (Ingiltere'de) nikah seklinde oldu, annem babam dahi gelemedi ikisine de (vize problemlerinden dolayı). Turkiye'de düğün falan da yapmadık.

Annem ve babam-ikisi de emekli memur. Teyzem ve dayım evlendikleri zaman bilezik taktılar, babamin akrabalarına da öyle, artı beyaz ev eşyalarından bir hediye aldilar,buna da ek olarak her bebek doğurana bir çeyrek taktılar.

Bunlarin hepsi adetten olduğu icin ve isteyerek yapıldı, kredi kartından dahi para çekip bilezik aldiklarini biliyorum durumları olmadiginda. Gel gelelim bize geldiginde bana tek bir çeyrek altın takan, gönderen, hatta sozunu eden olmadı. Buna kendi oz dayılarım ve teyzem de dahil. Annemler su an beni ziyaretteler Ingiltere'de ve hiç kimsenin anneme deger verip bana birşey yollamamasi annemin çok ağrına gidiyor. Ben Turkiye'de düğünü yapmadık, normal boyle olması dedim ici rahatlasın diye ama aslında ben de anneme çok ayıp ettiklerini düşünüyorum. Allaha şükür kimsenin göndereceği çeyreğe, bileziğe muhtaç degilim ama annem kendini enayi gibi hissediyor. Sizin fikirleriniz neler? Acaba düğünü dernek yapmadigimiz icin mi gercekten, çok adet tore falan bilen biri degilim gercekten.

Simdiden yazanlara teşekkürler.

Not: Ilk evliliğimde Ingiliz esim Turkiye'de dayımla tanisti. Baska kimseyle tanismadi, birlikte annemlerin kaldigi tatil beldesine gitmiştik yaz tatili icin.
Not 2: Bunu konu açtıktan sonra öğrendim, gecen yaz dayımın esinin erkek kardeşi evlenmiş, düğüne davet etmişler annemleri, onlara da gidip altın takmislar!! Sebep babamin annemi ayıp olur takmazsak diye zorlaması , bol bol dağıtacak altınları olması degil.

Son not: Bu arada teyzem de dayım da esleri ve çocuklarıyla, yani ailece her yaz Didim'e gidip bedava tatillerini düzenli olarak annemlerin evinde yapmaya devam ediyorlar.
Merhaba arkadaslar, bu actigim ilk konu olacak. Anneme çok mu çok dert olan bir konu var, sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Ozet olarak, bundan 5 yıl kadar once Ingiltere'de bir yabancıyla evlendim-esim musluman, yani bizim kültüre yakin onunki de. Bu arada bu ikinci evliliğim, ilk evliliğim 2003te bir Ingiliz'le oldu, 2 yıl sonra boşandık.

Simdi gel gelelim bizim probleme. Cok kalabalık bir aile degiliz Turkiye'de. Bir teyzem ve iki dayım var. Anneannem ilk evliliğimden , dedemse ikinci evliliğimden sonra vefat etti. Baba tarafım sadece babamin kuzenlerinden ibaret.

Iki evliliğim de sadece belediyede (Ingiltere'de) nikah seklinde oldu, annem babam dahi gelemedi ikisine de (vize problemlerinden dolayı). Turkiye'de düğün falan da yapmadık.

Annem ve babam-ikisi de emekli memur. Teyzem ve dayım evlendikleri zaman bilezik taktılar, babamin akrabalarına da öyle, artı beyaz ev eşyalarından bir hediye aldilar,buna da ek olarak her bebek doğurana bir çeyrek taktılar.

Bunlarin hepsi adetten olduğu icin ve isteyerek yapıldı, kredi kartından dahi para çekip bilezik aldiklarini biliyorum durumları olmadiginda. Gel gelelim bize geldiginde bana tek bir çeyrek altın takan, gönderen, hatta sozunu eden olmadı. Buna kendi oz dayılarım ve teyzem de dahil. Annemler su an beni ziyaretteler Ingiltere'de ve hiç kimsenin anneme deger verip bana birşey yollamamasi annemin çok ağrına gidiyor. Ben Turkiye'de düğünü yapmadık, normal boyle olması dedim ici rahatlasın diye ama aslında ben de anneme çok ayıp ettiklerini düşünüyorum. Allaha şükür kimsenin göndereceği çeyreğe, bileziğe muhtaç degilim ama annem kendini enayi gibi hissediyor. Sizin fikirleriniz neler? Acaba düğünü dernek yapmadigimiz icin mi gercekten, çok adet tore falan bilen biri degilim gercekten.

Not: Ilk evliliğimde Ingiliz esim Turkiye'de dayımla tanisti. Baska kimseyle tanismadi, birlikte annemlerin kaldigi tatil beldesine gitmiştik yaz tatili icin.
Not 2: Bunu konu açtıktan sonra öğrendim, gecen yaz dayımın esinin erkek kardeşi evlenmiş, düğüne davet etmişler annemleri, onlara da gidip altın takmislar!! Sebep babamin annemi ayıp olur takmazsak diye zorlaması , bol bol dağıtacak altınları olması degil.

Son not: Bu arada teyzem de dayım da esleri ve çocuklarıyla, yani ailece her yaz Didim'e gidip bedava tatillerini düzenli olarak annemlerin evinde yapmaya devam ediyorlar.

Sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşıyorum şu anda. Her ailede birinin üstünden geçinen leş akrabalar muhakkak oluyor kendileri asla elini taşın altına koymaz ama beleşe gelince oh. Bence boşverin anneniz de kendini üzmesin ama bundan sonra da bu kadar kullanılmasına izin vermesin.

Illa düğün yapmanıza gerek yok ki annenize verebilirlerdi islerine öyle gelmiş.Bu tur seylerde herkes durumuna göre birsey alir takar sizin durumunuz onlari ilgilendirmez

Anneniz babanız kuzenlerinize birşey yaptı mi peki? Bizimkilerin hepsi bileziklerini çeyreklerini aldılar.
Bizde öyle maddiyatı unutulmayacak denli altın takılmaz çeyrek yarım filan. Erkek kardeşim düğün yaptı ona da çok birşey gelmedi annem de boş gitmezdi ama onunki de lafı etmeye değecek kadar değildir herhalde

Bence de anneniz hakli, aradan kac sene gecmis hic mi firsatlari olmamis size ya da annenize hediyelerini ulastirmaya, en azindan konu acip hediyelerini de veremedik, biraraya gelsek de verebilsek falan gibi biseyler de soylenebilirdi. Bizim dugun Turkiye`de oldu ama orda bile gelemeyenler sonradan anneme kayinvalideme hediyelerini goturmusler. Cocugumuz yurtdisinda dogdu annemler ya da kayinvalidem gelirken insanlar hediyelerini gondermis hatta herkesinkini kabul edememisler bavulda yer olmadigi icin. Sagolsunlar dusunmus gondermisler diye cok sevindim, ozellikle orgu olanlari cok degerliydi benim icin. Altin bile gonderenler olmustu. Degeri ne olursa olsun aldigim her hediye, bir hatir sorma, demek unutulmamisim diye dusundurtuyor ve mutlu ediyor beni. Ayni zamanda ben de yurdisindayim hediye gondermesen olur diye dusunmuyorum, annemler araciligiyla hep ulastirmaya calisiyorum hediyelerimi.

dugun yapsaydınız takarlardı denmesı de ayrı degısık
herkes dugun yapmak zorunda mı ? dugun yapıldıgı ıcın takılmıyor altın , evlendıklerı ıcın takılıyor yahu.Zamanında bıze evlendıgımız ıcın hedıye takanlara usulen takılır ogrenın barı ...
ılla dugune gıder yer ıcer ozaman altın takarım dıyor bazı uyeler bana cok degısık geldı

altın takmanın amacı yenı evlenen kısılere hedıyedır . daha dogrusu geline hedıyedır altın gelınındır cunku.

Yani mesela bende yurtdişndym doğumdan sonra gidince annemn götrdkleri karşılık getrdi. Eğer siz onlra ziyarete gittiyseniz ayıp tabi. Ama sizi hiç görmedilerse o zmn abes gelmedi bana. Bi ziyaretinizde belki verirler

Kuzenimde yurtdışına evlenmişti ama burada küçük bir kına gecesi yaptılar herkes takısını bileziğini altını kınada takmıştı sizde birşeyler yapabilirdiniz anne babada mutlu gününüzü görmüş olurdu

Back
X