Tuhaf bir nikah/altın meselesi

Böyle durumlarda bence takı sonradan da olsa verilmeli.

Benim nikahım yurtdışında, kınam Türkiye'de oldu. Takı töreni olmadı, ancak gelenler genelde takı verdiler o gece. Evlendikten sonra ailemle de gönderen oldu. Ben de yurtdışındayken katılamadığım yakın düğün sahiplerine gördüğüm zaman takı verdim. Ama elbette fırsata çeviren var böyle durumları, siz de bundan sonra kimseye vermezsiniz olur biter.

Allah evliliğinize mutluluk versin, gerisi boş.

Hiç düğün davetle falan uğraşmayın çünkü ya gelmeyecekler ya da gelseler de bir şey takmayacaklar. Takı takmak gönül işidir ama eğer önce biri size taktiysa artik onun karşılığını vermek bir nevi mecburiyettir bana göre. Aman onlar orada bize göre çok kazanıyorlar, ihtiyaçları yoktur hesabina girip düğün yapmamayi akillarinca bahane etmişler. Kazandiginizi orada harcadiginizin farkinda degiller. Tamamen görgüsüzlük. Evet düğün olmayınca taki töreni olmamış ama annenizi bu 5 yıl içinde hiç mi görmediler? Ona verilecekti zaten ki o da size versin. Ilk evlilikte yapsalardi ikincide zaten vermesinler. Annenize söyleyin hiç takmasin kafaya. Değmez. Yapacağınızı yapmışsınız ama bir daha onlarda doğum vs olursa takmayin siz de yürek sogutun:KK66:

Evet dogru söylüyorsunuz , teyzemin de dayımın da çocukları üniversite cagindalar, yakinda evlenecekler. Annem artık birşey yapmak istemiyor ama eminimki babam 'ayıp olur' diye annemi yine altın almaya zorlayacak. Onda bir'ayip olur' hastaligi var nedense, bize yapılan ayıbı gördüğü halde. Ben annemin yerinde olsam herkesin birlikte olduğu bir ortamda dan diye söylerim ama annem yapamaz onu, ici icini yemeye devam eder.

Sunu da ekeyeyim son 1 yıldır calismiyorum, calismadigimi da herkes biliyor. Yani hiç para kazanmıyorum su anda.

Böyle durumlarda bence takı sonradan da olsa verilmeli.

Benim nikahım yurtdışında, kınam Türkiye'de oldu. Takı töreni olmadı, ancak gelenler genelde takı verdiler o gece. Evlendikten sonra ailemle de gönderen oldu. Ben de yurtdışındayken katılamadığım yakın düğün sahiplerine gördüğüm zaman takı verdim. Ama elbette fırsata çeviren var böyle durumları, siz de bundan sonra kimseye vermezsiniz olur biter.

Allah evliliğinize mutluluk versin, gerisi boş.
Evet gercekten onlar icin benim düğünü yapmamam harika bir fırsat oldu.

Evet dogru söylüyorsunuz , teyzemin de dayımın da çocukları üniversite cagindalar, yakinda evlenecekler. Annem artık birşey yapmak istemiyor ama eminimki babam 'ayıp olur' diye annemi yine altın almaya zorlayacak. Onda bir'ayip olur' hastaligi var nedense, bize yapılan ayıbı gördüğü halde. Ben annemin yerinde olsam herkesin birlikte olduğu bir ortamda dan diye söylerim ama annem yapamaz onu, ici icini yemeye devam eder.

Sunu da ekeyeyim son 1 yıldır calismiyorum, calismadigimi da herkes biliyor. Yani hiç para kazanmıyorum su anda.

Ben de içi içini yiyip bir şey soyleyemeyenlerdenim o yüzden kizamiyorum. Sanki istemek gibi oluyor öyle. Ama şu var: Ben artik onlara tek bir kuruş bile takmam. Yani lafimla iş yapamasam da icraatimle belli ederim. Ha sonra bize taki takmadilar diye dert yanan olursa "aşk olsun bize taktiginizin aynini taktik ya" demeyi de ihmal etmem.

Karşılık beklenerek verilen hediyelerde bazen böyle sonuçlar olabiliyor.Bu karşılık bekleme durumu bizim toplumuzun genelinde var maalesef.Zaten altın takanlar gönlüyle takmamış oluyor ki."Takmazsak ayıp olur." ya da "O da benim oğluma/kızıma takar." diye altın takıyor.Yani gönlüyle yapmıyor kimse bu işi.Gönlüyle yapan da zaten karşılığını beklemez.Uzun lafın kısası anneniz boşuna üzülmesin.İçinde kalmasını istemiyorsa da söyleyip rahatlasın en azından.Siz Türkiye'de bir etkinlik yapsanız da gelip altın vs getireceklerini düşünmüyorum açıkçası.Yapacak olan çoktan yapardı.Boşuna masraf yapmayın ona da diye düşünüyorum.

Aslında ayrımcılık değil sende çok alınganlık yapma devir çok pahalı soylede düşünmüş olabilirler biz iki çocuk dogurduk işte diyelim anneniz 4 tane doğurdu hepsine taksak geri dönüşü olmuycak diye düşünmüşlerdir çok kardeşlerde önce evlenen parsayi topluyor benimde gördüğüm
Eeeee bildiğin ayrımcılık bu? Yeğeniyim sonuçta ticari gelir sağlayan taraf değilim. Alınganlık değil bu yaptığım gayet haklıyım.

Eeeee bildiğin ayrımcılık bu? Yeğeniyim sonuçta ticari gelir sağlayan taraf değilim. Alınganlık değil bu yaptığım gayet haklıyım.
Misal biz yigenimize bebeği oldu diye bin TL lik bir bebek yatağı aldık neymiş annesi benimkine çeyrek takmış onu bekliyormuş hala şaka gibi kafalar bir dünya

Bidahaki tatile gittiginizde minik bi davetle tum akrabalari davet edin, 'dugun yapamadik, buda tanisma kaynasma yemegi olsun' diyerek. ama tabi tatilinizi herkesin ayni sehirde bulunmasina denk getirin. isterse gelmesinler. geldiklerinde takmasinlarda goreyim. hatta madem musluman bir bey ile evlisin, Allah kismet ederde evlatlariniz olursa tatile gittiginizde uc ay mevludu yapin, yada nebilim erkek olursa sunnet toreni organize edin. minik te olsa. maksat giciklik ahaha. saka tabi gicikligina yapilmaz boyle seyler tabi, ama herkes elini cebine atacak pardon yani. ortaligin enayisi sizin anne babaniz degilya. diger evlenecek yegenlerede bir zarf, icine biraz para, oldu bitti.
annen hakli, ayip, hemde cok. onduc sonucta butun bu takilar.

Kuzenlerim 2 kardeş ben evlenirken biri polis memuru, diğeri 2 bin civarı kazandıkları bir işte çalışıyordu bana hiçbir şey takmadılar.

Geçen yaz biri evlendi takmadım, sen takacaksın canım diye soruldu?? bu yaz diğeri evlenecek altın filan borcun varsa tak diyorlar? Bu insanlar neden böyle?? Ben mi bir şey kaçırıyorum??? Önce evlenen bendim ve işleri vardı ama takmadılar.

Atama bekleyen kuzenim taktı bende ona takmıştım.

Sizin için şöyle yapabilirsiniz bir yemek vs düzenleyin diyen arkadaşa katılıyorum. Düğün olmadı ya nikah yemeğimizz diye davetiye bastırın. Belki düşünürler.

Valla ben de nikahına düğününe gitmediğim nikah düğün yapmayan ya da çağırmayan kimseye birşey takmıyorum. Ben de yurtdışında evlendim kimse birşey takmadı göndermedi beklemiyordum zaten gönderseler aşırı şaşırırdım

bence enayilik değil. olaya asıl objektif bakınca sizin onları saymadığınız görünüyor.
ee düğün yok dernek yok nasıl takı taksınlar.

ya ben bu konuda gercekten hassasımdır
bence altın borctur sen ne takıyorsan sana o takılmalıdır dusuncesındeyım ben
benım aılem de herkese bılezık taktı halamın cocuklarına teyzemın cocuklarına dayımın cocuklarına hep bılezık takıldı
dogum yaptıklarında bebek gormeye yarım takıldı

ben evlendım kımse bırsey takmadı bır kac tane ceyrek takan oldu :D
bebek gormeye hıc takan olmadı

gercekden annemde cok kırılmıstı ...

bu bence ahlak meselesı. ınsanın nasıl ıcıne sıner de takmaz anlamam

mesela kaynımın cocugu oldu bana altın takmamalarına ragmen ne dugunde ne cocuk gormede ben gıttım yarım altın aldım taktım
yegenım cunku o benım. olması gereken bu . benım gordugum bu boyle olması gerek dıye dusunuyorum

aman kımsenın hakkı sıze gecmesın de sızın hakkınız gecmıs olsun bosverın takmayın kafaya ama annenız de sızde dusuncenızde haklısınız konu sahıbı
malesef kımı ınsanlar boyle ...

Akrabalarınızı bilmiyoruz o yüzden kesin bir şey diyemeyiz ama aklıma gelenleri söyleyeyim

-Türkiye'de düğün,tören vb. yapmadığınız için,bu kız bize önem verip düğün bile yapmadı,biz niye takı alalım demiş olabilirler
-Bu kız orada pound'la kazanıyor,çok parası var,biz de para mı vereceğiz üstüne demiş olabilirler
-Verdikleri takıların kendilerine geri dönüşü olmayacağını düşünmüş olabilirler.Sonuçta İngilteredesiniz ve eşiniz de oralıymış.
-Boşanma oranları çok arttı.Herkes ikinciye evleniyor,biz bu kızın tüm evliliklerine takı mı alacağız demiş olabilirler
:duduk:

valla cevaplar süper

seç begen al

Kardeşim kaçarak evlendi düğün nikah hiç bir şey görmedik. Teyzem, dayı, hala kim varsa bilezik taktılar. Daha sonra boşanıp ikinci evliliğini yaptı . Nikahında yine teyze dayı hala yine birer bilezik taktılar. Yani kimse nikahını görmedik yada ikinci evliliği diye takı takmaktan kaçmadı.

Benim düğünüm eşimin memleketinde oldu anneme gelemeyenler hep vermiş takı benim aklıma bile gelmemişti şaşırmıştım yani isteseler annene verebilirlerdi anneni haklı buldum. Annen verdiğini geri istemek değilde önemsenmediği için çok kırılıyor belliki.

Kuzenlerim 2 kardeş ben evlenirken biri polis memuru, diğeri 2 bin civarı kazandıkları bir işte çalışıyordu bana hiçbir şey takmadılar.

Geçen yaz biri evlendi takmadım, sen takacaksın canım diye soruldu?? bu yaz diğeri evlenecek altın filan borcun varsa tak diyorlar? Bu insanlar neden böyle?? Ben mi bir şey kaçırıyorum??? Önce evlenen bendim ve işleri vardı ama takmadılar.

Atama bekleyen kuzenim taktı bende ona takmıştım.

Sizin için şöyle yapabilirsiniz bir yemek vs düzenleyin diyen arkadaşa katılıyorum. Düğün olmadı ya nikah yemeğimizz diye davetiye bastırın. Belki düşünürler.

bence enayilik değil. olaya asıl objektif bakınca sizin onları saymadığınız görünüyor.
ee düğün yok dernek yok nasıl takı taksınlar.
Bei görünce verseler ya da annemi goruyolar dewamli, onlara görünce verseler olmaz mi? Amac eğer düğüne gidip dayısı amcası bilmemne takti dedirtmekse evet haklisiniz, o zaman düğünü şartlar, ama gercekten bana ya da anneme deger verseler onlar bize yaptı, biz yapmasak olmaz diye düşünmeleri lazım.

Yillarca yaptık ettik yine saygısız olduk, güldürdünüz beni , Allah da sizi güldürsün diyeyim.

'...
ee düğün yok dernek yok nasıl takı taksınlar...."

Yoruma gel ya, laf konustu bal kabaga, doldur doldur ye tabaga diye buna deniyor olsa gerek! :)))

Back
X