• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuhaf duygular

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Hayırlı geceler arkadaşlar bu konuyu sevdiğim bir ablam için açıyorum..
Kendisi evleneli iki hafta oldu. Evlendikten sonra eşinin görev yerine döndüler. Kendisi de çalışmıyor;iş arıyor. Şimdi genel olarak büyük bir problem yoktu zaten daha yeni evliler. Ancak; sanırım üç gün önce fln kayın pederi gelmiş evlerine. Ve bir kaç gün kalacakmis daha. Adam yetmiş yaşında fln. Bahsettiğim ablam pek alışık değil yemek yapmak fln malum uni den mezun olalı çok olmamıştı.. Işte sürekli yemek yapıyormuş sonuçta misafir.. Ve biraz bunalmış bu amca da çok boğazına düşkünmüş aşırı hemde. Böyle yemeğin saatini fln söylüyormuş şu saatte hazır olsun falan diye.. Ablam biraz suratı düşük fln gezmiş evde. Yani öyle bunalmış yemek fln yapınca habire.. işte bu durumu eşi baya sorun etmiş sen babama böyle davranirsin ha sana gösterecem fln bu arada enişte babasına çok çok duskun bağımlılık derecesinde.. durumlar böyle ablam şimdi vicdan yaptı baya yaşlı adama biraz kötü davrandım fln diye.. ama tüm hata ablamda mi acaba? Yani daha yeni evli çifte koşarak misafir gelinir mi bunu da bilmek istiyoruz tesekkur ederiz şimdiden:)

Gelinmez yeni evli çiftin evinde misafir ne alaka..
Benim dedem de bogazina çok düşkündür annem bi ara hastalandi diye bakti.
Surat asmadi,bagirmadi bi sorun varsa hep babama söyledi dedemi uyarsin diye.
O da surat asmasin azcik sabretsin gider zaten kendi huzurunu boşuna kacirmasin.

Yeni evli gelinmez diye görgü kuralı var ama kanun değil.
Yaşlıların hepsi boğazına pek düşkünler niyeyse.
Suç kadında,neyin suratını asıyor,kime asıyor?

Hep yemek istemiş derken

Günde üç öğün yemek yiyecek

Arada da çay meyve vs

Biraz yönetmeyi bilmek lazım

Baban misafir ben de yeniyim akşamları dışarıda yiyelim ya da sen işten gelirken paket yaptır vs diye idare edebilmek önemli

Bir de yemek yapmayı bilmiyor da basit fırın yemeklerini vs netten bakıp yapardı

70 yaşındaki Ada'mda yeni evli çiftin evine gidilmez kültürü yoktur o kuşak Kv kp gelin bir arada büyüyen dönem ona koca evde kendisinin istenmeyeceği hem de sadece 3 gün aklına bile gelmez

Hayırlı geceler arkadaşlar bu konuyu sevdiğim bir ablam için açıyorum..
Kendisi evleneli iki hafta oldu. Evlendikten sonra eşinin görev yerine döndüler. Kendisi de çalışmıyor;iş arıyor. Şimdi genel olarak büyük bir problem yoktu zaten daha yeni evliler. Ancak; sanırım üç gün önce fln kayın pederi gelmiş evlerine. Ve bir kaç gün kalacakmis daha. Adam yetmiş yaşında fln. Bahsettiğim ablam pek alışık değil yemek yapmak fln malum uni den mezun olalı çok olmamıştı.. Işte sürekli yemek yapıyormuş sonuçta misafir.. Ve biraz bunalmış bu amca da çok boğazına düşkünmüş aşırı hemde. Böyle yemeğin saatini fln söylüyormuş şu saatte hazır olsun falan diye.. Ablam biraz suratı düşük fln gezmiş evde. Yani öyle bunalmış yemek fln yapınca habire.. işte bu durumu eşi baya sorun etmiş sen babama böyle davranirsin ha sana gösterecem fln bu arada enişte babasına çok çok duskun bağımlılık derecesinde.. durumlar böyle ablam şimdi vicdan yaptı baya yaşlı adama biraz kötü davrandım fln diye.. ama tüm hata ablamda mi acaba? Yani daha yeni evli çifte koşarak misafir gelinir mi bunu da bilmek istiyoruz tesekkur ederiz şimdiden:)

Yeni gelin evine giden aile fertleri resmen işi bozma peşindeler sanki! Benim kv kp de böyle yapmıştı. Surat asmakta gayet haklı bu kız 2 haftalık evli. Asıl sırat asmasa tuhaf olur. Bana da evleri yakın olmasına rağmen 1 hafta kaldılar ce ben ağzımdan tek kelime çıkartmayıp surat astım. Onlar bıkana kadar hemde. Düşüncesizlik bu başka bişey değil.

Yaşlı adamcağız gelmiş adam nasıl gelme desin...
3 5 gün idare etmek gerekir ...
Yemeği fazla yaparsın, yanına birşeyler uydurursun sonraki ogün için bunlar Bence çok dert değil..
Bana dert olan, sen benim babama böyle davranırsin haa diyen koca..
Belki karın başka birşeye sıkıldı..
Ne biçim adam bunlar ?
Hadi yüzünü astı onu da söylemenin bir adabi olmalı.

Ada'm ister yaşlı olsun ister genç olsun ister iyi oldun ister kötü olsun.Daha yeni evli çiftin evine gidilmez.Daha birbirine alışma ve uyum sürecinde olan bir çifte karşı hiçbir iyi niyet ve yaşına yakışır bir hareket göremedim burda.Kız haklı.Baba da oğluna çekmiş muhakkak,o bakımdan işi zor.Çok yüz vermesin kaynana gibi oturur kalır orda yoksa.

Ada'm ister yaşlı olsun ister genç olsun ister iyi oldun ister kötü olsun.Daha yeni evli çiftin evine gidilmez.Daha birbirine alışma ve uyum sürecinde olan bir çifte karşı hiçbir iyi niyet ve yaşına yakışır bir hareket göremedim burda.Kız haklı.Baba da oğluna çekmiş muhakkak,o bakımdan işi zor.Çok yüz vermesin kaynana gibi oturur kalır orda yoksa.

Gelen yorumlara göre çok mu vicdansizim acaba diye düşünmeye baslamistim ki aynı fikirde olduğum 2 .kişi :)

Yaşlı adamcağız gelmiş adam nasıl gelme desin...
3 5 gün idare etmek gerekir ...
Yemeği fazla yaparsın, yanına birşeyler uydurursun sonraki ogün için bunlar Bence çok dert değil..
Bana dert olan, sen benim babama böyle davranırsin haa diyen koca..
Belki karın başka birşeye sıkıldı..
Ne biçim adam bunlar ?
Hadi yüzünü astı onu da söylemenin bir adabi olmalı.
Evet valla ablamda çok çok vicdan yaptı ya ama eşinin yaptığı daha çok zoruna gitti. Işte senin anne babana da ben yarın aynı yapcam falan demiş

Tuhafımiza giden de bu zaten ki evin düzeni bile yokmuş daha buzdolabını falan yeni aldılar. Balayı fln da yapmadılar izin yoktu eşinin işinin. Ablam baya bunalmış yani

Evet valla ablamda çok çok vicdan yaptı ya ama eşinin yaptığı daha çok zoruna gitti. Işte senin anne babana da ben yarın aynı yapcam falan demiş

Valla ben empati yaparak yorum yaptım böyle durumda olsam suratım elbet asik olurdu daha evindeki eşyalara alışamadan yatılı misafir ağırlamak üstelik direktiflerde bulunan biri güler yüzlü olamazdım bende

Ama ablada da var biraz.. Adam 70 yaşından sonra yemeyecekte ne zaman yiyecek.
Yani biraz daha güler yüzlü karşılayabilirdi.
3 aylığına gelmemiş 3 günlüğüne gelmiş.
İdare edilebilirdi..
Aslında öyle ama gerçekten idare edemedim bir süre sonra bunaldim diyor.. gerçi amca hala ordaymis bu saatten sonra güleryüz gösterecem diyor.. biźzim tuhafımiza eşinin hareketleri gitti ya tepkisi

Vicdan yapması gereken birşey yok ..
Insan yeri geliyor kendi anne babasına hatta çocuğuna tahammül edemiyor...

Kayınpederi, daha yeni evli çiftin evine gelmesi biraz abes olmuş ama yapcak birşey yok ..
Bu arada enişte bey bütün gün mutfakta yemek yapsın, ev işi yapsın üzerine kayınvalidesi yemek saatini bildirsin bakalım surat asar mi asmaz mi ?
Bencil geldi bana .

Back
X