Tuhaf görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kayınpederım bır kere bana sey demıstı
kayınvalıdem bana haksızlık yaptıgında...

14 ayara 22 ayar degerı verırsen zararlı cıkarsın :KK70:

aynen de dogru bu

kımseye degerınden ederınden fazlasını vermemek lazım hayata bır kere gelıyorsunuz bu kadar zaman ayırmak bu kadar ozverı ... sıze yazık
hıc uzulmeyın boyle seylerle ogrenıyoruz bazı seylerı ben demın yukarda çen çen konustum ya ne dıye pesınıze tasıyorsunuz dıye
sankı ben yapmadım mı bu hataları bende yaptım :KK70: boyle anlıyor ınsan bazı seylerı sızın canınız sagolsun saglıkla buyutun evladınızı
Evet canim maalesef yaşadıkça öğreniyoruz. Bi de ben kindar bir insanımdır böyle şeyleri hayatta unutmam.
Artık bebek koltugu fln derken kendisi oğlu ve kayinvalide bizle birlikte gezemeyecek yani arabaya sığamayız. Arabasi olup getir götürünü yapacak birini bulmuştur herhalde peşimizi bırakır bu yüzden bence. Resmen çift ola-rak kullanildik sanki:))

Daha önce bebek bakmadığınız için bizim için zordu. Bir ara her aksam aynı saatlerde ağlıyordu ve biz çarşıya cikacak fırsatı bile bulamıyorduk eşimle.
En azından kapıdan uğrayıp bir ihtiyacınız var mı diye sormasını ya da yeğenimi kapıdan da olsa bi gösterin demesini bekledim aramız çok iyi olduğu için. (Ya da ben öyle zannettigim için).
Kayinvalidem bütün hayatını gorumceme adamış durumda ama bizim eve gelince dakikalarını sayıyor:))muhtemelen eşime "gelemem "demeye cesaret edemediği için. Yine de Allah razı olsun. Okullar açılınca zaten onu da eve kabul edemeyeceğim.
Lohusalık zormuş hep annesiyle birlikte logusaligini gecirenlere özendim, pandemi oldugu için kendimi yalnız hissettim bebek gazdan agladikca ben de agladim. Benim için "zor gunler "'di.herkesin zor gun kavrami farkli olabilir ...
Herkesin zor gün kavramı farklı olabilir. Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışmıştım. Zorlandığınızı görümceniz nereden bilebilir dile getirmediyseniz?
Rahat bırakayım dedi belki de.
Şahsen ben lohusalığımda da sonrasında da hep rahat bırakılmak istedim. İstemeden edilen yardımlardan rahatsız oldum. Nereden bilebilir görümceniz belki benim gibi düşünüyordunuz öyle değil mi? Çünkü benim gibi düşünen de bir sürü insan var.

Öncelikle başınız sağolsun, bebeğinizde sağlıkla büyüsün
Görümce gelse bu kez de covid tehlikesi var, zaten sosyal hayatı ve iş hayatı aktif neden düşüncesizlik edip bebeğimin yanına geliyor diyecektiniz
O yüzden bence boşverin, anne olmanın tadına varın ;)

görümcem gezmek için hep dibimizdeydi, ben istemezdim ama zorla gelirdi deseydiniz sizi daha haklı bulurdum.
benim anladığım beraber olmak için siz zaten gereğinden fazla çaba sarfetmişsiniz. belki o da laf etmeyin diye mecburiyetten kabul etti sizinle zaman geçirmeyi. kendinizce aman kök aile ayrı olmasın diye iyi niyetli düşünmüşsünüz ama belki bu tavrınız rahatsız ediyordu içten içe. belki sizden daha uzak daha bağımsız olmayı istiyordu da bahane bulamıyordu o zaman.
şimdi hem bebek hem corona birleşince de uzaklaşmak için bunu fırsat bildi.
böyleyse de çok anormal bulmam açıkçası.

Aynen gezmek suç kötü bir şey sanki icazetname alacak etrafımda biri olsa bu haddi nerden bulduğunu sorarım haddini bildirim keyfimin kahyası sanki

ya bu ayrı, bir de kendi beklentisi olmayınca "ama biz şunu şunu yaptık" deme modu var. ee yapmasaydınız o zaman. yapıp sonra bunu lütuf gibi sunmak doğru değil.

Daha önce bebek bakmadığınız için bizim için zordu. Bir ara her aksam aynı saatlerde ağlıyordu ve biz çarşıya cikacak fırsatı bile bulamıyorduk eşimle.
En azından kapıdan uğrayıp bir ihtiyacınız var mı diye sormasını ya da yeğenimi kapıdan da olsa bi gösterin demesini bekledim aramız çok iyi olduğu için. (Ya da ben öyle zannettigim için).
Kayinvalidem bütün hayatını gorumceme adamış durumda ama bizim eve gelince dakikalarını sayıyor:))muhtemelen eşime "gelemem "demeye cesaret edemediği için. Yine de Allah razı olsun. Okullar açılınca zaten onu da eve kabul edemeyeceğim.
Lohusalık zormuş hep annesiyle birlikte logusaligini gecirenlere özendim, pandemi oldugu için kendimi yalnız hissettim bebek gazdan agladikca ben de agladim. Benim için "zor gunler "'di.herkesin zor gun kavrami farkli olabilir ...
Kayınvalidenizin eşinizden çekindiği için hergün size gelmek zorunda hissetmesi normal mi peki?
Sizin dakikaları sayıyor diye belirtmeniz, her aile dinamiği farklıdır tabi ama kayinvalidem isterse kızıyla 7-24 birlikte olsun hergün evime gelmesini, gelip uzun uzun kalmasını falan istemezdim, düşüncesi bile kötü 😄 doğumdan sonra 2 haftalık kalmaları bile yetip artmıştı bana.

Bence bu süreç çekirdek ailenize yönelmeniz için bir fırsat, görümcenizin niye gelmediğine falan takılmayın.

Kızlar merhaba. Ben 3 ay önce doğum yaptım çok sukur saglikla kavuştum kuzuma. Ilk hamileligim ölü doğumla sonuçlandığı için ve pandemi dönemi doğduğum için hamileligim psikolojik olarak zordu. Bu arada annemi de ilk dogumumdan 9 ay önce kaybetmiştim. Yaşadığım zorlu süreçleri de goz önünde bulundurun diye yazıyorum.
Doğumdan sonra gorumcem sadece 3 kez geldi ,gelmediği gibi arayıp sormadı da.ilk 20 gün kaynanam geldi logusayken sonra zona olunca gelemedi memleketten yegenim geldi yardima.
Bizle her sene tatil yapan ve bütün imkanlarimizdan faydalanan gorumcem (pandemi öncesi eşim her hafta sonu bizi gezmeye cikarirdi hep beraber, bunun dışında başı ağrısa doktora gitmek için bizi ararbarabamiz oldugu için) bu donemde uzaktan bile çocuğu gormeye uğramadığı gibi ne beni ne eşimi arayıp sormuyor da. Sizce bu durum tuhaf değil mi?is yoğunluğu oldugunu söylüyor ama instagramda takip ettiğim kadarıyla fiti fiti geziyor bu corona dönemi bile?bayramda ister istemez soğuk davrandım acaba benim mi beklentim yuksek sadece yeğenini merak etmeliydi ve logusaligim zordu beni aramaliydi diye düşünüyorum haksiz miyim?
farketmeden kırdınız mı acaba ?

ya bu ayrı, bir de kendi beklentisi olmayınca "ama biz şunu şunu yaptık" deme modu var. ee yapmasaydınız o zaman. yapıp sonra bunu lütuf gibi sunmak doğru değil.
Senin yorumunun her harfıne katılıyorum kendide istememiş. Kv görümcenin çocuğuna bakıyormuş bakar bakar kımseyı ılgılendırmez ki o çocuk birde bebek değil 12 yaşında bir çocuk kızıyla yaşıyordur kızı çalışıyormuş bakar yani. Ama 70 yaşında bir kadin zaten 20 gün yardımcı olmuş bebek bakımı yaşlı bir kadının bakması için yük yani kusura bakmasın. Hem hadi baktı belki her şeyi bakımında batcak ama kızının ki annesi olduğu için batmaz kadın rahatta hissetmez. Uzun kalsa of bunaldım dıye de konu açılırdı. Görümceye gelirsek belki istemiyordu mesafeli olmak istiyordu sürekli davet edilmiş o da laf olmasın diye belki kabul ediyordu bu bir lütuf değil kimse yaptığı şeyin karşılığını bekleyerek bir şey yapmasın. En önemlisi görümcenin çocuğuna bebeğe dokunma denilmiş belki kulağına gitti o alındı hem madem virüs için çocuğun dokunmasını istememiş görümce niye gelsin istenir bebeği görsün istenir bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Kızlar merhaba. Ben 3 ay önce doğum yaptım çok sukur saglikla kavuştum kuzuma. Ilk hamileligim ölü doğumla sonuçlandığı için ve pandemi dönemi doğduğum için hamileligim psikolojik olarak zordu. Bu arada annemi de ilk dogumumdan 9 ay önce kaybetmiştim. Yaşadığım zorlu süreçleri de goz önünde bulundurun diye yazıyorum.
Doğumdan sonra gorumcem sadece 3 kez geldi ,gelmediği gibi arayıp sormadı da.ilk 20 gün kaynanam geldi logusayken sonra zona olunca gelemedi memleketten yegenim geldi yardima.
Bizle her sene tatil yapan ve bütün imkanlarimizdan faydalanan gorumcem (pandemi öncesi eşim her hafta sonu bizi gezmeye cikarirdi hep beraber, bunun dışında başı ağrısa doktora gitmek için bizi ararbarabamiz oldugu için) bu donemde uzaktan bile çocuğu gormeye uğramadığı gibi ne beni ne eşimi arayıp sormuyor da. Sizce bu durum tuhaf değil mi?is yoğunluğu oldugunu söylüyor ama instagramda takip ettiğim kadarıyla fiti fiti geziyor bu corona dönemi bile?bayramda ister istemez soğuk davrandım acaba benim mi beklentim yuksek sadece yeğenini merak etmeliydi ve logusaligim zordu beni aramaliydi diye düşünüyorum haksiz miyim?
Selam bende 3 ay once yaptim zaten biliyoruz bebelerimizin durumunu:))) inan ki benim kaynanam tek 1 gun bile yardim etmedi gelmedi gorumcem bu 3.cocugum oldugi.icin surekli yasin oldu 32 bu 3.cocuk.kilo veremezsin artik bitti bak isindende oldun artik calisamazsin gibi seylerle beni asagi cekmeye calisiyor siz 4.yude yaparsiniz huhahuha diye dalga geciyor cahilce eger kafana taktigini farkederlerse daha cok yaparlar esinle iyisen gerisine takilma aetik bende allaha havale ettik

Bir de kuzu biz farkli bir yoruma dedik sinirlenip görümcem aramıyor gezıp tozuyor herkes kendine yakışanı yapar dıyınce bir arkadaşla bunu konuştuk san ki ona soracak gezerken 🤦‍♀️ Gezmek kötüymüş gibi yakışanı yapıyormuş kendine🤦‍♀️

Selam bende 3 ay once yaptim zaten biliyoruz bebelerimizin durumunu:))) inan ki benim kaynanam tek 1 gun bile yardim etmedi gelmedi gorumcem bu 3.cocugum oldugi.icin surekli yasin oldu 32 bu 3.cocuk.kilo veremezsin artik bitti bak isindende oldun artik calisamazsin gibi seylerle beni asagi cekmeye calisiyor siz 4.yude yaparsiniz huhahuha diye dalga geciyor cahilce eger kafana taktigini farkederlerse daha cok yaparlar esinle iyisen gerisine takilma aetik bende allaha havale ettik
Ben de artik gorumcemi Allah'a havale ediyorum. En son geldiginde cocuga bu kadar takma bak ben sarılık diye aylarca saat başı emzirdim ama aile düzenim bozukluğuyla kaldi millet mamayla rahat rahat büyüttü keşke ben de ugrasmasaydim dedi. Ben şok ben iptal tabi kocasının onu bırakmasını cocuga fedakarca bakmasına bağlıyor ne diyeceğimi bilemedim.
Zaten eds ile zar zor emziriyorum insan der ki merak etme sütün gelir falan 🙃 sonrasında da uğramadı semtime insanlar cidden çok tuhaf. Inşallah ailecek sağlıklı olalım da takmamak lazim ama yine de insan hayalkirikligina ugruyor

Kayınvalidenizin eşinizden çekindiği için hergün size gelmek zorunda hissetmesi normal mi peki?
Sizin dakikaları sayıyor diye belirtmeniz, her aile dinamiği farklıdır tabi ama kayinvalidem isterse kızıyla 7-24 birlikte olsun hergün evime gelmesini, gelip uzun uzun kalmasını falan istemezdim, düşüncesi bile kötü 😄 doğumdan sonra 2 haftalık kalmaları bile yetip artmıştı bana.

Bence bu süreç çekirdek ailenize yönelmeniz için bir fırsat, görümcenizin niye gelmediğine falan takılmayın.
Gorumcemin çocuğuna bakıp sizinkinden bana ne diye kibarca bile olsa eşime söyleyemez çünkü onu kaybetmek istemez. Eşim çok gururludur zaten "anne cocuguma bak "fln demez zaten ben calismaya başlamadan bakici tutacagim. Normal midir değil midir bilemiyorum ama kayinvalidem politiktir zaten kimseye karsi keskin çıkışlari yoktur damara göre serbet verip durumu idare eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X