Ayni durumu yasadim ve ne yaptim biliyor musun? Ne bir sey bekledim ne de onlarin isteklerini yaptim. Mesela bayramda gelmediler mi sende didisinin didisina gitmeyecektin ben gitmedim. A dan Z ye herseyi ya annemle ya esimle hallettim.günaydın kızlar,
önce bi kaç örnek vereyim sonra konuyu anlatıcam ki ne alaka demeyin :)
geçen yaz nişanım oldu sonrasında bizde adettir(arastırdım onlarda da varmış bu adet) kız evine giderken kıza ufakta olsa hediyeler götürülür hiç görmedim ben böyle şeyler. bide yatak örtüsü konusu cıktı annemle çarşıdayken bi örtü beğendim alalım dedim erkek tarafı alır dedi iyi madem dedim bende nişanlıma söyledim o da laf arasında annesine söylemiş alcaz diye annesi bizde öyle bir adet yok demiş sonra mesela bayramlarda kız evine gelinir bize bayramda da gelen olmadı ama bizde adettir deyip beni alıp dıdısının dıdısına kadar gezdirdiler o bayram.
bunlar niye anlatıyorum konuya geleyim
bnm ablam 1 ay önce dogum yaptı ve kv sürekli gidelim diyor ama icraat yok, nişanlımın kardeşinin 1 hafta önce hayırlı olsun denecek bi işi oldu kv 1 haftadır nişanlıma niye gelmiyorlar niye hayırlı olsun demiyorlar adet bilmiyolar mı vs diye sorup duruyormuş
nişanlım bana sürekli söyler annem saftır anlamaz bilmez adet falan diye bende takmazdım ama şimdi görüyorum ki işine geldiğinde gayet güzel biliyomuş...
evdekilere söyledim gidelim diye annemde o senin ablana gitti mi cocuk nerdeyse yaşına gircek dedi
nişanlımla arada kalıyoruz düğüne 6 yadan fazla var ve tek derdimiz bu adetler..
siz olsanız nasıl bi yol izlerdiniz böyle bi durumda
anneci değil ama annesi onun gözünde saf bişeyden anlamayan biri melek gibi yani kötü niyetle düşünmez hiç..yorumlarda yazdınız mı bilmiyorum ama
nişanlınız anneci falan mı?
nişanlınız ablanıza hayırlı olsuna hediyesiyle geldi mi?
siz nişanlınıza çocuk yaşına girecek siz önce bir gelin
herzamn bizde adet öyle yok diyen annende böyle adetleri işine geldiği gibi takip etmesi sence de tuhaf değil mi? dediniz mi?
birde onlarda adet yoksa yok
szi nişanlınıza yine de brşeyler aldırdınız mı?(onlarda adet yok diye kafalarına her istediklerini yapmalarına göz yummayın alçak gönüllük değil çünkü sonradan çok sinir olacağınız ve pişman olacağınız birşey)
Ayni durumu yasadim ve ne yaptim biliyor musun? Ne bir sey bekledim ne de onlarin isteklerini yaptim. Mesela bayramda gelmediler mi sende didisinin didisina gitmeyecektin ben gitmedim. A dan Z ye herseyi ya annemle ya esimle hallettim.
Oyle ki her sey istedim gibi oldu boylelikle. Bana deger vermeyene deger vermem evlendim 2 yil memleketlerine gitmedim tavir koydum. Simdi gider 15 gun kalirim ek ustunde tutacam diye cani cikar kv. Ki bir sey beklemem kimseden. Anliyacagin herkese hak etti degeri vereceksin. Tabi usulunce.
Valla tavir koymak tepkini belli etmektir. Sen bu kv ile tepki vermekle kalirsan icraata dokulmezse yine onun dedigi olur yine senin canin sikilmakla kalir. Bana da oyleyim diye hicbir sey yapmak istemediler bide elyltime yaptini aldini anlatıyor annemle bana. Bunun ustune onu yok saymasaydim kendime haksizlik etmis olurdum. Kafam rahat simdi meaafeliyiz.arkamdan ne konusur bilmem önemsemem de.ilk bayramımdı tahmin etmemiştim böyle olacagını :) tavır koyamam genel olarak yumusak yüzlüyüm dayanamam yani ama bi şekilde tepki vermem gerek galiba
bugün zorlu bir gün geçirmiş bence hirsini da konu sahibinden cikardiCaptain price bir an için kaynanası sen misin dedim naptın bea
cocuk da hakketen yasina gircekmis. amannn boyoe giderse senin evlilik de zor gecer :)
bnde de durum aynı sayılır.. cocuk değilde kardesini evlendirmiş geline neler ypıldı nasıl yapıldı herseyi biliyorumValla tavir koymak tepkini belli etmektir. Sen bu kv ile tepki vermekle kalirsan icraata dokulmezse yine onun dedigi olur yine senin canin sikilmakla kalir. Bana da oyleyim diye hicbir sey yapmak istemediler bide elyltime yaptini aldini anlatıyor annemle bana. Bunun ustune onu yok saymasaydim kendime haksizlik etmis olurdum. Kafam rahat simdi meaafeliyiz.arkamdan ne konusur bilmem önemsemem de.
Iste boylesi hak eder her seyi. Biz esimle para cekmistik esim ailesinin bu konuda yrd etmiyceni biliyordu. Ne istiyorsak biz yaptik. Valla onu evde birakip esim ve annemle alisverise gitmek keyifliydi. Yani ben yüzüne de söyledim bende bir çöpün yok karismayada hakkin yok. Ben sende misafirim sen bende misafirsin diye. Tabi 2 yil biraz dişimi gostermem gerekti. Yani diycem o ki zor bu isler ama paran kadar yaparsin kimseden ne izin ne onay beklersin. Onlari saf disi birak.
bnde de durum aynı sayılır.. cocuk değilde kardesini evlendirmiş geline neler ypıldı nasıl yapıldı herseyi biliyorum
bide bunların üstüne yapmayıp benden istemisi zoruma gitmiyo değil :)
önceki konumda vardı bana 2. el gelinlik teklif edip benden organizasyon için biraz fazla para verip yegenlerine bindallı giydirmemi istedi yani bilmeyen cahil biri değil hatta aksine senden benden iyi bilir böyle şeyleri
ben bunu nişanlıma teklif ettim biz alalım kimse karısmasın biz ödicez dedm yok onlarında gönlü olsun beraber gidelim dedi yani annem gelcek demiyo anneler gelsin diyo kırmamak içinIste boylesi hak eder her seyi. Biz esimle para cekmistik esim ailesinin bu konuda yrd etmiyceni biliyordu. Ne istiyorsak biz yaptik. Valla onu evde birakip esim ve annemle alisverise gitmek keyifliydi. Yani ben yüzüne de söyledim bende bir çöpün yok karismayada hakkin yok. Ben sende misafirim sen bende misafirsin diye. Tabi 2 yil biraz dişimi gostermem gerekti. Yani diycem o ki zor bu isler ama paran kadar yaparsin kimseden ne izin ne onay beklersin. Onlari saf disi birak.
Canim benim öncelikle siz nişanlı olarak birbirinize karismayin sen aynen anlat nişanlini böyle olduğu için böyle falan diye kesinlikle taviz verme benim de öyle sıkıntılar oldu eşime aileme laf dedirtmedim aileme de eşime dedirtmedim onların haberi olmadan iki tarafında savundum çok küçük şeyler nişanlini şöyle annesinin dediklerini sana deyip seni bunlarla sınırlı o gerekli cevabı versingünaydın kızlar,
geçen yaz nişanım oldu sonrasında bizde adettir(arastırdım onlarda da varmış bu adet) kız evine giderken kıza ufakta olsa hediyeler götürülür hiç görmedim ben böyle şeyler. bide yatak örtüsü konusu cıktı annemle çarşıdayken bi örtü beğendim alalım dedim erkek tarafı alır dedi iyi madem dedim bende nişanlıma söyledim o da laf arasında annesine söylemiş alcaz diye annesi bizde öyle bir adet yok demiş sonra mesela bayramlarda kız evine gelinir bize bayramda da gelen olmadı ama bizde adettir deyip beni alıp dıdısının dıdısına kadar gezdirdiler o bayram.
bnm ablam 1 ay önce dogum yaptı ve kv sürekli gidelim diyor ama icraat yok, nişanlımın kardeşinin 1 hafta önce hayırlı olsun denecek bi işi oldu kv 1 haftadır nişanlıma niye gelmiyorlar niye hayırlı olsun demiyorlar adet bilmiyolar mı vs diye sorup duruyormuş
nişanlım bana sürekli söyler annem saftır anlamaz bilmez adet falan diye bende takmazdım ama şimdi görüyorum ki işine geldiğinde gayet güzel biliyomuş...
evdekilere söyledim gidelim diye annemde o senin ablana gitti mi cocuk nerdeyse yaşına gircek dedi
nişanlımla arada kalıyoruz düğüne 6 yadan fazla var ve tek derdimiz bu adetler..
o zaman konu baska seylerden palak veriyoCanim benim öncelikle siz nişanlı olarak birbirinize karismayin sen aynen anlat nişanlini böyle olduğu için böyle falan diye kesinlikle taviz verme benim de öyle sıkıntılar oldu eşime aileme laf dedirtmedim aileme de eşime dedirtmedim onların haberi olmadan iki tarafında savundum çok küçük şeyler nişanlini şöyle annesinin dediklerini sana deyip seni bunlarla sınırlı o gerekli cevabı versin
onlar beni muhatap olarak almıyolar sanırım. çünkü aynı evde oturmayı bile ben hariç herkese sordular anneme babama nişanlıma.. sadece gelip bana sorulmadı
ağır derken nasıl yani merakımdan soruyorum yanlış anlamayın :)herkes üzerine düşeni alır ,anne gerçekten garipmiş , nedemek erkek tarafına ait diye yatak örtüsü getirirse oğlan tarafı birtane getirir ama kız tarafı ağır olandan bir tane çıkarmak zorundadır .
heAynı evde oturmak?????
ağır derken nasıl yani merakımdan soruyorum yanlış anlamayın :)
mesela ben 5 tane nevresim takımı birde özel dikim pike yaptırdım gayet agır ama çeyiz serilirken yatagın üstüne serilen yatak örtüsünü erkek tarafı alırmış bizde
ben adet madet sevmem. kim neyi istiyor veya neye gücü yetiyorsa söyler alınır.günaydın kızlar,
mantıklı geldi en iyisi kendim almak olcak galiba zaten yine bana kalmıştı ve evet onların aldıgını begenmeme ihtimalim var :) alıyorum cok şükür yapıyorum herseyimi bundan sonrası içinde bişey kalmadı yine halledilir ama işler biterde biz oglan evlendirdik diye ortalıkta gezerseler eğerbundan 10 sene önce 12 tane taç linensın pamuk saten nevresim takımını çıkardım çeyizimde , şuan indirimde 220,00 tl
kervan magazasından 13 sene önce 850,00 tl ye yatak örtüsü aldım ( kadafi tafta karışımı ) , geçenlerde kervan magaz uğradım aynı yatak örtüsünden sordum onlar çok pahalı modeller 4,5- 5 binliraya geliyor o yuzden getiremiyoruz dediler , ağır dememdeki kasıt o canım ,
hem onların getirdiğini begenmeme ihtimalinde yüksek , ucuza kaçarlar senınde canın kullanmak istemez ,
evlendıkten sonra almaya kalkarsın , çeyizde bir yatak örtüsü çıkarmadın olur ,
sen sözümü dinle kendi zevkine göre al
işte bizim adetlerimizde erkek tarafı alıyomş aslında adetlere uygun gitmiyoruz mesela ben beyaz esyaları alcam nişanlım mobilyaları halılar perdeler vs ortak olcaz ama ufakta olsa adetler uygulansın diyolar sanırım yoksa bi yatar örtüsüyle ne onlar batar ne biz çıkarız :)ben adet madet sevmem. kim neyi istiyor veya neye gücü yetiyorsa söyler alınır.
hatta iki tarafın ailesinin bu alışverişlere cıkmasını bile uygun bulmuyorum
yatak örtüleri de ki dunyanın en sacma eşyaları ve gereksiz pahalılar. tek bildigim 2 kız kardeşimiz ikimizde evlendik. ve bir dunya kuzenim yegenim var. ark. vs.. hiç birimiz yatak örtüsnü ( uvcuz bile oılsa ) erkek tarafına aldırmaz. çünkü erkek tarafı yatak odasına karışmaz. bu net.
kv yada bir başkasının nişan hedsiyesi veya bayram hediyesi vb. şeyler getirmesini de beklemessen iyi edersin. beklentilerini düşür. eşine de dedki bir daha annesinin her dedigi,ni sana söylemesin. duydukca diş biliyor insan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?