tuhaf kayınvalide adayı

Ayni durumu yasadim ve ne yaptim biliyor musun? Ne bir sey bekledim ne de onlarin isteklerini yaptim. Mesela bayramda gelmediler mi sende didisinin didisina gitmeyecektin ben gitmedim. A dan Z ye herseyi ya annemle ya esimle hallettim.

Oyle ki her sey istedim gibi oldu boylelikle. Bana deger vermeyene deger vermem evlendim 2 yil memleketlerine gitmedim tavir koydum. Simdi gider 15 gun kalirim ek ustunde tutacam diye cani cikar kv. Ki bir sey beklemem kimseden. Anliyacagin herkese hak etti degeri vereceksin. Tabi usulunce.

anneci değil ama annesi onun gözünde saf bişeyden anlamayan biri melek gibi yani kötü niyetle düşünmez hiç..
bizimkiler lafta daha ne nişanlım ne ailesine hiç bişey aldırmadım almadılarda
hayır söylemedim kendileri düşünmesi gerekmez mi ? ona daha önce rest cekmiştim buna benzer bi konuda gelmezsen gelmem gibisinden sürekli tekrarlamak istemiyorum
alçakgönüllülük değilde görgüsüzlük gibi oluyo yani bi kaç sey istendi adet diye yaplmayınca yüzsüz müyü ben diye düşündüm bıraktım artık

ilk bayramımdı tahmin etmemiştim böyle olacagını :) tavır koyamam genel olarak yumusak yüzlüyüm dayanamam yani ama bi şekilde tepki vermem gerek galiba

cocuk da hakketen yasina gircekmis. amannn boyoe giderse senin evlilik de zor gecer :)

ilk bayramımdı tahmin etmemiştim böyle olacagını :) tavır koyamam genel olarak yumusak yüzlüyüm dayanamam yani ama bi şekilde tepki vermem gerek galiba
Valla tavir koymak tepkini belli etmektir. Sen bu kv ile tepki vermekle kalirsan icraata dokulmezse yine onun dedigi olur yine senin canin sikilmakla kalir. Bana da oyleyim diye hicbir sey yapmak istemediler bide elyltime yaptini aldini anlatıyor annemle bana. Bunun ustune onu yok saymasaydim kendime haksizlik etmis olurdum. Kafam rahat simdi meaafeliyiz.arkamdan ne konusur bilmem önemsemem de.

cocuk da hakketen yasina gircekmis. amannn boyoe giderse senin evlilik de zor gecer :)

bnde de durum aynı sayılır.. cocuk değilde kardesini evlendirmiş geline neler ypıldı nasıl yapıldı herseyi biliyorum
bide bunların üstüne yapmayıp benden istemisi zoruma gitmiyo değil :)
önceki konumda vardı bana 2. el gelinlik teklif edip benden organizasyon için biraz fazla para verip yegenlerine bindallı giydirmemi istedi yani bilmeyen cahil biri değil hatta aksine senden benden iyi bilir böyle şeyleri

Iste boylesi hak eder her seyi. Biz esimle para cekmistik esim ailesinin bu konuda yrd etmiyceni biliyordu. Ne istiyorsak biz yaptik. Valla onu evde birakip esim ve annemle alisverise gitmek keyifliydi. Yani ben yüzüne de söyledim bende bir çöpün yok karismayada hakkin yok. Ben sende misafirim sen bende misafirsin diye. Tabi 2 yil biraz dişimi gostermem gerekti. Yani diycem o ki zor bu isler ama paran kadar yaparsin kimseden ne izin ne onay beklersin. Onlari saf disi birak.

ben bunu nişanlıma teklif ettim biz alalım kimse karısmasın biz ödicez dedm yok onlarında gönlü olsun beraber gidelim dedi yani annem gelcek demiyo anneler gelsin diyo kırmamak için

Canim benim öncelikle siz nişanlı olarak birbirinize karismayin sen aynen anlat nişanlini böyle olduğu için böyle falan diye kesinlikle taviz verme benim de öyle sıkıntılar oldu eşime aileme laf dedirtmedim aileme de eşime dedirtmedim onların haberi olmadan iki tarafında savundum çok küçük şeyler nişanlini şöyle annesinin dediklerini sana deyip seni bunlarla sınırlı o gerekli cevabı versin

o zaman konu baska seylerden palak veriyo bizde artık sakince anlatıyoruz birbirimize ama ailelere söylemiyoruz kesinlikle

herkes üzerine düşeni alır ,anne gerçekten garipmiş , nedemek erkek tarafına ait diye yatak örtüsü getirirse oğlan tarafı birtane getirir ama kız tarafı ağır olandan bir tane çıkarmak zorundadır .

ağır derken nasıl yani merakımdan soruyorum yanlış anlamayın :)
mesela ben 5 tane nevresim takımı birde özel dikim pike yaptırdım gayet agır ama çeyiz serilirken yatagın üstüne serilen yatak örtüsünü erkek tarafı alırmış bizde

Aynı evde oturmak?????
he kp didi al didi çeyizini didi gel didi bizimle otur didi
ilkte aynı evde oturmak istemişler (evde kira) onlarla oturup para biriktirip ev alcakmışız kabul etmeyince cirkefe de yattılar ayrı ev olursa bi iğne almam da yardım etmem de fln filan sonucta yardım etmiyolar yiğit adammış dediğini yaptı

bundan 10 sene önce 12 tane taç linensın pamuk saten nevresim takımını çıkardım çeyizimde , şuan indirimde 220,00 tl

kervan magazasından 13 sene önce 850,00 tl ye yatak örtüsü aldım ( kadafi tafta karışımı ) , geçenlerde kervan magaz uğradım aynı yatak örtüsünden sordum onlar çok pahalı modeller 4,5- 5 binliraya geliyor o yuzden getiremiyoruz dediler , ağır dememdeki kasıt o canım ,
hem onların getirdiğini begenmeme ihtimalinde yüksek , ucuza kaçarlar senınde canın kullanmak istemez ,
evlendıkten sonra almaya kalkarsın , çeyizde bir yatak örtüsü çıkarmadın olur ,

sen sözümü dinle kendi zevkine göre al

ben adet madet sevmem. kim neyi istiyor veya neye gücü yetiyorsa söyler alınır.
hatta iki tarafın ailesinin bu alışverişlere cıkmasını bile uygun bulmuyorum
yatak örtüleri de ki dunyanın en sacma eşyaları ve gereksiz pahalılar. tek bildigim 2 kız kardeşimiz ikimizde evlendik. ve bir dunya kuzenim yegenim var. ark. vs.. hiç birimiz yatak örtüsnü ( uvcuz bile oılsa ) erkek tarafına aldırmaz. çünkü erkek tarafı yatak odasına karışmaz. bu net.
kv yada bir başkasının nişan hedsiyesi veya bayram hediyesi vb. şeyler getirmesini de beklemessen iyi edersin. beklentilerini düşür. eşine de dedki bir daha annesinin her dedigi,ni sana söylemesin. duydukca diş biliyor insan..

Bi yatak örtüsü beğeniliyor ve her iki tarafın anneside buna karışıyor bence hiç hoş degil nişanlınla ikiniz halletseniz böyle şeyleri bukadar yüz göz olmasanız ailelerle

mantıklı geldi en iyisi kendim almak olcak galiba zaten yine bana kalmıştı ve evet onların aldıgını begenmeme ihtimalim var :) alıyorum cok şükür yapıyorum herseyimi bundan sonrası içinde bişey kalmadı yine halledilir ama işler biterde biz oglan evlendirdik diye ortalıkta gezerseler eğer

işte bizim adetlerimizde erkek tarafı alıyomş aslında adetlere uygun gitmiyoruz mesela ben beyaz esyaları alcam nişanlım mobilyaları halılar perdeler vs ortak olcaz ama ufakta olsa adetler uygulansın diyolar sanırım yoksa bi yatar örtüsüyle ne onlar batar ne biz çıkarız :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…