tuhaf kayınvalide adayı

yatak örtüsü de alma inan o kadar para vermeye degmez. ablama annen cok baskı yap olmaz al olmaz al diye. lanet olsun sususun diye alıyorum demişti yıllar önce tabi ( evlendigi ilk sene haric) 18 sene oldu hep o örtü yatagın altında. ben o sünnet takımı gibi yada gelinik gibi örtüleri alıp hergun yatagına serini görmedim.

annem ben evlenirkende yatak ötüsü al diye diretmişti. ben ablama benzemem anne diretme bana dedim. 20 kez söyledim hala anlamamıştır :d her sene sorar sana yatak örtüsü alayım diye..
neden istemedim.
1- benim yatagım cok modern yatak örtüsü örtüecek gibi değil.
2 ablamdan ve diger tum ark. dan biliyorum. kimse kullanmıyor. belki kolay hafif basit bir şey örteriz o kadar.
3- ccok pahalı.
4-ceyizde olmalı deniyrsa olan biriden ödünc al. ceyizde herkes görsün oo bak bak desinler. sonrada toplayıp sahibine geri götüğr.
(ben ablamınkini almıştım. yatak zaten uygun olmadıgı için örtmedim ama kutusunu ortaya koymuştum. sonra da ablama geri götürdüm . annem haric herkes mutluydu )
 
Adetleri bekliyorlarsa kendileri de yapsın. .. bundan sonra ne siz bize hayırlı olsuna gelelim nede siz bana.. sen sağ ben selamet..
 
bnm annemde öyledir taktı mı takar mesela şimdilerdeki derdimiz mutfak takımı ısrarla alcaz sırayla herseyi yıldırma yöntemiyle aldırıyo bende artık he al sen bilirsin diyorum süslü battaniyelerden almayı düşünüyorum hani şu güpürlü olanlardan hem bi işe yarar hem daha sade duruyo hem uygun hem gösterişli hem para nişanlımla bnm cebimden cıkcak hemen herkesin gönlü olcak gibi bu durumda :)
 
Adetleri bekliyorlarsa kendileri de yapsın. .. bundan sonra ne siz bize hayırlı olsuna gelelim nede siz bana.. sen sağ ben selamet..
keşke bu sekilde kestirip atabilseim. anneme düğüne kadar sabret sonra zaten görmezsiniz gidip gelmezsiniz dedim onun ümidiyle düğünü bekliyoruz su an
 
emin ol dügünden sonra evine girdiginde bir ton fazlalık cıkıyor. bir ev için gerekli şeyler toplasan bir sandık. gereksizleri toplasasn bir oda dolar.
mutfak takımı gereksiz, salon dantel örtüsü, dolap içlerine örtü filan komple gereksiz.
ya ben dantelli ped torbası, ütü kılıfı, dantelli wc kagıdı kılıfı yapanı alanı gördüm.
dantel de istememiştim. cunku gercekten cok modern minimal cizgide bir evim ve eşyalsrım vardı.
annemin ısrarı ile gene ablamın dantellerini aldım. geri götürdüm sonra. ablam da anneme verdi madem cok istiyorsun seviyorsun böyle şeyleri al sen kullan diye.
 
DANTELLİ PED kılıfımı yok bende o kadar lüzumsuz sey yok cok şükür geçen annem dalga geçiyodu oklava kılıfı ördürcem sana ne renk olsun diye
gerkli gereksiz bilmiyorum ama sanırım anneler kendi heveslerini bizim üzerimizden gideriyolar
 
sana diyeyim en lazım olanı havlu. cunku el yuz havluları hemen sertleşiyor. yada sık sık değiştirdigin için az ise zor oluyor.
patikmiş aşerpmış kıl tüy işler bunlar.
ve evet aileler kendi heveslerini bizlerin üzerinden tatmin ediyorlar.
 
Saçmasapan adetlere takılı kalırsanız yakında nişanınız atılır o zaman anlarsınız.Ne garip adetlerimiz var yahu yok hediye gelirmiş yok yatak örtüsünü erkek tarafı alırmış yok kız tarafı şunu yaparmış.O kadar beğendiysen kendin alsana yatak örtünü sonuçta senin evinde duracak.
 

40 çift patiğim var eşarpları saymadım bilmiyorum :)
yeleklerimde cok bide üstüne şal var bi sürü annem yeter mi diye sordu geçen
 
nişan atıcak duruma gelmez sanmıyorum :) zaten büyük olan herşeyi kendimmiz hallediyoruz adet yerini bulsun diye annelerin birbirine dayatmaları bunlar he sonucta yine olmuyo kalp kırıldıgıyla kalıyo ama sizin gibi en kötüsünüde düşünmüyorum ben şahsen
 
Bende nişanınız bozulsun istemem.Allah tamamına erdirsin ama bizim milletimizin şu adet merakı yuzunden birçok ilişkide sorun çıkıyor agız tadı kaçıyor.Ne gerek var bu adetlere diye duşunuyorum sadece.
 
Bende nişanınız bozulsun istemem.Allah tamamına erdirsin ama bizim milletimizin şu adet merakı yuzunden birçok ilişkide sorun çıkıyor agız tadı kaçıyor.Ne gerek var bu adetlere diye duşunuyorum sadece.
öyle demke istemedim ben :)
ağız tadı kaçtıgı dogru bende hiç memnun değilim şu an ki durumdan ama elimden bişey gelmez sonucta ne akdar sözümü geçirebilirim ki kendi anneme ve kv ye düğüne kadar ite kaka gitse sonra onlar ilişkiyi kesicez bizde rahat edicez
 


ooooo hemde ne gezmesi gögüs dövecekler , oğlan evlndirdik diye
 
40 çift patiğim var eşarpları saymadım bilmiyorum :)
yeleklerimde cok bide üstüne şal var bi sürü annem yeter mi diye sordu geçen
oha cok olmuş.
10 yıllık evliyim 2 tane eşarp var evde ve inan kafama takmadım. kafama takmayı bırak elimie bile almadım. nereye koyduysam hala orada duruyorlar.
 
oha cok olmuş.
10 yıllık evliyim 2 tane eşarp var evde ve inan kafama takmadım. kafama takmayı bırak elimie bile almadım. nereye koyduysam hala orada duruyorlar.
ben kısmet olursa kullanmayı düşünüyorum kapandıgım zaman ama şimdilik bnmkilerde baza altında kalcak gibi duruyo :)
 
Adetler konusunda bizde sıkıntılar yaşamıştık. Bende anneme kv ile herşeyi konuşmalarını ve kendi aralarında halletmelerini söyledim ve hep öyle yaptılar. Nişanlımda kendi annesine öyle demişti.Biz hiç adet nedir diye düşünmesekte annelerimizin beklentisi oluyor malesef. Kim ne eşya alcak ordada bi sorun olmuştu,Babam herşey ortak alınsın dedi kpederime oda tabi kabul etti ve olay kapandı.
 
oha cok olmuş.
10 yıllık evliyim 2 tane eşarp var evde ve inan kafama takmadım. kafama takmayı bırak elimie bile almadım. nereye koyduysam hala orada duruyorlar.

kaptinn
yatak örtüsünün laf olduğu bir yerde giyilmeyecek yığınlarca eşya...
kapalı olduğum halde o kadar şalım, eşarbım yok.
kullanmayacağım eşyanın, giyinmeyeceğim kıyafetin evde yeri yok.
huzursuzluktan başka neye yarıyor?..
biliyorum sen değil annen bunları müsebbibi ancak evlilik sonrası hayatını düzenlemek senin hayatını kolaylaştıracaktır.
o kadar çorabım aynı anda hiç olmadı bile...:) çeyizime de bir kaç çift ancak alır koyarım düğün yaklaşınca...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…