• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tuhafmı karşılanıyordur

Ben anlamadım ki. Nesi kötü :/ Adam da o güzergahtan geçip işine gidiyorsa 5 dk uzatıverir. Ya da siz onun sizi daha kolay alabileceği bir yere çıkarsınız hiç uzatmamış olur yolunu. Ben bilemedim herkes neden bu kadar kötü düşünüyor.. İş arkadaşınız sonuçta. Evli ya da bekar ne fark eder.. Eşi de rahatsız olmaz bence. Sizin eşiniz sabahları işe giderken iş yerinizin yakınından geçmiyorsa arabanız olsa da götürmesi gereksiz. Hele ki istanbul'da yaşıyorsanız sabahları birilerini bi yerlere bırakıp oradan işe yetişmeye çalışmak işkence. İstanbul'da toplu ulaşım problem olduğu için tuhaf karşılanacağını düşünmüyorum. Benim eşim bir kadın arkadaşını evinden alıp işe götürse böyle bir nezaket gösterdiği için gurur duyarım. Güzel bir davranış sonuçta. Ne mutlu ki sizin de eşiniz bunu problem etmiyor. Düşünmeyin böyle ayrıntıları..

Ben de sabahları işe giderken eğer arabamla gidiyorsam (benzin fiyatları dolayısıyla metrobüs kullanıyorum) yakınlarda oturan arkadaşımla gidiyorum. Arkadaşım metroyla iki durak ilerde oturuyo. Geceden haber veriyorum sabah arabayla gelicem diye. Sabaha bizim evin önüne geliyor metroyla ve beraber çıkıyoruz. Kimse dedikodu yapar diye düşünmedim çünkü herkes yakın oturduğumuzu biliyo.

evet bir de trafik sorunu malum ve eşimin işyeriyle benim işyerim o kadar uzak yerlerde ki birbirine ve mesai saatlerimiz çok farklı

Yanlış anlamanızı istemem amacım fikrinize muhalefet etmek te değil asla.

Gerçekten eşiniz her sabah iş arkadaşı olan bir kadınla hatrı sayılır bir müddet yalnız başına yolculuk yapsa aynı şekilde akşamda bu hanımı evine bıraksa hiç rahatsız olmaz mısınız?

Ben yakında oturan bir arkadaşımı alıp -arabayla gidiyorsam eğer- işe beraber gidiyorum. Eşim sorun eder mi diye aklımın ucundan bile geçmedi. Arkadaşımla gittiğimi biliyor ama hiç böyle bir konu geçmedi aramızda. Eşim şu an yurtdışında üstelik yalnız yaşıyorum. O yüzden şaşırdım bile. Hayır kesinlikle biz bu tip şeylerden rahatsız olmayız gerçekten anlayamadım.

Bir tek konu sahibi yolda giderken neden arkaya oturuyo onu anlamadım. Şoförü gibi bir görüntü olmuyor mu öyle. Biraz kabalık olmuş sanki.

sakın konuma yorum yapma birdaha.sana bu son cvbım. etraf ne der diye de asla düşünmedim.Allah o dar gönlünüze göre versin inşallah.insanlığınız yitirmişsiniz resmen

ben etraf ne der diye düşünmedim yazdıklarımı dikkatli diye okursanız. beni işe bırakan arkadas evliliğimle ilgili olumsuz mu düşünüyordur diye rahatsız olduğumu yazdım. sonuçta ulaşım sorunlu biryer olduğu için herkes bir şekilde birileriyle geliyor bayan olsun erkek olsun tek ben değil ve ben kimse hakkında yanlış düşünmüyorum

yarından itibaren gitmeyeceğim zaten
ama bu güne kadar yaklaşık 1 ay oldu,, kimbilir milletin gözünde ne duruma düştüm

Tum bu mesajlar size ait, etrafi dusunmedim diyorsunuz ama yukarida yazmissiniz iste " milletin gozunde ne duruma dustum"

Ben size son mesaj olarak " tamam, istedigin gibi yap" dedim ama sizin ustteki mesajiniz tam size yakisan bir cevap olmus.
Evet Allah herkesin kalbine gore versin.

evet bir de trafik sorunu malum ve eşimin işyeriyle benim işyerim o kadar uzak yerlerde ki birbirine ve mesai saatlerimiz çok farklı

Bir tek ben böyle düşünüyorum sanırım. Ben de mi sorun var diye düşünmüyo değilim. Eşim yurtdışında çalışıyor. Bu akşam ararsa beni sorucam :)

ya bence de normal 3 yıldır ileçeye gel git yapıyorum farklı kompinasyonlarla birlikte gelip gitmişliğim var ve aklıma hiç gelmedi acaba yanlış mı diye.

Ben yakında oturan bir arkadaşımı alıp -arabayla gidiyorsam eğer- işe beraber gidiyorum. Eşim sorun eder mi diye aklımın ucundan bile geçmedi. Arkadaşımla gittiğimi biliyor ama hiç böyle bir konu geçmedi aramızda. Eşim şu an yurtdışında üstelik yalnız yaşıyorum. O yüzden şaşırdım bile. Hayır kesinlikle biz bu tip şeylerden rahatsız olmayız gerçekten anlayamadım.

Bir tek konu sahibi yolda giderken neden arkaya oturuyo onu anlamadım. Şoförü gibi bir görüntü olmuyor mu öyle. Biraz kabalık olmuş sanki.

Olabilir tabii. Ama bana ters mesela.

Ne ben binerim tek başıma karşı cinsten bir arkadaşımın arabasına nede eşimin binmesini isterim. Tabii bu söylediğim düzenli olarak gerçekleşen yolculuklar için geçerli.

Acil bir durum olur, kırk yılda bir denk gelir ona bir lafım yok. Ona bakarsanız taksiyede biniyoruz. Ama bir ay bana uzun bir zaman dilimi gibi geldi.

Olabilir tabii. Ama bana ters mesela.

Ne ben binerim tek başıma karşı cinsten bir arkadaşımın arabasına nede eşimin binmesini isterim. Tabii bu söylediğim düzenli olarak gerçekleşen yolculuklar için geçerli.

Acil bir durum olur, kırk yılda bir denk gelir ona bir lafım yok. Ona bakarsanız taksiyede biniyoruz. Ama bir ay bana uzun bir zaman dilimi gibi geldi.

Anlamaya çalışıyorum mesela ankarada yaşasak (eşim ankaralı olduğu için biliyorum) trafik hiç problem değil. Sabah eşim arabayla önce beni işe bırakır sonra kendi iş yerine gider. Kimseye muhtaç kalmazsın. Ya da daha küçük yerlerde yaşadığımızı düşünürsek etraftan dedikodu çıkma ihtimali var bu yüzden zaten hoş değil. Ama istanbul da ulaşım çok zor. Ve kimsenin bu konularda bu bunun arabasına biniyomuş diye dedikodu yaptığını duymadım. Benim gördüğüm çok olağan bir şey..

ya bence de normal 3 yıldır ileçeye gel git yapıyorum farklı kompinasyonlarla birlikte gelip gitmişliğim var ve aklıma hiç gelmedi acaba yanlış mı diye.

Hımmm, burada kaçak bir limon görüyorum, çabuk kitap okumaya :4:...

Ne kadar basit değil mi erkeğe potansiyel sapı , kadına potansiyel ahlaksız gözüyle bakmak ?
Ne var ki bu durumda ?
İstanbul için konuşuyorum böyle imkanı olan insanlar çok şanslı.
Benim çalıştığım şirkette de kimin evi kime yakınsa o alır arabayla sabahları.
Eşimle sorunum da olmadı hiç bu sebepten.
Neden olsun ki ?
Erken kalkıp otobüse bin eyvallahta iş arkadaşım o yoldan gidecekse ben neden aynı yere otobüsle gideyim.
Ya da ben gidiyorsam arabamla yakınımdaki neden yanımda gelmesin.
Kızlı erkekli arabada tek kalınca sevişecekmiyiz Allah aşkına ?
Ben bunu böyle düşünenlere potansiyel cahil gözüyle bakarım.
İnsanların sadece kocası , karısı yoktur !
İşi , çevresi , arkadaşı da vardır ve bu da en az eş kadar önem taşır.
Konu sahibi arkadaşım. Eşinle sorunun ayrıdır iş arkadaşınla işe gitmen ayrı.
Yok yere kendini gereksiz düşüncelere kaptırıp arkadaşınada haksızlık etme.

Ne kadar basit değil mi erkeğe potansiyel sapı , kadına potansiyel ahlaksız gözüyle bakmak ?
Ne var ki bu durumda ?
İstanbul için konuşuyorum böyle imkanı olan insanlar çok şanslı.
Benim çalıştığım şirkette de kimin evi kime yakınsa o alır arabayla sabahları.
Eşimle sorunum da olmadı hiç bu sebepten.
Neden olsun ki ?
Erken kalkıp otobüse bin eyvallahta iş arkadaşım o yoldan gidecekse ben neden aynı yere otobüsle gideyim.
Ya da ben gidiyorsam arabamla yakınımdaki neden yanımda gelmesin.
Kızlı erkekli arabada tek kalınca sevişecekmiyiz Allah aşkına ?
Ben bunu böyle düşünenlere potansiyel cahil gözüyle bakarım.
İnsanların sadece kocası , karısı yoktur !
İşi , çevresi , arkadaşı da vardır ve bu da en az eş kadar önem taşır.
Konu sahibi arkadaşım. Eşinle sorunun ayrıdır iş arkadaşınla işe gitmen ayrı.
Yok yere kendini gereksiz düşüncelere kaptırıp arkadaşınada haksızlık etme.

Elbette böyle birşey beklenmez ama ben bu tip durumlarda tedbirli davranma taraftarıyım. Siz iyi niyetlisiniz diyelim, karşınızdaki insan farklı şeyler düşünüyor olamaz mı?

Ayrıca toplumumuzda bu tip şeyler hoş karşılanmıyor. Farklı farklı sebepleri var konu bu olmadığından boş geçiyorum.

Ne gerek var ki evli bir bayan olarak böyle bir riske girmeye? Yani ara sıra olabilir elbette ama mütemadiyen aynı kişiyle yolculuk yapmak...

Bilemiyorum, ben eşimin böyle bir durumda olmasını kesinlikle istemezdim. Oda benim gibi Allah' tan. Yuvarlanıp gidiyoruz çok şükür.

Son düzenleme:
bu kadınlara iyilik yapmicaksın onu anladım. Adam bir aydır kadını evden işe götürüyor. Allah razı olsun diyeceğinize herkes ayrı telde. Adam yaptığı iyilik karşılığında kk kadınlarından sapık damgası yemek üzere. Özel hayatınız hakkında konuşmayın. Kendinizi eşinin yerine koyun falan. Sanırsın arabada parti yapıyolar. Konu sahibini de kışkırttınız ban yedi ya :27:

Elbette böyle birşey beklenmez ama ben bu tip durumlarda tedbirli davranma taraftarıyım. Siz iyi niyetlisiniz diyelim, karşınızdaki insan farklı şeyler düşünüyor olamaz mı?

Ayrıca toplumumuzda bu tip şeyler hoş karşılanmıyor. Farklı farklı sebepleri var konu bu olmadığından boş geçiyorum.

Ne gerek var ki evli bir bayan olarak böyle bir riske girmeye? Yani ara sıra olabilir elbette ama mütemadiyen aynı kişiyle yolculuk yapmak...

Bilemiyorum, ben eşimin böyle bir durumda olmasını kesinlikle istemezdim. Oda benim gibi Allah' tan. Yuvarlanıp gidiyoruz çok şükür.

Evet herkes farklı düşünüyor bu konuda onu anladım ama içinde bulunduğunuz durumlar da bu düşüncelerimizi şekillendiriyor büyük oranda.. Mesela çok özel değilse nerede yaşıyorsunuz? İşe gitmek için 3 tane ulaşım aracı değiştirip 2 saatte iş yerine varmadıysanız bu durumu anlayamazsınız zaten. Ya da çalışıyor musunuz ? Yanlış anlamayın sakın sizi eleştirmiyorum da sohbet işte :)))

Evet herkes farklı düşünüyor bu konuda onu anladım ama içinde bulunduğunuz durumlar da bu düşüncelerimizi şekillendiriyor büyük oranda.. Mesela çok özel değilse nerede yaşıyorsunuz? İşe gitmek için 3 tane ulaşım aracı değiştirip 2 saatte iş yerine varmadıysanız bu durumu anlayamazsınız zaten. Ya da çalışıyor musunuz ? Yanlış anlamayın sakın sizi eleştirmiyorum da sohbet işte :)))

Evet canım çalışıyorum. Her sabah saat 07:15' de evden çıkıyorum, 08:10' da iş yerimde oluyorum. Servis kullanmaya başlamadan önce iki vesait değiştiriyordum ve ortalama 90 dk' lık bir yolculuğum vardı.

Geçen yıl bel fıtığı ameliyatı olmuş birisi olarak, uzun yol nedir bilirim yani :31:...

Bence dolmuşla gidin ...Yada nasıl gidiyorsanız gidin ama 3vesaitle bile olsa kendiniz gidin ...sizi götüren beyin eşini rahatsız edebilir bu durum ...onlarda huzursuz olmasın bence ...birde vicdan kirlenmemişse doğruyu söyler ...sizinde vicdanınız rahat etmemiş görüyorumki ..eşinizlede probleminiz ne bilmiyorum ama inşallah huzura kavuşursunuz ..
İnsanın evinde huzuru yoksa ne yediğinin tadı olur ne de yaşadığını anlarsın ...
Birde o bey yanlış anlarım diye sormuşsunuz ;bence yanlış anlayabilir ...biz bayanlar erkeklerden farklı düşünürüz erkeklerde bizden ...fıtratlarımızı farklı ...olabilir

aynı iş yerine giden başka bayan yok mu?
o da size katılsa problem olacak bir şey kalmaz bence.
bu kadar büyütecek bir şey yok.
eski çalıştığım yerde biz bu şekilde yapardık.
3 bayan 1 erkektik,arabanın gaz parasını paylaşırdık.
evet dolmuş vardı ama kaçırdığın zaman bir sonraki dolmuş 1 saat sonra kalkıyordu,büyük risk:27:
araba kullanabiliyor musun?
yerinde olsam öyle kocanın elinden anahtarı bir kere alır bir daha vermezdim.:36:

Evet canım çalışıyorum. Her sabah saat 07:15' de evden çıkıyorum, 08:10' da iş yerimde oluyorum. Servis kullanmaya başlamadan önce iki vesait değiştiriyordum ve ortalama 90 dk' lık bir yolculuğum vardı.

Geçen yıl bel fıtığı ameliyatı olmuş birisi olarak, uzun yol nedir bilirim yani :31:...

Yani mesela Ankara'da da yaşadım. Kırıkkaleye yakın bir yerde çalışıyodum. Evim incek'teydi. (Ankarayı bildiğinizi varsayarak yer isimleri verdm ama :) ) yol bayağı uzun sürüyodu ama yorulmuyosun. çünkü aşti'ye giderdim önce. Ordan kırıkkale otobüsü bomboş yol zaten. İşte o 90 dakika koymuyor. Çünkü yolda uyursun kitap okursun bir şekilde geçer. O yöne giden başka arkadaşlarım da vardı ama beraber gidelim muhabbeti hiç olmadı ordayken.

İstanbul'da daha işe varmadan tüm enerjimizi tüketmiş oluyoruz ne yazık ki. Sabah metro + metrobüs + metro yapıyorum. Ve hepsinde ayakta tıkış tıkış gidiyorum. Bu yol 2 saati bulunca hiç hoş olmuyor. Bir arkadaşın evden alıp işe götürmesi büyük bir nimet yani. Şartlar çok farklı.

Biraz daha farklı pencerelerden bakalım diye söylüyorum..

Yani mesela Ankara'da da yaşadım. Kırıkkaleye yakın bir yerde çalışıyodum. Evim incek'teydi. (Ankarayı bildiğinizi varsayarak yer isimleri verdm ama :) ) yol bayağı uzun sürüyodu ama yorulmuyosun. çünkü aşti'ye giderdim önce. Ordan kırıkkale otobüsü bomboş yol zaten. İşte o 90 dakika koymuyor. Çünkü yolda uyursun kitap okursun bir şekilde geçer. O yöne giden başka arkadaşlarım da vardı ama beraber gidelim muhabbeti hiç olmadı ordayken.

İstanbul'da daha işe varmadan tüm enerjimizi tüketmiş oluyoruz ne yazık ki. Sabah metro + metrobüs + metro yapıyorum. Ve hepsinde ayakta tıkış tıkış gidiyorum. Bu yol 2 saati bulunca hiç hoş olmuyor. Bir arkadaşın evden alıp işe götürmesi büyük bir nimet yani. Şartlar çok farklı.

Bende size katılıyorum.

Bu kişinin kendini bilmesi, kendine güveni ve eşine güveniyle alakalı bence.

Eğer siz eşinize güvenmiyorsanız acabalarınız varsa aldatılsanız bile ayrılmayacagınızı bilen bir eşiniz varsa değil aynı arabada aynı otobüste bile gitseniz o potansiyel var :)

Bende düşünüyorum, üniversite sınıfta son senemde erkek arkadaşım da varken evi evime giden yolun üzerinde diye sınıftan bir erkek arkadaşımla her sabah akşam birlikte gidip gelirdik :)

Valla hiç bu şekilde düşünmedim, düşünülmesini de çok garip buldum. :34:

Uzaktan hemşeri sayılırız yani :1:...

Bursa' da doğdum, Ankara' da okudum. Şu anda Konya' dayım :16:.

Aslında amacım kimseye kendi fikrimi benimsetmek değil, şurada 30' a 2 kalmış :ssz:.

İnsanların farklı fikirlere sahip olma hakkı var elbette, bu hakka saygı duyuyor, paylaşımınız için teşekkür ederek müsadenizi istiyorum.

İyi akşamlar :42:...

incekten kırıkkaleye haaa vayy bee :)) cnm konu dışı olacak da ben de Ankara'da oturuyorum incekten aştiye nasıl giderdin?? :37:eski sevgilim incekte oturuyor. biz beraberken ben incekten orana bile gidemiyordum araba olmazsa. direkt araç hiç yok çünkü. kızılaya bile yok sayılır saatleri bile belli değil geçip geçmediği de...

Son düzenleme:
Back
X