- 18 Ağustos 2013
- 3.254
- 2.930
- 138
- Konu Sahibi Deniz sahil
-
tercih konusunda babanıza karşı gelmeyin ama kendi gitmek istediğiniz yerleri yazın,çıkıncada aa burası çıkmış der gidersinMerhaba
Ben 25 yaşındayım üniversiteyi ailemle okudum ve aynı zamanda çalıştım. Gece iş gündüz okul. Kendi emeğimle ailemin desteği olmadan üniv kazandım okudum bitti. Kpss çalıştım deliler gibi.Bu yıl atanıyorum Allahın izniyle
Sorun şu ; Ben başka bir şehire atanmak istiyorum buna müsade etmiyorlar kendi şehrim geliyor önce olduğun yeri yaz diyorlar. Benim fikrim önemli değil listeyide babam hazırlayacakmış. Bu yaşımda babam bana vurmaktan çekinmiyor vuruyor da .Herşeyim kısıtlanır teyzemin bile yanına gidince şehir dışına yalvarmak zorundayım. Her iki kelimesinden biri küfür özürlü aptal gerizekalı. Ayrıntıları anlatsam ağzınız açık kalır. 16 yaşındayken kuran getir oku Karşımda dedi özel günümdeydim diye daha sonra okuyacağım dedim gerdan kemiğimden tutup yerlere atarak dövmüştü. Küçükken sürekli örtünme baskısı örtündüm hiç istemeden ağzımı bile açamadım şimdiye kadar istemiyorum diye bunu nasıl söylicem. 25 Yaşında değil bi çocuk muamelesi görüyorum bu yüzden Özgüven karar alma hepsi düşüyor .Hem dışarı atanma hem açılma mevzusu nolcak bilmiyorum
Çok güzel elinize sağlık özellikle son söz benim benim sözüm olacak bunu düşünücem her kararsız kaldığım da.Geçmişimide sırtımda taşıdım hep bırakıp atmayı çok istiyorum. Kendimi tanımak kararlarımı almak istiyorum artık..
İşin var, aklın var, böyle kötü ailen var. YAz başka şehir git kur evini, kaybettiklerine yansınlar. Aç başını da istemiyorsan. Kime ne??Merhaba
Ben 25 yaşındayım üniversiteyi ailemle okudum ve aynı zamanda çalıştım. Gece iş gündüz okul. Kendi emeğimle ailemin desteği olmadan üniv kazandım okudum bitti. Kpss çalıştım deliler gibi.Bu yıl atanıyorum Allahın izniyle
Sorun şu ; Ben başka bir şehire atanmak istiyorum buna müsade etmiyorlar kendi şehrim geliyor önce olduğun yeri yaz diyorlar. Benim fikrim önemli değil listeyide babam hazırlayacakmış. Bu yaşımda babam bana vurmaktan çekinmiyor vuruyor da .Herşeyim kısıtlanır teyzemin bile yanına gidince şehir dışına yalvarmak zorundayım. Her iki kelimesinden biri küfür özürlü aptal gerizekalı. Ayrıntıları anlatsam ağzınız açık kalır. 16 yaşındayken kuran getir oku Karşımda dedi özel günümdeydim diye daha sonra okuyacağım dedim gerdan kemiğimden tutup yerlere atarak dövmüştü. Küçükken sürekli örtünme baskısı örtündüm hiç istemeden ağzımı bile açamadım şimdiye kadar istemiyorum diye bunu nasıl söylicem. 25 Yaşında değil bi çocuk muamelesi görüyorum bu yüzden Özgüven karar alma hepsi düşüyor .Hem dışarı atanma hem açılma mevzusu nolcak bilmiyorum
İşin var, aklın var, böyle kötü ailen var. YAz başka şehir git kur evini, kaybettiklerine yansınlar. Aç başını da istemiyorsan. Kime ne??
okurken nasıl kendi ayaklarının üzerinde durduysan şimdide durabilirsin bu senin geleceğin senin yaşantın acaba yarın birgün çalışşın maaşına da el koyarım kafasında mı babanız bunu da düşünüyor olabilir. Önemli olan sizin ne istediğiniz ne diğim Allah yardımcınız olsun.
Benzer baskıyı baba tarafımdan gördüm, zira annem babam hayatta değildi, onların eline kalmıştım. Üniversiteye gitmeni istemiyoruz, ille gideceksen şehir dışına çıkamazsın dediler. Başımı zorla kapatmaya, hacıların&hocaların peşine takmaya çalıştılar (isteyen gitsin beni hiç ilgilendirmez ama işin içinde zorlama olunca durum farklı anlayacağınız üzere) hatta haberim olmadan beni evlendirme planları yapmaya başladılar, şiddet de gördüm. Ben ne yaptım; üniversite tercihlerime ne kadar uzak yer varsa yazdım, hatta ille tutsun diye gitmek istemediğim ama puanı düşük birkaç bölüm bile yazdım, neticede onlarla kalmaktan iyiydi. Kazandım, peşime düştüler, birkaç sene huzursuz ettiler ama nihayetinde pes ettiler. O gün bu gündür kendi şehrime adımımı bile atmıyorum. Kendi hayatımı kendim kurdum kısaca. Boyun eğseydim şuan istemediği bir hayatı yaşayan mutsuz bir kadın olurdum. Oysa Allah'a şükür çok mutluyum. Sana da tavsiyem karşındakiler annen baban da olsa, sana istemediğin bir hayatı yaşatmalarına izin verme. Çocuk değilsin. Evet, kolay değil ama güçlü olmaktan başka şansın yok.
KPSS tercihi yapmadım daha önce. Mesela 2 tercih formu alınabiliyor mu? 2 tane al, birini baban doldursun, birini sen doldur. Kendi formunla başvuru yap. Kazanırsan da kaç git. Yoksa böyle ömür geçmez, mutsuz, pasif, huzursuz bir insan olup çıkarsın.
Âmin inş Öylede dedi zaten sen okurken çalşıyorsun maaşına karışmıyordum Zaten ben seni işe koymuştum dedi ama şimdi alıcam dedi.
Bende çalışmaya çok meraklı değildim işe koymasaydın ben çok mu meraklıydım 24 saat çalışıp ertesi gün uykusuz okula gitmeyi ben mi istedim. Herkes okul çıkışı kafelere giderken ben işe gittim.900 lira alıyordun okul masrafım ailemin yanımda olmama rağmen Bölümüm Gereği çoktu. Ben o parayla anneme de yardımcı oldum. Diğer okuyan kardeşime arada yardım da ettim . Genç odası aldım.kıyafet para fln. Anneme koltuk Takımı masa fln aldım. Kendi çeyizimi aldım daha bi sürü ama sorsan hiç bişey yapmadın diyorlar zaten ben sana Yük olmadım cebinden beş Kuruş çıkmadı Bu sana bi Kazanç değil mi dedim.
Herke benim bu şekilde okumamı çalışmamı takdir ederken onların hiçbişey yapmamışım Gibi davranması beni çıldırtıyor.
Istedigin şehri yaz ve git tereddüt bile etme. .Boylelerine baba bile denmez kız çocuklarının kıymetini bilmedik hodukler. .
Dinde de zorlama yoktur..Baban istedi diye zorla kapandıktan sonra da bi anlamı. .
Deli oluyorum böyle konulara ya 25 yaşındaki kızı dövmek nasıl bi beynin eseri!!!
Umarım her şey istediğin gibi olur, umarım biran önce atanır, daha mutlu bir hayata yelken açarsın. Aile, akraba baskısı ne demek iyi bildiğimden, benzer şeyler yaşayan birilerini gördüğümde ruhum daralıyor. Sen de güçlü bir insansın. Benim yaşıma geldiğinde, sen de geriye dönüp baktığında neler atlatmışım, iyi ki yapmışım, şimdi çok mutluyum diyeceksin, buna gerçekten inanıyorum.Tebrik ederim sizi boyun eğmemişsiniz okumuşsunuz kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz. Ben annem babam ayrıca özellikle anne tarafı dayılar bile herşeyime karışıyor. umarım bende öyle yaparım az kaldı
Merhaba
Onlardan habersiz değiştir. Nasılsa dövecekse son kez döver.Merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?