• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tükenmek bu mu

Hepimizin böyle dönemleri oluyor, ama her şey gibi bu dönemler de geçici.
İnsan mutsuz ve umutsuzken sanki o dönemde hissettiği her şey üzerine yapışacakmış gibi geliyor ama geçiyor.

Öncelikle günlerinizi çok verimsiz geçiriyorsunuz bu da kısır döngüye sebep oluyor. Geç kalkmak mutlu bi insanı bile depresif hissettirebilir siz zaten sıkıntılı bir süreçtesiniz biraz erken kalkmaya güzel bi kahvaltı yapmaya çalışın.

Evde spor yapsanız zorlaya zorlaya da olsa iyi gelir. Günde yarım saat de olsa kitap okuyun, kafa dağıtmaya çalışın. 20 dk bile olsa evden çıkıp biraz yürüyün. Bazen kendinize bi kahve ısmarlayın. İnsan evdeyken şıkır şıkır giyinip işe gitmeyi özlüyor, yürümek için bile olsa güzelce giyinip süslenip çıkın evden. Bunları yaparken hiç içinizden gelmese bile zorla, mekanik bi şekilde yapın. Sonra modunuz değişiyor ve içinizden gelmeye başlıyor.

Ve klişe olacak ama şükretmek için bir sürü sebebiniz var. Mesela eşiniz bedelli askerlik yapabilecek, aylarca ayrı kalmak zorunda kalmayacaksınız. En azından onun işi var. Biz bi dönem karı koca işsiz kaldık, bi de pandemi dönemiydi, kirayı nasıl ödüyordum bi ben bi allah bilir. Sonra atandım çok şükür. Hepsi geçer. Ama bu dönemlerde de ruh sağlımızı korumamız lazım

Back