Tükenmişlik Sendromu

eşimi çalışanım olarak yanıma aldım. Çok yardımcı oluyor. Yemeği de o yapıyor. Ben fizikselden ziyade ruhsal olarak çok yoruldum. Bence eşinizden yardım isteyin hamilesiniz. Yazık günah

Mesleğiniz 9-5 mesaili bir iş değil bir kere, çok zor bir meslek hele ki Türkiye' de. Bu elde var bir. Kayınvalideniz problemli bir kadın sizi ve eşinizle olan ilişkinizi yıpratmış gördüğüm kadarıyla bu iki. Bebeğinizi kaybetmişsiniz. bu da üç. Robot değilsiniz ki bu badirelerden yara almadan geçesiniz. Yaşadıklarınız çok normal ve tavsiyem gidene kadar biraz yavaşlamayı deneyin, günde 1-2 saat bile fazla uyusanız fark eder, enerji kazanırsınız. Yeni bir ülke ve yeni bir hayat size motive kaynağı olacaktır inanıyorum.

Yakında tatile çıkıyoruz ama, düşünemiyorum bile ben ah ne güzel eğleneceğimm yüzeceğim falan değil. Aklım hep burda. O ne olacak bu ne olacak pfff bak yine aklıma geldi

baharın da tetiklemesi geçici bir ruh hali olabilir, aslında vakit yaratabilirseniz (mesela işten uykudan vs değil de kk'dan falan) açık havada yürüyüş ya da spor çok iyi geliyor... bahar zaten bu ruh haline itiyor çoğu insanı, mevsimsel depresyon bile olabilir. kahveyi azaltmaya çalışın, kahve anksiyeteyi artırır, uyku da çok önemli. buraya da azıcık ara verince işler yetişiyor inanın bir de tatil yaparsanız mis gibi dönersiniz

B 12 vitamini eksikliği aşırı unutkanlık, asabiyet + d vit eksikliğiyle de birlikte depresyon belirtileri gösterebilir. Tahlil yaptırıp takviye alın. Öğlen ezanı vakti 25 dk kadar güneşlenin koruyucusuz. Bunun yanında fazla kahve de bu tip semptomlara neden oluyormuş. Kahveyi azaltın. Ayrıca hindistan cevizi ve yağı beynin yakıtı gibidir. Hemen tüketmeye başlayın derim. Sağlıklı yağlar beyni ve hücreleri besler. Nefes egzersizleri, hafif ve pozitif müzikler(kesinlikle üzücü müzik ve şarkılar dinlenmeyecek),kısa ya da uzun yürüyüşler de iyi gelecektir. İş konusunda da mümkünse sınırlı sayıda iş alıp, biraz kendinize zaman ayırsanız iyi olacak gibi.

Eskiler boşuna dememiş duvarı nem insanı gam yıkar diye.
Çok değerli bulduğum bir bölümü kitaptan aynen alıntılayarak tek tek yazıyorum sizin için ve tüm arkadaşlar da okuyup düşünsün kendileri adına, değer mi?

"STRESLE BAŞ ETMENİN BİR YOLUNU BULUN.

Her üzüldüğünüzde, her gerildiğinizde bu durumun vücudun içinde bir fiziksel karşılığı olduğunu unutmayın. Bu durum vücutta zararlı bir kimya yaratır ve bu da stres hormonu kortizoldür. Kortizol varken bağışıklık susar.

O PEK KIYMETLİ BAĞIŞIKLIK HÜCRELERİNİZİ, Kim için ve ne için boşa ziyan ediyorsunuz, bunu her seferinde bir kez daha sorgulayın, DEĞER Mİ?"

Yar. Doç. Dr. Ayşegül Çoruhlu
ALINTI: Tokuz ama açız kitabından.

Tavsiyeniz cok guzel ama KORUYUCUSUZ guneslenmek cok tehlikeli. UV isinlari cilt kanseri yapiyor ve ozon tabakasi iyice incelmis durumda., durduracak hic bir sey olmadan bizi pisiriyor gunes.

Gecmis olsun Pinky Caramel. Kurtaj ruhsal ve bedensel yikim getirir. Iste probleminiz bu. Vucudunuzda buyumesi gereken bir parca alindi, bunu alirken rahime siddet uygulandi. Cok fena bir sey! Bir an once iyilesmenizi diliyorum.
Bu arada kan verememenin nedeni susuz kalmissiniz. Basima cok geldi, bana litrelerce su icirdiler de oyle verebildim.Bu arada belki isinize yarar ben su threadi acmistim .
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...nmislik-sendromuyla-nasil-bas-cikilir.899980/

Pinky yurtdışı planınız ne oldu, bir an önce ortamdan uzaklaşmak iyi gelir belki?

Üzüntü stres vücudumuzu mahvediyor malesef. Tansiyonum 5e 3 olup acile gittiğimde doktorun sorduğu ilk şey bir şeye canı mi sıkılmış oldu. Bu yaşadıklarının sebebi de büyük ihtimalle yaşadığın sıkıntılar.

Bol yürüyüş, bisiklet gezintileri (istanbul anadolu yakasında isen sahildekiler işini görür :)), daha az KK (bunun için bir süre üi isteyebilirsin alışınca girmek istemiyorsun zaten, bol gezmeli hafta sonları benim kısa dönem önerilerim olabilir. Bende az da olsa ise yaradı.

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun canım. .yalnız değilsin aynı belirtiler bende de var..bıktım kendimden. .yorumları okuyacağım şimdi. Belki faydası olur..

Çok teşekkür ederim canım

Sağ ol, avrupadayım. Şişli'de. Burada sürekli gürültü stres. Yurtdışı için evrak bekliyoruz. Umarım atlatırım

Bebeğim yapma, lands of freedomda yaşıyorsun ne sendromu ya ( beni de alın diyorum takmıyorsunuz beni :))))))
Burada daha çok tükeniyorum be tatlım. Ülkemı özlüyorum. Ailemi arkadaşlarımı hatta kendi lisanı mi konuşmayı özlüyorum. İçime attığım dertlerin yani sıra birde bunlar var işte. Ama sen gel canım..birlikte tükenelim burada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…