Tükenmişlik Sendromu

Hahah, kraliçemizin resmini yollasam olur mu? Avustralyadan selamlar yazarım arkasına da :)
Bir arkadaşım var Avustralya Sidney de.kendisi avusturalyali hep resimlerini paylaşır Facebook'a. .harika bir ülke. .havası filan..yalnız örümcek ve kopek baliklari biraz fena..ama eminim sana iyi gelecek orada olmak..Allah rast getirsin herseyini canım. .

Amin, inşallah

Tavsiyeniz cok guzel ama KORUYUCUSUZ guneslenmek cok tehlikeli. UV isinlari cilt kanseri yapiyor ve ozon tabakasi iyice incelmis durumda., durduracak hic bir sey olmadan bizi pisiriyor gunes.

GÜNEŞLENME TAKVİMİ

Bahsettiğim tüm gün güneş altında kalmak değil, 20 dk civarı ışınların dik zamanlarında güneşlenmek. Daha sonrasında kendinizi korumak ama yüksek faktörlü güneş kremleriyle değil. Bunu söyleyen bilim insanlarından bir kaçı paylaşılmış altta, ben daha başkalarından da okumuştum ve dinlemiştim aynı bilgiyi. Aşağıda ki yazıyı okuyun lütfen.

Biz yıllarca pek çok doktorun önerdiği gibi saat 11:00 ile 16:00 arasında güneşlenmedik. Güneşlendiğimiz zamanlarda da yüksek koruma faktörlü koruyucu kremler kullandık. Sanırım % 90 dan fazlamız da bu şekilde güneşlendi ve halen güneşlenmeye devam ediyor.

2011 yılında Prof. Dr. Canan Karatay'ın yazdığı "Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık" kitabında "Koruyucu olarak güneş kremi, kullanılmamalı ve öğlen saatlerinde 20 dakika civarında güneşte kalınmalıdır" (1) cümlesini okuduğumuzda çok şaşırmıştık. O güne kadar öğrendiğimiz pek çok konu gibi Canan Hoca tam tersini söylüyordu. Biz de kitaptaki açıklamaları inandık ve uygulamaya başladık.

Daha sonra gördük ki rahmetli Prof. Dr. Ahmet Aydın Hocamız da aynı şeyleri söylüyor. UVA ışınlarının zararlarını, UVB ışınlarının yararını ve özellikle de D vitamini sentezleme konusundaki ayrıntıları anlatıyor. Prpf. Dr. Ahmet aydın Hoca da "güneşin dik geldiği öğle saatlerinde yani gölgenizin boyunuzdan daha kısa olduğu saatlerde güneşlenin."(2) diyor.

Daha sonra Dr. Mercola'nın "Little Sunshine Mistakes that Can Give You Cancer Instead of Vitamin D" (3) başlıklı makalesini okuyunca pek çok şey üst üste oturdu."

Bu diyagram UV (ultraviyole-morötesi) ışınlarının spektrumunu gösteriyor. En kısa dalga boyuna sahip ışınlar UVC ışınları (290 nanometrenin altında), sonra UVB ışınları geliyor (290-320), en uzun dalga boyı ise UVA ışınlarının (320-360). UVA ışınlarının dalga boyları uzun olduğu için atmosferden geçip yeryüne ulaşmaları kolay oluyor. UVB ışınlarının atmosferden geçebilmesi için 50 dereceden büyük bir açıyla gelmesi gerekiyor. 50 derecenin altında bir açıyla gelirse ozon tabakası UVB ışınlarını yansıtıyor. (3)

Vücudumuzun D vitamini üretebilmesini UVB ışınları sağlıyor. Önemli olan UVB ışınlarının atmosferden geçerek yeryüzünde bulunduğunuz yere ulaşması. Bu çoğu kişi için kış aylarında mümkün olamıyor. (3)

Seçtiğimiz 07.07.2015 tarihi itibarıyla Datça'da;
  1. Saat 10:20 den 16:08 'e kadarki saatlerde insan vücudu için yararlı ve gerekli olan UVB ışınları var.
  2. Sabah saat 10:20 den önce, öğleden sonra da Saat 16:08 'den sonra cildimizi yaşlandıran, cilti kanseri olma riskini yükselten UVA ışınları var. İşte 10:20 den önce ve 16:08 den sonra güneşte hiç kalmamalıyız.
  3. Vücudumuzun en fazla düzeyde D vitamini sentezleyebilmesi için 13:07 ile 13:21'i içine alacak şekilde güneşte 20 dakika kalmalıyız.
  4. UVB'nin olduğu saatlerde 10 dakika güneşte kalıp daha sonra da UVB'nin hiç olmadığı sadece UVA 'nın olduğu saatlerde 10 dakika güneşlenecek olursak daha önce ön maddesi üretilen D Vitaminini de sentezleyemeden yok etmiş oluyoruz.
SONUÇ
Rahmetli Prof. Dr Ahmet Aydın'ın, Prof. Dr. Canan Karatay'ın, Dr. Mercola'nın yıllardan beri dedikleri gibi öğle saatlerinde 20 dakika güneşlenilmesi gerekiyor. Bu kadar çok sayıda insanda D Vitamininin bu kadar yetersiz çıkmasının altında maalesef bu bilgiden yoksun bir çok doktorun insanları yanlış yönlendirmesi yatıyor.

KAYNAKLAR
(1) Karatay, Prof. Dr. Canan Efendigil, Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık, HayyKitap, 2011, Sayfa 185.

(2) http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=397

(3) bhttp://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/26/maximizing-vitamin-d-exposure.aspx

(4) Yarımada'nın Sesi gazetesi "Datça'da Saat 16:00'dan sonra güneşlenmek zararlı"

Alıntı
SAĞLIKLI YAŞIYORUZ

2- AMERİKAN DONANMASININ DA KULLANDIĞI, DR. MERCOLA'NIN ÖNERDİĞİ BU UYGULAMAYA GİRİN!
Bulunduğunuz, il,ilçe, semt her neyse yazın, kaçta güneşleneceğiniz otomatik olarak hesaplanıp size gösterilsin. Link aşağıda.

http://woto.com/gunes

FDA: Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi. Fda da bir sürü rüşvet, yolsuzluk dönüyor. Amaç hastalığa karşı, önleyici tıp mı olmalı yoksa bir sürü para verip ilaçlarla bastırma veya tedaviye çalışma mı? İnsan sağlığına, cana karşılık para ölçüt olabilir mi? FDA da olabiliyormuş..

http://www.bodytr.com/2009/05/susurluk-gibi-fda.html

Alıntı:
"Bütün bilgilere ve kesinleşmiş mahkeme kararlarına rağmen, FDA bazı ilaçlara ayrıcalıklı davranıyorun cevabı burada .. OLAY TAMAMEN DUYGUSAL, BAŞKA SEBEP YOK...Prof. Dr.Cankat Tulunay"

FDA İLAÇ FİRMALARINA SATILDI
Paz, 02/28/2016 - 18:36 — cankat.tulunay

Obama gider ayak FDA’in başına ilaç firmalarının bir numaralı adamı Robert Califf’I getirdi. Senatoda yapılan oylamada ancak dört senator buna karşı çıktı. Demokrat Parti başkan adayı Senatör Bernie Sanders bu olayı seçim kampanyasında açık bir şekilde kınadı.

Gelecek FDA başkanı Califf seçilinceye kadar Duke Üniversitesi klinik araştırmaların başkanı idi. Üniversite çalıştığı sırada Johnson and Johnson, Lilly, Merck, Novartis, Schering ve GSK gibi 23 ilaçfirmasından çeşitli isimler altında milyonlarca dolar almış. Bunun yanında Califf Genetech firmasında director, danışman vs ünvanlarla çalışarak binlerce dolar kazandı.
2013 Yılında yazdığı bir makalede Califf Gambo, Regeneron, Gilead (tek tableti 1000 dolar olan hepatit C ilacı firması), Astra Zeneca, roche ve diğer firmalarla maddi ilişkisi olduğunu açıklamak zorunda kalmıştır. Kendisi yanlız ABD de 50.000 den fazla hastanın ölümünden sorumlu VIOXX’un da bir numaralı savunucusu idi. Benzer şekilde 379 ölüme sebep olan Xarelto araştırmasının da yürütücüsü idi.
Califf’in direktörlüğünü yaptığı klinik araştırma bölümü halen araştırma sahtekarlığı davasından tam kurtulmuş değildir. Sahtekarlık skandalı sebebi ile onlarca grant iptal edilmiş ve makaleler yayından kaldırılmıştır.

FDA’in ilaç firmalarının ermine girmesi yeni bir olay da değildir. 2005 Yılında Scott Gottlieb tıbbi ve bilimsel işlerden sorumlu FDA başkan yardımcılığına atandı. Multipl skleroz ilacı araştırması sırasında ortaya çıkan yan etki ve ölüm sebebi ile durdurulan araştırmayı, aşırı reaksiyon gösterildiği, hastaların ilaçtan değil hastalıklarında öldüğünü iddia ederek savunmuş, Pfizer’in sigara bıraktırma ilacı Chantix’in 2006 intiharla ilişkili olması ve şarkıcı Carter Albrech’in ölümüne sebep olmasına ragmen piyasaya çıkmasını çabuklaştırmıştır. Gottlieb’in Roche, Sanofi-Aventis, Lilly, Proctor ve 5 diğer firma ile parasal ilişkisi bulunmuştur.

FDA başkanının ilaç firmalarına satılmadığı dönemlerde bile ölümlere ve ciddi hasarlara sebep olan Vioxx, Bextra, Baycol, Trovan, Meridia, Seldane, Hismanal, Darvon, Mylotarg, Lotronex, Propulsid, Raxar, Redux gibi ilaçlara ruhsat verildiği düşününülürse önümüzdeki yıllarda başımıza neler geleceğini Allah bilir.

Prof. Dr.Cankat Tulunay

PARANIZLA ÖLMEK İSTİYORSANIZ BU İLAÇLARI KULLANIN!
Çar, 02/24/2016 - 23:07

ABD de bombardıman şeklinde hemen tüm lokal ve ulusal kanallarda reklamı yapılan iki ilacın özellikleri…
OSPHENA estrojen agonist/antagonisti olup orta ve ciddi DYSPAREUNİA tedavisinde kullanılır. Dyspareunia kelimesini sağlıkçıların bile büyük kısmının bildiği şüphelidir. Hastalar ise ömürlerinde bunu duymamışlardır. Türkçesi menapoz dolayısı ile vajina ve vulvanın (vulva ise, iç ve dış dudaklar, venüs tepesi, klitoristen oluşan kadın cinsel organının tamamıdır) atrofisi ve kuruması dolayısı ile ağrılı cinsel ilişkidir. En önemli etken menapoz döneminde estrojen hormonun azalmasıdır. Hastaların cinsel yaşamına çok önem veren Shionogi firması OSPHENA’yı (tek tablet 6 dolar) keşfetmiştir!!!
FDA onaylı ! prospektüsünü bu adreste bulabilirsiniz: http://www.shionogi.com/pdf/PI/Osphena-PI.pdf
Kısaca özetlersek: 3-5 Liralık vazelin veya ABD de marketlerde bile satılan ‘’personel lubricant’’ lar yerine günde 6 dolar vererek ölmeyi isteyebilirsiniz!
Uyarılar:
1. Endometriyal kanser
2. Kalp-damar bozuklukları
a. İnme
b. Derin ven trombozu ve bunlara bağlı ölüm
3. Ameliyat olacaklarda tromboembolik olaylarda artma riski
4. Sıcak basması
5. Vajinal akıntı
6. Adele spazmları
7. Hiperhidrozis
Kesinlikle kullanılmaması gereken durumlar:
1. Tanı konulmamış genital kanama
2. Bilinen veya şüphenelilen estrojen bağımlı kanser
3. Aktif ven trombozu veya hikayesi
4. Akciğer embolisi veya hikayesi
5. Daha önce geçirilmiş kalp veya beyin infarktüsü
6. Aşırı duyarlık (estrojene)
7. Hamile veya hamile kalacak kadınlar
8. Hamilelerde fötusa zarar ve bebeğin ölümü
9. Karaciğer hasarı olan kadınlar
10. Meme kanseri yapıp yapmadığı henüz bilinmiyor
Günde tek doz OSPHENA kullananlarda, kullanmayanlara göre:
Sıcak basması 2.9 misli
Vajinal akıntı: 12 misli
Adele spazmı: 3.5 misli fazla görülmüştür.
Bunu kullanmak için karar sizin!!!!

İkinci ilacımız bir şizofreni ilacı ama televizyonlarda muhteşem bir antidepressant olarak tanıtılıyor. FDA tarafından verilen onay: ‘’Şizofreni tedavisi ve major depressif bozuklukların tedavisinde yardımcı’’ yani tek başına bir depresyon ilacı değil, diğer antidepressanlara ilave edilebilecek bir ilaç. Ama geli görün ki yapılan reklamlar muhteşem bir anti depressan gibi! Bakın yan etkilerine…
REXULTI yaşlılarda demansla ilişkili psikozlarda ölüme sebep olabilir. Çocuklarda, teenager’larda ve genç yetişkinlerde tedavinin başlarında intihara temayül ve intiharı artırır.
REXULTI çok ciddi yan etkilere sahiptir:
1. Yaşlılarda felç ve buna bağlı ölüm
2. Nöroleptik malign sendrom (yüksek ateş, adele sertleşmesi, konfüzyon, terleme, kan basıncı değişikliği, ölüm)
3. Kontrol edilemeyen hareketler (tardive dyskinesia)
4. Hiperglisemi (şeker hastalığı) ve buna bağlı ölümler
5. Kolesterol ve trigliseritlerde yükselme
6. KİLO ARTIŞI
7. Kanın beyaz hücrelerinde azalma
8. Ortostatik hipotansiyon
9. Nöbetler (konvüzyonlar)
10. Vücut ısısnı control edememe, ateş ve dehidratasyon
11. Aşırı egzersiz yapılmaması
12. Güneşte kalınmaması
13. Sıcak havalarda evde kalınması
14. Yutma zorluğu
15. Sersemlik (araba kullanamamak)
16. Huzursuzluk
İlaç daha piyasaya çıkalı 1 sene bile olmadığı için başka yan henüz etkileri bilinmemektedir.Bütün bunlara ragmen bu ilaçları kullanırsanız yukarıdaki yan etkilere de katlanırsınız.
DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN REXULTİ FDA ONAYLI PROSPEKTÜSÜ: http://www.otsuka-us.com/Products/Documents/Rexulti.PI.pdf

Prof. Dr. F. Cankat Tulunay

Kaynakça ve başka haberlere de bakabilirsiniz;

http://klinikfarmakoloji.com/index.php?q=node/483

http://klinikfarmakoloji.com/index.php?q=node/1398

http://klinikfarmakoloji.com/index.php?q=node/1400

https://www.medikalakademi.com.tr/hipertansiyon-tedavisi-arb-kanser-riski-fda-sipahi/

Dip not:
Dr. Mercola Grip aşısı olmayın demiş paylaşımınız da ki yazıda. Yakın olduğum bir sağlık çalışanı ve arkadaşları Üniv. Hastan. ki griple ilgili büyük toplantıda bölüm başkanı Prof. Dr. ları tarafından aşı olmamaları için uyarılmışlardı...

Son düzenleme:
Kendine çeşitli aktiviteler bulsan ve sosyal desteğini artırsan nasıl olur acaba?

derindenizlerden FDA'nin curumus politikalari olabilir ama yine de bir devlet kurumu. Mercola'nin pseudoscience uzerinden insanlari kandirip is yapmasini nasil kabulleniyorsunuz anlayamadim. Adam tam bir yilan yagi saticisi.
Bir de, konu nereden nereye getirildi???

Kendine çeşitli aktiviteler bulsan ve sosyal desteğini artırsan nasıl olur acaba?
Zumba dersi almaya baladım ama üşengeçlikten kalkıp gitmiyorum bile. Çoook çok yoğun çalışıyorum Sosyal desteğini arttırmak kısmını anlayamadım ama?

Zumba dersi almaya baladım ama üşengeçlikten kalkıp gitmiyorum bile. Çoook çok yoğun çalışıyorum Sosyal desteğini arttırmak kısmını anlayamadım ama?
Aw. Zumba cok berbat bir aktivite. Kim cikarmissa bu trendi hic iyi fikir degil. Size uzak dogu sanatlarini oneririm. Tai Chi veya Kiatsu. Enerji dengesini korumak yenilemek icin. Yuzmek ve hizli yurumekle baslarsaniz saglam bir temel olusturursunuz. Diger aktiviteler sonradan tamamlayici olur.

Hayat kalitenizi düşüren en büyük etken vucudunuza karşı verdiğiniz mücadele. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama çok uzun çalışmayla. Verimli çalışma arasında. Çok fark var.

Hayat kalitenizi düşüren en büyük etken vucudunuza karşı verdiğiniz mücadele. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama çok uzun çalışmayla. Verimli çalışma arasında. Çok fark var.
işten verim alamıyorum zaten. benim işim evrak işi. Yaz yaz oku oku, araştır araştır bitmiyor. Gerçekten vücuduma savaş açtım galiba.

işten verim alamıyorum zaten. benim işim evrak işi. Yaz yaz oku oku, araştır araştır bitmiyor. Gerçekten vücuduma savaş açtım galiba.

Canım önce kahveyi bırak, günde 3 kez 10 dk lık esneme hareketleri yap. Çalışma masan, pc ve tabletini ışık alan yere yerleşttir. Evde protoin bar hazırla.

Gunde 16 saat birkac ayda sistemi geri donulmeyecek bicimde alt ust edebiliyor. iliskileriniz bozulabiliyor hayat alt ust olabiliyor. Ancak bazi is sahalari boyle fedakarliklar gerektiriyor. Calismayi cok sevmek yetmiyor. ucunda cok buyuk bir havuc olmasi lazim. Verim artirici yontemler icin Harvard Business Review oneririm.

ben çalışmaya sabah 9 gibi başlıyorum artık ne zaman biterse. Bu ara gece 4 ten önce bitmiyor. Arada 1-2 sattlik kestirmelerle duruyorum

ben çalışmaya sabah 9 gibi başlıyorum artık ne zaman biterse. Bu ara gece 4 ten önce bitmiyor. Arada 1-2 sattlik kestirmelerle duruyorum
Anlasildi. Belki metabolizma melatonin uretemiyor. Eger boyleyse en azindan gece saat 10:30-12:30 arasi off alsaniz, sanirim maksimum salgi o saatlerde olusuyor. O zaman dilimini yakalayip tamamen karanlik odada kestirebilirseniz belki enerjiniz yukselir. Deneyin bence.
Alooo KKda Doktor arkadaslar yok mu tavsiye verecek ??

Ben kimsenin savunucusu değilim konuyu saptırmayalım. İlaç "=para" kartellerinin elinde oyuncak olan bir kurumun nereye bağlı olursa olsun salt güvenilir olduğunu nasil kabulleniyorsunuz?demeyeceğim, isteyen inansın. Ayrıca kaynak olarak sadece o kişinin adını vermedim. Sizin deyiminizle diğer doktorlarda mı safsata pazarlayicisi? Konu kendiliğinden değil, yaptığınız yorumlarla buraya geldi.
Alıntılar:
2011 yılında Prof. Dr. Canan Karatay'ın yazdığı "Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık" kitabında "Koruyucu olarak güneş kremi, kullanılmamalı ve öğlen saatlerinde 20 dakika civarında güneşte kalınmalıdır" (1) cümlesini okuduğumuzda çok şaşırmıştık. O güne kadar öğrendiğimiz pek çok konu gibi Canan Hoca tam tersini söylüyordu. Biz de kitaptaki açıklamaları inandık ve uygulamaya başladık.

Daha sonra gördük ki rahmetli Prof. Dr. Ahmet Aydın Hocamız da aynı şeyleri söylüyor. UVA ışınlarının zararlarını, UVB ışınlarının yararını ve özellikle de D vitamini sentezleme konusundaki ayrıntıları anlatıyor. Prpf. Dr. Ahmet aydın Hoca da "güneşin dik geldiği öğle saatlerinde yani gölgenizin boyunuzdan daha kısa olduğu saatlerde güneşlenin."(2) diyor.

"D vitamininin yüzde 80'i güneş ışınları ile açığa çıkıyor. Özellikle Mart-Ekim ayları D vitamini açısından en etkin dönem. Bu aylarda koruma kremi kullanmadan her gün 15-20 dk güneşlenmek gerekiyor. Mart-Ekim arası, özellikle güneş ışınlarını dik geldiği 11.00-15.00 arasındaki saatler D vitaminin dönüşümü için en etkili dönem. Ancak bu saatler riskli saatler. Bu nedenle sadece 15-20 dakikalığına, koruma kremi kullanmadan, diz ve dirseklerden aşağısını güneşlendirmek yeterli. Ayrıca esmer kişilerde D vitamini sentezinin sarışınlara göre daha yavaş olduğunu ve esmerlerin cilt özelliklerinden ötürü sarışınlardan 3-6 kat daha fazla güneşte kalmaları gerekiyor. ACIBADEM HASTANESİ"

Yar.Doç. A. Çoruhlu

Opt. Dr Ebru Aydın

Daha ismini hatırlayamadığım başka dr.lardan da dinledim aynı bilgiyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…