tüm çalışan kadinlarin evi tertemizdir....

Çalışan kadınım, evimi bal dök yala yapma gibi bir derdim yok...
Yıllar geçipte ömrümün sonuna geldiğimde, "ne yaptım bu koca ömürde" diye düşününce, "hep temizlik yaptım" diye hatırlamak istemiyorum..
Çok temiz ve titiz olmaktan daha önemli şeyler var;
*Doğurduğum çocukları iyi yetiştirmek
*Onlarla ilgilenmek, sohbet etmek
*Dersleri ile ilgilenmek
*Kitabımı alıp köşeme çekilmek vs vs...

Eski kafa insanların tek derdi temiz olmak, hayat ve gelecek ile ilgili ne vizyonları var ne misyonları...

Benim evi de goturenler goturuyor. Cidden hem is hem ev ayni anda cocuk da varsa olmuyor. Esimle birlikte hafta sonu temizliyoruz. Daginiklik hic bitmiyor. Coxuk bu dagitacak elbet. Kaynanan da seni gazliyor bosver gazina gelme. Ya isi birak otur evde temizlik yap. Ya da temizlikci cagir. Esin napiyor beraber yapin temizligi. Ben benimkinin basinin etini yedim kavga ede ede temizliyor. Ya vereceksin 150 lira temizlikci cagiracaz ya da benimle birlikte temizlik yapacaksin baska yolu yok ben yetisemiyorum dedim
Valla temiz tutmanin tek yolu duzenli temizlikci cagirmak. 2 haftada 1 cagirisan temizler. Sen de yuzeysel supirge tutarsin sadece.

Böyle bi lafı kaynanam bana demiş olsa cevabını alır bizdede tam tersidir kaynanam titiz değil ben temizliğe önem veririm. Çalışan kadın herşeye hemen nasıl yetişecek? Ev sadece dağınıksa o pislik demek değildir zaten çocuklu ev tabiki dağınık olacak. Benim oğlumda akşama kadar dağıtır evi ve ben tüm gün evde olmama rağmen sürekli toplamam gün sonuna kadar 3-5 kere toplarım ama dakka başı yapılmaz bizimde işimiz gücümüz oluyor nihayetinde. Siz çalışan insansınız hem evle hem çocukla uğraşmak zaman ister. Birazda oğlu yardım etsin, sizin sorumluluğunuz onun oğlundan daha ağır

Çalışıyorum bebek içerde henüz doğmadı. Mutfağı adam akıllı temizleyince kirlenmesin diye ertesi gün dışarda yiyoruz
Bizimde evde haftalık temizlik olduğu gün eşim dışarı çıkmak istiyor, bakışlarından tedirgin olup rahat oturup, birşeyler yiyemiyorum diyor. Artık ev kirlenmesin diye adama nasıl bakıyorsam

Bizimde evde haftalık temizlik olduğu gün eşim dışarı çıkmak istiyor, bakışlarından tedirgin olup rahat oturup, birşeyler yiyemiyorum diyor. Artık ev kirlenmesin diye adama nasıl bakıyorsam
Temiz evde yürüsek saç düşüyor kıl düşüyor çıldırma sebebi. En iyisi evi bir süre terk etmek

Evim sadece temizlikci yardimci geldigi gun temiz. Haftada bir gun yani. Cat kapi gelen kisinin evimi daginik bulmasi cok buyuk ihtimal. Kv neden beklenti icinde? Oyle bir beklenti icine girmesini gerektiren bir durum yok, ona ne ki?

Çok rahatsız oluyorsa gelsin kendisi toplasın

Hiç düzenli birisi olmadım sanırım ben hatta çocuktan sonra iyice saldım birde ikinci geldi şimdi iyice gitti çünkü fıtratım bu. Öncelikleri farklı. Önceliğimde kızlarım var onların ihtiyaçları var. Bazen rahatsız olduğum oluyor ama bazen oluo geçiyor bence insanın içinden gelecek gelmediğimi olmaz

Ay canm yorumun aynısı yazacaktim

Offf bu konu ne zaman bitecek acaba.Arkadaşlar evi temizlemek,yemek yapmak,çocuğa bakmak,misafir ağırlamak kadının görevi değildir.Kadın isterse yapar.Evet eskiden çoğu kadın ev kadını olduğundan, bu işleri halletmiş, çünkü görev paylaşımı yapılmış.erkek çalışmış kazanmış,kadın evi idare etmiş.Ama çalışan bir kadından bunu beklemek ve psikolojik baskı yapmak artık bitmeli.Kaynananıza ben köle değilim deyin.hem işe git hem eve gel çalış.Kendinizi kimseye ezdirmeyin lütfen.Ne kaynananın ne kocanın bir kadına ,ev işi yapmıyor diye bunu yapmaya hakkı yok.Kaynana çok üzülüyorsa oğlunun yerine temizlesin evi

Temizlikle dağınıklık farklı. Çocuk olan ev fazla duzenli olamaz. Eğer oluyorsa bir gariplik vardır. Ya çocuk normal değildir ya annesi. Ayrıca sizin evinizin temizliği de kimseyi ilgilendirmez. Herkes kendi evine baksın. Kolera olacak kadar pis değilseniz rahat olun yani.

Temiz olmak temizlik yapmak demek değildir.

Bir insanın ruhunda titizlik varsa temiz tutar. Dikkat eder.

Ruhunda yoksa temiz tutmakavramı yoktur.

Benim bir yengem var. Kadının ruhunda temizlik kavramı yok.

Bi kere misafirliğe gittim. Evini görünce şok geçirdim. O işteyken temizliğe giriştim. O da memnun oldu. Teşekkür etti.

Ama 1 saat içinde ev eski haline geri döndü.

Mesela çocuklara dondurma verir. Çocuklar damlatır. o bakmaz. Damlayan olduğu yerde kurur kalır.

Yemek yapmaya girer. Çöp kovasının yanlarınde çöp suyu. Çöp parcalari ... dökülen dağılan kalır . Silmez. Bırakır öyle.

Lavaboları yıkamaz. Burnunu sümküren bırakır çıkar.

Vb.... liste uzar.

Burda mesele bu kadının çalışması değil
Evinezaten temizligi yapan kadin geliyor.
Burda mesele temiz tutmamak.

Benim evim bin sene silinmese de öyle olmaz. Çünkü döküleni o anda silerim.

Temiz olmak temiz tutmaktır bence.

Temizlik yapmak değil.

Çalışıyorum.evim bazen çok temiz,bazen idare eder ,vasat oluyor.bazen de kapıdan bakilip kaçılacak vaziyete gelebiliyor.

Sizinle mi konusmustuk tam hatirlamiyorum ama bu forumdan bir uye cok rahat oldugunu soylemisti bu tuvaletin.

O konusmanin uzerine ikna olup catgenieyi aldim.. Mayis ayiydi sanirim ama henuz hiç kullanmadim
Ulke degistirme durumumuz oldu o yuzden kaldi oylece kenarda, kurulum bile yapmadik..
Simdi gelecek hafta Turkiye'ye kedilerimi almaya gidecegim bu tuvaleti de valize atip yanimda getirsemmi getirmesemmi karar veremiyorum.

Memnun kalmam diye korkuyorum.. Catgenie hazir henuz sifirken onu satip yerine litter robot open air 3 alma gibi bir fikir de var aslinda aklimda . Ama klasik kum tasima fikri de hic cazip gelmiyor Cok kararsizim..

Beni bu kararsizliga surukleyen sey Kurutma esnasinda -icinde kati parça kalirsa- cok koku yapiyor diye bir cok yorum okumus olmam.. Bu dogru mu?
Koku olayi aklimi cok karistiriyor.

Valla net söylüyorum çalıştığım dönemde hafta içi hiçbir iş yapmazdım yani bulaşık vs.
Cumartesi temizlerdik tamamdı.
Ama çocuktan sonta evde olmama rağmen evi b'k götürüyor.
Kimse de ağzını açıp bu ev pis Diyemez.
Oğlumu bilen biliyor.
Yani çalışıyor olmak bence bir düEn getiriyor evet ama çocukla beraber zor.

Valla genelde günaşırı çalışıyorum, haftada bir evde olursam silip süpürüp banyo tuvaleti yıkıyorum, hafta içleri de sadece yemke yap ye kaldır çamaşır ütüyle ugrasabiliyorum. 2 aydır dip köşe cam kapı temizlik yapıcam valla yapamadım ben hiç sanmıyorum çalışıp da sanki ev hanımı gibi temizlik yapabileni yani mümkün değil. Halt yemiş o kayınvalide. Böyle laflar da duymuyorum şükür Allah'ıma yaşadığım şehirde ne kv ne görümce var çok çok uzaktayım. Diyene de ağzının lafını verirdim sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…