Eşimde gerekli olan herşeyi yapar zaten. Yemek ve ev işi konusunda kendimi heder eder bir düşünce de hiç olmadım. Ara ara annemden miras temizlik aşkı gelse de kendimi frenliyorum ertesi gün. Kadınlar üzerinde ciddi bir baskı var bu konuda. Yıllardır eve temizlik için yardımcı gelir, benim artık gelmese mi dediğim yerde eşim,niye uğraşalım sürekli temizlikle diye itiraz eder. Eşler ya beraber yaparak yada diğer türlü kadınların üzerine yüklenmiş bu yükü alsa sorun olmayacak bu kadar.Mutluluğunuz daim olsun ama arada bırakın eşiniz de mutfağın tadını çıkarsın, bu zevkten mahrum kalıp paslanmasın.Bizde her iş paslaşılır. Belirli şeyleri sürekli ben yaparsam daralırım çünkü. Daralınca arıza çıkarıyorum.
ben o degil de çalışan kadinlarin evi tertemiz mi diye ona takıldım...Ay keşke benim kv de de öyle olsa. Çocuğuna bakıyo bide bırak laf soksun ne güzel tertemiz evde bakıyo çocuğuna
Ay tam ben yazacaktim ben de robotu aldigimdan beri rahatm cok sukur...Hepimizin ortak derdi. İyi kötü düzene koymuştum evi ki ailecek yatak döşek hasta olduk. Mutfakta her yer bulaşık ama dün robot süpürgem geldi. Kurdum, çalıştırdım.mükemmel bir şeymiş, yerler pırıl pırıl ki iki tane de kedim var. Ama dediğim gibi hastalıktan ötürü çok dağınık... sürekli toplamazsam da inanılmaz dağılıyor. O yüzden salondaki oyuncakları kaldırdım mesela, oğlum (2.5 yaş) oynayacağı zaman odasında alıp geliyor.
Çalışan kadınların evi temiz kalıyor öyle söyleyeyim. Çünkü bütün gün evde kimse yok, eğer yemeği de anne yada kayınvalidede yerseniz daha temiz kalıyor. Çalıştığım ve çalışmadığın dönemleri kıyaslarsam benim öyle.ben o degil de çalışan kadinlarin evi tertemiz mi diye ona takıldım...
degil mi..:)Calismiyorum, 3 yaşinda kizim var.
Evim temiz filan degil.
En son dün temizlemistim, bu gun temizlemedim, üşendim.
Zaten temiz kalma ihtimali yok cunki kizim aşiri hareketli (surekli dagitiyor ve istekleri hic bitmiyor.
Anne su, anne ayva, anne bebis, anne cay, anne sut, anne mama, anne balon say say bitmez, beyin hucrelerimi ölduruyor istekleriyle. Oturma firsatim bile olmuyor.
Calisan kadinlarimiz nasil temiz tutuyor anlamiyorum.
haftada bi gün annemde bi gün kaynanamda ( altlı üstlüyüz ama çagirmiyo bugün ordayim :) )Çalışan kadınların evi temiz kalıyor öyle söyleyeyim. Çünkü bütün gün evde kimse yok, eğer yemeği de anne yada kayınvalidede yerseniz daha temiz kalıyor. Çalıştığım ve çalışmadığın dönemleri kıyaslarsam benim öyle.
Calisan kadinsiniz, cok normal. Kv-nin soylediklerini takmayin. Onlara kalsa kadin oturmasin, 24 saat calissin, ev temizlesin, cocuga iyi baksin, eşine iyi baksin, onlarin evini de temizlesin, misafirlerine hizmet etsin, onlarla akraba akraba gezsin, her gun onlarda olsun, annesi evine gitmesin, onlar surekli gelini ezsin ama gelin sesini cikarmasin, gelin evden disari cikmasin, para harcamasin, her seye izin alsin, say say bitmez)))degil mi..:)
ben çalışıyorum akşam kızıma ayırıyorum..
özlüyoruz nabalim..
evim affedersin b.k götürüyor
aynisini yaşıyorumCalisan kadinsiniz, cok normal. Kv-nin soylediklerini takmayin. Onlara kalsa kadin oturmasin, 24 saat calissin, ev temizlesin, cocuga iyi baksin, eşine iyi baksin, onlarin evini de temizlesin, misafirlerine hizmet etsin, onlarla akraba akraba gezsin, her gun onlarda olsun, annesi evine gitmesin, onlar surekli gelini ezsin ama gelin sesini cikarmasin, gelin evden disari cikmasin, para harcamasin, her seye izin alsin, say say bitmez)))
Yardımcı alsanız ya üçe beşe bakmadan. Annem kızım kendini yorma, parayı sen kazanıyorsun para seni kazanmıyor, çağır arada derdi. Ben çocuklar küçükken alıyordum zaman zaman. Şimdi ihtiyacım kalmadı şükür.temizle diye baskı yapmıyor sürekli çalışan kadinlarin evleri temizdir diye düşünüyor..
çatkapı gitse nolur ...
temiz mi degilmi bi baksa...
en zor işim mutfak...
ocak tezgah sil buzdolabi temizle.. süpür sil...mutfaktan iki saat çıkamiyorum diger odalara nasıl bakayım...
bide çocuğuma ayırıyorum zamani...
affedersin ev b.k götürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?