Benzer şeyleri eşimle konuşuyoruz sürekli..Kesinlikle katılıyorum eşitlik filan yok,kadın sömürüsü var.Çalışan kadına evin temiz değil,çocuğunla ilgilenmiyorsun baskısı yapılır, çalışmayan ev kadınınına aman sende bütün gün evde oturup geziyorsun tozuyorsun koca para yiyorsun denir.Kadın ne yapsa kimseyi mutlu edemiyor.Özelliklede hem cinslerimizi mutlu edemiyoruz.Kadın erkek eşit diye,çalışmak özgürlük diye diye kadınları iyice köleleştirdik toplum olarak.Şimdi kaynanalar çalışan gelin istiyor, ama hem çalışsın hem evde oğluna hizmet etsin,hem evine gelsin ona çay yapsın temizlik yapsın.İşin ilginç yanı o kadar sindirilmişiz ,o kadar inandırılmışızki, böyle bir durumda bize birşey denince kendimizi suçlu hissediyor ve nasıl yeterim,nasıl daha çok temizlik yaparım filan diye kendimize yükleniyoruz.Yazık üzülüyorum halimize
Yok bence bu kisiye bagli. Tatillerde 1 ay evde kaldigimda da hic dagilmadi ev. Oglum kucukken de calismiyordum o zaman yine dagilmadi. Oyuncaklari en fazla ortada oluyordu sonra ben topluyordum. Tamamen kisinin kendisine bagli. Calisan kadinlarin evi daginik olur diye savunanlar da olabilir. Ben kisilikle alakali goruyorum bu durumu. Kimisi de duzeni sevmiyor mesela. Duzenli evde huzur bulamadigini, rahatca uzanamadigini soyleyenler de var. Ben se daginik evde yapamiyorum. Kisiye bagli bence.O zaten elde var bir. Duzenli insanin evi ne dagilir ne kirlenir. Ama iste 7 gun icinde yasanilan ev ile 2 gun icinde dolu dolu yasanilan evin temizlik ihtiyaci bile farkli oluyor.
İstatistiklere falan bakmak lazimYok bence bu kisiye bagli. Tatillerde 1 ay evde kaldigimda da hic dagilmadi ev. Oglum kucukken de calismiyordum o zaman yine dagilmadi. Oyuncaklari en fazla ortada oluyordu sonra ben topluyordum. Tamamen kisinin kendisine bagli. Calisan kadinlarin evi daginik olur diye savunanlar da olabilir. Ben kisilikle alakali goruyorum bu durumu. Kimisi de duzeni sevmiyor mesela. Duzenli evde huzur bulamadigini, rahatca uzanamadigini soyleyenler de var. Ben se daginik evde yapamiyorum. Kisiye bagli bence.
Tuttum seniEşime sömürülen çalışan kadınlardan bahsettiğimde ama siz annesiniz herşeye yetersiniz bik bik diyordu ,hadi ordan ortalama 50 kg fani bi kadınım,sırtıma kaldıramayacağım yükü verip aslansın kaplansın yaparsın deyince gaza gelmiyorum sadece sinir oluyorum,sizin cinsiniz rahat edecek diye muhteşemmişim gibi şikayet etmeden yaşayamam vs diye o kadar çok anlattım ki artık ya beynini yememden sıkıldı ya da acıyor sürekli ev işi yapıyor. Ezdirmeyin kendinizi ya valla yapmazsa ayda 800 tl temizliğe veririm. İktisat yapacaksak beraber yapalım eskitemem kendimi
O kayınvalide azcık da oğlunu gazlasın mesela,çalışan erkek de temiz olabilir oğlum yaparsın alışırsın ha gayret desin
Evde yaşayan sayısı düzenli 1 kişi olsa ev dağılmaz ama diğer vatandaşlar aldıklarını ortaya bırakıp toplamadan gidince sizde toplamazsanız 5 gün bir tabak bir sehpaya yapışınca o ev yine dağılıyor...O zaten elde var bir. Duzenli insanin evi ne dagilir ne kirlenir. Ama iste 7 gun icinde yasanilan ev ile 2 gun icinde dolu dolu yasanilan evin temizlik ihtiyaci bile farkli oluyor.
BilemedimEvde yaşayan sayısı düzenli 1 kişi olsa ev dağılmaz ama diğer vatandaşlar aldıklarını ortaya bırakıp toplamadan gidince sizde toplamazsanız 5 gün bir tabak bir sehpaya yapışınca o ev yine dağılıyor...
Düzen nizamı herkesin benimsemesi lazım ama kocalar bunu yapmıyor maalesef...
kaynanamin bitmeyen misafirleri..Benim kv de temizdir titizdir evine biri gelse aman ora batacak aman şura batacak diye aklı gider şimdi kapısını açan yok yalnızım diye ağlıyor. Ev işi değil mi yapılır amaaaan.
kaynanamin düşüncesii..Bence de calisan insanlarin evi daha temiz oluyor cunku evde yasayan yokdüz mantik
keşkee....temizlemediğimde rahatsiz oluyormuş hanimefendinin...Çok rahatsız oluyorsa gelsin kendisi toplasın
boşver..çocuğuna harcayacagi vakit daha kıymetli..Hiç düzenli birisi olmadım sanırım ben hatta çocuktan sonra iyice saldım birde ikinci geldi şimdi iyice gitti çünkü fıtratım bu. Öncelikleri farklı. Önceliğimde kızlarım var onların ihtiyaçları var. Bazen rahatsız olduğum oluyor ama bazen oluo geçiyorbence insanın içinden gelecek gelmediğimi olmaz
burda konu açan birisi vardi evde her işi kocasi yapan...Benzer şeyleri eşimle konuşuyoruz sürekli..
Epey farkındalık kazandı sayemde sürekli ev işi yapıyor. İnanılmaz üzülüyorum kadınlarımıza.
burda konu açan birisi vardi evde her işi kocasi yapan...
işte ben ona özeniyorum...
benim kocamin bi pazari var öğlene kadar uyuyor...
sonra pazar alışverişe...
ben 9 da kalkıyorum çocuk uyaniyor yemek yediriyorum kahvaltı hazirliyorum...
sonra eşimi uyandiriyorum...
çalışanim evi toplamadan işe gidiyorum...Calisanlarin evi daha duzenli oluyor bence de evi toparlayip cikiyorsun gelinceye kadar dağılmıyor. 2 gundur evdeyim hep ayaktayim, ozellikle mutfakta işim bitmiyor
dün eşim2 odayı temizledikten sonra bol bol uyudu...Cumartesi sabahı o uyuyor,Pazar sabahı uyandırıp çocuğu eline verip iki üç saat ben uyuyorum,asıl uykuya benim ihtiyacım var o deliksiz uyuyor
Kesinlikle öyle o yüzden her zaman onlarla ilgilenirim hep ilk onlardır. Hatta ailem arkadaşlarım TV yi aç izlesin izlerken ev işi yap diye akıl veriyorlar. Hayatımda duyduğum en kötü sözlerden. Onlar büyüyünce tertemiz olurum o da belki önceliklerime ekleme olmazsaboşver..çocuğuna harcayacagi vakit daha kıymetli..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?