tüm çalışan kadinlarin evi tertemizdir....

Biz iki kisiyiz cocuk yok ama bende yetisemiyorum yada yetismek istemiyorum :) sadece misafirden misafire dip köse temizlerim.. o zaman da esim cok abartiyorsun der ama misfair gelecegi zaman extra gerilirim ortalik temiz ve toplu olsun diye :/ kendimiz icin hic kasmam, dagniksa dagnikdir.. sadece mutfagin temiz ve derli toplu olmasina cok önem veririm. Yanliz benim full time agir bir iste calisan teyzem var, kadin hergün eve gelir gelmez temizlige girisir, ananemde öyledir, evleri her daim yag dök yala, cok özenirim ama galiba bir arkadasin dedigi gibi biraz fitrat meselesi :)

Aynı dert bende de var. Maalesef evim hiç bir zaman derli toplu olamadı. Evet çok titizim, ama bir şeyli yapmaya vakit yetmiyor. Ya kızımdan feragat edecem, ya da işten. Kızım benimle oyna ilgilen diyor. İşten gel, yemek bulaşık, varsa çamaşır ütü, bunları yaparken kızım bir yandan. Hafta sonu dahil sabah 6 da kalkarım. Hiç oturmam keyif filan yapmam, ama yine de yetiştiremiyorum. Ben de merak ediyorum nasıl yetiştiriyorlar, nasıl bu kadar derli toplu oluyorlar.

Ben ev işini ihmal ederim ama kızımı etmem. O yüzden de bitmiyor sanırım benim işim. Ya da kendimi kandırıyorum

çok tatlisiniz balık burcu musunuz

ayniyiz..
bende ev işlerimi ihmal ederim kızımı ihmal edemem zaten sabahtan akşama kadar çalış kızımı da görmüyorum..
akşamlari tüm vaktimi ona ayırıyorum..
1-2 saat dahi olsada...
ona verilen saatler gerçekten çok kıymetli..
bende diyorum ki nasıl ayırıyolar..
burda yorumlarin çocuklu olup da % 80 i ayıramiyor ev işlerine..
bu yüzden misafirlige giden çocuklu çalışan kadina hiç bir zaman ayıplamasin.. iyy çok pismiş demesin benim yanimda deseler yahu senin evin nasıldir derim... çocuğu var dagitiyor çalışıyor.. buna saygı duymak lazim.. maleseff kimse saygı duymuyor.
ben ayıplamam...çocuk var yoruluyor bi yandan hizmetini ediyor insanlara...

Valla ben eşim gibi bakmaya çalıştığım için evi b.k götürene kadar bişi yapmıyom sonra kalkıp beraber yapıyoz iki haftada bir de kadın temizliyo hiç titiz değilim şükür

Ama cidden bazen kendi kendime bakma görme diyip duruyorum en baştan böyle tanıdı eşim de beni onsuz temizlik yapamam sanıyor
şükret en azindan pimpirikli bir aileye gelin düşmemişsin:)
ben pimpirikkli bir ailenin geliniyim..eşim de dahil..;
ve 6 yıldır neler çekiyorum..
kızım hiç bi zaman üst baş dökmemiştir babasi yüzünden.. önlük takıyoruz hep..
ben özenirdım agzi kenarlarinda yemek üst başöle pis kirli çocuklara...
kızım hiç bi zaman öle olamadi bu aile yüzünden

Allah yardımcınız olsun zor gerçekten

çalışıyorsanız haftada 1 gün kadın gelsin madem temizlesin, eliniz rahatlayınca bir robot süpürge alın. haftanın 1 günü 2 saat içinde 3-4 çeşit zeytinyağlı hazırlayın o arada salata malzemerini yıkayın iyice kurulayın plastik kaplara koyun min 5 gün dolapta dayanır. yemek sorunu olmaz en azından. ben evli değilim ama tek yaşıyorum 5-6 günde bir defada sebze, zyağlı pişiriyorum hazır domates soğan doğramıkşen. eve gelince köfte,et,balık, tavuk atıyorum ızgara yapıyorum yanına salatası sebzesi hazır.

Evim genelde dağınık..çünkü kızıma sinir koymuyorum oyuncaklarıyla heryerde oynayabilir. Oyun yaşı oynamada özgür. Bende titiz değilim. Eşimden de hiç yardım görmüyorum maşallah kv çok güzel yetistirmis oyleki bardağını bile zor kaldırır. Bende olduğu kadar yapıyorum. Hicde yoramam kendimi. Kimsede laf edemez. Heleki kv ederse oğlunu böyle yetistirmeseydin evde her daim temiz düzenli olurdu derdim.diyecegimi bildiginden tek laf edemiyor. Sizde boşuna yormayın kendinizi. El kadar bebe ile herşey olduğu kadr oluversin yada eşiniz yardım etsin

eşim herşeyi kadin yapar düşüncesinde..
memurum.. diyor ki sabahtan akşama kadar oturuyorsun orada ben ayaktayim yorgunum diyor..
bende he dedim beynim yoruluyor gözlerim yoruluyor oturduğumla kalmiyorum bi çok işim çıkıyor.
sinirlendim ...
yapmam diyor bende yapmıyorum deyip kenara çekildim..
enayi miyim.....
yükümü ben mi taşıyacagim....
eşim aşiri pimpirikli.. ben dagitsam arkasinda o topluyor
bide temizliğime fena eleştiriyor. bende sen yap göreyim diyorum sesini çikarmiyor.
pimpirikli bir ailenin geliniyim...
ailesi pimpirikli...

Hiç takılma madem beğenmiyorlar ise yapsınlar vallahi benim çocuğum olmadığı halde yetişemiyorum herkese böyle konuşmak koly geliyor da o ev hafta da bir kez silinip süpürülebiliyorsa ohoo mükemmel bir şey ki çoğu zaman o bile olmuyor Önemli olan evde huzurun var mı var bitti gerisi her türlü yapılır. Çalışan kadının evi =tozlu= hafif dağınık yapacak birşey yok Temiz evleri olan yok mudur tabiki vardır ama onlar kendini temizliğe adamış olan hanımlardır. Ben eşimle vakit geçirmeyi huzurlu olmayı daha çok seçen tarafım bu yüzden onunla birlikte yapabildiğimiz kadar yapıyoruz yapacak birşey yok Hemde daha hızlı bitiyor işler

Ah işte herşeyi kadın yapar diye yetistirildikleri için asamiyoruz bu konuyu..iyi hiç olmazsa kendi yapiyomus beğenmeyip...pinpirikligi olumlu hale cevirin.sizde olduğu kadar yapın arkanızı toplasın hep

Temizlik anlayisiyla da alakali biraz. Yorumlarda “benim evim her daim temizdir” diyen insanin evine girsem mesela bana belki pis gelecek.
temizlik anlayisi yerde çöp olmamasi yeterden ibaret insanlar taniyorum. Ev arkadasim varken mesela sinav haftalari is yapamazdim bana kalsa evi b.k goturuyor, ev arkadasima sorsan tertemiz ev işte derdi.

benim evimi görsen varya leş gibidir
temizle temizlee hala işim bitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…