oyyy ben 1 bebeyle halimizi düşünemiyorum 2 bebeyle Allah sana kolaylıklar versin arkadaşım2 bebe var bende, bazen günde 3 kere ev süpürdüğüm olur ama hala evim pisdışarıda bir işte çalışmayınca, çocuklarda kreşe gitmeyince sürekli evde olunuyor. haliyle yemesi, içmesi, dağıtması derken tüm gün temizlikle geçiyor. eşim 2 haftalık izinde, bugün bana her gün makina çalıştırıyorsun ama kirli sepetleri hiç boşalmıyor, nasıl iş dedi çocuk olunca evi temiz tutmak çok zorlaşıyor.
Ya niye hep oyunu babalar, temizliği analar alıyor bacım? Tam tersine alıştıralım bu erkek cinsini. Yok öyle çocuğu oyalıyorum adı altında halıya, koltuğa post gibi yayılmak. Verin ellerine bezi, deterjanı, azıcık kol kası yapsınlar.Çocuğunuz uyuduktan sonra gece yapabilirsiniz banyo mutfak silebilirsiniz, eşinize biraz verip oynarlarken yapabilirsiniz 3 yaş çok küçük bir yaş değil kendisi de oynayabilir. Haftasonları yine babasıyla oynarlarken dip bucak süpürüp silin ütülerinizi yapın falan zaten tüm gün çocuk evde değil kaynananızda gündüz dağılmıyordur hem dağınıklık başka pis olması başka şey
haftada bir gün yerleri süpürüp silip toz alırız banyoları yıkarız kafi evimizi herkes tertemiz bulur tabi daha bebiş yok doğduktan sonra nasıl olur bakalım
SiZdekinin fiyati nedirRobot süpürge soran arkadaşlar olmuş. Ben de deneyimimden biraz bahsedeyim. Belki bazılarınıza faydası dokunur. İrobot 980 kullanıyorum ben de. Evde yokken bile istediğiniz zaman programla çalıştırabiliyorsunuz. Başka şehirdeyken bile robot süpürgeye ulaşıp evinizi süpürmesini sağlayabiliyorsunuz. Başka ülkeden oluyor mu henüz denemedimÇok akıllı bir süpürge, evin düzenini öğrenip ona göre temizliyor. Tabii çocuklu evlerde aynı düzeni sağlamak zor. Tek handikapı yerde hiç dağınık olmaması gerekiyor. Bunu da çocuklu evde sağlamak biraz zor olabiliyor. Ama imkansız değil. Çekim gücü çok yüksek. Ufacık toz zerrelerini bile ustalıkla çekip alıyor. Ben irobota ek olarak bir de dyson şarjlı süpürge aldım. Koltukları ve yüksek yerleri de onunla hallediyorum. İrobot 2 güne bir çalışsa bişe ev tertemiz. Her gün çalışmasını tavsiye ediyorlar gerçi. Silmek için de harici robot düşündüm ama o kadar iyi çekiyor ki süpürge silinmiş gibi oluyor yerler. Öyle olunca da çok sık silmeye gerek kalmıyor. Herkese tavsiye ediyorum. İnanın aldığınıza değiyor. A bu arada diğer bir handikapı filtresi çabuk tıkanıyor. Senede 2 defa filtre değiştirmek gerekebilir aynı performansı sürdürebilmesi için. Değiştirmeden de çalışır da ilk günkü kadar etkili olmayabilir.
şimdilik ev kitap gibi vallahi 2 buçuk yıllık evliyiz eşimde bende mesela kırlent yamuk dursa rahatsız oluruzNormalde toplu insanlarsınız o zaman :) eşim de ben de dağınığız bazen öğrenci evine dönüyor ev vallahi darlanıyorum
bende temizlikten çook. söle yığılmış.. elimde cips bi elimde kumanda ayaklarimi uzatmiş bir şekilde film izlemek istiyorum yaşasın daginklikönceden bende çok takardım temizliği. Gece diş fırçalamak içim banyoya gidip lavabo klozet temizlerdim. Mutfağa suya gidip makina boşaltırdım. Sabah 07.30 gibi evden çıkıp akşam 19.30 gibi eve giriyorum. Eve git yemek ısıt yemek ye mutfağı topla ertesi güne yemek yap. Çoçuğun dersine ödevine bak onu yatır saat oluyor gece 23.00 orayı topla burayı topla saat oluyor gece 24.00 yat. Farkettimki hafta içi bazı günler salona hiç girmiyorum. Şimdi saldım yemek olayını ne bulursak onu yiyoruz yeter beeeeee. Bende çay içip dizi izlemek istiyorum. Evim öncekine göre dağınıkmı hayır. Böyle daha iyi. Sizde çok kasmayın değmez.
Ev darsa, alan çok yoksa görmeyebilir. Çünkü eve sığılmayınca her şey itiş tepiş oluyor. Çok iyi anlıyorum. Ama fazlalıkları kesinlikle elden çıkarmak lazım. Mutfaktan kocaman bir koli çıkardım, ihtiyacı olana verdim. Gereksiz 2 tane 3lü sehpam vardı, onları da verdim. 4-5 koli kıyafet bağışladım. Lambaderleri sattım falan derken baya yer boşaldı. Bir de çocuk odası için kovalı düzenleyicilerden aldım. (Hani şu ikeada var ya renk renk kovalı oyuncak dolabı gibi bir şey) o zaten resmen hayat kurtardı. Tek eksiğim kitaplığı kaldı. Onu da bir şekilde idare ediyoruz artık. Benim hem mutfakta hem de salonda yemek masam var. Ama ikisini de kullanıyorum mutlaka. Ha olmasa eksikliğini de hissetmem orası ayrı.
şimdilik ev kitap gibi vallahi 2 buçuk yıllık evliyiz eşimde bende mesela kırlent yamuk dursa rahatsız oluruzama bebekten sonra ne olacağız bakalım
Aynı bildiğimiz tuvalet gibi kedicanlar gelip kuma büyük, küçük ne varsa yapıp çıkıyorlar. Tuvaletin içinde bir sensör var ve kedinin giriş çıkışını algılıyor. Sonra yaptığınız ayara göre tuvalet çalışmaya başlıyor. Mesela ben kedi girdikten yarım saat sonra çalışmaya ayarladım ki 2. Kedi de tuvaletini yapmaya fırsat bulabilsin. Genelde biri yapınca diğerinin de aklına geliyor çünküHmm baya pahalıymış ya. Ama dediğiniz gibi temiz ikinci el denk gelirse alınabilir. Kedi pisliğini tuvalete mi atıyot yoksa sadece suyunu mu boşaltıyor acaba?
tek derdimiz temizlik olsun arkadaşımoyyy ben 1 bebeyle halimizi düşünemiyorum 2 bebeyle Allah sana kolaylıklar versin arkadaşım
kocanın huyunu sen bilirsin bir şekilde yaptır düzen oluşturmaya çalış sonra o da alışır zaten. biz nasıl davranırsak erkekler ona uyum sağlıyorAyy maşallah ne güzel bize de öyle nasip olsa benimki kırlent gözüne takılsa yastık savaşı başlatır mutfakta bir köşesi var hele dokunuyorum sigarasını sarıyor içiyor eline süpürgesini verince de süpürüp temizliyor bazen de sabahta içeceğim zaten deyip yapmıyor
Genelde bizde eşim temizlik yapardı , çocuk benimle oynardı. Geçen dedim ki ben temizlik yapayım sen çocukla oyna. Adam kan ter içinde kaldı. Ben evi silene kadar 5-6 kere geldi daha bitmedi mi yardım edeyim diye. Temizlik yapsam daha iyiydi bu ne böyle dedi. Bir de o çocukla ilgilenirken nedense hep şunu söyler " ya bugün çocuk sanki ayrı bir enerjik ve huysuz". Çocuk bakmak temizlikten daha yorucu olabiliyor bazenYa niye hep oyunu babalar, temizliği analar alıyor bacım? Tam tersine alıştıralım bu erkek cinsini. Yok öyle çocuğu oyalıyorum adı altında halıya, koltuğa post gibi yayılmak. Verin ellerine bezi, deterjanı, azıcık kol kası yapsınlar.
kocanın huyunu sen bilirsin bir şekilde yaptır düzen oluşturmaya çalış sonra o da alışır zaten. biz nasıl davranırsak erkekler ona uyum sağlıyor
Bendeki biraz pahalı. Ama yurtdışından getirip satanlar oluyor. Ben öyle birisinden almıştım. 5000 vermiştim. Şimdi söyleyince çok geliyor gerçekten. Daha düşük bir modeli de alınabilir. Ben alırken son modeli olduğu İçin de pahalıydı biraz. Şimdi bir üst modeli çıkmış. Çöpünü gidip özel bir hazneye boşaltıyor. Evet içi çabuk doluyor ve sık sık temizlemek gerekiyor ama o kadarına da gerek yok bence.SiZdekinin fiyati nedir
Temizliğe o kadar zaman ayırınca da çocuğumuza ayırdığımız zaman azalıyor, işlerimiz bitip ona ayıracağımız zaman geldiğinde de enerjimiz bitiyor verimli olmuyoruz, ben toz mu daha çok zarar verir ilgimin eksikliği mi diye düşünüp biraz rahat bırakıyorum evi.Hergun ozellikle mutfak ve oturma odasini supuruyorum oglum surekli gezindigi icin toz oluyor gibi geliyor, hergun mecburi supuruyorum ve siliyorum oralari. Diger yerleri de 3 gun 1 yapiyorum. Benmki sanirim abarti ama yapmazsam oglum toz icinde oynuyormus hissi geliyor bana rahatsiz oluyorum. Bekarken yatagimi dahi toplamazdim sonradan boyle oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?