tüm çalışan kadinlarin evi tertemizdir....

su robot supuegeyi ilk firsatta almak istiyorum, elimdeki telefonu satip almayi bile dusundum bi ara da baktim yetmiyo macera aramayayim dedim:)

konu sahibi kayinvaliden gelsin benim
evimi gorsun de seni opup basina koysun:) 6 aydir calismadigim halde evimin eskisinden daha fena oldugunu fark ettim. calisirken kirlenmiyormus ev meger... hergun supurge aciyorum haftada 1 ya da 2 yerleri siliyorum ama koltuklar halilar camlar tuller duvarlar... her hafta koltuk silsem yine de beni silme yahu temizim ben demez o koltuklar... yetisemiyorum asla...

bir de benim boyum cok kisa, esim cok uzun:) evimin camlari filan cok yuksek, ben sandalyeye cikip kornise yetisemezken esim parmak ucuna kalkip perde takacak nerdeyse:) o yuzden bir cok isi ona yaptirmak zorunda kaliyorum. o da yogun calisiyo yorun oluyo yapamiyo filan her ksim oylece kaliyo bekliuo. cocuk olunca zaten ekstra rezalet oluyosun... ara ara depresyona iriyorum bende

evinde kızı var temizliyor:)
bence normal..
kaynanam gençken felaket titzdi.. şimdi yaşlandı yapabildiği kadar:)

Çocuğunuz uyuduktan sonra gece yapabilirsiniz banyo mutfak silebilirsiniz, eşinize biraz verip oynarlarken yapabilirsiniz 3 yaş çok küçük bir yaş değil kendisi de oynayabilir. Haftasonları yine babasıyla oynarlarken dip bucak süpürüp silin ütülerinizi yapın falan zaten tüm gün çocuk evde değil kaynananızda gündüz dağılmıyordur hem dağınıklık başka pis olması başka şey

ben misafir gelene kadar 30 dklik temizlemeye çalışıyorum.
mesela geçenlerde bi gün öncekinden haber verdiler.. eşimin akrabalari ..;
bende o akşam fena iş yapmışım.. işten yeni gelmişim
poğaça tatlı felan hazirladim...
evi süpürdüm sildim nasıl enerjiydi ya ben
bide çat kapı gelselerdi ben utanirdim..

Aslinda evim temiz mi degil mi diye degil de dağınıklığı sorabilirsiniz.Bir kere çalışan kadinin evi kucuk cocugu fa varsa toplu olmaz.Tam gun 8 veya 9 saat dışarda calisan bir kadin eve gelir yemek pisirir sofra kur topla o esnada cocuklarla uğraş yika temizle uyut derken saat 10 olur.Kadin gece mi temizlik yapsin yani o zaman ölsün daha iyi.
Bence çalışan kadin mumkunse hafyada 1 kadın alsin ben kendi adima 15 te bir yarim aliyorum.Yetiyor.Ayda 1 tam dip bucak da olur.
Daginikliga çözüm zor .Tek kuralim cocuknodasindan asla oyuncak cikmamasi.Oynamak isteyen odasina ..
Ama buna rağmen boyaydi oyun hamuruydu kitapti topla dur.
Haftada 3 kez de ev yemegi yaptırıyorum siparişle başka yolu yok buna rağmen yetemiyorum .Esyam az ve öz buna ragmen de ev toplu degil hicbir sey olmasa koltuk minderleri yere atiliyor .Cocuklara zaman ayirmak da sart onun icin en iyisi eşinizle karar alip ayda 600 temizlikci bayana ve disardan yemek siparişine ayirmak.Icli kofte manti dolma sarma vb yemekler yaptirilabilir.Ya da evde oturup yipranmamak.

Gündüz iste calisip gece de temizlik yapinca ödül veren mi var 3gunluk dunyada bu eziyet niye.

benim de ev küçük geliyor bana artık. mesela bir odayi bal dök yala yapıyorum ama o odayı temizlemek için çıkardığım eşyaları diğer odaya yigarken orası dağılıyor.

taşındım tasinacagim derken eşyaları çok elden cikaramadim su an.

ama salondaki yemek masasini bile atasim var ya. misafirden misafire kullanılıyor ama bir ton yer işgal ediyor sandalyelerle beraber. eee ev çok geniş olmadığı için konsola doğru itiyorum. bu sefer o aralara düşen yigintilar tozlar vs ıvır zivirlar oluyor.

eskiden ne güzeldi diyorum ya. iki çekyat bir ufak TV konulan sehpa. temizlemek çok vakit almazdı. bir supur bir toz al biterdi.

şimdi oyuncaklar eşyalar vs onlardan bişi yapamıyorum ki. bir de ben yaptığımda illa oyuncakları vs herşeyi siliyorum. kısa zamanda bitiremedigim için çok yoruluyor ve bir sonraki temizlik için çok zor enerji buluyorum. benim sorunlarım bunlar .
o yüzden robot suburge işimi görür mü emin olamıyorum.

Robot süpürge soran arkadaşlar olmuş. Ben de deneyimimden biraz bahsedeyim. Belki bazılarınıza faydası dokunur. İrobot 980 kullanıyorum ben de. Evde yokken bile istediğiniz zaman programla çalıştırabiliyorsunuz. Başka şehirdeyken bile robot süpürgeye ulaşıp evinizi süpürmesini sağlayabiliyorsunuz. Başka ülkeden oluyor mu henüz denemedim Çok akıllı bir süpürge, evin düzenini öğrenip ona göre temizliyor. Tabii çocuklu evlerde aynı düzeni sağlamak zor. Tek handikapı yerde hiç dağınık olmaması gerekiyor. Bunu da çocuklu evde sağlamak biraz zor olabiliyor. Ama imkansız değil. Çekim gücü çok yüksek. Ufacık toz zerrelerini bile ustalıkla çekip alıyor. Ben irobota ek olarak bir de dyson şarjlı süpürge aldım. Koltukları ve yüksek yerleri de onunla hallediyorum. İrobot 2 güne bir çalışsa bişe ev tertemiz. Her gün çalışmasını tavsiye ediyorlar gerçi. Silmek için de harici robot düşündüm ama o kadar iyi çekiyor ki süpürge silinmiş gibi oluyor yerler. Öyle olunca da çok sık silmeye gerek kalmıyor. Herkese tavsiye ediyorum. İnanın aldığınıza değiyor. A bu arada diğer bir handikapı filtresi çabuk tıkanıyor. Senede 2 defa filtre değiştirmek gerekebilir aynı performansı sürdürebilmesi için. Değiştirmeden de çalışır da ilk günkü kadar etkili olmayabilir.

Çocuğum yok bir tanecik dünyalar güzeli kedi kızım var. 1+1 60 metrekare evde oturuyorum. Bulaşık makinem olsa hayatım daha kolay olurdu sadece, onun dışında bir videodan program buldum. Bulaşığı evde tek olduğum zaman anlık yıkıyorum biriktirmiyorum. Bir kahve içsem bile o bardağı kaşığı yıkamadan oturmuyorum. Programın linkini attım. Günlük temizliğim gerçekten 15-30 dakika sürüyor. 09-18 okulda olduğum günü eve hiç gelemediğim için tatil günü yapmıştım. Evde olduğum gün de dip bucak bir odayı temizleme günümdü. (Zaten salon mutfak banyo ve yatak odası var her hafta birini yapınca bir sonraki temizliğe kadar temiz kalıyor)

Bir de küçük alışkanlıklar edindim bulaşıkta olduğu gibi. Mesela dışarıdan eve geldiğimde üzerimden çıkardığım kıyafete sadece bir kere dokunabilirim. Yani öyle koltuğa koyayım yere atayım sonra alırım değil. Eve girer girmez ceketimi askıya asıyorum üzerimdekileri kirliye atıp ev kıyafetimi giyiyorum. Bu aldığınız şeyi yerine koymak alışkanlığı çok önemli bir şey. Makyaj yaparken ortalığı çok dağıtırdım mesela. Günlük kullandıklarımın hepsi aynı makyaj çantasında duruyor, kullanır kullanmaz geri o çantanın içine koyuyorum gibi gibi.

Bu videoda da dağınıklığı ve kirletmeyi minimuma indiren alışkanlıklar var.
Kedimin tüyleri döküldüğünden ve kumunu dağıtmasından dolayı en geç iki günde bir süpürüyorum evi, küçük ev olduğu için 20 dk sürmüyor zaten. Bir de küçük bir dik süpürgem var. Bir şeyler dökülürse ya da banyonun önünü (kedi kumu yüzünden) süpürüyorum günlük, bazen günde iki kere.

Robot süpürge kullanmadım atanırsam almak istiyorum. Alma şansınız yoksa en sessiz süpürgelerden almanızı öneririm. Gece çocuğunuz uyuduktan sonra dahi hızlıca süpürebilirsiniz.

Bu benim haftanın 4 günü 09-12 15-18 üniversitede derse giderken iki günü ek olarak 7-12 staja ve hafta sonları çalışırkenki programımdı. İlk dönem pazarları ikinci dönem de salıları öğleden sonra evdeydim. 12-15 arası öğle yemeği yiyip bulaşık yıkayıp evi süpürüp ödev yapıp tekrar okula gittiğimi bilirim

Küçük küçük yapmak rahat oluyor baya yoğunken de daha temiz tutmak istiyor insan evini. Geçen dönem çalışmadım da üniversiteye de gitmedim sadece 2-3 saat kpss çalıştım. Bu düzeni uygulayamadım hiç.

Son bir önerim oyuncaklarla ilgili. Kullanılabilirliğini bilmiyorum ama izlediğim kanaldaki kadın şeffaf kutular almıştı çocuğunun oyuncakları için. Her gün için içi oyuncak dolu ayrı bir kutu. Oğlu merak ediyormuş bugün hangi oyuncaklar gelecek acaba diye. Ama illa ki iki gün öncesinin oyuncağını istiyorum diye tutturan çocuklar da olabilir diye bana çok kullanışlı gelmedi. Yine de bir deneyebilirsiniz kendi çocuğunuza göre adapte ederek. Kanalın sahibi bir kerede bütün oyuncaklarının dağılmasındansa bir kutu dolusu oyuncak dağılıyor ve kolay toplanıyor diyor.

Her eve lazım ya ciddi anlamda bizim evde ev süpürmek tartışma konusuydu. Şu an toplayıp kenara çekiliyorum. Adam yıllardır istiyordu varmış bir bildiği. Aile huzurunu resmen şu robota borçluyum

Ona da en iyi çözüm catgenie tuvalet. 3 senedir kullanıyorum. Kedilerin tuvaletleriyle ilgili hiçbir derdim tasam kalmadı. Üstelik her kullanımdan sonra yıkadığı İçin çok iyi hijyen sağlıyor. Evet pahalı bir ürün ama temiz 2. Elini bulabilirsiniz. Kumu zaten çok az gidiyor. Uzun vadede en çok yıkama kartuşuna gidiyor. Ama inanın değiyor.

ev küçüklüğü büyüklüğü degil eşyalarini ayarlamiyorsun ..instada kutugibi ev var 1+1 ev küçük az ve öz... :)
nasıl özendim valla..
benim ev 120 m 3+1

haftada bir gün yerleri süpürüp silip toz alırız banyoları yıkarız kafi evimizi herkes tertemiz bulur tabi daha bebiş yok doğduktan sonra nasıl olur bakalım

2 bebe var bende, bazen günde 3 kere ev süpürdüğüm olur ama hala evim pis dışarıda bir işte çalışmayınca, çocuklarda kreşe gitmeyince sürekli evde olunuyor. haliyle yemesi, içmesi, dağıtması derken tüm gün temizlikle geçiyor. eşim 2 haftalık izinde, bugün bana her gün makina çalıştırıyorsun ama kirli sepetleri hiç boşalmıyor, nasıl iş dedi çocuk olunca evi temiz tutmak çok zorlaşıyor.

Ev darsa, alan çok yoksa görmeyebilir. Çünkü eve sığılmayınca her şey itiş tepiş oluyor. Çok iyi anlıyorum. Ama fazlalıkları kesinlikle elden çıkarmak lazım. Mutfaktan kocaman bir koli çıkardım, ihtiyacı olana verdim. Gereksiz 2 tane 3lü sehpam vardı, onları da verdim. 4-5 koli kıyafet bağışladım. Lambaderleri sattım falan derken baya yer boşaldı. Bir de çocuk odası için kovalı düzenleyicilerden aldım. (Hani şu ikeada var ya renk renk kovalı oyuncak dolabı gibi bir şey) o zaten resmen hayat kurtardı. Tek eksiğim kitaplığı kaldı. Onu da bir şekilde idare ediyoruz artık. Benim hem mutfakta hem de salonda yemek masam var. Ama ikisini de kullanıyorum mutlaka. Ha olmasa eksikliğini de hissetmem orası ayrı.

ev küçüklüğü büyüklüğü degil eşyalarini ayarlamiyorsun ..instada kutugibi ev var 1+1 ev küçük az ve öz... :)
nasıl özendim valla..
benim ev 120 m 3+1
2 çocuk var kayınvalidem bir odayı kullandığı için benim evim su an 1+1 gibi. çocuk okula başladı mesela kitapları konsolun içinde falan. çocuk odasının olmayışı bile beni çok etkiliyor. büyük oğlumun giysileri bizim gardropta örneğin. haliyle onu odasını toplaması için çok teşvik edemiyorum çünkü çocuğun düzenli bir alanı yok.

önceden bende çok takardım temizliği. Gece diş fırçalamak içim banyoya gidip lavabo klozet temizlerdim. Mutfağa suya gidip makina boşaltırdım. Sabah 07.30 gibi evden çıkıp akşam 19.30 gibi eve giriyorum. Eve git yemek ısıt yemek ye mutfağı topla ertesi güne yemek yap. Çoçuğun dersine ödevine bak onu yatır saat oluyor gece 23.00 orayı topla burayı topla saat oluyor gece 24.00 yat. Farkettimki hafta içi bazı günler salona hiç girmiyorum. Şimdi saldım yemek olayını ne bulursak onu yiyoruz yeter beeeeee. Bende çay içip dizi izlemek istiyorum. Evim öncekine göre dağınıkmı hayır. Böyle daha iyi. Sizde çok kasmayın değmez.

nasıl özendim valla..
benim ev 120 m 3+1

bir de o kutu gibi ev olan ev sitede. yani mimarisi düzgün yapılmış yamuk yumuk değil. her eşya için yer düşünülmüş. onun mesela çamaşır için ayrı yeri var. sadece kurutma ve çamaşır makinem için bile ayrı yerim olsa nasıl dağınıklık toplar.

Hmm baya pahalıymış ya. Ama dediğiniz gibi temiz ikinci el denk gelirse alınabilir. Kedi pisliğini tuvalete mi atıyot yoksa sadece suyunu mu boşaltıyor acaba?
Hic koku yok bu kumda... fotosunu atıyorum ama türkiyede var mı bilmiyorum..Eki Görüntüle 2571150

Hiç denk gelmedim bu kuma ama gene de bir bakmak lazım. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…