Ya ama sizin eşiniz oyunun hakkını veriyormuş. Herkes öyle mi? Bu gözler halının üstünde bir arabayı ileri geri çekmeyi oyun oynamak zanneden, çocuğun bununla eğlenmesini bekleyen babalar gördüğü için ben o açıdan yaklaşıyorum olaya. =)) Bir de arada dönüşüm yapmak iyidir. Ev işlerini kadına zimmetlemek genel bir tavır ya, o tavrı yıkmak lazım.Genelde bizde eşim temizlik yapardı , çocuk benimle oynardı. Geçen dedim ki ben temizlik yapayım sen çocukla oyna. Adam kan ter içinde kaldı. Ben evi silene kadar 5-6 kere geldi daha bitmedi mi yardım edeyim diye. Temizlik yapsam daha iyiydi bu ne böyle dedi. Bir de o çocukla ilgilenirken nedense hep şunu söyler " ya bugün çocuk sanki ayrı bir enerjik ve huysuz". Çocuk bakmak temizlikten daha yorucu olabiliyor bazen
kitaplari kütüphaneye bagişlayabilirsin fazlalıklari..:)ben kitpaligimi bile atmak zorunda kaldım. sürekli ordaki kitaplığa dadaniyordu ufak olan. üstelik başına devrilme riski de vardı. kitapları silme sürekli toz alma çabası. kitapları bazanin altına kaldırdım. kitaplığı birine verdim. kıyafet vs çıkarıyorum mutfağa hicbirsey almıyorum tost makinem bile yok çünkü yerim yok tezgahda. tost canımız cekerce tencerede yapıyoruz.
daha büyük parclari da henüz atamadım 3+1 eve cikmayi düşünüyorum. belki o zaman gerekir diye henüz çıkarmadım. bir de mesela konsolu çıkardım.elden diyelim konsolun içindekileri nereye koyacağım. o tip sorunlar var.
bir ara 3 ki koltuğunu bile atmıştım sadece 2li koltuk artı tekliyle idare ettim. sonra onlari da attım iki tane 3 ki aldım. çünkü bebege bakmak için annem vs gelirse yataklı lazım diye iki tane çekyat tipli karyola aldım.
öyle işte taşınmayı ve bebeğin biraz büyümesini bekliyorum biraz daha hafifletmek için. uyutmak için salıncak var mesela. o da baya yer kaplıyor ama durmak zorunda.
ben hiç bi zaman çocuk daginkiliklari ayıplamam...Şu an evim dağınık. Sadece yarım saat ayırsam pırıl pırıl olabilir. Ama benim gerçekten evden çıkmak için yarım saatim var ve kahvemle pastamı tercih ediyorum
Yarın yine aynı bu şekilde olacak çünkü.
2 çocuklu ev, bu kadar temizleyebiliyorum.
Aynı bildiğimiz tuvalet gibi kedicanlar gelip kuma büyük, küçük ne varsa yapıp çıkıyorlar. Tuvaletin içinde bir sensör var ve kedinin giriş çıkışını algılıyor. Sonra yaptığınız ayara göre tuvalet çalışmaya başlıyor. Mesela ben kedi girdikten yarım saat sonra çalışmaya ayarladım ki 2. Kedi de tuvaletini yapmaya fırsat bulabilsin. Genelde biri yapınca diğerinin de aklına geliyor çünkü
Önce otomatik küreğiyle katı olan ne varsa alıp içine atıyor. İçinde bunları öğütüp gidere aktaracak bir mekanizma var. Sonra geriye sadece kum kalınca içine su dolduruyor ve deterjan sıkıyor.Aynı kürekle kumu karıştırıp yıkıyor. Yıkama işlemi bitince suyunu çekiyor ve içindeki fönle kumu döndürerek kurutuyor.
Ama onun da şöyle bir handikapı var. 2-3 ayda bir parçalarını söküp yıkaman ya da adam çağırtıp yıkatman lazım. Aksi halde tıkanmalar yaşanıyor ve aynı performansı göstermiyor. Bir sorun olduğunda cihaz uyarı veriyor bu arada. O uyarılara dikkat etmek lazım. Bir keresinde sallamıştık ve çanağı çeviren motor yanmıştı. Servisi çok iyi ama çok pahalı. Eğer cihazı düzenli temizlersen servise çok ihtiyacın kalmaz. Bunun dışında büyük rahatlık.Vay be. Parasını sonuna kadar hak ediyor o zaman. Çok iyiymiş. Bayıldım
Toplamaca oyunu oynayin. Cocugu bunaltmadan oyun gibi, kutuya bir ben aticam bir oyuncak bir tane de sen deyip veya en once halidaki oyuncaklari bitirene yildiz vericem (kirtasiyelerde satilan yapiskanlari kastediyorum). Cocugun kafasinda annem toplar kodunu degistirmeniz gerekir. Benim oglum ozel bir cocuk oldugu halde evde bazi isler onundur. Camasir makinesinin icinden camasirlari cikarmak, kendi tabagini catalini kasigini masaya goturmek ve getirmek,perde acma ve kapamak (ilk hosuna gitti sonra da gorevi oldu) gibi. Kv nizi duyun ama dinlemeyin. He he,en iyisi. Su olabilir, sizin bilmediginiz pratik ev duzeni ve temizligi ile ilgili birsey varsa ona sorabilirsiniz. Tabi millete sizi sakiz edecekse bosverin. Pratik kadinlarin evi hem temiz hem de duzenli oluyor,benim gordugum. Kullanilacak esyanin evde olmasi da onemli. Fazla esya hep yayinti bir gorunum verir. Esiniz kendi kirlisini sepete atmiyorsa siz evin icinde fir da donseniz istediginiz gibi olmaz. Yani esinizi ve cocugunuzu da bu konuda egitmeli,yonlendirmelisiniz. Ilk basta yarim gun bir hanim cagirin temizlige. Onlar hem pratik hem de iyi temizlerler. Sonra siz ustunden temizlersiniz. Calisan kadinin butcesinde mutlaka evin temizligine cagirilacak bir kisinin ucreti yer almali. Inanin sizden kiymetlisi olmaz o zaman. Calisiyorsunuz, su anda beyni motor takmis gibi calisan ogrenmeye ac bir cocugunuz var. Onceliginizi cocugunuza verin derim. Cocugun onune oyuncak yigmaktansa az ve oz oyuncak ile ve anne babasiyla birlikte oynamasi onu o kadar gelistirir ki.bende hergün...
gelip anne oyuncaklarim dagitsana..
dagitamam yeni temizledik desem olsun bişey olmaz bi daha toplarsin...
ben
ben bazi şeyleri eşimi postaliyorum yapsın bi zahmet..Hayirdir, evin temizlikçisi senmisin? Yok hem çalis, hem çoçuga bak hem evi temizle. Peki oglu o halde ne ise yariyor?
Ev daima temiz olmaz zaten ve benim nezdimde olmamali. Orasi bir ev, bir muze degil. Elbette daginik olacak, çoçuk oyuncagi felan olacak,.. Hele çalisiyorsan.
Evi toparlamak evdeki tüm yasayanlarin görevi ama. Esinde mesela evi süpürsün, yemek yapsin, bulasik yapsin. Tüm sorumlulugu üstlenme. Ve vücüdünü dinle. Eger olmuyorsa, birak herseyi. Bir kahve iç, sevdigin diziyi aç ve biraz kendine gel.
Bizden önceki jenerasyonun evi daima temizdide ne oldu? Simdi hepsi fiziksel problem yasiyor. Ya beli, ya bacaklari agriyor, fitik ile dolasiyorlar. Tozdan insan ölmez, ama stressten, yorgunluktan hastalik kaparsin ve hayat kaliten düser.
ben bazi şeyleri eşimi postaliyorum yapsın bi zahmet..
şunu öğrendim ki kocalarina hiç acimayacaksin..
Ben çalışmadığım ve vaktimin çoğunluğu çocuklarla geçtiği için eşimin çocuklarla oynamasi daha cazip geliyor. Haliya , koltuğa post gibi yayılmaz, çocuklar babayı gördü mü beni unutur zatenYa niye hep oyunu babalar, temizliği analar alıyor bacım? Tam tersine alıştıralım bu erkek cinsini. Yok öyle çocuğu oyalıyorum adı altında halıya, koltuğa post gibi yayılmak. Verin ellerine bezi, deterjanı, azıcık kol kası yapsınlar.
ben kitpaligimi bile atmak zorunda kaldım. sürekli ordaki kitaplığa dadaniyordu ufak olan. üstelik başına devrilme riski de vardı. kitapları silme sürekli toz alma çabası. kitapları bazanin altına kaldırdım. kitaplığı birine verdim. kıyafet vs çıkarıyorum mutfağa hicbirsey almıyorum tost makinem bile yok çünkü yerim yok tezgahda. tost canımız cekerce tencerede yapıyoruz.
daha büyük parclari da henüz atamadım 3+1 eve cikmayi düşünüyorum. belki o zaman gerekir diye henüz çıkarmadım. bir de mesela konsolu çıkardım.elden diyelim konsolun içindekileri nereye koyacağım. o tip sorunlar var.
bir ara 3 ki koltuğunu bile atmıştım sadece 2li koltuk artı tekliyle idare ettim. sonra onlari da attım iki tane 3 ki aldım. çünkü bebege bakmak için annem vs gelirse yataklı lazım diye iki tane çekyat tipli karyola aldım.
öyle işte taşınmayı ve bebeğin biraz büyümesini bekliyorum biraz daha hafifletmek için. uyutmak için salıncak var mesela. o da baya yer kaplıyor ama durmak zorunda.
Ama onun da şöyle bir handikapı var. 2-3 ayda bir parçalarını söküp yıkaman ya da adam çağırtıp yıkatman lazım. Aksi halde tıkanmalar yaşanıyor ve aynı performansı göstermiyor. Bir sorun olduğunda cihaz uyarı veriyor bu arada. O uyarılara dikkat etmek lazım. Bir keresinde sallamıştık ve çanağı çeviren motor yanmıştı. Servisi çok iyi ama çok pahalı. Eğer cihazı düzenli temizlersen servise çok ihtiyacın kalmaz. Bunun dışında büyük rahatlık.
Mutluluğunuz daim olsun ama arada bırakın eşiniz de mutfağın tadını çıkarsın, bu zevkten mahrum kalıp paslanmasın.Ben çalışmadığım ve vaktimin çoğunluğu çocuklarla geçtiği için eşimin çocuklarla oynamasi daha cazip geliyor. Haliya , koltuğa post gibi yayılmaz, çocuklar babayı gördü mü beni unutur zatenbenim işime geliyor böylesi.
Yani öyle oluyor ki mutfağı oğlumun parçalarıma yapışmadan, sürekli bölünmeden toplamak mutlu ediyor beni
kitaplari kütüphaneye bagişlayabilirsin fazlalıklari..:)
ne bilim okunacaklari koymalisin :)
tv unitesinde 5 kitap yeterli bence..
Ben çalışırken evim daha temizdi.K.v haklı dermişim. Boş laf işte boş verin.selamlar...
ben çok merak ediyorum..
temiz mi...:)
bunu diyen kayinvalidem:)
benim evim çok pis temizlenecek zar zor buluyorum..
3 yaşında kızım var...
dikkat edemiyorum... kızımın bitmeyen istekleri.. anne de anneeee...
kaynanam hah şöle temiz olunur diyor.. kendisi çok titizdir.. evine gittiğimde bi çöp dahi yok...
onlar bütün gün evde.. ve çocuğuma bakiyor..
ben ise çalışıyorum eve geliyorum üstümü giyiniyorum.. zil çalıyor kızımı getiriyor. o haliyle yemek yapıyorum...
evi topalamaya çalışıyorum hergün her akşam oyuncak dagit....
o uyurken topla...
misafir geldiği zamanlarda haberli gelirler. evi temizliyorum.. dipköşe temizliği felan.. ama gözüme hala pis görünüyor...
kayınvalidem benden titiz derli toplu olmami bekliyor.
alışırsın yaparsin diyor...
çat kapı çalışanin evine gitse ne düşünürdü.. çatkapı gittikleri hatirlamiyorum.. hep haberli giderler...
sence temiz mi...
eviniz ne durumda..
böle laflar duyuyormusunuz?
Aynen benim fıtratta da yok, kitap okumak, film izlemek, çocuklarımla eğlenceli vakit geçirmek, her yerim ağrımadan şöyle rahat rahat hayatta nefes almak gibi şeyler var fıtratımda. Zaten maddi gücü yüksek olanların da bakıyorum hiç fıtratlarında dip köşe temizlik yapmak filan hiç yok, varsa yoksa maddi yetersizliği olan insana yapılan bir baskı bu.Yarın ölürken dolapları ne güzel ovmuştum saatlerce, çocuklarımın en güzel zamanlarını ne güzel kaçırdım ömrümden çalıp temizlik yaparak diye düşünüp mutlu olacağımı ve tatmin sağlayacağımı düşünmüyorum.Olduğu kadar benim için, olmayana da çok zorlayamam, pislikten hasta olacak durumda değil sonuçta evim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?