tüm çalışan kadinlarin evi tertemizdir....

Ya ama sizin eşiniz oyunun hakkını veriyormuş. Herkes öyle mi? Bu gözler halının üstünde bir arabayı ileri geri çekmeyi oyun oynamak zanneden, çocuğun bununla eğlenmesini bekleyen babalar gördüğü için ben o açıdan yaklaşıyorum olaya. =)) Bir de arada dönüşüm yapmak iyidir. Ev işlerini kadına zimmetlemek genel bir tavır ya, o tavrı yıkmak lazım.

Evi tertemiz olan çocuklu bir kadının mutluluğudan şüphe ederim. Çünkü hem o kadar mükemmel temiz olup hem de layıkıyla kendine, ailesine vakit ayirabilme ihtimali yok. Bazı şeyler düzene oturtularak ve evdeki herkesin desteği alınarak asgari duzeyde hallolsa yeter bence.

kitaplari kütüphaneye bagişlayabilirsin fazlalıklari..:)
ne bilim okunacaklari koymalisin :)
tv unitesinde 5 kitap yeterli bence..

Şu an evim dağınık. Sadece yarım saat ayırsam pırıl pırıl olabilir. Ama benim gerçekten evden çıkmak için yarım saatim var ve kahvemle pastamı tercih ediyorum
Yarın yine aynı bu şekilde olacak çünkü.
2 çocuklu ev, bu kadar temizleyebiliyorum.

ben temizlikten çok çocuğuma ayırıyorum zamani..
onunla en güzel vakitlerini temizlikle çaldikça insanin içi gidiyor demi off..
nabayim ev pasaklı dursun...

ben hiç bi zaman çocuk daginkiliklari ayıplamam...
o çocuk.. dagitabilir..
şöle bi durum var evime gelip evimde oyuncaklı daginik görünce burnunu kıvrayan birinden süphe ederim...
nolacak... çocuk daha değerli evinden...
ayıplayana kusur bulurum valla derim ki siz de çocuklusun eviniz daginik olabilir derim...
biz yoruluyoruz.. saygı duymak lazim...

Vay be. Parasını sonuna kadar hak ediyor o zaman. Çok iyiymiş. Bayıldım

Hayirdir, evin temizlikçisi senmisin? Yok hem çalis, hem çoçuga bak hem evi temizle. Peki oglu o halde ne ise yariyor?
Ev daima temiz olmaz zaten ve benim nezdimde olmamali. Orasi bir ev, bir muze degil. Elbette daginik olacak, çoçuk oyuncagi felan olacak,.. Hele çalisiyorsan.

Evi toparlamak evdeki tüm yasayanlarin görevi ama. Esinde mesela evi süpürsün, yemek yapsin, bulasik yapsin. Tüm sorumlulugu üstlenme. Ve vücüdünü dinle. Eger olmuyorsa, birak herseyi. Bir kahve iç, sevdigin diziyi aç ve biraz kendine gel.

Bizden önceki jenerasyonun evi daima temizdide ne oldu? Simdi hepsi fiziksel problem yasiyor. Ya beli, ya bacaklari agriyor, fitik ile dolasiyorlar. Tozdan insan ölmez, ama stressten, yorgunluktan hastalik kaparsin ve hayat kaliten düser.

Vay be. Parasını sonuna kadar hak ediyor o zaman. Çok iyiymiş. Bayıldım
Ama onun da şöyle bir handikapı var. 2-3 ayda bir parçalarını söküp yıkaman ya da adam çağırtıp yıkatman lazım. Aksi halde tıkanmalar yaşanıyor ve aynı performansı göstermiyor. Bir sorun olduğunda cihaz uyarı veriyor bu arada. O uyarılara dikkat etmek lazım. Bir keresinde sallamıştık ve çanağı çeviren motor yanmıştı. Servisi çok iyi ama çok pahalı. Eğer cihazı düzenli temizlersen servise çok ihtiyacın kalmaz. Bunun dışında büyük rahatlık.

bende hergün...
gelip anne oyuncaklarim dagitsana..
dagitamam yeni temizledik desem olsun bişey olmaz bi daha toplarsin...
ben
Toplamaca oyunu oynayin. Cocugu bunaltmadan oyun gibi, kutuya bir ben aticam bir oyuncak bir tane de sen deyip veya en once halidaki oyuncaklari bitirene yildiz vericem (kirtasiyelerde satilan yapiskanlari kastediyorum). Cocugun kafasinda annem toplar kodunu degistirmeniz gerekir. Benim oglum ozel bir cocuk oldugu halde evde bazi isler onundur. Camasir makinesinin icinden camasirlari cikarmak, kendi tabagini catalini kasigini masaya goturmek ve getirmek,perde acma ve kapamak (ilk hosuna gitti sonra da gorevi oldu) gibi. Kv nizi duyun ama dinlemeyin. He he,en iyisi. Su olabilir, sizin bilmediginiz pratik ev duzeni ve temizligi ile ilgili birsey varsa ona sorabilirsiniz. Tabi millete sizi sakiz edecekse bosverin. Pratik kadinlarin evi hem temiz hem de duzenli oluyor,benim gordugum. Kullanilacak esyanin evde olmasi da onemli. Fazla esya hep yayinti bir gorunum verir. Esiniz kendi kirlisini sepete atmiyorsa siz evin icinde fir da donseniz istediginiz gibi olmaz. Yani esinizi ve cocugunuzu da bu konuda egitmeli,yonlendirmelisiniz. Ilk basta yarim gun bir hanim cagirin temizlige. Onlar hem pratik hem de iyi temizlerler. Sonra siz ustunden temizlersiniz. Calisan kadinin butcesinde mutlaka evin temizligine cagirilacak bir kisinin ucreti yer almali. Inanin sizden kiymetlisi olmaz o zaman. Calisiyorsunuz, su anda beyni motor takmis gibi calisan ogrenmeye ac bir cocugunuz var. Onceliginizi cocugunuza verin derim. Cocugun onune oyuncak yigmaktansa az ve oz oyuncak ile ve anne babasiyla birlikte oynamasi onu o kadar gelistirir ki.

ben bazi şeyleri eşimi postaliyorum yapsın bi zahmet..
şunu öğrendim ki kocalarina hiç acimayacaksin..

ben bazi şeyleri eşimi postaliyorum yapsın bi zahmet..
şunu öğrendim ki kocalarina hiç acimayacaksin..

Acimak degil ki bu. Biz evi temizleyip toparlayinca, acincak duruma mi düsüyoruz?
Sorumluluk bu, olmasi gereken. Yetiskin olarak yasadigin evi temizlemen kadar normal birsey yoktur. Bunun kadin erkegi yoktur.

Ben çalışmadığım ve vaktimin çoğunluğu çocuklarla geçtiği için eşimin çocuklarla oynamasi daha cazip geliyor. Haliya , koltuğa post gibi yayılmaz, çocuklar babayı gördü mü beni unutur zaten benim işime geliyor böylesi.

Yani öyle oluyor ki mutfağı oğlumun parçalarıma yapışmadan, sürekli bölünmeden toplamak mutlu ediyor beni

O konsol sorunu bende de var. Ama benim evim 3+1. Bir odam ardiye. Gerekli gereksiz her şey orada.kitaplıklar da orada mesela. Kapısını kilitliyorum, oğlum giremiyor. Size mutlaka daha geniş ve kullanışlı bir ev lazım o zaman. Gerçi sığan her türlü sığıyor ya anlamıyorum ben. Bir arkadaşım var evi 2+1, açık mutfak. Odanın biri de minicik çocuk yatağı ve dolabı anca sığar. Öyle böyle sığıyorlar ama bir de onlardan dinlemek lazım tabii.

Her gün tuvalet temizlemekten iyidir herhalde ya. Ben ayda bir en az kumu değiştirip kabı çamaşır suyuyla yıkıyorum mutlaka. Sizinki daha az uğraştırıcı orası kesin. Ama hassas olması sıkıntı tabii.

Hayır değil.Tabi olanlar da vardır ama gece geç saatlerde dükkanlarını kapatmak zorunda olanların pek fırsatı olmuyor.

Mutluluğunuz daim olsun ama arada bırakın eşiniz de mutfağın tadını çıkarsın, bu zevkten mahrum kalıp paslanmasın. Bizde her iş paslaşılır. Belirli şeyleri sürekli ben yaparsam daralırım çünkü. Daralınca arıza çıkarıyorum.

kitaplari kütüphaneye bagişlayabilirsin fazlalıklari..:)
ne bilim okunacaklari koymalisin :)
tv unitesinde 5 kitap yeterli bence..

roman vb kitapları zaten verdim hep. ama mesleki kitaplar. ise dönünce bir kısmını ise goturebilirim sadece yada dil kitaplarim var. yani kalanlarin hepsi lazım.

Ben çalışırken evim daha temizdi.K.v haklı dermişim. Boş laf işte boş verin.

Zaten o baskıyı yapanların çocuklarına sormak lazım anne babayla birlikte olan anıları var mı?

Gün içinde hiç beraber resim, patates baskısı, kek, kurabiye, parmak boyama yapmışlar mı?

Ben bunların hiçbirini annemle yapmadım. Hep işi vardı. Herşeyi ilkokuldan sonra gördüm. Bizim 3. 4.sınıfta yaptığımız şeyleri oğlum 3 yaşında yapmaya başladı..

Ama bir dert yansan hemen ezmeye çalışıyorlar "biz de büyüttük kaç tane. evimiz de tertemizdi yemeğimizi de yapardık" diye..

Tabi ki ev işine de vakit ayrılır. Ahırda gibi yaşanmaz. Evim küçük oğlum bütün arabaları salona getirdi mi hafiften kaşınmaya başlıyorum. Elimde değil sadeleştirmeye çalışıyorum ortalığı..

Ama çocuk "anne gel oyun oynayalım "diye çağırdığında "dur çocuğum temizlik yapıyorum evimiz temiz olsun" deyince çocuktan evden daha değersiz olduğunu bilinçaltına kazır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…