Tum Elestirilere Acigim.

Dream Catcher

Bir savaşçı değil, bir âşık ol...❤️ ❤ ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
261
126
53
Merhaba hanimlar telefondan yazdigim icin yazimda bir hatam olursa affola.Su an yurtdisindayim esim yabanci ailesini gormeye geldik uzun zaman sonra.Benim problemim esimin ailesi aslinda cok iyiler ama bazi konularda cok dusuncesizler.Mesela buraya ozgu meyveler var ki ben her zaman yiyemem bunu biliyorlar yada buraya ozgu cips,tatli,dondurma vs aliyor esim bana kiz yiyemez birak o yesin demiyorlar.Onlar benden once yiyor.Ben onlara ozel tatli,cikolata vs getirdim hic birine dokunmadim ben boyle dusunurken onlarin bu dusuncesizligi beni sinirlendiriyor.Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kisi var.Yani haksizsam soyleyin belki ben farkli dusunuyor olabilirim.

Aliyoruz zaten ama mesela bana ozel birsey aliyor esim onuda yiyorlar.Haklisiniz onlar Turk degil onlardan bu ince dusunceyi beklemek abes oluyor

eşinize söyleyin
karşı taraf ailede şuan anladığım kadarıyla tek yabancı sizsizin düşünemiyor olabilir
siz çocuk değilsiniz eşinizden rica edin
ama
bizdekiler gibi kadın erkek ayrımı yağan kesimdenseler yine de ayırmayabilirler
ya da eşiniz ile gezmeye beraber çıktığınızda yiyin

bence az da olsa yiyorsunuz sonuçta yemek için kimseyi kınamazdım ben olsam

Ohooo bukadar hassas olursan evin yolunu bulamazsın. Dusundukce de araya soğukluk girer.herşeyden önce kendini düşüneceksin. Onlar senin annen baban değil. Kp ve kv..art niyetleri olmayabilir ama ince düşünceli insanlar da olmayabilirler. Benim kendi babam bile yılda bir kere gittiğimde memlekete kitib gelmiş şunu alayım yesin demiyor : ) babam da ince düşünceli değildir. Hoş gelinini bizden önce düşünür de : ) napalim onu öyle kabuk edip kendini düşün, sen de onlara hassas olma mesafeli ol Derim.işin özü ne biliyor musun?kimseden beklenti içine girmeyeceksin saygılı olacaksın yeter.karşıdan da tek saygı bekle arkadaşım bukadar şey bekleme üzülürsün ve soğursun yoksa

Aliyoruz zaten ama mesela bana ozel birsey aliyor esim onuda yiyorlar.Haklisiniz onlar Turk degil onlardan bu ince dusunceyi beklemek abes oluyor

eşiniz de pek ince değilmiş kalabalık ortamlarda kişiye özel yiyecek alınması çok görgüsüzce

Hayir kadin erkek ayrimi yapan kesimden degiller.Yurtdisindayim belki ben buyutuyorum bilmiyorum.Tabii kultur farkida etken.Yanlis anliyor olabilirim.

Her ülke vatandaşının yeme,içme ,ikram kültürü farklı bunu bilmiyor olamazsınız.
Canınızın çok çektiği birşey olursa ayırırsınız kendinize ya da gider alırsınız siz alamıyorsanız eşiniz alır.
Yurtdışına ilk kez çıkıyorsunuz sanırım eş ailesi diye önyargılı düşünmeyin gerçekten çok farklı olabiliyor insanlar bizim alıştığımızdan.

Benim esim de yabanci. Sizi cok iyi anliyorum. Bize onemli ve yapilmasi normal gelen seyler onlar icin cogu zaman olmasa bile ayrintilara gelince farkli oluyor. Cok buyutmeyin derim. Ben oyle bir durum oldugunda esime bizde boyle durumlarda boyle yapilir diye bilgilendiriyorum. Cunku onlar farkedemiyorlar :)

eşiniz de pek ince değilmiş kalabalık ortamlarda kişiye özel yiyecek alınması çok görgüsüzce
Onlarin yemeklerini yiyemiyorum asil sorun bu.Bende Turkiye'ye ozel yemekler getirdim kimse yemedi.Bende yiyebilecegim seyler aliyorum kendime ozel kahvalti yemek kulturleri yok.Ve uzun zaman icin geldik.Onlarda bunu biliyorlar.Ama haklisiniz kisiye ozel yemek almak cok ayip.Ama kendime ne aliyorsam onlarada onlarin sevebilecegi birseyler aliyor esim.Sonucta onun ailesi boyle birseye izin vermez ben yerken onlar bakmiyor.Oyle birsey de bende rahatsiz olurum zaten.

Biraz daha açık anlatabilir misiniz? Siz şimdi misafir olarak bir başka ülkedesiniz. Oraya has bir meyve var atıyorum papaya. Eşiniz misafirlikte size özel papaya mı alıyor. Onlar da yiyor diye mi bütün sıkıntı? Meyvenin size özeli mi olur? Çok mu pahalı? Alın 5 kilo bol bol yiyin hepiniz.

Hayir burada yasadim 1 yil kadar onlar beni cok iyi taniyor bende onlari.Ama onlarin yemekleri benim damak tadima uymuyor.Turkiyeden onlara ozel seyler getirdim lokum kuruyemis tatli sarma onlari bile yemediler dusunun.Onlar kendilerine ozgu yemek yapiyorlar ben yiyemiyorum.Daha once ayri evimiz vardi burada.Her yemegi yapiyordum kendi evimde.Simdi esimin ailesinin evindeyim tatil amacliburada yapamiyorum.Rahat hissetmiyorum zaten ama ne yapabilirim.Cok bunaldim,

Anlıyorum sizi biz alışkınız kendimiz yemez misafire yediririz çeşit çeşit yemek hazırlarız. Onlara da sizin onların yemeklerini yememeniz garip geliyordur belki.
Dediğim gibi çok farklılıklar oluyor benim eltim yabancı, mesela bir hediye alırsın veya başka birşey olur teşekkür etmez, beğendiğini belli etmez, ailesi de öyle.İlk zamanlar çok yadırgardım, insan bir teşekkür eder birşey der beğenmediler mi acaba diye. Ama daha sonra bakarım hediyemi üstünde görürüm, bak aldığın kazağı giydim güzelmiş der anında demez ama kullandıktan sonra der :) Şimdi alıştım artık normal karşılıyorum, genel huyları buymuş çünkü :)
Siz de tatildeymişsiniz zaten geçici bir dönem dışarı çıkın yemek yemek için evde yemeyin vardır güzel yerler.

eee bunlar normal

eşinin sana özel aldığı şeyleri onlar yiyorsa o zaman yemekleri sen yap yiyin birlikte demek ki o alınanaları herkes yiyormuş işte

bir de yani al peynir ekmek ye

o da mı yok

et yok mu

et alıp yiyin

bunun kültür farkılılığı nasıl olur mesela

et ya kızartılır ya fırında, ızagarada yapılır ya da sulu yemeğe girer

farkı baharat vs dir

sen eti kendine kızartırsın mesela onlar nasıl bilirse öyle yapar yer

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…