ilk çocuğum sezeryanla oldu.2.de mecburen sezeryan oldu doktor amliyatın çok zor geçtiğini bebeği küçücük yerden zor çıkarttığını söyledi.her amaliyat kaslarda biraz daha yapışıklık yaparmış.birazda teniniz buna müsaitse daha çok olurmuş.doktorum bir daha doğum yapmamamı benim ıçin kötü olacağını söyledi.ama ben yine hamile kaldım.inaçlarım gereği aldıramadım.ama amaliyat çokzor ve uzun surmüş.yapışıklıktan dolayı rahmı yukarıdan kesmek zorunda kalmış.o kısımdan kesince kanama çok olmuş durduramamışlar.biraz daha kanama devam etse rahmimi alacakmış doktor.ayrıca uzun süre narkoz altında kaldığım için bacağımda damar tıkanması oldu 1 ay topalladım.hala tedavi göruyorum.27 yaşındayım.allah korusun ileride karından amaliyat olmam ıcap etse halim ne olur bilemiyorum.yine ben sizi korkutmuş olmayayım.her amaliyatta bunlar olacak değil.ama buyuk bir amaliyat olduğunu bilin.son çare olarak görun. allah hepinii kolay kurtarsın.
Ilk Hamılelıgımde 23 kılo aldım :) Dogum yaptıktan 3 ay sonra 27 kılo gerı verdım :) Sasırtıcı degıl mı :)Suan daha yenı oldugu ıcın 3 4 kılo aldıgımı dusunuyorum tartılmadım :)
Ilk Hamılelıgımde 23 kılo aldım :) Dogum yaptıktan 3 ay sonra 27 kılo gerı verdım :) Sasırtıcı degıl mı :)Suan daha yenı oldugu ıcın 3 4 kılo aldıgımı dusunuyorum tartılmadım :)
ınanamıyorum nasıl verdınızzzzzzz
Sezeryanın olduğu kadar normal doğumun da sakıncaları var. Bence illa normal veya illa sezeryan diye düşünmemek lazım. Annem kız kardeşimi normal doğum ile doğurdu, kardeşim doğum esnasında oksijensiz kalmış, doğar doğmaz kalp masajı falan yapmışlar. Zarzor hayata döndürmüşler kardeşimi. Şimdi bu olaylardan kaynaklanan bi rahatsızlığı var. Tüm bedensel ve zihinsel işlevleri normal ancak çok geç öğreniyor. 21 yaşında ve hala konuşma problemi var. O yüzden her şeyin hayırlısı bence. Dediğim gibi iki doğum şeklinin de sakıncaları olabiliyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
güzelim ben ilk bebeğimi 7.5 aylık doğurdum ve 7.5 aya kadar 6 kilo aldım..bebeğim 7.5 aylıktı ama 2 kilo,750 gr dı..şimdi yine hamileyim 7 haftalık..kilo almadım henüz..sitede ay ay kılolar var ama herbırıne bakamıyoruz
benım doktorum kılolara cok kızıyor odem olacaksın doğum zor olur dıyor
27 haftadayım benım tartımla 9 kılo aldım cuma doktora gıdeceğim.
beslenmeme dıkkat edıyorum ama yınede kılo alıyorum
SIZLER KAC KILO ALDINIZ..NASIL BESLENIYORSUNUZ..NELERDEN UZAK DURUYORSUNUZ...
mrb.
kalkar kalkmaz 3 kuru kayısı - 2 bardak su
sabah saat 9:00 da
1 peynir kutusundan biraz fazla beyaz peynir -
ve aynı o kadarda kaşar peynir
1 haşlanmış yumurta
1 küçük bardak açık çay ( çayı kesemedim maalesefbenneyaptımki, ama günde 1e indirdim)
1 dilim kepekli ekmek.
saat 10:00 folikasit ilacım
sabah saat 10:30 ceviz ,badem, fındık ( 2 şer adet)
öğlensaat 12:00 de
1 kase yoğurt
1 kase çorba (bakliyat)
2-3 yemek kaşığı sebze (ekmek yemiyorum hiç)
öğlen saat 15:00 da
1 bardak süt - çikolata ( mutlaka bebişimi ödüllendiriyorum :1rolleyes:
akşam üstü saat 17:00 de
meyve (1 adet)
akşam 19:00 da eve gidiyorum
o gün öğlen sebze yemişsem et yapıyorum
yada öğlen et yemişsem akşam sebze yapıyorum.
bu yemeklerin herhangi birinden sadece 1 porsiyon yiyorum (öğlen yediğimle akşam yediğimi ayırıyorum.yani o gün hem et hem sebze yiyorum.kısacası akşam yemeğim öğlen yediğime bağlı)
1 kase çorba
2 bardak ayran
bu arada hergün 12-15 bardak su içiyorum
gördüğün gibi düzenli besleniyorum.
ama bazen kahvaltıdan bıkınca arada bir 2 tane tost yapıyorum.1i beyaz peynirli , diğeri kaşar peynirli. 1bardak açık çay içerim.
ben rahat geçirdim gebeliği.midem bulanmadı.böyle gidersem 10 kg da tamamlayacağım.
sana sağlıklı doğumlar diliyorum.:1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?