Tüm hocalar beni farkediyor,sinir oluyorum

Yorum yapanların bazısı, 15 yaşındaki çocuktan daha çocuksunuz :D Ya da liseye hiç kalem sürüp gitmediniz veya bir kravat saç kontrolünde yakalandığınızda hep beni bulurlar demediniz ya da lisede mükemmeldiniz bilemeyeceğim. Lisede saçım topluyken müdür yardımcısı hanım saçımın ucunu tutup kesicem bunları derdi. Normal bir saç ve toplu. Uzun da değil aksine kısa. Omzunda filan. Ayrıca boyasız. Sadece tarzı beğenmezdi. Yani her öğretmen hareketi normal olacak diye bir şey yok. Bu örnek haricinde her öğretmen çok iyi niyetlidir diye de bir şey yok. (Dershanece düzenlenen bir piknikte genç matematik hocamız içip içip sınıfın boyalı kızlarına ciddi anlamda asılmıştı. O adam aklımızda sapıklığıyla kaldı.) Makyaj yapmak normaldir diye de bir şey yok. Ama 15 yaşındaki bir kızın dudağını boyunu fiziğini beğenmesine neden bu kadar takıyorsunuz? Benim de bu yaşta kardeşim var, makyaja hevesli değil sadece özel günlerde rimel sürmemi ister ama bu bile bana garip geliyor. Çünkü ne annem makyaja düşkündür ne ben. Ama yaşına verip normal karşılıyorum sonuçta. Ancak herkes aynı yapıda yetişmiyor. Bazı arkadaşlarım çok rüküş takılar takıp makyajlar yapıyor, annelerine bakıyorum onlar da öyle. Bu tarz özenmelerde annenin veya başka rol modellerin etkisi var. Anne değilse arkadaşlara imrenir vs. Hele ki 15 yaş kendini tanıma konusunda en kritik yaşlardır. Çocuklukla genç kızlık arasındaki kritik bir çizgi. Çok takıntılı bir duruma dönüşürse ileride kişiliği olumsuz etkiler bu beğenme/beğenmeme. Ancak senin boyun 1.66 bizimkisi sanki 1.40 gibi yaklaşımlarla bu genç kıza yardımcı olamazsınız. Çok yapıcı yorumlar var ancak belli ki ortada bir sorun var. Normal taraflardan ziyade soruna odaklanırsak daha çok yardımcı oluruz gibi. Çünkü ilk bakışta bu eleştirileriniz haklı gibi gözükse de biraz düşününce anlamsızlaşıyor.

Sevgili Rainstar, sana çok açık bir dille yazıyorum, anlamanı ve dikkate almanı umarım:
Lisede çoğu kız güzel gözükmek ilgi çekmek isteyebilir. Ancak bu ilgi çekmenin dışarıdan görünüşü bazen çok kötü olabiliyor. Sürekli ilgi çekmeye çalışan insanlar dışarıdan çok kompleksli sorunlu ve bazı yönlerden erkeklere karşı davetkar gözükür. Bu da senin seviyeni ve kaliteni düşürüp hayattaki başarılarının önüne geçer. İnsanların aklında, erkekler tarafından arzulanan biri olarak gözükmen ileride seni çok mutsuz edebilir. Çünkü sadece fiziğini ön plana atıp fiziğiyle dikkat çeken kadınların en radikal olanları vücutlarını satarak para kazanıyor. Bu yüzden sadece dış görünüşe odaklı olmak senin için yanlış izlenimler doğurabilir ileride. Bu görüntü senin yanlış arkadaşlıklar, yanlış ilişkiler, yanlışlar yanlışlar... yaşamana neden olur. Erkek arkadaşım dediğin insan sana sadece makyajın(vitrinin) için ilgi gösteriyor olabilir. Heveslik bir insan olur çıkarsın. İnsanlar senden hevesini alır ve köşeye çekilir. Sonra büyüyüp yeniden foruma girdiğinde mutsuz ilişkilerini anlatırsın, nasıl heveslik bir insan olup çıktığını... Bir mesajında bir kıza kitap okumalısın diye güzel bir öneride bulunmuşsun. Bu çok hoş. Aklın bu öneriye eriyorsa süslenip püslenmenin doğal güzellikle yarışamayacağını da biraz düşünerek anlayabilirsin. Sürekli dikkat çekmeye çalışırsan hayatında hep dikkat çekmeye çalışan kız olarak akılda kalırsın, boyunla posunla güzelliğinle değil. Sen bırak güzel miyim demeyi, insanlar kendikendilerine sana iltifat etsin ve bu iltifatları başkalarıyla paylaşma. Çünkü kimin kime ettiği iltifat, kimsenin umrunda değil. Bu sadece iltifat edilen için bir şey ifade eder. Zaten dikkat çekebiliyorsan bunu hiç mi hiç daha fazla düşünmene gerek yok. Bırak biraz aklınla, mütevaziliğinle, olgunluğunla ve kalitenle dikkat çek. Parlak zekanla çekeceğin dikkat seni her zaman daha fazla tatmin eder. Çünkü süs püs hiç bitmez. Makyaj yaparsın yetmez, saçını boyarsın yetmez, makyajı ağırlaştırırsın yetmez, estetikti dolguydu kaldırmaydı indirmeydi yaparsın yetmez, olmadı bir de burun yaptırırsın yetmez, güzellik salonlarında spor salonlarında boğulursun yetmez...
Bunun sonu yok. Sen başarı ve zekanla dikkat çek, buradaki kadınlar seninle dalga geçmek yerine seni takdir ederler, imrenirler; kendileri veya çocukları için... Forumdaki başlıklarında yazdığın kadarıyla, yani içerik olarak değil de terbiye ahlak olarak parlak bir gençsin. Kaç yaşına gelip de seviyesini koruyamayan insanlar var. Sen asla seviyeni terbiyeni edebini bozma. Hep böyle saygılı ol. Bu dikkat çekme/çekmeme, güzel olup/olmama konularına daha az kafayı takarsan, bu vaktini biraz daha derslerine ayırırsan parlak bir gelecek yaşarsın. Umarım forumdaki konularına gelen yorumlar seni daha özgüvenli ve mütevazi yapmaya fayda sağlıyordur ve umarım bu konulara daha olgunlukla yaklaşabilirsin.

Dünya keşke nokta nokta olmasa... Çiçekler böcekler... :D
Mesela biri otobüste arkadan bir kız gördü. Kız 38-40 beden civarı, beline kadar platin düz fönlü saç, altında tayt, ayağında babet. Yüz yok ama sırf arkadan görüntü. Demez mi böyle sevgilim olsa daha ne isterim. Şok olmuştum. Dünya böyle bir dünya. Bu bakış açılarını kendine yakıştırmazsın umarım. Senin boyalarının yaratacağı izlenim budur. O yüzden dengeyi keşfet. Etrafına bak. Hiçbir şeyi kompleks yapma. Kendinle ve hayatla barışık ol. Olduğun halinle güçlü ol ama kendini beğenmiş olarak değil.

yazacam yazacam ama ne yazsam diye düşünüp duruyordum çünkü ergen bir kız ve sadece görüntüye kafayı takmış yorumlar yapıcı y ada yıkıcı ama genelde dalga geçiliyor çünkü bu genç öyle ki bu durumda insanları açtığı konularla bunaltmış ama belliki bir sorun var nasıl anlatmalıyım diye düşünürken yorumunu okudum üzerine söyleyecek söz kalmamış umarım kızımız bunları hayatına uygular ve hayat felsefesi yapar çok güzel yazmışsın arkadaşım eline ve yüreğine sağlık rainstar okumalısın ve uygulamalısın ...

o zaman dikkat çekici şeyler giyme, yapma, madem rahatsız oluyorsun. daha ne diyelim ki...bir de dış görünüşe bu kadar çok takma kafanı...ayrıca okulda MAKYAJ YAPILMAZ, okula eğitim-öğretim yeridir, kendini beğendirme yeri değil. makyaj yapmak yasaktır okulda.

Son düzenleme:
Yahu okulda makyaj yapmak ne demek? Aklım almıyor ya... Canm daha Yasin çok küçük, yasının doğallığı en güzeli senin icin. Bu kadar erken büyümeye çalışmayın..

hiçmi dersin sıkıntın yok be yavrucum üniyi nasıl kazanıcam dye :27:
ahhh ahhh :52:
fiziliğinle onlardan ayrılıyo musun bilemem ama bu takıntılarınla, mantığınla evet.!:51:

Son düzenleme:
bu konuda çok dikkat çekiyorum hemen fark ediyorlar demişsin diğer konuda zaten çirkinim bikini giysemde kimse bakmaz ama annem izin vermiyor demişsin çok tutarsızsın? dalgamı geçiyorsun

Bu yaşta ne makyajı, sen daha çocuk sayıırsın. Bunlar için çok erken. Üstelik de okulda yapılması kadar yanlış birşey yoktur. Demekki hocaların seni daha fazla seviyorlar ki senin yanlış yapmanı istemiyorlar. Sen doğruyu örnek alacağına yanlışı örnek almışsın. Bırak kim ne kadar makyaj yaparsa yapsın. Sen yapmayıver. Emin ol öyle daha çok güzelsindir.
Hem bu yaşta bu kadar makyaj yaparsanız 30 yaşlarınızda cildinizin halini düşünemiyorum.

kurallara uyarsan böyle bir sorunun olmaz ve sorunundan kurtulmuş olursun canımmm:34:

senin ve yaşıtlarının en büyük kuralı kurallara uymamak oluyor :1: ..hepimiiz bu yollardan geçtik,hepiimiz kendimizi beğendik,hepimiz istemediğimiz şeyleri mıknatıs gibi çektik yada çektik sandık.unutma değerlisin çok değerli ve değerini kaybettirecek şeyleri yapmayacak kadar da zeki eminim bundan sonrada kurallara uyarak zekiliğinide göstereksin..

rainstar canım sen eğleniyor musun şu konularına cevap yazıyorlar?:8: bu ne egoistlik hem:9:

daha dikkatli aç konularını görenlr yalan sanacak:37:

canım yazık sana senin sorununda bunlar yok biyerlerini açmak, yok biyerlerini boyamak, en önemlisi dikkat çekici olmak!!!
ama var ya sen bu akılla devam edersen biz senin şu tarz konularını da okuyacağız
1. hayatta bi baltaya sap olamamak
2. yanlış sevgililer bulmak, onlar tarafından kullanılmak
3. yanlış evlilikler yapmak
4. hayatını mahfetmek

ama çok güzelsin olsun....

canım yazık sana senin sorununda bunlar yok biyerlerini açmak, yok biyerlerini boyamak, en önemlisi dikkat çekici olmak!!!
ama var ya sen bu akılla devam edersen biz senin şu tarz konularını da okuyacağız
1. hayatta bi baltaya sap olamamak
2. yanlış sevgililer bulmak, onlar tarafından kullanılmak
3. yanlış evlilikler yapmak
4. hayatını mahfetmek

ama çok güzelsin olsun....

yok ne güzeli beğenmiyormus da kendisini zaten konusu var bak.hokka gbi burnu küçük dolgun dudakları.170 görünen 166 boyu saçları da iyi hoşmuş.ama kendni cirkin buluyor önemli olan bu:31:

yok ne güzeli beğenmiyormus da kendisini zaten konusu var bak.hokka gbi burnu küçük dolgun dudakları.170 görünen 166 boyu saçları da iyi hoşmuş.ama kendni cirkin buluyor önemli olan bu:31:

bı arkadaş yorum yapmıştı 166 ama 170 görünmesı konusunda
''doğan görünümlü şahin '' dıye
hala aklıma geldıkce gülüyorum canım benım yaaaaa:37:

güldüm yaa:52::52: 180 oluınca da cok kısayım diye bir konu gelir bak:1:

aynen canım :9:
ben raınstar lıseye gıdıyorum hokka gıbı bır burnum kucuk dolgun dudaklarım beyaz tenım ınce, guzel fiziğim var herkes bana cok guzelsın dıyor ayrıca 180 boyundayım ama ben ınsan ıcıne cıkamayacak kadar çirkinim:37:

Son düzenleme:
konu sahibi sonradan birşey yazmamış yorumlara. . o daha çok küçük üstüne gidilmemesi lazım,diğer konularına bakmadım ama şimdi bakıcam. düşündüğünüz kafada biri olmayabilir, çünkü hayatta hiçbir şey göründüğü gibi değildir :31:

tabi bu konunun aslı da şu:8: :

merhaba ben rainstar.uzun sarı saçlarım zeytin gözlerim köfte dudaklarım hokka burnum var.dikkat cekme amacıyla okul kurallarını sallamıyorum. zaten güzelliğimden ötürü yeterince dikkat cekiyorum ama bunu katlamak için bir de makyaj yapıyorum uniforma giymiyorum.herkes bana cok güzel olduğumu söylüyor.annem de bkini giymeme izin vermiyor ki bu kadr cekiciyim daha da dikkat cekip etrafımdaki insanları iiyice üzerme cekmeyeyim. yani ben böyle hocdır okuldur karıstrdım ama asıl amacım ne kadar cekici ve güzel olduğumu söylemek.tabi bir de mütavazi numarası yapıyorum ki sormayın.yemiyorlar ama:8: neyse bayanlar ben süslenip cıkıyorum braz salınıp geleyim:3:

budur bence yani 8 10 konudan ben bnu cıkardım bilmiyorum ayıp mı ediyorum ki.öyleyse beni affedin.

rainstr canım bak boyle konularla neden dikkat cekmeye calsyorsun.bitirmen greken okulun,kazanman gereken sınavların var senin.tamm gyin süslen gez 40 yasında yapmycaksn bunu.ama kendine gel:31: sen yüzünü bile görmyorsn buradaki insanların neden dikktimizi cekmeye calısıyırsun ki..

Son düzenleme:
konu sahibi sonradan birşey yazmamış yorumlara. . o daha çok küçük üstüne gidilmemesi lazım,diğer konularına bakmadım ama şimdi bakıcam. düşündüğünüz kafada biri olmayabilir, çünkü hayatta hiçbir şey göründüğü gibi değildir :31:

kimse kötü niyetli değil ama.hyatının merkezine kendini oturtmus dikkt cekmeye calısan biri gibi duruyor.veya böyle bir insan rolü oynuyor.sonuç olarak ortada asırı bir egoistlik var.ve bu aşılmalı.

tabi bu konunun aslı da şu:8: :

merhaba ben rainstar.uzun sarı saçlarım zeytin gözlerim köfte dudaklarım hokka burnum var.dikkat cekme amacıyla okul kurallarını sallamıyorum. zaten güzelliğimden ötürü yeterince dikkat cekiyorum ama bunu katlamak için bir de makyaj yapıyorum uniforma giymiyorum.herkes bana cok güzel olduğumu söylüyor.annem de bkini giymeme izin vermiyor ki bu kadr cekiciyim daha da dikkat cekip etrafımdaki insanları iiyice üzerme dikkat cekmeyeyim. yani ben böyle hocdır okuldur karıstrdım ama asıl amacım ne kadar cekici ve güzel olduğumu söylemek.tabi bir de mütavazi numarası yapıyorum ki sormayın.yemiyorlar ama:8: neyse bayanlar ben süslenip cıkıyorum braz salınıp geleyim:3:

budur bence yani 8 10 konudan ben bnu cıkardım bilmiyorum ayıp mı ediyorum ki.öyleyse beni affedin.

rainstr canım bak boyle konularla neden dikkat cekmeye calsyorsun.bitirmen greken okulun,kazanman gereken sınavların var senin.tamm gyin süslen gez 40 yasında yapmycaksn bunu.ama kendine gel:31: sen yüzünü bile görmyorsn buradaki insanların neden dikktimizi cekmeye calısıyırsun ki..

:52:koptum yaaa
ben anlamıyorum kı bu rainstar ın yasındayken bız unıversıte sınavıyla kafayı yemiştik.

Back
X