Tüm kocalar aynı mı???

Canım benim de ablam yurtdisndaydi kocası ve kardeşleri de orda 3u de calismyr devlet yardmyla gecnyrdu sonra abim gidip halini görünce haberiz oldu bize de soylmyrdu ablam nasıl olyrsa öyle adamlara da öyle sabırlı kadınlar denk gelyr diger iki eltisi de oyleyms.ablami ve cocuklri almkla tehdit etti abim is ciddiye binince adam eşşek gibi çalışmaya başladı şimdi güzel işleri bence sana bu fazlasıyla guvenyr durumun ciddytini farkettrmen lazım ona

Bütün kadınlar aynı olmadigi gibi bütün erkekler de aynı değildir.
Seninki kadar tembeli az bulunur heralde. Erkekler genelde çalışıp para kazanmayı severler.
Ben eşinin psikolojisinin de bozuk olduğunu düşünmüyorum. Çatır çatır çocuk yaparken gayet iyiymiş psikolojisi.

Çok sanslisiniz gerçekten farkında mısınız? Hep başkalarının kanatlarinin altında kaliyorsunuz 4 ayak üstüne düşmek bu masallah.
İlk cocuguda dusunmeliydiniz bu kadar calismayan birine ikinci içinde hiç mantıklı davranmamissiniz. Tabi cocuk yaparsiniz bizi alakadar etmez de eve yardim etmeyen para getirmeyen adama ne kadar katlanacaksiniz? Şimdi calisacakmissiniz. O cocuklarafa düzgün bakmaz ki ev isi zaten yapmiyormus.
benim kizim yani.ikinci çocuğum gercek manada isteyerek olmadi, yani o bilinçli olarak icime bosaldi, sonra bende salaklik edip bir kereden bir sey olmaz diye ve tabi birde yumurtlama donemim h8c degildi pesine dusmedim. Hamile oldugumu ogrenince de ondan vazgecemedim. Yok o bakmayacak çocuklara ben calistigim yada egitim gördüğüm sırada cocuklar kreste olur. Almanya da saat 5 e kadar kreşde birakabiliyorsunuz cocuklari, ve harika bakiyorlar. Zaten o düzelmezse yollarımız ayrılıyor artik oda bunun farkinda. daha oncede yazdigim gibi zaten ne olacagi belli aslijda ama yine de guzel kadinlarin nacizane fikirlerini almak istedim. tesekkurler

Yok değil ya. Benim eşim beyefendi iki aydır iş yok diye depresyona girdi🤦
Sanirim bizde sizdeniz benim esimde 3 aydir evde fabrika maasini veriyor diye soylenir hatta emegimiz yok calismiyoruz bari yarisini verseler haketmiyoruz felan der boyle calismayanlari gorunce şok oluyorum o zaman neden evlenip cocuk yapiyorsunuz

ne çok hikaye var böyle gurbete evlenip eşini götürenlerle ilgili.. Allah yardımcınız olsun. Fıtraten bence çalışmayı ve sorumluluk almayı sevmiyor.

Fazlası da kötü. Depresif depresif geziyor evde iş yok diye. Neyse ki sonunda buldukta kurtuldum asik surattan:) eşinize gelince düzelmez. Nereden biliyorum? Erkek kardeşimden. Tabi erkek kardeşimin doktor raporlu psikolojik sorunları var ama karakter olarakta inanılmaz tembel. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. En son anneannem inşaat ustası olan komşusu ile ise yolladı. İş yerinde bile bile yavaş iş yapmış ki bir daha cagirmasinlar. Kendisi memurluğu kazandı iş başı yaptıktan 6 ay sonra ortadan kayboldu. işi bıraktı falan... evde yatsın yesin içsin, müzik dinlesin oyun oynasın. Günlük harçlığı verilsin sigarası alınsın diye bekliyor hep. Herkes konuştu etti falan kâr etmiyor.Kara kara bu çocuğu nasıl adam ederiz diye düşünüyoruz. Babam da tembeldi. Düzelmiyor
Harçlık ve sigara parası vermeyin.

cogu erkegin dna bir sorun var galiba..
calismayan ,evine bakmayan ,ilgisiz,sorumluluklarini yerine getirmeyen adami neden basinda tutuyonki birde yukünu aliyorsun..golgesi bile rahatsiz eder beni.. seninde iyi sabrin varmis bacim 🙉🙊🙈

Tabiki bütün kocalar aynı değil.Calismayan,çalışmayı sevmeyen rizkinin peşine düşmeyen ailesinin geçimini kendine dert edinmeye erkekten bana göre eş olmaz.İs bulamamıştır olabilir.Ama keyfiyen bu şekilde davranıyorsa bir sıkıntı var demektir tamamen ksura bakmayın sorumsuzluk dur bunun adı başka bişey değil.keza evde çocuklarına ve sizede ilgisiz oldgunu söylemişsiniz bu durumda çok normal degil Umarim herşey gönlünüzce olur ama bu şekilde işiniz zor kolaylıklar diliyorum...

Ben eşimi binlerce kez reddettim ama o benden vazgeçmedi , severek evlendık sanırım, şuan 3 yaşında bir oğlumuz ve 7 aylik kızımız var. Eşimle ilk tartışmalarımız aılesının evındeyken başladı, o çalışmak istemiyordu ama ben utanıyorum ailesinin bize bakmasına. Sonra düşündümki belkı aılesı herşeyi yapıyor diye sorumluluk almak istemiyor. Aldım getirdim adamı Almanya ya. Burda ilk sene zor bela yarı zamanlı çalıştı, sonra 2 ay bir yerde çalıştı ve bir senedır çalışmıyor! kendımı mahvettım ama çalışmıyor( Almanya kıtkanaat geçirebileceğiniz sosyal bir yardım veriyor ve ev kıranızı ödüyor , oda sanırım bunun rahatlığıyla nede olsa karnım doyuyor muhabbetıne iyice saldı. Hadı onu geçtim evde bana adam akıllı yardım etmiyor, çocugu ayda bir kez dışarı çıkarsa amenna 😭 zaten en büyük tartışmalarımız hep bundan yana. neyse biz psikologa gittik onda pek işe yaramadı, onu ordan psıkıyatrise gönderdıler, ona bir ilaç verdı kendını daha ıyı ve enerjik hissetsin diye, çünki onlara içimden bir şey yapmak gelmiyor demiş. Neyse ben ise hareketı , sosyaliği çok ama çok seven bir İnsanım. Koşu yürüyüş , yüzme vs. Adam zaten benı en başında böyle kandırdı, ama evlendikten sonra bambaşka birine döndü. Ha birde sürekli oyun oynuyor , tv ,film... Bize ayıracak zamanı yok neredeyse hiç. Yinede ya sabır belkı düzelir diyorum bırakmak istemiyorum:/ çocukların babası sonucta djye. Ne düşünüyorsunuz bu konuda. Fikirlerinize ihtiyacım var...
Hayır tabi ki tüm kocalar böyle değil. Biz üçbuçuk senedir hala kaynanamlarla yaşıyoruz. Ama taş yerinde ağırdır derler. Çalışmasın, beni kendi ailesine muhtaç etsin, evde camış gibi yatsın oğluma da bakmasın, onu bırakıp gideceğimi bilir. O yüzden kendisine ilk seneden sonra çok güzel çeki düzen verdi. Çünkü zamanında, bu dediklerinin benzerlerini yaptığı evliliğimizin ilk senesinde onu terk edip babamın evine gittim boşanma davası açtım 4 ay hiç görüşmedim. Sonra düzelme sözü üzerine barıştım (o sıra dava devam ediyordu) geri döndüğümde beni dünyanın en mutlu kadını yaptı. 2 ay sonra dava düştü. Ocakta 4 yıl olacak. Ben hala eşim sayesinde dünyanın en mutlu kadınıyım. Ama bu işler tersine dönerse oğlumu da alır giderim kimseye eyvallahım yok. Siz çok boş bırakmışsınız. Bence toparlamak için bişeyler yapın. Çocukları evde babasına bırakıp gidip siz çalışın. En azından çalışmıyorsa evde çocuk baksın. Siz eşinizi tanırsınız. Ona göre bir çözüm yolu bulabileceğinize inanıyorum. Bir an önce düzelir inşallah bu durumlar.
Eşiniz kendisini düzelttiği zaman, onu sevdiğinizi hatırlayacaksınız

telefonla oynamayi seven keyfine uykusunada duskun bir eşim var evet ama asalaklık başka bir şey.
sizinki rahatina duskun koca grubundan cikmis bildiğiniz asalak

Herkes aynı değil kendinizi kandırmayın. Öyle anneler var ki, bir kadına nasıl davranmasını öğretmişler oğullarına. Eşim en büyük destekçim. Her şeyi birlikte yaparız. O kadar ki ben süpürgenin nasıl çalıştığını bilmem evi videlayla sildiğim için...
Lütfen en azından yetiştirdiklerinizi doğru yetiştirin, babaları gibi olmasınlar...

Ben eşimi binlerce kez reddettim ama o benden vazgeçmedi , severek evlendık sanırım, şuan 3 yaşında bir oğlumuz ve 7 aylik kızımız var. Eşimle ilk tartışmalarımız aılesının evındeyken başladı, o çalışmak istemiyordu ama ben utanıyorum ailesinin bize bakmasına. Sonra düşündümki belkı aılesı herşeyi yapıyor diye sorumluluk almak istemiyor. Aldım getirdim adamı Almanya ya. Burda ilk sene zor bela yarı zamanlı çalıştı, sonra 2 ay bir yerde çalıştı ve bir senedır çalışmıyor! kendımı mahvettım ama çalışmıyor( Almanya kıtkanaat geçirebileceğiniz sosyal bir yardım veriyor ve ev kıranızı ödüyor , oda sanırım bunun rahatlığıyla nede olsa karnım doyuyor muhabbetıne iyice saldı. Hadı onu geçtim evde bana adam akıllı yardım etmiyor, çocugu ayda bir kez dışarı çıkarsa amenna 😭 zaten en büyük tartışmalarımız hep bundan yana. neyse biz psikologa gittik onda pek işe yaramadı, onu ordan psıkıyatrise gönderdıler, ona bir ilaç verdı kendını daha ıyı ve enerjik hissetsin diye, çünki onlara içimden bir şey yapmak gelmiyor demiş. Neyse ben ise hareketı , sosyaliği çok ama çok seven bir İnsanım. Koşu yürüyüş , yüzme vs. Adam zaten benı en başında böyle kandırdı, ama evlendikten sonra bambaşka birine döndü. Ha birde sürekli oyun oynuyor , tv ,film... Bize ayıracak zamanı yok neredeyse hiç. Yinede ya sabır belkı düzelir diyorum bırakmak istemiyorum:/ çocukların babası sonucta djye. Ne düşünüyorsunuz bu konuda. Fikirlerinize ihtiyacım var...
Hayır asla bütün eşler böyle değil. Benim eşim son derece sorumluluk sahibi ve hedeflerine doğru koşan biridir hem kendisi hem ailemiz adına. Eşim hiç değişmedi açık söyleyim. Ama şu da var insanlar zamanla değişir ben de 10 sene sonra aynı kalamam eşimde en basiti bugün taptığımız sporu yapamayız ama bunlar sizin bahsettiğiniz küçük detaylar. Açık konuşacağım eşiniz sorumsuz,bencil biri. Çocuklarınıza bakma yollarını bulun,onsuz nasıl ayakta kalırsınız düşünün ki zaten katkısı yok manevi anlamda düşünün. Olmadı blöf yapın. Ailesini devreye sokun bilemiyorum yapısını bilsem ona göre akıl verirdim ama bence iyi bir ders alması şart

Hayır asla bütün eşler böyle değil. Benim eşim son derece sorumluluk sahibi ve hedeflerine doğru koşan biridir hem kendisi hem ailemiz adına. Eşim hiç değişmedi açık söyleyim. Ama şu da var insanlar zamanla değişir ben de 10 sene sonra aynı kalamam eşimde en basiti bugün taptığımız sporu yapamayız ama bunlar sizin bahsettiğiniz küçük detaylar. Açık konuşacağım eşiniz sorumsuz,bencil biri. Çocuklarınıza bakma yollarını bulun,onsuz nasıl ayakta kalırsınız düşünün ki zaten katkısı yok manevi anlamda düşünün. Olmadı blöf yapın. Ailesini devreye sokun bilemiyorum yapısını bilsem ona göre akıl verirdim ama canim ona me ailesi nede baskasi etki edebiliyor :/ bak sana küçük bir anektot anlatayim. Dün sabah 6 da uyandim birini emzir, tuvalet e götür yemek vs. Saat 7 de evden ciktim doktora gittim. Saat 9.45 de aradim eşimi daha yeni uyanıyorum dedi , e cocuklar nerde dedim birine TV acmis digerini hic almamis yataktan. Neyse oda onemli değil eve geldim temizlik yemek cocuklar... Onun 10 la 13 arasi dersi var. Salonu toparlayamadim. Çocukları aldim disari cikicam diye dedim senden rica ediyorum salonu toparlayıver yapamadim. Saat 14.30 falan dir sanirim bjz evden ciktik. Cocuklari parka götürdüm, 18 di evdeyız temizlik e guya yenı başlamış. Bu geldı çocuğa sprdu oğlum ne yaptınız biz gittik geldik dedi sadece, sonra kalkıp gitti salona yıne telefon elinde! Dayanamadım dedim ki Allah aşkına sabahtandir doğru düzgün çocuğunla oturmadın birşey yapmadın, dışarı çıkıyoruz gelmiyorsun her defadında yorgunum... Barı ıkı dakıka otur çocuğuna sarıl az konuş. Bu adam ne dese beğenirsin 🙄 sen yine dışarıda mutlu aileler , ilgili babalar mı gördün. Dedim ben onlara artık alıştım gectım onlardan, şuan gör artık. Bu kez bana diyor benimle muhatap olma negatuflıgını al git uğraşamam seninle. Nerde bu negatıflık dedim , ben sana oğlunla az ilgilen dedıgım için mi negatıf oldum... Sonra dedi bana tamam ayrılalım

Hayır kesinlikle aynı değil.
Çalışmak yapısında yok demek ki
Bazı insanlar tembel oluyor.
Allah kolaylık versin

• Beğen
Reactions: 000
Tabi ki tüm erkekler aynı değil.
Eşiniz tembel. Ama kafası çalışan tembellerden:ıslık:

Almanya gibi sosyal devletin şahı ülkeye gelmiş; iki de çocuğu olmuş; ee tabi duymuştur Almanya çocuk parası veriyor , işi olmayıp geçinemeyene yardım veriyor, kirasini ödüyor, işsizlik maaşı veriyor. Tüm masraflarını karşılıyor. Yardımları veriyor da veriyor devlet..
Ee eşiniz bunları duyunca tabi daha da rahata ermiştir..

Yalnız sosyal devlet Almanya'nin imkanlarından aldığınız cesaretle iki çocuk yapmışsınız. Ne kadar tanıdığım Almanya'da yaşayan gurbetci varsa hepsi en az 4 cocuklu. Nedeni belli.. Bu kadarı tesadüf olamaz..

Haliyle ister istemez eşinizle beraber sizde bu haklardan faydalanıyorsunuz. Turkiye'de olsa tembel çalışmayan birinden ard arda 2 çocuk sahibi olacağınızı hiç sanmıyorum.

Özetle eşiniz bu rahatlık seviyesinin ve imkânların kesilmeyeceğini bildiği için maalesef aynı tas aynı hamam devam eder.
Değiştiremezsiniz imkansıza yakın..
Ya kabul edeceksiniz ya da yolları ayiracaksiniz.

Son düzenleme:
Back
X