Tüm sıkıntılar geçsin, Meleklerimiz artık bizimle olsun diye sabırla bekleyenler...

Ovulasyon (Yumurtlama) Nedir?

Yumurtlama, kadınların adet döngüsü içinde olgun yumurtanın yumurtalık foliküllerinden yumurta kanalına bırakılması evresidir. Yumurtalama sonrası, luteal evre boyunca, yumurta sperm tarafından döllenebilecek durumdadır. Eş zamanlı olarak, rahim duvarı (the endometrium) döllenmiş yumurtayı tutabilecek kadar kalınlaşmıştır. Gebelik başlangıcı oluşmaz ise, buna ek olarak rahim duvarında mensturasyon boyunca kanama olacaktır.İnsanlarda yumurtlama adet döngüsü ortasında, folleküler evreden sonra meydana gelir.Yumurtlamayı çevreleyen bir kaç gün, en verimli dönemi teşkil eder. (Yaklaşık olarak 28 günlük bir döngüde 10.gün ile 18. Gün) Son adet döngüsünün (LMP) başlama tarihinden yumurtlamaya kadar, ortalama 14 gündür, ancak kadınlar arasında ve döngüler arasında her bir kadında farklılık göstermesiyle birlikte, genelde (%95) aralık 8 ile 21 günler arasıdır.Yumurtlamanın süreci, beyinde hypothalamus tarafından kontrol edilir ve luteinik hormonu (LH), folikül uyarıcı hormon (FSH) hormonları beyin ön lobunda hipofiz bezinden salgılanır.Adet döngüsünün yumurtlama öncesi döneminde, over folikül FSH tarafından uyarılarak cumulus genişlemesi denilen çeşitli transformasyonlardan geçer. Bu süreç tamamlandıktan sonra, dişicik başı olarak adlandırılan delik follikül haline gelir ve yumurta bu delik boyunca ilerler.Yumurtlama FSH hormonunun yükselişi ile tetiklenir ve luteinik hormon (LH) salgılanır. Luteral evre (yumurtalama sonrası) boyunca, yumurta follop tüpleri boyunca uterus’a doğru ilerler. Eğer bir sperm tarafından döllenirse, 6-12 gün sonra gebelik oluşabilir.
Ne zaman Test yapılmalıdır ?

Test günün herhangi bir zamanında yapılabilir ancak tercihen sabah saat 10:00'dan sonra ve akşam 20:00'den önce yapılmalıdır. Eğer günde iki kez test yapılacaksa her iki test arasında 8 saat olması kısa LH artışlarını yakalamakta yardımcı olacaktır. Test her tekrarlanan gün için aynı zamanlarda yapılmalıdır. Teste başlamadan iki saat önce sıvı almayı yavaşlatın. Teste başlama zamanınızı bulmak için, normal adet döneminizin uzunluğunu belirleyin. Adet dönemi uzunluğu, bir dönemin başlangıcı (ilk kanama zamanı) ile bir diğer kanamanın başlangıç zamanının öncesidir. İlk kanama gününü sayın ve bunu ilk gün olarak belirleyin. Eğer adet düzensizliği var ise her ay bir kaç günden daha fazla sapma gösteriyorsa, son 3 ayın ortalama gün sayısını alın.

[TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD="class: cms_table_kalinim, align: center"]Normal Adet Periyodu
(Toplam Gün Sayısı)
[/TD]
[TD="class: cms_table_kalinim, align: center"]En son adet periyodunun başlamasından sonraki gün sayısı[/TD]
[TD="class: cms_table_kalinim, align: center"]Normal Adet Periyodu
(Toplam Gün Sayısı)
[/TD]
[TD="class: cms_table_kalinim, align: center"]En son periyodunun başlamasından sonraki gün sayısı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]21[/TD]
[TD="align: center"]5[/TD]
[TD="align: center"]31[/TD]
[TD="align: center"]14[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]22[/TD]
[TD="align: center"]5[/TD]
[TD="align: center"]32[/TD]
[TD="align: center"]15[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]23[/TD]
[TD="align: center"]6[/TD]
[TD="align: center"]33[/TD]
[TD="align: center"]16[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]24[/TD]
[TD="align: center"]7[/TD]
[TD="align: center"]34[/TD]
[TD="align: center"]17[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]25[/TD]
[TD="align: center"]8[/TD]
[TD="align: center"]35[/TD]
[TD="align: center"]18[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]26[/TD]
[TD="align: center"]9[/TD]
[TD="align: center"]36[/TD]
[TD="align: center"]19[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]27[/TD]
[TD="align: center"]10[/TD]
[TD="align: center"]37[/TD]
[TD="align: center"]20[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]28[/TD]
[TD="align: center"]11[/TD]
[TD="align: center"]38[/TD]
[TD="align: center"]21[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]29[/TD]
[TD="align: center"]12[/TD]
[TD="align: center"]39[/TD]
[TD="align: center"]22[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="align: center"]30[/TD]
[TD="align: center"]13[/TD]
[TD="align: center"]40[/TD]
[TD="align: center"]23[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

LH artışı nasıl fark edilir?

Her bir testin sonuçlarını okuduktan sonra, LH artışına karar verilebilir. Test sonucu pozitifse, muhtemelen, LH artışını yaşıyor olabilirsiniz. Test sonucunuz negatif ise LH artışı görünmüyor demektir. LH artışı, biyolojik faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermekle beraber 1-3 arasında sürebilir. Kontrol çizgisinden daha açık pembe test bandı idrarınızda çok düşük miktarda LH olduğunu göstermektedir.

Ovulasyon Testi Nasıl Yapılır ?

Canım ben dün adet oldum. Yeni batım 11 ekim. Bu ay için ovulasyon testi aldım onu deneyeceğim kısmet bakalım artık

canim ben adet oldum cok ilginc olsada 3 silik cizgiden sonra adet gordum beni 10 ekime yazarsin artik umudum ekime kaldi ...

Ahh cnm bnde etrafıma baktığımda bır yıl beklediğim için pişman oluyorum.Düğünden borclarımız bıtırelim dedık eşimle yurt dısına geldim hamile kalmış olsaydım bıkac ay kalıp gıdecektım yok dedım eşimle biraz zaman gecırıyım dedım ayrıca kendımızı hazır hissetmıyorduk hoş istedik işte ama artık Rabbim kolay kolay vermiyor işte şuan bu düşüncelerimin azabıyla yaşıyorum ayrıca bnden sonra evlenenler doğum yaptı bilee bn hala hamıle kalabılmk için doktora gidip hormonlrımı düzeltmeye çalışıyorum tabi inşllh başka sorunlarlada karşılaşmam ama Yuce rabbim verir inşllh. Allah kımsenin kucagını boş bırakmasın ayrıca cocugu olanların yada yolda gelenlerı bağışlasın rabbim :)) sende üzme kendini

nasılsın evli mutlummmmmmm iyi gördüm seni masallahh bebiş 5 haftalık olmuş bile oh oh allahım tez zamanda olmmayanlarada versin insalahhhhhhh

nasılsın evli mutlummmmmmm iyi gördüm seni masallahh bebiş 5 haftalık olmuş bile oh oh allahım tez zamanda olmmayanlarada versin insalahhhhhhh

Sağolasın canım çok şükür iyiyim. Son adet tarihimde göre 4 hafta 3 günlük yani 5. haftamıza girmiş görünüyoruz ama doktorumuz ne diyecek bakalım. Cumartesiyi bekliyoruz. 1 güncük kaldı. Sen napıyosun. Senin bebiş kocaman oldu. Rahatsızlık felan varmı, bulantılar felan nasıl ?

GÜNAYDINLARRRRRRRR Bu Mübarek
CUMA Gününün
Hürmetine,
Hayalini Kurduğunuz
Ne Varsa ;
RABBİM
Gerçeğe Dönüştürsün.

canım bir hamile haberi duyunca hepimiz buruluyoruz
ama işte rabbim kime taktir edrse ona veriyor
buda bizim sınavımız

canım ya keyifler nasıl
sende varmı bulantı filan başladımı
olmaz inşallah rahat geçirirsin

canım ya kıyamam sana aslında doktorlar ilaç veriyor bu durum için
hem bebeğe zararıda olmuyor istersen bi konuş doktorunla
Allah razı olsun cevabın için canım . diğerindede böyleydim kaç ilaç kullandım hiç faydası olmadı bebeğimide kaybettim

Allah razı olsun cevabın için canım . diğerindede böyleydim kaç ilaç kullandım hiç faydası olmadı bebeğimide kaybettim

canım ille bundada olacak diye bişey yok
ablamda çok aşırı çekti bulantı kusma ama bebek turp gibi doğdu
sen bi danış bence doktoruna yine

canım ille bundada olacak diye bişey yok
ablamda çok aşırı çekti bulantı kusma ama bebek turp gibi doğdu
sen bi danış bence doktoruna yine[/B]
dün gece gittim serum bağladı gönderdi . bulantı ilacı dolu evde 70 tllik bile almıştım 10 adet var içinde

kızlar bu testi nerden alıyosunuz

Kızlar hastaneden geldim az önce hormon testi istedim doktor bayan çok tatlıydı güzel güzel konuştu daha erken ama dedi testler için yapalım yinede dedi troid çok önemli dedi onlara falan bakalım dedi bi de eşin gittimi kontrole dedi yok dedim o da gelsin örnek versin mutlaka dedi konuştuk işte yarın yaptırıcam kızlar testi sabah aç karna vermem gerekiyomuş :)

bu arada bi de önümüzdeki sene için kpss ye çalışmak istiyorum hem kafam dağılır girmeyi düşünüyodum erkenden başlamış olurum ders çalışmaya iyi olur yani her türlü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…