- Konu Sahibi Evli_Mutlu_Huzurlu
-
Ben biraz kendi sürecimi anlatayım.
İlk gebeliğim öncesinde hiçbir rahatsızlığım yoktu çok şükür. Yada o zamana kadar hiç kadın doğum doktoruna gitmediğim için haberdar değildim :)
Hamile kalıp sonrasında kürtaj olduktan 1 ay sonra muayenede yumurtalığımda kist oluştuğunu öğrendim. Aslında birçok bayanda, birçok kez olan basit bir kistmiş. Ve çoğu zaman bayanlar farkına bile varmadan adet kanamasıyla atılırmış. Ama gelinde bunu bana anlatın. Zaten bebeğimi kaybettim bir de üstüne bu kistler diye kendimi yedim bitirdim. Kist oluştuğunu öğrenmemin ardından 10 gün sonra kistlerimin kaybolmaya yaklaştığını öğrendim ve o süreçte öylece bitmiş oldu çok şükür.
Bu arada ilk gebeliğimden itibaren kullanmaya devam ettiğim tek ilaç Folik plus tı.
Kürtaj sonrası bekleme süreciydi, kistlerdi derken haziran, temmuz ve ağustos ayları öylece geçti. 13 ağustosta son adetimle birlikte artık tam gaz çalışmalara başladık.
Bu arada her iki hamileliğimde de o ay adet sonrası ovulasyon testi ile yumurtlamamı takip etmiştim.
Ateş ölçme yöntemi, akıntı yöntemi gibi yöntemlerde var deniyor ama ben bu yöntemleri pek beceremedim. Çünkü biz bayanların çok zaman akıntısı olabiliyor ve bundan yumurtlamayı takip etmemiz zor olabiliyor.
Ekstra hiçbirşey yapmadım, bitkisel ilaç yada kürler uygulamadım.
- Ovulasyon testi ile yumurtlama takibi
- Adet bitiminde başlayn gün aşırı ilişki
- Testin koyu gösterdiği günlerde kesinlikle ilişki
- İlişki sonrası yarım saat kadar kalkmadan yatmak ve sonrasında duş almak
dikkat ettiğim şeyler bunlardı.
Hadi kızlar benden şimdilik bu kadar. Başka yöntemler uygulayanlar varsa yazsınlar. Bu ay topiğimizde hamiş patlaması bekliyorum inşAllah. Rabbim hepinize hamilelik duygusunu nasip etsin inşAllah, banada doktordan hayırlı haberlar almayı nasip etsin inşAllah.
Dualarımdasınız, Dualarınızda olayımmm...
ben de detaylı bilgi almak ve rahatlamak için devletten vazgeçip özelde muayene olmaya karar verdim 2 gün önce doktora gittim şahane bir kadındı o kadar bilgili ki 1 saat boyunca benimle ilgilendi beni dinledi yaptırdığım tüm testleri gösterdim.Eşimde spermiyogram yaptırdı sonuçları gayet güzel çıktı.193 milyn sperm doktor oldukça iyi dedi.Beni de bir sürü muayene etti ve dediki hiç bir kistik durum yok yumurta rezervin çok iyi rahmin ters değil şekli oldukça iyi ikiz taşıyacak kadar büyük rahim ağzın da normal bebek olmaması için hiç bir nedenimiz yok dedi uzun süre doğum kontrol ilacı kullandığım için yumurta kalitemin düşmüş olabileceğinden bahsetti hiç bir tedevi uygulamayacağız dedi bu ay adet olursan 9. gün bana gel yumurtana bakacağım dedi başarı elde edemezsem diğer ay adetinin daha erken olmasını sağlayacak birşeyler deneyeceğim( 36 günde bir görüyorum) benden kaçmaz ben seni gebe bırakacağım dedi :) ayrıca düzenli olduktan sonra 40 gün de bir bile olsan bu bizim için sorun değil dedi.Bir de beni çok şaşırtan bir şey daha ekledi.Sen yumurtlama gününe takılıp kalmışsın biz kadınlar çok özel varlıklarız bir ayımız diğerini tutmaz bazen yumurtlma bile olmaz yumurtlama oldu diye illa 14 gün sonra adet başlayacak diye bir şey yok içerdeki hastasını davet etti bak bu arkadaş bu ay adetine 3 gün kala yumurtladı ama 6 gün sonra da adet gördü dedi yumurtası küçükken çatladı falan dedi sen yumurtlamaya takılma adetten sonra gün aşırı ilişki ile deneyin en güzeli bu dedi.Neyse çok uzatmayayım durumlar böyle
tabi canım gel aramıza ne demek
batını yazki listeye ekleyeim senide
canım ovu testi eczanede var ancak pahalı biraz
netten al gitti gidiyor diye site varya bilirsin oradan alıyorum ben çok uygun oluyor
tamam canım bat:22 ekım daha cooookkkk var maalesef 35 gunde bir oldugum için:) pekı gg den kac gunde gelıyor canım ben istanbuldayım yanı bugun sipariş versem yarın elıme gecermı..
canım bilemiycem ne kadar zamanda gelir
ama çok sürmez
satıcıyla konuş bi istersen
msj at
ona göre sipariş ver
çoklu kutulardan alki sana daha ucuza gelsin canım
ben de detaylı bilgi almak ve rahatlamak için devletten vazgeçip özelde muayene olmaya karar verdim 2 gün önce doktora gittim şahane bir kadındı o kadar bilgili ki 1 saat boyunca benimle ilgilendi beni dinledi yaptırdığım tüm testleri gösterdim.Eşimde spermiyogram yaptırdı sonuçları gayet güzel çıktı.193 milyn sperm doktor oldukça iyi dedi.Beni de bir sürü muayene etti ve dediki hiç bir kistik durum yok yumurta rezervin çok iyi rahmin ters değil şekli oldukça iyi ikiz taşıyacak kadar büyük rahim ağzın da normal bebek olmaması için hiç bir nedenimiz yok dedi uzun süre doğum kontrol ilacı kullandığım için yumurta kalitemin düşmüş olabileceğinden bahsetti hiç bir tedevi uygulamayacağız dedi bu ay adet olursan 9. gün bana gel yumurtana bakacağım dedi başarı elde edemezsem diğer ay adetinin daha erken olmasını sağlayacak birşeyler deneyeceğim( 36 günde bir görüyorum) benden kaçmaz ben seni gebe bırakacağım dedi :) ayrıca düzenli olduktan sonra 40 gün de bir bile olsan bu bizim için sorun değil dedi.Bir de beni çok şaşırtan bir şey daha ekledi.Sen yumurtlama gününe takılıp kalmışsın biz kadınlar çok özel varlıklarız bir ayımız diğerini tutmaz bazen yumurtlma bile olmaz yumurtlama oldu diye illa 14 gün sonra adet başlayacak diye bir şey yok içerdeki hastasını davet etti bak bu arkadaş bu ay adetine 3 gün kala yumurtladı ama 6 gün sonra da adet gördü dedi yumurtası küçükken çatladı falan dedi sen yumurtlamaya takılma adetten sonra gün aşırı ilişki ile deneyin en güzeli bu dedi.Neyse çok uzatmayayım durumlar böyle
saol canım dediğin gibi yapayım ben :)
Ben kullandim ve korundum dusulk tehlikesi olabiloyprmus canimbirde bişey daha sorucam kızlar aranızda yada yakınınızda dostinex kullanan oldumu?yanı bu ılacı kullanırken korunmak sartmı?bikaç kişi korunmamıs ve hamıle kalmıs sorun olmamıs ama doktorum bana korun dedi?baska bı doktorda korunma hamıle kalırsan hemen bana gel dedı haqngısıne ınanacagımı sasırdım doğrusu..
canım 26,6 cıktı cok değil dedı doktor ama adetlerımı cok etkıledı 35-40 günde bir adet oluyorum tamamen bundan kaynaklanıyo dedı. dostinex verdı haftada 2 gun tam alıcam ilacı umarım gecerde bır an once calısmalara baslayabılırım. senın kactı canım prolaktin yuksekmı..
Benim iki ay once 53 cikti parlodel kullandim bir faydasi olmadi tekrar adetin 3, gunu baktirdim 40 cikti bu ayda dostinex kullandim dun tekrar baktirdin 5 e dusmus cok sukur insallah cikmaz benim adetlerde oyle duzensizlik olmuyor ama hayirlisi bakalim
İstanbulda canım ama hastane değil kendi muayenehanesine gittim adı zeynep geçnçlerinsallah canım hayırlısı olsun umarım bır an once alırsın bebegını kucagına bu bahsettıgın doktor ıstanbulda mı acaba cokk merak ettım doğrusu doktorunu istanbuldaysa bana hastanenın adını soylermısın?
Biz geldikkkkk...
Bebişimizin kalp atışını gördük çok şükür. Kesmiz 2 hafta önce gittiğimizde 4+2 çıkmıştı. Bugün 6+2 diye bekliyordum. Kese 7+5 çıktı. Bebişimizde 7+1 Çıktı. Çok şükür. Annecim ben iyiyim bu defa korkma der gibi kocaman olmuş. Karından ultrason ile gördük. Kalp atışını gördk ancak sesini dinletmedi. Dokuya zarar veriyormyş doopler öyle dedi. Bizde dinlemek için ısrar etmedik. 15 gün sonra randevumuz var. Şimdi onu beklemeye devam.
HARIKA BİR HABER BUBiz geldikkkkk...
Bebişimizin kalp atışını gördük çok şükür. Kesmiz 2 hafta önce gittiğimizde 4+2 çıkmıştı. Bugün 6+2 diye bekliyordum. Kese 7+5 çıktı. Bebişimizde 7+1 Çıktı. Çok şükür. Annecim ben iyiyim bu defa korkma der gibi kocaman olmuş. Karından ultrason ile gördük. Kalp atışını gördk ancak sesini dinletmedi. Dokuya zarar veriyormyş doopler öyle dedi. Bizde dinlemek için ısrar etmedik. 15 gün sonra randevumuz var. Şimdi onu beklemeye devam.
HARIKA BİR HABER BU
neredesin canım ya sende uğramıyorsun artık topiğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?