umutcum hoşgeldin. bayramda kimsecikler yoktu çok sıkıcıydı burası . ben arada baktım bayram boyunca. bu son günler bakamadım hiç ama neyseki canlanmış topikciğimiz:)))
senle en son konuşmuştuk aşılama veyA takip yaptır demiştin hatırladın mı? Eşimin spermlerinde sorun yoktu ama benim tek tüp tıkalı açık tüpte zayıftı. en son gitiğim dr. boşuna aşılama ve yumurta takibiyle para zaman ve emek harcamayın. bu şekilde ihtimal çok düşük. Çünkü açık tüpün açık olduğunu bilsekde onun da tahrip olup olmadığını bilemeyiz ve zaten normale göre çok zayıf, bu tüp tıkandıysa diğer tüptede bişeyler olmuş da olabilir dedi.

(((((hatta kapalı tüpte sıvı birikimi olma ihtimaline karşılık tüpün alınması bile düşünülebilir fakat şu an sıvı görmüyorum dedi. adetin 4. günüydü bugün muayene oldum.moraller sıfır bende tabi. çünkü ben takip yaptırıp illa doğal olsun en son çare tüp olsun diye karar vermiştim.hatta 3 aşılamayı bile göze almıştım. 3-4 ay bekleyebilirsiniz ama 6 ay 1 sene sonra yumurtalıkların durumunu bilemeyiz larc olmayın dedi.çok da paniklemeyin ama allahtan ümit kesilmez biz hiç bir zaman asla doğal olmaz diyemeyiz demeye getirdi.ve bu durumda hiç istmediğim bi yola girmemiz gerekiyor galiba.. Aklıma ne geldi dr. takiple uğraşmayın dedi ama kolemen denen ilaç veya benzerleri benim zayıf yumurtalığımı uyarıp orda folikül geliştiremez mi acaba. neden bu kadar umutsuzdu takip konusunda onu bir türlü anlamadım.tüpte %50 ye yakın başarı olur dedi. İnanmak istiyorum ama inanamıyorum ve olursa 'el yapımı' bi bebek gelecek bunu tam olarak hiç düşünmemişim bunu fark ettim.bu fikre alışırsam aralıkta transferim olacak.bir de üstüne mesanemde bir sorun var onun için sistoskopi yaptırmam gerekecek. idrarımı boşaltamıyorum. prostatlı bi amcayla sonucumuz aynı çıktı hastanede:)))))bunu bir an önce halletmem lazım.eşim artık benim çürük olduğumu düşünecek.
benim durum böyle şimdilik. sen neler yaptın tatişl boyunca, bat ne zaman. buradan bir bebek haberi almak istiyorum artık ben.
sen daha önce 1 tüp denemesi mi yapmıştın? Bir de hangi şehirde olduğunu hatırlayamadım. aşılama denemen varmıydı?
yetercim sakın yarına kadar kötü düşünüp boşuna kendini üzme hiç bir şey çıkmayacağına eminim.dr lar hep SOS verir sonra fıssss. netleşene kadar sakın üzülme boşuna.
sowaycım sen bu ay tüp mü yaptırmıştın. yoksa doğal mı denemiştin.
cnm öncelikle bi kaç doktora daha danış derim
cunku doktorlar senınde dediğin gibi hemen sos veriyorlar
açık olan tarafta yumurtlaman mı zayıf yanı folıkul olusmuyor ya da yeterınce buyumuo mu
yoksa sıvı geçişi mi zayıf?
elbette cok kucuk dozlarla yumurta hem de bırden fazla elde edebılrsın cnm
rezervın konusunda ne demişlerdi
antral folıkulun kaç taneydi..
benım
tüp bebek doktorumun eşinin fsh 16ymıs
bı profa gıtmıslr ve demişki eşini değiştir çocuğu olmaz eşinin bu şekılde
ve 4 yılın sonunda bı kızı bı oğlu var doğal yolla arada da bı kaç kez kuretaj olmuş düşün
yanii kimse bilemez elbette diğer tarfta tıkalı ya da cok az sıvı geçişi varsa
doktorun dediği gibi tüp bebek daha mantıklı olur ama diğer taarftan normal şekılde
geçiosa sıvı denenebilir bence..
bence cnm sen bı doktora daha git
1.acık tarafın durumunu netleştır
2. antral folıkul sayını sor(rezervın nasıl zamanımız varmı onu öğrenelim)
3. eğer sıvı geçişi azsa laparoskopıyle açılabılırmı sonuçta tüp bebek de mucize değil
bana gelınce benım 2 tüp bebek denemem oldu fakat ilk olarak aşılama diye başlamıstık biz
cok yumurtam olunca tüpe geçtik yumurtalarım kendılığınden çatladı ıptal ettıler gerısını toplayın dedım
olusan ıkı embriyo dondurulup 4 ay sonra bırı transfer edıldı..o donmus embriyom transfer edılırkende kendı östrojenımı kullanmak ıcın yıne yumurta gelıstırıp once aşılama yapıp 3 gun sonra embriyoyu transfer ettıler..
benım cok karısık özetlemeye çalıstım ama:)
şimdi batı bılmıorum tatlım cunku ovulasyonu bılmıorum henuz 9.gundeyım ama yaklasık 28.gun oluorum daha var yanı:)))2 yıldır hatta 26 aydır ugrasıoruz bende yarıyıla kadar normal deneyıp sonra aşılama dusunuorum
normalde bızım ılerı hızlımız hiç yok ılerı yavasımız var
ama yıkmadan sonra ılerı hızlı%70 oluo
aşılama daha mantıklı bakalım hayırlısı ama okadar yorgunum kı bu aşamalrdan
keşke aşılamaya bıle gerek kalmasa gunde 3 saat yol cekıp gunu bırlık gıdıp gelıo sonra işe gitmek oldukca yorucu
ruhumdakı tahrıbata hiç değinmeyım:))))))