canım arkadaşım benim kafana takma rahat ol bebişleride kasma. kedini bilmez 3-5 kişinin moralini bu kadar bozmasına izin verme ben sabaha nazaran daha sakinim sende öyle ol. benim binbir zorlukla dünyaya getirdigim mis kokulu bebişimi kınayacak zihniyetin zihnine şaşarım. merak etme canım bizler ne ilklerdeniz nede sonlardanız belki bu çağın hastalığı belki yediklerimizden belki içtiktiklerimizden bilemiyoruz ama gün gelecek en akılsız insan bile bunun nasıl bişey oldugunu anlayacak. artık tv lerde sabah proğramlarında bu konu işleniyor insanlar bilgilendiriliyor birileri çıkıp seda abla ben bebek istiyorum diyebiliyor milyonların önünde demekki anlamayan kadar anlayanda var rahat ol
15sene çocuğu olmayan bir yakınımızın tüp bebekle üçüzleri oldu çok şükür.. bizde ziyaretlerine hayırlı olsuna gittik.. ama görmeliydiniz nelerle karşılaştılar ki biz maşaALLAH dedikçe valla babasının spermi bak üçüde babasına benziyor vs.. diye değil sormak ima bile etmediğimiz halde açıklama gereği hissediyorlardı.. ALLAH yardımcıları olsun ki bende tüp bebek yolundayım 3negatif aşılamadan sonra..
sorunu olan yada olmayanlara arkasından konuşup kısır demek ayıp değil..!
çocuğu olmuyor diye üzerine kuma düşünen ailelerin yaptığı ayıp değil..!
çocuk doğurup çöpe bırakmak ayıp değil..!
çocuk doğurup sokaklara emanet etmek onlarla ilgilenmemek ayıp değil..!
ve bizim binbir zahmet çekip maddi manevi onca hayal kırıklığı yaşayıp her ay yeniden ümitlenmemiz.. onlar için geceler boyu dualar etmemiz hem kendimiz hemde diğer olmayanlar için.. hayaller kurup onu en güzel şekilde yetiştirme isteğimiz azmimiz ve bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız AYIP ÖYLE Mİ...!
ALLAH akıl+fikir versin bu şekilde düşünen zihniyetlere cahillere!!
konuşmak için konuşmasın kimse.. ve bunu düşünenlerde DAHİL OLMAK ÜZERE RABBİM kimseye evlat hasreti yaşatmasın çok zor çoooooookkkk.. hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..
15sene çocuğu olmayan bir yakınımızın tüp bebekle üçüzleri oldu çok şükür.. bizde ziyaretlerine hayırlı olsuna gittik.. ama görmeliydiniz nelerle karşılaştılar ki biz maşaALLAH dedikçe valla babasının spermi bak üçüde babasına benziyor vs.. diye değil sormak ima bile etmediğimiz halde açıklama gereği hissediyorlardı.. ALLAH yardımcıları olsun ki bende tüp bebek yolundayım 3negatif aşılamadan sonra..
sorunu olan yada olmayanlara arkasından konuşup kısır demek ayıp değil..!
çocuğu olmuyor diye üzerine kuma düşünen ailelerin yaptığı ayıp değil..!
çocuk doğurup çöpe bırakmak ayıp değil..!
çocuk doğurup sokaklara emanet etmek onlarla ilgilenmemek ayıp değil..!
ve bizim binbir zahmet çekip maddi manevi onca hayal kırıklığı yaşayıp her ay yeniden ümitlenmemiz.. onlar için geceler boyu dualar etmemiz hem kendimiz hemde diğer olmayanlar için.. hayaller kurup onu en güzel şekilde yetiştirme isteğimiz azmimiz ve bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız AYIP ÖYLE Mİ...!
ALLAH akıl+fikir versin bu şekilde düşünen zihniyetlere cahillere!!
konuşmak için konuşmasın kimse.. ve bunu düşünenlerde DAHİL OLMAK ÜZERE RABBİM kimseye evlat hasreti yaşatmasın çok zor çoooooookkkk.. hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..
bence tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak ayıp ve çevreden saklanılması gereken bir durum değil isteyen herkesin anne ve baba olmaya hakkı var bu durumda yeni yöntemlerden yardım almanın nesi ayıp olabilirki birde seneler öncesini düşünün tüp bebek sahibi olma imkanı olmayan yıllara geri gidin ölene kadar çocuk özlemiyle tutuşan insanları düşünün ne kadar şanslı olduğunuzu o zaman anlarsınız
ben tam tersine çocuk sahibi olmak için uğraşanları çok takdir ediyorum sonucu o kadar güzel birşeyki
cahil birkaç kişi yüzünden zafer gururunuzu ve sevincinizi gölgelemeyin
neden bitanem benim annemde babamda gururla herkese söylüyorlar kızım tüp bebekle hamile diye .........
rabbim bizede nasip eder inşallah annelik duygusunu...ayıp mı bunu diyenleri tiye bile almıyorum ben...sonuçta bizler tıbbın imkanlarından yararlanmaya çalışıyoruzzz...eğer bir üst tedavi varsa onuda denerim..yeterki rabbim nasip etsin..
Yüreğimde ne yangınlar var kimse bilemez,
Ne hasretler, özlemler çektim gece gündüz
Bazen uykusuz geçen geceler,
Bazende rüyalarımı girdi meleğim
Sen benim erişmeye çalıştığım yıldızlar
Aydınlığında ısınmaya çalıştığım güneşim
bazen kitaplarımın arasında kaybolan masal
Sonradan uyandığımda en güzel sayfasında buldum seni
Bir pınarsın MELEĞİM içimde ama hiç kanılmayan
SENİ O KADAR ÇOK ÖZLÜYORUM Kİ BEBİŞİM SENİ KİMSE BİLEMEZ
açıkcası sonuç beklerken bende söylemem ya tutmazsa üzülmelerini istemem...ama kesinleşince herkese tüp bebekle hamile olduğumu açıklarım..:CüvCüv:[/QUOTE
en güzeli bence saklamanın bi anlamı yokki canım
Ben olaya sizlerden daha farklı bakıyorum arkadaşlar. Tüp bebek yaptırıp yaptırmadığımız çevremizdeki insanları ilgilendiren bir olay değil ve herkesin bilmesi gerekmiyor bu bizim özelimiz. Ülkemizde okadar cok cahil insan varki hangi birine laf anlatcaksınız. Ben tüp bebek yaptırdığımı sadece aileme eşimin ailesine ve çok yakın arkadaşlarıma söyledim. Biliyorumki herkes bilse başım çok ağrıyacaktı çok çok asabımı bozacaklardı ne gereği var kendini bilmeyen insanlarla muhatap olmaya. Biz toplum olarak bu olaylara açık değiliz.
oda farklı bi yaklaşım tabi ama en azından çevremizdekilere bunun kötü bişey olmadığını anlatmamız gerekiyo düşünsene bilmeden belkide bu fikre ters ama çocuğu olmayan birinide fikrini değiştirebilirsin oda sayende çocuk sahibi olur günümüzde bile hala çocuğum olmuyor demekten utanan insanlar var
Bende çok yakınlarım dışındakilere söylemedim ama bebeklerim dünyaya gelince helede üçüz olunca insanlar tahmin edecekler ve bana ---Tüp bebeklemi oldu---- sorusunu yöneltip zaten canımı sıkacaklar.
boş verin arkadaşlar daha fazla bu konuda konuşup sinirlerimizi bozmayalım ne desek boş
bizi bizden başkası anlayamaz ...ama gözüzümüzün içine baka baka haykırır kazaran hamile
kaldığını..durmadan hamilelik sıkıntılarından dem vurur...her şey zamanında der çocukta öyle
yaş geçince bakılmazmış...çocuk geldi de bizde kapıya bıraktık sanki ...bilemezler bizim evin
insanı çıldırtan sessizliğini çünkü onlar çocuk sesinden bıkmışlardır...azcık allah korkum olmasa rabbim kınayana versin bu derdi diyeceğim ama düşmanıma bile vermesin...söylenip
konuşanlara da el insaf diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?