Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

gül benim de test günüm 17 temmuz.ağrı kimilerin de olabiliyor.ben de hiçbirşey yok.adet olcam snıp hamile olma ihtimali yüksek çünkü belirtiler aynı.

@ysun... test günlerimiz aynı inşaallah güzel haberler alırız ve buradan duyururuz. Allah herkese hayırlısını nasip etsin, herkes bebişine kavuşsun.

Ben 8 yillik bebek özlemiyle yasayan biriyim .
Evliligimin 2. yilinda esimin muayene olmasiyla dogal yollardan bebek sahibi olmayacagimizi ögrendik. senağlama
Sonra bir tüp bebek merkezine basvurduk . Gerekli incelemelerden sonra tedaviye baslamamizda hic bir sakinca (kanla bulasici herhangi bir hastalik oldugunda tedavi yapilmiyor cünkü ) olmadigi ortaya cikti .
Ve bize uygulanacak tedavi sekli belirlendi : Mikroenjeksiyon yöntemi
Ilk denememi yaptirdigimda cok umutluydum . Bana cok kolay gibi gelmisti . Genctim (20 yas ) ve bu benim en büyük avantajimdi .
Dr. korkan biri olarak ilk kez kendi kendime igne yapicaktim. Allah kimseye kaldiramayacagi yükü yüklemezmis !! Bunu anladim .
Daha sonra 2 kez tüp bebek daha yaptirdim . Her defasinda umudum biraz daha kaybolup gidiyordu .
Hersey yolundaydi ama bebek tutmuyordu . Esimle kanlarimiz incelenmeye alindi .
Doku uyusmazligi ( farkli bir insandan nakledilen doku veya organin, vücut tarafindan saldirgan veya zararli olarak algilanip bagisiklik sistemini harekete gecirmesi ) ortaya cikti .
Bunun tedavisi icin yakinimizda olmayan uzak bir uni. hastanesine gittik . Esimden alinan kan hücreleriyle benimkiler bulusturuldu . Tedavi edildi ve bana enjekte edildi . Böylece bu sorun ortadan kalkmis oldu .
Bu sefer daha bi heyecanliydim . Bebegime kavusabilecektim . O gecmek bilmeyen 2 haftayi umutla gecirdim .
Fakat aci aci calan telefon sesi bana yine olumsuz bir haber verdiler . Bebegim yoktu .
Ebriyolar yeterli gelisiyor fakat tutunma gerceklesmiyordu . Bunun icin assisted hatching ( Embriyoları çevreleyen zarın , lazer yardımı ile belli bir bölgesinin inceltilmesi veya tam olarak açılması ) diye bir yöntem denenecekti .
Böylece bebegim bana tutunmada zorluk cekmeyecekti .
Yine sonuc negatiff .. Bebeklerim yasiyor , gelisiyor fakat tutunamadan ölüyordu .
Embriyo Freezing (Embriyoların Dondurulması ) ile bir dahaki sefere daha az ilacla daha az aci cekerek transfer gerceklestirebilecektim .
6. denememdi. Dondurulmus olan ebriyolarim kullanilacakti. Her ne kadar ben bu yönteme pek güvenmiyorsam da denedik . Veeeeee .... Hamile kaldimm !! :teytey:
Hamileydim dünyalar benimdi ! Ama cok sürmedi . Bir gece kanamayla hastaneye yattim . Orada gerekli tahliller yapildi . Bebek iyidi .
Eve döndüm . Kullanmam gereken bazi ilaclar vardi. Kan raporlarinda belirtiliyordu .
O dr. gidiyorum receteyi yazmiyor , diger dr. gidiyorum ben ilgilenmiyorum diyordu . Ben ilaci alip kullanmaya baslamistim ama baya bir ara gecmisti .
Dr. gitmistim kontrole . Bebegimin kalp atislari gözükmedi . Belki kücük oldugundan hissedilemiyordur diyee defalarca gittim .Fakat bebegim ölmüstü .
Kürtaj oldum ; yillarca bekledigim bebegimi aldilarr .. Elimde kücücük bir resmi kalmisti . senağlama Soktaydim . Herkese hamile oldugumun haberi vermeyi düsünürken kürtaj oldugumun haberini verdim .
Belki bir ihmaldi , belki bir gecikme ... Artik bebegim yoktu . Kanimda pihtilasma vardi . Kan ignesi kullanmam gerekliydi .
O kadar üzülmüstüm ki bebegimin neden öldügünü incelettirmeyi bile düsünemedim . 6 ay kadar yasakliydim . tedaviye ara verdik ve dinlendim.
Sil bastan herseye baslamak .. Hayaller kurmak .. benneyaptımki Yikilacak korkusuyla tekrardan insa etmeye calismak herseyii ...
Umutlari , heveslerii ... Cok zordu . Maddi - manevi yipranmistik. Yine de bir umutlaa 7. tedavime basladik ...
Bir yaz günüydü . Hersey cok güzeldi . Gökyüzü masmavii .. Insanlar civil civill .. Heyecanlaniyordum..
Günler gecmek bilmiyordu .. Bebegim olup olmadigini merak ediyordum .. Tedavimi gerceklestirmis , transferimi olmus , sonucu bekliyordum .
2 hafta bana cokk uzun gelmisti. Eczaneden bir test alip denedim . 10. günümdeydim. Test pozitif cikmisti . Pek güvenemedim bu sonuca ama yine de sevinmistim . Kullandigim ilaclarin etkisi olabilecegini düsündüm .
Dr. gittim tahlil yaptirdim veeeee ...bunda da pozitif cikmisti . Yine hamile kalmistim . Bir hafta sonra bebegimin kalp atislarini görebilecektim . Cünkü kalp atislarini görmeden dr. kesin gözüyle bakmiyordu .
Randevuma gittim . ULtrasonla bebege baktik . Fakat bebegim yoktu ki :1no2: Dis gebelik süphesi ortaya cikmisti.
Bir kac gün tekrar tekrar kan degerlerime bakildi . Zamanla kan degerim düstü . Ve bebegimle birlikte hayallerim de kayiplara karisti gitti .. senağlama
Günlük hayatimda mutsuz , gecimsiz biri olmaya baslamistim . Cocuklara tahammülüm azaliyordu . Elimde degilki kii .
Sevmedigimden degill , bilakis cok sevipte sahip olamadigimdan dolayi bir burukluk , kirginlik vardi . Yanimda cocugunu öpen oksayana tahammül edemez oldum . Icime kapandim , evden cikmiyordum .
Cocuklu ailelere gitmiyordum. Hep cocuklarini anlatmalari sacma geliyordu . Nispet miydi bu ?? Beni kimse düsünmüyordu .
Artik tedaviye biraz ara vermek istiyordum . Fakat 6 adet dondurulmus ebriyom vardi beni bekleyen .
Dr.muzla görüstük ve bize farkli bir deneme yapicagini söyledi . Ebriyolari daha gec transfer edecek ve en dayanikli , en güclü ebriyolarin transfer edilmesini saglayacakti . Cözülen ebriyolarim 5 gün beklemis ve en güclü olanlar kalmisti . 6 taneden geriye 2 tane süper ebriyo kalmisti.
Dua ediyordum . Ikizlerim olsun diyee .. Ama sonuc yine hüsrandi ... :çok üzgünüm:
Demekki yapilmasi gereken daha farkli birsey var ? :uhm: Esimle akraba oldugumuz icin genetik testler yaptirmak istiyorum.
Ama burada bu mümkün degil. Bu yüzden en yakin zamanda Tr. ye gelmeyi düsünüyorum. Belki de nasip oradadir .
Ben umudumun her tükenisinde bebegime ; onun benim icin ne kadar degerli oldugunu ve ona ne kadar zor , ne kadar güc sahip oldugumu ona bi gün anlatmayi hayal ederek kendimi avutuyorum.
" Cennet annelerin ayaginin altindadir !" Bu gercekten cok anlamli ve cok dogru bir söz .. Anne olmak kolay degil .
Onun geregini yerine getirmek hele ki .. Ben bu yolda herseyimi koydum. Inaniyorum ki bir seyi cok isteyince ona ulasabilirsin ..
Keske anne olmak icin hic bir caba harcamayanlar ve isteksiz sahip olanlar da bebeklerinin kiymetini bilseler ...
Onu yok etmeye calismasalarr .. Kendi elleriylee .. Ben benim gibilere degil ,onlar gibilere cooookk aciyorumm ... :mymeka: !!

Son düzenleme:
arkadaşım beni ağlattın ama allah yüzünü güldürsün inşallah.

:1hug:slm canım,çok güzel anlatmışsın her şeyi çok teşekkürler İNŞALLAH duaların dualarımız kabul olur tatlım,iyisiyle kötüsüyle ALLAHhakkımızda hayırlı olanı versin hepimizin yüzü gülsün,kucaklarımız dolsun İNŞALLAH canım,bir sonraki sefere başarıcaksın ben inanıyorum yılmak yok.. a.s.

Benide ağlattın arkadaşım.Ama bence bu konuda Allah'a olan inancını yitirme.Benimde 5 senedir çocuğum olmuyor.Senin gibi bende özlemle doluyum.Bu ay tüp bebek tedavisine başladık.Birgün mutlaka bebişlerimizi kucağımıza alacağımız inancındayım.Sende inancını yitirme.Rabbim dualarımızı geri çevirmez inşallah...

silam canım inşallah en kısa zamanda bebişine kavuşursun.allah yardımcın olsun canım.allaha emanet ol.

arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum ve ilk mesajımı yazıyorum benimde bir tüp bebek denemem oldu ve hamilelikle sonuçlandı fakat hamileliğim 8.haftada sona erdi bebek gelişmediği için anne karnında, alınmak zorunda kaldı şuanda 2. denemem için tedaviye başladım tedavi süreciyle ilgili sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olabilirim inşallah allah hepimize nasip eder.

aysun bende aynı hastanede başladım.ilk denememde orda olmuştu doktorum prof. dr.bülent baysal benimde 22 temmuzda yumurta toplama operasyonu yapılacak

ben de 2003 yılında erkek infertilitesi teşhisiyle mikroenjeksiyon denedim.başarısız oldu. o nedenle ben tecrübelerimi buraya yazıp da moralinizi bozmayayım.ben tüp bbek merkezindeyken sonucu alıp ordan ağlayarak çıkan birini görmüş ve çok etkilenmiştim.o nedenle olumsuz sonucumu aldığımda arka kapıdan çıktım önde tedaviye yeni başlayanlar halimi görmesin diye
bilinen bir şey var ki kadın kısırlığında çözüm kolay bulunabiliyor ya da en azından tüp bebek tedavileri daha kolay sonuç veriyor ama erkek infertilitesinde malesef olumlu düşünemiyorum

Yalnizligin kollarina verdim kendimi ! Cogunlukla uyuyorum ve hislerimi uyutuyorum. Herseyden uzak , görünmez bir dünyada yasiyorum . Yaptiklarim normal mi bilmiyorum. Belki deli diyorlar ardimdan . Utanmiyorum ki ben bu halimden . Sessiz dünyamda yasiyorum öylece . Varsinlar beni anlamasinlar . Acinmaya ihtiyacim yok !..

Kendimi güclü göstermeye calismiyorum. Ben de bir insanim sonucta . Zayif yanlarim var . Ben de boyun büküyorum kader karsisinda . Kimse yasadiklarimi kücümsemesin . Acinin büyügü , kücügü yok ki !

Elinden oyuncagi alinmis cocuk misali ...Ne yana baksam gözlerim doluyor . Beni hayata baglayan ne var ? Kalabaliklar icinde de olsam yine bir basimayim .

Nesef almak ne kolay gözüküyor .. Halbuki en ufak bir aksama hayatimiza mal oluyor . Okuyanlar nerden nereye diyor belki . Hayat hic kolay degil ! Inanin bana . ALLAH’ın, hayatımızda sayamayacağımız derecede ve hiç farkında olmadığımız çok sayıda kudret mucizesi vardır.

Iste ben benim mucizemin arayisi icerisindeyim . Onsuz zamanim bos geciyor . Hatta gecmek bilmiyor . Nerdesin ey gül kokulum ? Seni özleyen , bekleyen yok mu sanirsin ? Gel hadi dünyama günes dogsun ! Gel ki ömrüm bahari bulsun ! Yokluguna dayanacak takatim kalmadi . Yalniz dünyamda bir basima ... Uyumak uyutmuyor icimdeki özlemi , unutturmuyor sana olan hasreti .

Aylar gecsede ,
yillar gecsede ,
bu ömür böyle bitsede
BEN SENI UNUTAMAM !

BEBEGIME ....

Gel be gül kokulum !

( Ne zaman gelecegini bilmedigim , umutla bekledigim bebegime ... )

Son düzenleme:
bitecek inşallah bir gün bizde süper anneler olacağızzzz......bana acıyarak bakanlara,arkamdan konuşanlara artık aldırmıyorum..........aldırmaMAya çalışıyorum..............ne güzel anlatmışşsın canımmm.....................................................................TESELLİ
İS-TE-Mİ-YO-RUMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

KIZLAR SİZLER BELKİ BENİM HİKAYEMİ BİLİYOSUNUZ AMA YİNEDE KOPYALA KAPIYORUMKİ HERKES OKUSUN VE İNANCINI KAYBETMESİN MUCİZELERE İNANMAK LAZIM kızlar mrhb size anlatacaklarımı mutlaka okuyun ve allahın var olan nimetlerine inanmamız lazım allahıma şükürler olsun bakın size hikayemi anlatayım biz 1 ay önce dr gittik ve eşimin sperm sayısı çok düşüktü ve bize ancak mikroenjekte yöntemi ile çocugumuzun olabilicegini söylediler yıkıldık çok moralimiz bozuldu konduramadık kendimize tek tesellimiz yaşımızın daha çok genç olmasıydı ve 1 ay araştırdık napalım nası başlayalım diye bu arada eşimde bende psikolojik çöküntü yaşadık kararımızı verdik ve dr gittik artık işlemlere başlayacaktık bu arada benim günüm 3 gün geçmişti ve çok fazla sancım vardı yinede bi ümit test yaptım ama sonuç negatifti artık bendede bi hastalık olduguna inanmıştık ve dr gittik tedavi olup trasfere karar vermiştik ve işlemler başladı dr kan tahlili istedi benden yaptırdık ve 2 saat sonra sonucu aldıgımızda şok geçirdik o an ayaklarımın yerden kesildigini hissettim ve şöyle dedi hemşireler tebrik ederiz 5 haftalık HAMİLESİNİZ allahım bu bi mucizeydi nasıl olurdu olamazdı inanamadık defalarca sorduk ama sonuç belli bebeğim içimdeydi o sıkıntıları o gözyaşlarını dökerken bile çaresizce varlıgından haberdar olmadıgım bebeğim benimleymiş nasıl bir mutluluk nasıl bi sevinç anlatamam drlar milyonda bir olan durumla karşıkarşıyayız ALLAHIN SEVGİLİ KULUYMUŞUNUZ DEDİLER diyeceğim oki dostlar YÜREKTEN İNANIN VE HER ZAMAN DUA EDİN DİLEGİM ALLAHIMDAN BÜTÜN İSTEYENLERE BENİM GİBİ MUCİZE YARATMASI KALBİM SİZLERLE ARKADAŞLAR ÜMİDİNİZİ HİÇ KAYBETMEMENİZ DİLEĞİYLE...

tebrik ederim canım hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah,gerçektende ALLAHIN sevgili kuluymuşsun olmayacak şey olmuş,buda yaradanımızın ne kadar yüce olduğunun işareti,darısı bizlerin başına ,bizim içinde dua et olurmu canım..a.s.

allahın tüm kulları sevgilidir.bizi de seviyodur elbette.sen daha yolun başındayken bizim yaşadıklarımızı yaşamadan bebeğini bulmuşsun.sağ salim kavuşursun inş.biz de yaş olarak daha çok genciz ama bu acıyı yıllardır yaşıyoruz.ne güzel ki allah bebeğini vermiş bize de verir umarım.

arkadaşlar merhaba,
ben mikro tedavisi görüyorum, yarın yumurtalarım toplanacak, daha tam belli değil ama herşey yolunda giderse cuma günü transfer yapılır diye düşünüyorum, nedense çok korkmaya başladım,başıma neler gelicek neler yaşıycam vs...sizden ricam tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olabilirmi ? mesela eğer transfer yapılırsa kaç gün yatmam gerekiyor doktorlar 3 gün diyormuş ama acaba daha fazla yatmakmı gerekiyor, ben çalışıyorum ve cuma transfer yapılırsa pazartesi işe dönmem gerekecek, bu yatma döneminde neler oluyor ? bide transfer olduktan sonrada iğne ve ilaç kullanmaya devam ediliyormu ? yardımcı olursanız çok sevinirim. tşkler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…