ealsnas merkezini ögrenebilirmiyim
Merhaba Esra,
Sana web adresini vereyim www.gurganclinic.com.tr buradan ne tür yöntm ve tedavi tekniklerini öğrenebilirsin. Ekip çok iyi...
Arkadaşlar merhaba,
Ben Temmuzda ilk kez tüp bebek tedavisi oldum Agustos bası transfer yapıldı ve şu anda hamileyim. Eşimde ileri derece infertilite vardı. Tüp tedavisi yaptıracak arkadaşlar çok dikkatli araştırın tüp bebek ekip işidir. Doktordan, embriyologa, üroloğa kadar hatta hemsireye kadar önem taşır. Merkezin büyük olması değil doktorların çok deneyimli olmazı şansı arttırır. Umarım dileyen herkes cocuk sahibi olur.
Bir de en önemli şeyi yazmayı unuttum.Gürgan klinikte yumurtam cumartesi toplandı.Tabii benim ilk denemem acaba ne zaman döllenip döllenmediğini bana haber verecekler diye düşündüm durdum.Bana ilk gittiğimde " yumurtalarınızın durumu gün be gün size haber verilecek denmişti.Ne zaman beni aradılar biliyor musunuz pazartesi günü,yani transferimden bir gün önce.Benim 3 gün yaşadığım stresi,sıkıntıyı düşünebiliyor musunuz.Her aradığımda biz size ulaşacağız yanıtı vardı.Evet çok güzel bir zamanlamada ulaştılar.Transferden yarım gün önece.Stres,sıkıntı had safhada.Evet arkadaşlar bazı merkezler insanı manevi olarak çok yıpratıyor,Ben bu deneyimimden sonra Ankaradaki tüm merkezlere bizzat gidip görüştüm.İnanın dört dörtlük hiçbir yer yok ama en azından manevi ve maddi olarak sıkıntı yaşamadığım,benimle heran ilgilenen,her sorumu içtenlikle 24 saat yanıtlayan ve yumurtalarım hakkında heran bana bilgi veren Genarttan memnun kaldım.Şuan transferin 6. günündeyim.Olur yada olmaz hayırlısı ancak lütfen merkez seçerken herşeyi açık açık konuşun ve en önemlisi sizin psikolojik olarak destekleyen bir yer seçin.Her merkez aynı işlemi yapıyor.Sizin faktörünüz çok önemli ama doktorunuza güvenmeniz,aldığınız pozitif enerji çok önemli.Tabiki mucize beklememek gerek...
Kötü bir deneyim yaşamış olduğunuzu anlıyorum. Ancak ben Gürgan Klinikten cok memnun kaldım. Beni an be an bilgilendirdiler. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Hemsirem çok iyiydi. Hergün arayıp ilaç dozajımı bildiriyordu. Ben tedaviye harfi harfine uydum. Hic bir sorun yaşamadım.
İnanın bende tedaviye harfi harfine uydum.Ama maddi ve manevi sömürüldüm.Çünkü o zaman karşılaştıracağım bir başka tüp bebek merkezi yoktu.Ama inan Genartta ilgi sonsuzdu.Çok tatlı dilli ve sorduğum herşeyi 24 saat yanıtlayan bir doktoruSonra yaptığım araştırmada konusunda uzman en az 5 doktor bana tedavimin yanlış olduğunu,bana dozaj olarak çok az ilaç verildiğini belirtti.Sana soruyorum ilk tüp bebek tedavinin bu şekilde olması nasıl hissettirirdi.Üstelik sorun eşimde ve ben 1 yumurta çıkınca acaba benim yumurtlamamdamı sorun var şeklinde kendimi 2 ay yedim bitirdim .Ayrıca Gürgan klinikte sadece 1 ADET YUMURTA toplarken neden genartta 13 ADET YUMURTA topladılar.Üstelik gürgan klinikte kısacık ve başarısız bu tedaviye 3000 YTL öderken uzun ve başarılı bir tedaviye 400YTL ödedim.Üstelik embriyolag bana embriyom hakkında bilgiyi tam 3 GÜN SONRA VERDİ.Bu arada ve transfer öncesi yaşadığım psikolojik gerilimi tahmin edersin herhalde.Bilmiyorumn Sence haksız mıyım?Acaba merak ediyorum seni hep Timur gürgan mı muayene etti.Ultrasonu ve takibi kastediyorum...
Benim takibimi ve yumurta toplama işlemimi Aygül hanım yaptı transferi Timur Bey gerçekleştirdi. Tabiki bende böyle bir deneyim yaşasam sinirlerim harab olurdu sana çok hak veriyorum. Sen Gürganda ne zaman yaptırmıştın? Seninle hangi doktor ilgilendi bilmek istiyorum en azından ona göre tedbirimi alırım.
merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. Acıbadem hastanesinde ikinci tüp denememde 5.gün transferi yapıldı. 8. günün sonunda lekelenme olmaya başladı ve ardından bağırsak enfeksiyonu oldum. doktora gittiğimde durumumu anlattım ve bana ilaç vermeden önce bhcg testi yaptırmamı istedi. 9. gün test yaptırdım ve sonuç 350 çıktı. ama lekelenmem hala devam ediyor. bu duruma çok sevindim ama inanınki bağırsaklarımda oluşan gaz ve ağrı nedeniyle ne sevincimi bile yaşayamadım. çok şiddetli gaz ağrılarım oluyor. tüp bebek ile hamile kalan arkadaşlara sormak istiyorum sizlerde de lekelenme şeklinde kanamalar oldu mu? bana hemşireler normal olduğunu ve olabileceğini dinlenmemi söyledile. ama çok endişeliyim. bu gün transerimin 11. günü ve kasıklarımda hafif bir ağrıda var. sizlerde de bu tür sorunlar oldu mu benimle paylaşırmısınız? lütfeeen
merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. Acıbadem hastanesinde ikinci tüp denememde 5.gün transferi yapıldı. 8. günün sonunda lekelenme olmaya başladı ve ardından bağırsak enfeksiyonu oldum. doktora gittiğimde durumumu anlattım ve bana ilaç vermeden önce bhcg testi yaptırmamı istedi. 9. gün test yaptırdım ve sonuç 350 çıktı. ama lekelenmem hala devam ediyor. bu duruma çok sevindim ama inanınki bağırsaklarımda oluşan gaz ve ağrı nedeniyle ne sevincimi bile yaşayamadım. çok şiddetli gaz ağrılarım oluyor. tüp bebek ile hamile kalan arkadaşlara sormak istiyorum sizlerde de lekelenme şeklinde kanamalar oldu mu? bana hemşireler normal olduğunu ve olabileceğini dinlenmemi söyledile. ama çok endişeliyim. bu gün transerimin 11. günü ve kasıklarımda hafif bir ağrıda var. sizlerde de bu tür sorunlar oldu mu benimle paylaşırmısınız? lütfeeen
arkadaşlar verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. bu gün tekrar test yaptırdım 11.günüm ve bhcg 759 çıktı sanırım çoğul gebelik. 3 hafta sonra kese oluşumunun görülmesi için tekrar gideceğim. bu günleri görebileceğimi hiç sanmıyordum. Allah isteyen herkese versin. inşallah sonuna kadar herkese sağlıkla gitmek nasip etsin. çünkü son zamanlarda bir çok arkadaşımdan gebeliklerinin ilk aylarda sonlandığını duyuyorum. ben anaokulu öğretmeniyim. okullar 1Eylülde açılacak ve şimdiden biz okula gidip geliyoruz. nasıl dinleneceğim bilmiyorumsiz sürekli yattınız mı? yoksa ağır işler yapmadan günlük hayatınıza devam ettiniz mi? gaz sancıları için doktorum buscopan önerdi. çok zorda kalınca kullandım. gaz sancıları ve ishal için öneriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?