Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Merhaba,bende ilk denememi Gürgan klinikte yaptırmıştım ve ilgilerinden,hizmet anlayışlarından hiç memnun kalmadım.Sen sanırım memnun kalmışsın.Tedavimi yanlış yapmışlar,benimde ilk denememdi,eşimden kaynaklı sorun vardı,bana kısa protokol uyguladılar ve sadece 1 inanabiliyormusun yumurta topladılar ki şuan ikinci tedavimi Genartta oluyorum 13 adet yumurta 4 adet a grade yumurta ,9 adet b grade yumurta elde ettiler.Üstelik gürgan klinik parayı aldı ve bana şu öneriyi bulunmadı "Sizin 1 adet yumurtanız çıktı bunu donduralım,gebelik şansınız düşük vs...Yani anlayacağın herşey parayı alana kadar.Tedavinin başında eğer tedavi başarısız olursa ekibimiz sizi değerlendirip neden başarısız olduğu konusunda size kısa bir sunum verecek,bizim buöyle iyi şöyle fransız ekibimiz var deyip durdular.Ama inan ne arayan oldu ne soran,3000YTL aldılar ve vaat ettikleri çoğu şeyi yapmadılar.Ayrıca ben Ankaradaki hemen hemen tüm merkezlerle gidip bizzat görüştüm,bana uygulanan ilaç tedavisinin çok ama çok yetersiz olduğunu belirttiler,değişik doktorlar söyledi bunu...Genartta sadece 400YTL ödedim ve ilgilerinden şok oldum.Tabii bunları anlatmamın amacı sadece arkadaşlar merkeze karar verirken benim de aynı merkez hakkında yaşadığım olumsuzlukları bilsinler...Üstelik her muayeneye gittiğimde farklı farklı doktorlar muayeni yapıyordu ve dolayısıyla kurmak istediğin bağı kuramıyordun.Yani uzun lafın kısası manevi olarak çok,maddi olarak bayağı sömürüldük (genartta kıyasla)Ama arkadaşlar sakın tedavim başarısız oldu diye böyle düşündüğümü zannetmesin.Örneğin şimdi 2. tedavimi Genartta yaptırıyorum ve olurda bu başarısız olursa tekrar oraya gideceğim.Biliyorumki bu tedavide garanti yok ama asgari bir şeyler bekleyirsunuz.Gürgan klinikte çok laf az ve kalitesiz hizmet gördüm...

Neyse SENİN ADINA ÇOK SEVİNDİM.Ben şimdi transferimin 6. günündeyim.İBakalım ne olacak...

Bir de en önemli şeyi yazmayı unuttum.Gürgan klinikte yumurtam cumartesi toplandı.Tabii benim ilk denemem acaba ne zaman döllenip döllenmediğini bana haber verecekler diye düşündüm durdum.Bana ilk gittiğimde " yumurtalarınızın durumu gün be gün size haber verilecek denmişti.Ne zaman beni aradılar biliyor musunuz pazartesi günü,yani transferimden bir gün önce.Benim 3 gün yaşadığım stresi,sıkıntıyı düşünebiliyor musunuz.Her aradığımda biz size ulaşacağız yanıtı vardı.Evet çok güzel bir zamanlamada ulaştılar.Transferden yarım gün önece.Stres,sıkıntı had safhada.Evet arkadaşlar bazı merkezler insanı manevi olarak çok yıpratıyor,Ben bu deneyimimden sonra Ankaradaki tüm merkezlere bizzat gidip görüştüm.İnanın dört dörtlük hiçbir yer yok ama en azından manevi ve maddi olarak sıkıntı yaşamadığım,benimle heran ilgilenen,her sorumu içtenlikle 24 saat yanıtlayan ve yumurtalarım hakkında heran bana bilgi veren Genarttan memnun kaldım.Şuan transferin 6. günündeyim.Olur yada olmaz hayırlısı ancak lütfen merkez seçerken herşeyi açık açık konuşun ve en önemlisi sizin psikolojik olarak destekleyen bir yer seçin.Her merkez aynı işlemi yapıyor.Sizin faktörünüz çok önemli ama doktorunuza güvenmeniz,aldığınız pozitif enerji çok önemli.Tabiki mucize beklememek gerek...

Sana katiliyorum Simaysi.Ben gerci Izmir deyim .Ankara merkezleri hakkinda bir bilgim yok.Ama Izmir de bazi merkzlerde yasadigim problemleri yeri geldiginde belirttigimde bazi arkadaslar gereksiz alinganlik gosteriyorlar ve bunun sebebini negatif oldugu icin sonucunun boyle dusundugunu soyluyorlar.Oyle olsa son iki denememi ben ayni merkezde yaptirdim ikiside negatif ve be ucuncu tedavimi de ayni yerde basladim.Boyle dusunseydim ayni yerde kalmazdim.Ilk basta Izmirde isim yapmis uc merkezi de dolastim ve hepsinde muayene oldum.Dur ben bir hepsinde muayene olayim da oyle karar vereyim dedigim icin degil, olaylar oylegelisti.Ve benim i´cin Izmir de gidebilecegim bir yer yok.Ama benim icin diyorum.Iddiam herkes icin degil.Bundan otesi Istanbul.Ordada kalacak yer problem.Fiyatlar daha fazla. birde barinma malyeti ve stresi diye dusunduk.Kaldik izmirde.Istanbulda bir deneyeceksen burda 2 denersin diye dusunduk.Biz merkez karalama derdinde degiliz .Kendi memnunuyetimizi yada yasadigimz olumsuzluklarida dertlesmek icin anlatiyoruz, arkadaslarda lutfen alinmayip anlayis gostersinler.

canlarım sizi sonuna kadar destekliyorum.bende ilgisizlik yaşadığım merkezleri buraya yazdım.nedenim benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemememdi.bende tepki aldım.tabiki olumsuz sonuç aldım diye yazmadım hastane isimlerini sadece oralara gidenler dikkatli olsunlar diye yazmıştım.hiç de önemli değil tepkiler.yine olsa yine yazarım.tedavi görüp paramı sömüren merkezler:BURSA TÜP BEBEK,AMERİKAN HAST,MEMORİAL?.aslında tepki verenleri anlıyorum.daha yolun başındalar neyin ne olduğunu yaşayıp görcekler.umarım yaşadıklarımızı onlar yaşamazlar....

Kötü bir deneyim yaşamış olduğunuzu anlıyorum. Ancak ben Gürgan Klinikten cok memnun kaldım. Beni an be an bilgilendirdiler. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Hemsirem çok iyiydi. Hergün arayıp ilaç dozajımı bildiriyordu. Ben tedaviye harfi harfine uydum. Hic bir sorun yaşamadım.

Hülya35 izmir de hangi merkezlere gittin cnm ?
Ben de tedavimi izmir de düsünüyorum.
Smyrna tüp bebek nasil sence ?

İnanın bende tedaviye harfi harfine uydum.Ama maddi ve manevi sömürüldüm.Çünkü o zaman karşılaştıracağım bir başka tüp bebek merkezi yoktu.Ama inan Genartta ilgi sonsuzdu.Çok tatlı dilli ve sorduğum herşeyi 24 saat yanıtlayan bir doktoruSonra yaptığım araştırmada konusunda uzman en az 5 doktor bana tedavimin yanlış olduğunu,bana dozaj olarak çok az ilaç verildiğini belirtti.Sana soruyorum ilk tüp bebek tedavinin bu şekilde olması nasıl hissettirirdi.Üstelik sorun eşimde ve ben 1 yumurta çıkınca acaba benim yumurtlamamdamı sorun var şeklinde kendimi 2 ay yedim bitirdim .Ayrıca Gürgan klinikte sadece 1 ADET YUMURTA toplarken neden genartta 13 ADET YUMURTA topladılar.Üstelik gürgan klinikte kısacık ve başarısız bu tedaviye 3000 YTL öderken uzun ve başarılı bir tedaviye 400YTL ödedim.Üstelik embriyolag bana embriyom hakkında bilgiyi tam 3 GÜN SONRA VERDİ.Bu arada ve transfer öncesi yaşadığım psikolojik gerilimi tahmin edersin herhalde.Bilmiyorumn Sence haksız mıyım?Acaba merak ediyorum seni hep Timur gürgan mı muayene etti.Ultrasonu ve takibi kastediyorum...

Benim takibimi ve yumurta toplama işlemimi Aygül hanım yaptı transferi Timur Bey gerçekleştirdi. Tabiki bende böyle bir deneyim yaşasam sinirlerim harab olurdu sana çok hak veriyorum. Sen Gürganda ne zaman yaptırmıştın? Seninle hangi doktor ilgilendi bilmek istiyorum en azından ona göre tedbirimi alırım.

merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. Acıbadem hastanesinde ikinci tüp denememde 5.gün transferi yapıldı. 8. günün sonunda lekelenme olmaya başladı ve ardından bağırsak enfeksiyonu oldum. doktora gittiğimde durumumu anlattım ve bana ilaç vermeden önce bhcg testi yaptırmamı istedi. 9. gün test yaptırdım ve sonuç 350 çıktı. ama lekelenmem hala devam ediyor. bu duruma çok sevindim ama inanınki bağırsaklarımda oluşan gaz ve ağrı nedeniyle ne sevincimi bile yaşayamadım. çok şiddetli gaz ağrılarım oluyor. tüp bebek ile hamile kalan arkadaşlara sormak istiyorum sizlerde de lekelenme şeklinde kanamalar oldu mu? bana hemşireler normal olduğunu ve olabileceğini dinlenmemi söyledile. ama çok endişeliyim. bu gün transerimin 11. günü ve kasıklarımda hafif bir ağrıda var. sizlerde de bu tür sorunlar oldu mu benimle paylaşırmısınız? lütfeeen

Valla inan benim ilk görüşmemde doktorum güya Timur Gürgandı,ama malesef onu sadece iki kere görebildim,takibimi bir gittiğimde başkası,bir gittiğimde başkası yapıyordu.Transferi Timur Bey yaptı.Ben aslında benimle negatif sonuç çıktıklarında dahi azıcık olsada ilgilenselerdi,yada vaatettikleri gibi neden negatif olduğunu yada neden 1 adet yumurta çıktığını açıklasalardı yine gidebilirdim,bu kadar eleştirmezdim ama hayırlısı Bazen mesleğim gereği dava açmayı bile düşündüm,çünkü ilk tüp bebek deneyimimin bu kadar kötü yaşatılması hayatımı çok olumsuz etkiledi ve inanıyorumki çok yanlış bi,r tedavi uyguladılar neyse olan oldu Sana bol şans.:a015:

merhaba arkadaşım. öncelikle hayırlı olsun. 9. güne göre çok yüksek bir değer. sanırım çoğul bir gebelik bekliyor seni. ben de micro ile hamile kaldım. 5. haftamda lekelenme yaşadım ve hemen geçti. sorun yapma. hele ki senin daha 9. gününmüş. bu bebeğinin yada bebeklerinin yerleşme lekesi de olabilir. sanırım tüp bebek tedavisi olan hemen hemen herkeste bu bağırsak ve gaz problemi oluyor. inşallah biran önce geçerde rahatlarsın. çok rahatsız edici biliyorum. tekrar hayırlı olsun....

canim,
merak etme benim de transferden sonra 9.-10. gun civari 2 gun boyunca kahverengi lekelenme oldu, normalmis bebisler yerlesirken hucre dokulmesi olurmus. Sen bol bol yat ve su ic. degerin cok iyi ama bugun de sana test yapilmasi gerek iki gunde iki katina ciktigini gormek icin. merak etme insallah saglikla kucagina alirsin canim.
Ece

arkadaşlar verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. bu gün tekrar test yaptırdım 11.günüm ve bhcg 759 çıktı sanırım çoğul gebelik. 3 hafta sonra kese oluşumunun görülmesi için tekrar gideceğim. bu günleri görebileceğimi hiç sanmıyordum. Allah isteyen herkese versin. inşallah sonuna kadar herkese sağlıkla gitmek nasip etsin. çünkü son zamanlarda bir çok arkadaşımdan gebeliklerinin ilk aylarda sonlandığını duyuyorum. ben anaokulu öğretmeniyim. okullar 1Eylülde açılacak ve şimdiden biz okula gidip geliyoruz. nasıl dinleneceğim bilmiyorum siz sürekli yattınız mı? yoksa ağır işler yapmadan günlük hayatınıza devam ettiniz mi? gaz sancıları için doktorum buscopan önerdi. çok zorda kalınca kullandım. gaz sancıları ve ishal için öneriniz var mı?

canım öncelıkle tebrık ederım benımde dun 10. günümdü ve test 240.46 cıktı yarın 12. gün testi tekrarlıycaz benımkıde cogul gebelık gıbı görünüyor sana kac embrıyo transfer edıldı degerlerın bayagı yüksek ücüz falanmı acaba

üç embriyo transfer edildi. inşallah bebek ya da bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri görürüz

merhaba arkadaşlar,
üzgünüm bir başarı hikayesi değil benim ki yardımınızı bekliyorum.ben ilk evlendiğim ay gebe kaldım ve 6-8 hafta civarında düşük yaptım. aradan 2 ay sonra anatoila ya gittim. çikolata kis tin var bebek yapmaya çalışın bir kaç düşük daha olursa genetik test yapalım deyip yolladılar. daha sonra basit kistlerim ve rahim ağzı yarası nedeniyle tedavililer gördüm ve ilk gbaelikten bu yana 1o ay geçti bişey olmadı. pek çok kez belirtiler yaşadım ama adet oldum. sonra gürgan kliniğe gittim,önce ismini unuttuğum bir dr muayene etti. timur beyle görüştük.ultrasonda basit kistlerim ve 3 tane de çikolata kistim olduğunu söyledi. kan ve idrar testleri yaptırdım o ay dr a gitmeden önce başka bir dr tavsiyesiyle klomen kullanmıştım. adetim ilk kez gecikti(ilk gebeliğimde üstüne görmüştüm),o dönem 10 gün ayağa kalkınca rahmim çok ama çok acıdı,günlerce kahve rengi akıntı geldi. hemşiremi aradım tahlil sonuçları çıkınca gelirsiniz dedi. ertesi gün ssanki bir leğen kan boşaldı aniden. yine aradım gebelik testi yaptırın düzen lab.da bana fakslayın dedi hemşire. test sonucu 1 di. aradılar ve adetin 8.günü gelin dediler.gittim Timurbey 3D ultrasonla baktı.kanamamla ilgili hiç bir yorum yapmadılar. kanımla ilgili hapla geçebilecek ufak bir problemin olduğunu,çikolata kistlerimden dolayı acilen çocuk sahibi olmmam gerektiğini ayrıca eşiminde ufak sorunları olduğunu bu nedenle önce hsg sonra da tüp bebek denemesi yapmamızı tavsiye etti. bizim kanama ile ilgili yorum yapmaması sorunları tam açıklamayıp ilk gebeliğe tesadüf olmuş demesi canımızı sıktı. özel nedenlerden dolayı tüpbebek yapmaktan vazgeçmiştim ama şiddetle ve acilen gebe kalmam gerektiğini söylüyor drlar. şimdi ben ne yapacağım? Anatolia yı çok övdüler para alıp ilgilenmediler,Timur bey yeterli açıklama yapmadı. aslında timur beyin akademik yeteneklerine çok güveniyorum,gittiğimde psikolojim çok bozuktu,stresten sallanıp duruyordum. acaba aşırı endişelendirmemek için mi öyle davrandı diyorum?
aklım çok karışık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…