hadi hayırılısı olsun senin hakkında da en kısa zamanda bebişinin haberini alırsın inş.

ben umuttepeden rapor alıp özel bir merkezde deneme yapmak istiyorum elimde rahim filmi,hormon tahlillerim,smear testi sonuçları eşimin de farklı zamanlarda yapılmış 2 adet sperm örneği var . uzun bir süreç mi peki? hastaneye gidip mi randevu aldınız yoksa telefonla m
Merhaba inşallah hakkınız da hayırlısı olsun.
İlk önce elinde olan tüm testlerin mutlaka fotokopisini çek çünkü özel.
Tüp bebek merkezi bunları dosyana koyuyor ve tekrar tekrar yaptırmak zorunda kalmıyorsun. Rapor çıkartırken hormon testlerini felan hepsini tekrardan yapıyorlar. Bizde elimde mevcut plan EKG, Sperm analizleri ve hsg yi tekrar istemediler. Ama bunları da yani elindekileri de dosyaya koyuyorlar. Bu nedenle fotokopileri mutlaka çek. :)
Yaşadığım süreci anlatıyorum sana ;
Randevu alıyorsun tüp bebek bölümünden. Gidiyorsun eline bi kağıt tutusturuyorlar.
Smear den tut hormon testine hepsi var. Eğer adetten önce gidersen bunları gittiğin gün yaptırman senin karın.
Adetliyken gidiyorsun yumurta hesaplaması yapıyor bu da cepte.
Bu hormondur smear dır EKG felan yani listedekiler hazırsa tekrar randevu alıyorsun gidiyorsun. Eline yine bi kağıt tutusturuyorlar bu sefer de bölümlerden randevu alıp geliyorsun sağlıklıdır damgasını vuruyorlar. Bu da cepte
Hepsi bitti diyelim bunların hepsini dosya yapıyorsun istenilen fotodur sgk dökümü evlilik cüzdanı felan da hazırlıyorsun. Sonra hepsini sağlık kurulundan alıyorlar.
Bi hafta bekliyorsun sonra sağlık kurulundan bi kağıt veriyorlar sana ve bugüne kadar yaptığın herşeyi alıyorsun tüp bebek bölümüne gidiyorsun dosya açıyorlar doktor inceliyor ve bi hafta daha bekliyorsun.
Bir hafta sonra gidiyorsun raporun çıkmış oluyor :)
Geçmiş olsun. :)