Canlarim insallah iyisinizdir Ben Iyi olmaya calisiyorum size Simdi anlatayim tedavim Boyunca hic sorun yasarsin hersey Yolanda gitti 12 yumos toplandi bunun 9 dollendi Geriye 5 Tane kaldi 3 Tane Birini kalite 2 Tane ikinci kalite yumosumdan oldu soyledi genetikci Aradi bunlar pgd Icin uygun dedi ve besinide pgd yaptirdik 3 gunlukken Transfer Icin cagirdilar Sonuc cikmadigi Halde Gittik Transfer Icin Ben Sona kaldim Sonuc Hala cikmadigini soylediler Bekle Bekle Bir HAL oldum dedimki esime var Bunda Bisey Evet var dedi sonra aynur Hanim cagirdi Bizi Aynen Soyle Basladi Soze soyle Bir durum var dedi Kromozom testlerini gosterdi 4 tanesi incelenebilmis 1 emrioda 2 4 ve 16 Kromozomda eksiklik ve fazlalik Verdi 2 emrioda 4 ve 16 kromozomda 1 Tane Kromozom yoktu 3 emrioda ise 15 ve 16 Kromozom fazladan Bir Kromozom almisti Yani 15 kromozomdan 1 tanesi 16 Kaymis ve 16 3 kromozomlu olmus 4 emrio ise sadece 4 kromozomda 1 Tane Kromozom eksik olusmus 5 emrio ise gelisimi durmustu bu Sekilde Transfer yapamayiz kesinlikle dusukle sonuclanacaktir cunku emriolar hazarli dedi Transfer bu yuzden yapmalari Mantikli Degil dedi ve boylece bos Geri donduk bu Sekilde oldu canlarim
çoğul gebeliği önlemek adına kanunen 35 yaşaltına 1 adet 35 yaşüstüne 2 adet transfer ediliyor. eğer 2 vedaha fazla negatif sonuç varsa bu durumda 2 adet emb.transfer ediliyor.
Allah aşkına hem 3 çocuk yapındiyorlar hemde 35 yaş altına tek embro koyuyorlar ....................
Nekadar matıksız ya 1979 doğumluyum 33 yasındaayım diyelim.. 35 i mi bekliyecegiz 2 embiriyo nakli için yaaaa(
çok üzdünüz bizlerien zoru da bulup kaybetmek,o sevinci heyecanı yaşayıp,offffffff,ALLAHım sabır ve dayanma gücü versin, en kısa zamanda toparlanırsınız inşallah..ilkonce ne güzel demişsin kocamdan ayırmasın ALLAH,ben mesela bazen öyle oluo ki hiç geçinemediğimizi düşünüorum ama boşanmak istesemde zor gelio bu yaştan sonra,iyi olan bazı şeylere bakıp devam ediorum,hatta çok iyi anlaşan bi çift olsak bebek için acele etmez bikaç yıl daha oluruna bırakırdım,ama 3 yıl başbaşa yetti,fena sıkıcı yani,bizim eve kesinlikle bi neşe lazım die daha çok sıkıntıya girdim bebek konusunda...yani eşlerinizle herşey yolundaysa onlara sımsıkı sarılın,çünkü onlar eminim size fazlasıyla destek olabiliolardır,ve inşallah bebekleriniz de gelecektir,nolur yılmayın!
Ilk denemense evet canim. 35 yas alti isen 2 negatif denemenin olmasi lazim cift embriyo icin. Yeni kanun boyle.
2 negatif tüp bebek mi yoksa biz 3 sefer aşılama yaptık buda geçerlimi ?
neysee herkese iyii geceler.... kimse cevap vermemiş..
ben ilk tüp bebekte ihmaller kurbanı oldum...
ve opudan sonraki 2.gün hastanelik oldum..
4 gün gözetim altında tuttular şiştim vs...
o sırada transferimde yapıldı...
ama negatif...
şimdi sadece opu öncesi normal bi şişlik var iğnelerden...
ama e2 tavan yapmak üzere...
bugünkü dozu iptal edip iğneyi kestiler.
opu olabilmem için e2 nin düşüşe geçmesi ve yumoşlarımın az daha büyümesi gerekiyor...
yarın belli olur sanırım herşey...
İnşaalah doktorun hep Temkinli ve soğukkanlı bir şekilde gidiyor..bu sefer yavaş yavaş yumurta toplama aşamasına geleceksin...geç olsun ama güç olmasın..bebeğim biz sallana sallana ağır ağır gidiyoruz bu yolda bizim bebişlerin hiç acelsi yok belli ki..Zor birgün geçiriyoruz..
Bende saat 2 den beri e2 sonucumu almış öyleee saatin 5 olmasını bekledim doktor değerlendirsin ne olacak söylesin diye..
Tabiki endişelerim boşa çıkmadı...
Değerim 3865 çıktı bu da böyle giderse yarın 5000 ni boylarım demek...
Dolayısıyla hemen menapuru kestiler...
Yarın sadece lucrin vurucam ve hastaneye gidip yumoşlarımın büyüklüklerine bakacam aynı zamanda da e2 için kan verecem...
Dua edin benim için yumurtalarım toplanacak büyüklüğe gelmiş e2 düşüşe geçmiş olsun...
Belki opu pazartesinden sonrayada kalabilir.
Lucrinle devam edip e2 nin düşüşe geçmesini beklicez...
Düşüşe geçerse opu olacam...
İşte böyle canım arkadaşlarım...
Demekki ben boşuna risk var diye yazmamışım...
Maalesef çok şey biliyorum bu konuda...
inşaallah gerek kalmadan çaresini bulur Hulusi bey..Canim aklıma bısey geldi önemli bu.. Ben transfere gittiğimde Dr bana bı iğne kullanılıyor artık ohhh sorun olmaktan çıktı dedi bı araştırsan keske o zaman da olsaydı demişti bama
evet canım görünen o...
pazartesi olamama riskimde var maalesef..
değerim çok yüsek seyrediyo...
doktorla görüşcem birazdan bakalım ne karar verecez...
Inanamiyorum, Allah islah etsin diyorum. Senin icin ne istiyor diliyorlarsa, Allah kendi baslarina versin. Hemen acilen tasin oradan. Kizlar noooolur kaynana, gorumce, elti uclusune yakin oturmayin. Hele ayni binada asla. Evlenirken, heyecanli oluyoruz, altindan kalkabiliriz zannediyoruz, kabul ediyoruz yakin olmayi ama bu 1000 yillik kanun, kimse basa cikamamis yani. Acaba ogullarinda problem olsaydi ne diyeceklerdi? bu sefer aman etrafa sorun gelinde diyelim derlerdi, anladigim kadariyla kafa yapisi bu. Al kocani kac oradan canim sana verecegim tavsiye bu. Bu arada sizdeki sorun ne bilemiyorum ama, rahime oksijen gitmiyor dedigin icin soyluyorum, duydugum kadariyla ozonterapi yumurta kalitesini arttiriyor ve bu bolgenin kanlanip beslenmesini sagliyor. Istersen incele internette. Allahtan sana bol bebis diliyorum ama onlari kaynana gosterme sakin
Ben de 17:20 de acile gittim kürtaj oldum....
Bekleme listesine ekleyin....
Hoooopppp kaseti başa sarıyoruz.....
Allah umutsuz bırakmasın, eşimden ayırmasın, dostlarımı korusun, sizleri sevindirsin....
Âmin.
Canım çok geçmiş olsun bugün acılı zor bir günümüz Rabbim sabır versinnBen de bugün ağır kanama ile hastaneye gittim.
17:20 de kürtaj oldum....
Beni bekleme listesine transfer ediniz...
Hoooop sarıyoruz kasedi başa...
Allah beni umutsuz, kocamsız, ailemsiz, dostlarımsız bırakmasın....
Hepimize saglık, sevgi, huzur ve bitmeyen umut diliyorum...
Sizi seviyorum....
Hepimiz birgün anne olduğumuzda bu topikte bebek vızırtısından durulmaz... :)))
canım bu günkü teyzeye 5 tane transfer etmişler. kadıncağızın 5 embriyosunun 5 ini de koymuşşlar zorla hamile kalmış yaniiii..darısı herkesin başına ..çoğul gebeliği önlemek adına kanunen 35 yaşaltına 1 adet 35 yaşüstüne 2 adet transfer ediliyor. eğer 2 vedaha fazla negatif sonuç varsa bu durumda 2 adet emb.transfer ediliyor.
boşver ben onu Allah a havale ettim...Eşim eğer bana tek kelime imada bulunurlarsa eşyalarımı toplar çeker giderim demiş...ben k.pedere güzel bir çıtır hatun ayarlayaıp karşısına geçeceğimi düşünüp hayal kuruyorum iyi geliyor...zaten güzel bir kaynanam olsa anlayacağım da güzelliği de yok ki neyine güvenip beni beğenmiyor haspam..İlkonce Cananyaka offf kızlarr yüreğim dağlandı... Ne desem nasıl desem bilemiyorumm. Allahımm en kısa zamanda mucizelerinizi gönderir inşallahhh.
İkramaya güzelim senin şu kaynanatöre fena dalasım var zaten gelen haberlerle moral sıfır hıncımızı şu kaynanatörden mi alsak napsakkk.
Canım yazdıklarındn tek anladığım çok iyi bir merkezde uzman insanların dikkati sonucu daha büyük üzüntülerin eşiğinden dönmüşsün..Rabbiim bebeğini sana sağlıkla kucağına almayı nasip etmiş demek ki bunlaı öğrendin...inşaallah tüm sorunlarınız çözülecek...dualarımız seninleCanlarim insallah iyisinizdir Ben Iyi olmaya calisiyorum size Simdi anlatayim tedavim Boyunca hic sorun yasarsin hersey Yolanda gitti 12 yumos toplandi bunun 9 dollendi Geriye 5 Tane kaldi 3 Tane Birini kalite 2 Tane ikinci kalite yumosumdan oldu soyledi genetikci Aradi bunlar pgd Icin uygun dedi ve besinide pgd yaptirdik 3 gunlukken Transfer Icin cagirdilar Sonuc cikmadigi Halde Gittik Transfer Icin Ben Sona kaldim Sonuc Hala cikmadigini soylediler Bekle Bekle Bir HAL oldum dedimki esime var Bunda Bisey Evet var dedi sonra aynur Hanim cagirdi Bizi Aynen Soyle Basladi Soze soyle Bir durum var dedi Kromozom testlerini gosterdi 4 tanesi incelenebilmis 1 emrioda 2 4 ve 16 Kromozomda eksiklik ve fazlalik Verdi 2 emrioda 4 ve 16 kromozomda 1 Tane Kromozom yoktu 3 emrioda ise 15 ve 16 Kromozom fazladan Bir Kromozom almisti Yani 15 kromozomdan 1 tanesi 16 Kaymis ve 16 3 kromozomlu olmus 4 emrio ise sadece 4 kromozomda 1 Tane Kromozom eksik olusmus 5 emrio ise gelisimi durmustu bu Sekilde Transfer yapamayiz kesinlikle dusukle sonuclanacaktir cunku emriolar hazarli dedi Transfer bu yuzden yapmalari Mantikli Degil dedi ve boylece bos Geri donduk bu Sekilde oldu canlarim
Canım seninkilere söyleyecek söz bulamıyorum..allah akıl fikir,merhamet,vicdan versin..bunlar hiç mustafa karataş,nihat hatipoglu falan dinlemiyolarmı acaba??rabbim sanada sabır versin,güçlü ol,eşine sarıl..ne güzel eşin senin yanında...
sağol ervacımm naparsın hayat işte..onlar kendilerini vicdanen de ikna etmişler..kafaları rahat....sen kendine iyi bak düşünme benim kaynanatörü..Diş ağrısı ne menem bir şeydir inşaallah herşey yolunda gider de çektirirsin dişini ağrısız sızısız...bize gelince yarın saat 13 te dr randevumuz var..inş.yarın herşey belli olur..teyzelerimiz bize dua edin lütfen..kötü bişey cıkmasın,,korkuyorum..herşey yolunda giderse dr dan sonra 20 lik dişimi cektircem artık son kararım..inş.rabbim size güzel haberler vermeyi nasip eder..iyi akşamlar..
Tatlı rüyalar bebeeeemmmm.seviyoruz seni yarın güzel haberlerle gel...Arkadaşlarıma iyi geceler dilemeye geldim ve hemen yatışa geçiyorum...
Malum zor birgündü ve yumoşlar artık zorluyo beni...
Allah rahatlık versin hepimize...
Güzel birgüne uyanalım inşallah...
şekerim hikaye çok ama genelimiz negatif haberlerle dolu...o yüzden hiç okuyup keyfini kaçırma bebişinin..Tatlı rüyalarneysee herkese iyii geceler.... kimse cevap vermemiş..
size de iyi geceler tatlışkom..elifnazı mıncıklarım seni de tombiş anaklarından öperim nasılsın gececi Hatunikramaya ve ilkönce
iyi geceler güzeller....................................
Canım arkadaslarım ya ben bugün hiç fırsat bulupta giremedim öğlen misafir vardı aksam da yemekli misafir vardıHenüz daha yeni yataginicine girebildim yaa azıcık okudum İlkonce cnm çok gecmis olsun Rabbim yardımcın olsun ne denilirki bilemiyorum üzgünüm
Egunalim insallh hersey yolunda gider insallh benim opu dn once 4500 e2 degerim 1gun oncesi umarım sendn guzel hbrle gelir
zuzum seni gördüm çıkamadım... bi deyiver ne alemdesin??????
mrb kızlar biliyorum merak ettiniz ama ancak girebildim ağlamaktan harap oldum hep aklımda keşkeler var keşke annemin yanında birazdaha kalsaydım hemen gelmeseydim keşke hep orda yatsaydım kşke keşkee....
bebeğimin gittiğini biliyodum ama ufacıkda bi umudum yoktu diyemem,eşimde aynı. bi umutla gittik ama yok dünkü koca keseden eser yok sadece bi kenarı yamuk bi şekilde duruyodu dr kese bozulmuş dedi gitmiş bebişimiz , bgn kanamayla kalan o parçayıda atman lazım dedi dr ama olmazsa yarın ufak bi operasyonla alırım dedi ve bgn gram kanamam yok. o kadar zor bişeyki onu görmüşken kaybetmek çok acı, diyorumki en azından gebe kalabiliyomuşum,azda olsa bi heycan sevinç yaşadık çok güzeldi keşke böle olmasaydı ama napalım kendimi böle teselli etmeye çalışsamda dayanamıyorum.eve geldim kardeşimi aradım ona anlattım o da kötü oldu ama asıl iş annemde annem kalp hastası zaten bizim tüp bebek serüvenimiz başladığından beri üzüntüden hasta oluyo bide bunu duyunca napıcak bilmiyorum nasıl söylicem onu da bilmiyorum.o da çok mutlu sevinçli hala.
eşimde beni bırakamadı evde şimdi ama mışıl mışıl uyyo o uyurken bnde size haber veriyim dedim.
bizim küçük mucizemiz gitti...
dünden beri hep mucize istedik..Demek ki henüz vakti saati gelmemiş küçük mucizenin demekten başka birşey bir teselli gelmiyor elimden dünden beri ağlıyorum...senin hamile haberini alınca kendim gibi sevinmiştimm biliyorsun..Teselli olduğum tek nokta sen hamile kalabiliyorsun buna şükret birtanem....İnşaallah tekrar hamile kalacaksın ve bu sefer sorun neyse bulup daha güzel şartlarda yapılacak transferin....İnanıyorum hep inanacağım...sabah doktoruma gittim ben de bir gelişme yok rahim geçen adetimden de ince tekrar yapışma olasılığı çok yüksek dedi doktorum. ...Ben bu şartlarda hamile bile kalamıyorum gördüğün gibi :2::2::2:...denemekten vazgeçme Allah sana sabır ve güç verecektir bu güçle tekrar tekrar dene inşaallah bebeğin sana3. sefer de tutunacak ve bırkmayacak..bugün merkezde bir teyzeyle konuştuk .. teyze dediğime bakma kadın 23 yıllık evli ve vazgeçmemiş defalarca hamile kalmaya çalışmış olmayınca bırakmış 1 yıldır da üstüste tüp denemişler. 3 sefer de tutmuş şuan 2 aylık hamile.. 2 sefer düşük olmuş tutunamamış rahimde et bile üremiş kaç ameliyat geçirmiş...bana vazgeçme oluyor mutlaka oluyor dedi...bir kadıncağıza baktım akdın annemle yaşıt gibi görünüyordu o kadar çökmüştü bizim gençliğimiz sağlığımız hala var çok şükür....o yüzden o vazgçmemişse devam etmiş se ben biz neden vazgeçelim diyorum..tüm olumsuzluklara rağmen vazgeçmeyi kendime yediremiyorum...Ama iyi miyim hayır herşeye herkese ağlıyorum...ama vazgeçmiyorum...Sen de vazgeçme bebeğimiz bir gün bize gelecek...yanındayım sen de bu zor günlerimzide yanımızda ol seni, seviyorum seviyoruz canım arkadaşım
doktordan geldim gelir gelmez kaynanam damladı haber sormaya gelmiş eşimle beraber geldiğimzi görünce tahmin etmiş doktordan geldiğimizi..
zaten dolmuşum sürekli ağlak bir haldeydim dönüşte otobüs şoförüyle avaz avaz kavga ettim..kaynanam ın suratın bakmadım çay koyma bahanesi mutfağa girdim bulaşığa giriştimm..onlar da anlamış galiba hemen çıktılar gittiler peşten görümcem de gelmişti...
eşime dedim sana bişey demediler mi trip yapmışlar buna ben de esdim gürledim benim canım yanıyor kötü bir dönem geçiriyorum teselli verceklerine bir de pişpiş mı bekliyorlar...çıktı yukarı öğrendi karınağrılarını..meğer artık bana şans vermiyorlarmış hanfendiler bu sefr olmasa eşim boşanacakmış kızı bile bulmuşlar öyle güzel miş ki 7 çocuğu olan karısını boşarmış yaniii..ben zaten kısa boyluymuşum şişmanışım kendime bakmıyormuşum evde temizlik bile yapmıyor muşum hamarat değil mişim...ki kendisi evime ayakkabı ile girdiği için kavga etmişliğimiz bana küsmüşlüğü var zamanında..Anlayacağınız benim derdim ban yetmiyormuş gibi bir de bu gerizekalı embesillerle uğraşıyorum çok doluyum bu nasıl bir zihniyettir.Rabbim sen görüyorsun ben nasıl insanların içine düşmüşüm hiç vicdanları yokmuş...Allah tan beni seven ve anlayan bir kocam var....Ben bebeğime kavuşamadığıma yanarken ailem dediklerim neyin derdine düşmüşler...
Zor birgün geçiriyoruz..
Bende saat 2 den beri e2 sonucumu almış öyleee saatin 5 olmasını bekledim doktor değerlendirsin ne olacak söylesin diye..
Tabiki endişelerim boşa çıkmadı...
Değerim 3865 çıktı bu da böyle giderse yarın 5000 ni boylarım demek...
Dolayısıyla hemen menapuru kestiler...
Yarın sadece lucrin vurucam ve hastaneye gidip yumoşlarımın büyüklüklerine bakacam aynı zamanda da e2 için kan verecem...
Dua edin benim için yumurtalarım toplanacak büyüklüğe gelmiş e2 düşüşe geçmiş olsun...
Belki opu pazartesinden sonrayada kalabilir.
Lucrinle devam edip e2 nin düşüşe geçmesini beklicez...
Düşüşe geçerse opu olacam...
İşte böyle canım arkadaşlarım...
Demekki ben boşuna risk var diye yazmamışım...
Maalesef çok şey biliyorum bu konuda...
Ben de 17:20 de acile gittim kürtaj oldum....
Bekleme listesine ekleyin....
Hoooopppp kaseti başa sarıyoruz.....
Allah umutsuz bırakmasın, eşimden ayırmasın, dostlarımı korusun, sizleri sevindirsin....
Âmin.
kuzum sen nerdesin??
neden yazmadın bugün hiç..
doktora gitmicekmiydin bugün merak ettim ama..
hayırlısı olsun zuzum..... az kaldı bebişine kavuşmana....
iyi geceler der ve son sürat kaçarım yoksa kocişim kızacak..................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?