Tüp Bebek Günlüğümüz !

canım benim.... güzel yüreklim.. hoşgeldin.... inşallah bu zor günlerde geçecek ve sen bebişinin mis kokusunu çekince içine hiçbirini hatırlamayacaksın bu acı tecrübelerin.....................

Hoşgeldin canım...
bir çoğumuz negatif aşılamalardan geçtik ve tüp bebek yollarına düştük...
ne merak ediyorsan sorabilirsin...

Hoşbuldum canım, kabul edip listeye eklediğiniz için teşekkürler.
Öncelikle aşılamada kullanılan ignelermi kullanılıyor
Yumurtalar ne zaman toplanıyor
Toplamadan kaç gün sonra transfer yapılıyor
Agrılı bir işlemmi bu süreçler
Tüp bebek tedavisi öncesinde nelere dikkat etmeliyim
Önerdiğiniz bir kür varmı?
oofff çok sordum galiba şimdiden teşekkürler:26::26:

Evet ya en azindan su 3 ayi akli basinda gecirmek gerekiyor, ben de hiperaktifimdir nasil olacak bilmiyorum..

benimde 3 arkdaşımda tüp 1.denemede kaldılar hepsininde kızı oldu:))
inş.bizde 2.de kalırız..ya sorun neydiki sizde:26:

Hadi yaa, enteresan benim 3 arkadasimda 3. de kaldi. Bir tanesi de negatif denemeden sonra kendi kendine hamile kaldi.
Bizdeki sorun sperm morfolojisiydi. Sayi ve hareketlilik iyiydi ama morfoloji % 1 di. Kocis proxeed plus ve evicap kullandi ilk negatiften sonra. Sanirim biraz faydasi oldu.

Benim cevremde gorduklerime gore genellikle 2-3 . denemelerde hamile kaliniyor. 1.denemede kalan cok nadir.

allah kabul etsin canım arkadaşım......

senin yerine ben yaptım ütüyü şekerim... gerçi anca yarıladım.. tekrar devam edeceğim ama bi size bakayım dedim........

saol canım sen gebesin sana işmi verirlir sen getir ben yaparım aaaa ama eleketirk yok benim evimde yaa...
eşimi aradım okuldanda gelemedi fatura ödendi diyor anlamadım aşağıdan attı sigorta galiba...
merak edenlere sonucu yazaımneys ebend egünışığındna yararlanıyom karanlığa çok var ütüm kalsada yemek yaptım,balkon yıkadım ahanda burda çene çaldım..net var çünkü komşudan geliyo normalde elektrik olmaıdğında nette olmuyo ..şükürki sizleyimyoks aütü olsa çene çalmazdım

ya şeytan dürter seni biliyom iş yap diye ama tut kendini..
işte bir erkek problemi ve bir gebe daha...
benim gibi sebepsiz olup yad akadına ait problem olan daha zor..rahim dipsiz kuyu sanki...
ama erkek sorununda emb.oldumu tamam sendede rahim iymiş bide rabbim ol demiş şükür canım...

canım benim.... güzel yüreklim.. hoşgeldin.... inşallah bu zor günlerde geçecek ve sen bebişinin mis kokusunu çekince içine hiçbirini hatırlamayacaksın bu acı tecrübelerin.....................

inş cnm inş dediğin gbi olucak günün birinde. şimdi anneme dedimki anne bizim kese oluşmamış kimyasal gebelikmiş dedim düştü dersem daha çok üzülür kendini suçlar yanımda olamadığı için falan die böle bi yalan söledim Allah affetsin napıyım anneme hiç kıyamam hemen hasta olur zaten hasta. ağlıyo şimdi hüngür hüngür onu tel de sakinleştirmekle meşgulüm bi de annem atlatsa bn de rahatlıcam offf kaç gündür bunalım bunalım daraldım aklımdan hiç çıkmıyo bi unutup huzurlu olabilsem...

herşeyin başı sağlık sehercim..... öncelikle sağlığınız yerinde olsun evinizde huzur bereket olsun..... bu hepimiz için böyle.... bebeklerimizde rabbimin izniyle vakti zamanı gelince katılacaktır mutlu yuvalarımıza......

Yok yapmiycam is mis kararliyim .
Rahmin yasi yokmus biliyormusun? 18 yasinda bir kadinla 80 yasinda bir kadinin rahimi ayni imis, yaslanmiyormus yani (rahim allahin isimlerinden biri, enteresan di mi?). o yuzden yumurta donasyonu ile 65 yasinda kadinlar bile doguruyor. Ama yumurtalik yaslaniyor rahim gibi degil.
Sizde sebep yok mu canim? genetik test, sperm dna si testi yaptiniz mi? gordugum kadariyla hamile kalabliyorsun..

aşılamadaki iğnelere benzer iğneler oluyor ama doz daha fazla tabiki...
yumurtalar adet olup iğnelere başladıktan sonra 8-10 günlerde çatlatma iğnesi vuruyorsun ve 33-36 saat sonra toplama yapılıyor..tabii bu süre kişiye göre değişir..iğnelere herkes aynı tepkiyi vermiyor...
toplamadan sonra 3. ya da 5.gün tranfer yapılır...
yumurta toplamada anestezi veriyorlar bişey hissetmezsin uynadıktan sonra adet ağrısına benzer hafif kasık ağrısı olur onun içinde ağrı kesici yapıyorlar...
transferde aynı aşılama gibidir...
dikkat etmen gerekenler sigara içiyorsanız eşin ve sen bırakın...alkolde dahil...
kür öneremiyorum çünkü hiç yapmadım ama arkadaşlar sana bazı kürler önerebilirler...
çok sormadın cicim bunlar genel bi açıklama çok detayları vardır aslında...

ah canım yaa.... Allah sabrını veriyor değil mi... Çok zor, birbirimizi anlayabiliyoruz en önemliside bu. Hep hayırlısını diledik.Hep hayırlısını istedik birbirimiz için. Demek ki vakti zamanı değilmiş işte... Bizlerde seni çok seviyoruz ve sağlıklı olduğumuz sürece bebişlerimizin gelme şansı hep var olacak. Bu yüzden kendine dikkat et.

Allah hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin canım. Niyeyse senin sonucunu bende çok merakla bekliyordum. O kadar mutlu oldum ki sanki benim sonucum 300 çıkmış gibi Mutluluğun katlanarak devam etsin hamilelğin boyunca... Allah inşallah yaşadığın o güzel duyguyu anne olmayı bekleyen herkese nasip eder...

çok duygusallaştım ben yine..

Amin canim cok sagol, daha yolun basindayiz tabii. Insallah senin sonucunda oyle cikar. Allah tum anne olmak isteyen kadinlara nasip etsin, mucizesini yagdirsin insallah. Ben de 1-2 haftadir salya sumuk herseye agliyorum zaten

hosgeldın canımmmm benımm ben hıc asılama yaptırmadımm dırek tupe gectım azospermı oldu için.... ınsallh ılk tup denemende kavusursun bebegıne

merhaba kızlar ;
bugün iyi haberler gelmiş ; çok sevindim. Egunal e2 değerine haksızlık etmişsin ; bak uslu uslu olması gereken değere inmiş :) Üzücü haberler alan arkadaşlara da sabır diliyorum. ben transferin 3. günündeyim stres umut korku hepsi bir arada . 24 nisana kadar nasıl sabredeceğimi bilemiyorum. çok yazamasamda elimden geldiğince sizi takip ediyorum ve hepiniz için dua ediyorum , şimdi yemeğe gidiyorum ; sevgilerimle ....

ay canııımmmm hakkında hayırllısı olsunnnn ınsallh bu sefer tutar stres yapmaaa herseyın hayırlısı...

Kızlar pazartesi sabah 9 da opu oluyorum..
e2 düşüşe geçtiği için kestiği iğneyi tekrar 75 doz vuracakmışım son kez birazdan
akşamda 9.45 de çatlatcam zahmetle büyüttüğüm yumoşlarımı...
ay heycanladım beee

hadı bakalımmmm gözun aydın canım benımmmm

İŞTE BENİM BEBEK MACERAM AMA SONUNDA NE OLACAK BAKALIM DAHA BİTMEDİ MÜCADELE....
artık bilmem benim hamile kalabilen düşürsede noldu rahmimeki kalmıyo artık...
canım kalabiliyorum ama enson aşılamada kimyasl olana bile 5sene oldu..
ilk kalıdm 7haftalık düşük oldu..2ay sonra yine erken düşük gibi bişey...
sonra yarım sene korunduk istemey başladık olmadı..
2ay hap tedavisi hani ilişki gnleri v.s olmadı...
hopp aşılamada buldum kendimi evliliğimin 3.yılında nasılsa sebep yok kalabiliyorum eşimdede bişi yok diye..
yinede rahim filmi çekildi..
ilk aşılamamda 84 sevinç ama 1hafta içinde değerrle r düştü vucut attı(((
benim ısrarımla buda böyle olunca gen ve pıhtı testleri istedim..
doktor gerek göçrmedi 3tam düşük yokmuşmuş diye..
yaptırdım kaç ya araştırıldı temiz hepsi eşimle genlerimiz ...ben pıhtılaşamada yok b,liyorum...
denemeye devam ...
ve bundan sonra 2.aşı negatif ben istneiydoumdoktrun eşimin ısrrarıyla olur belki bide tüp raporunda aranıyo ya 3aşılama şartı..
3.aşılama yine negatif...
geldim evliliğimin 6.yılına ondada geçen 1yıl oldu işte 1.tüp negatif...
kim olsa sorgular nedenini ve talihsiz merkezle olan oldu hiçbişey yolund agitmedi emb.kaliteliydi ama transferim zor geçti
..
doktor elimdeki nihayet tahlilleirm baktı olmaıdktan sonra demezmi 3sne önceki pıhtı testim eksik ben şok..
yaptrıdm bi faktörüm tuhaf çıktı ama çoğu doktor önemsiz desede ben gibi olup düşüren çok...tutmama sebebid eolabilir..
hamiel kalmamı zorlaştıryorumu tam bilmiyorum ama bi doktor olabilir dedi..
7.yılımdayım eski merkezden donmuşları taşımaya çalıştım çok uzun sürdü porsödür çokfazla ayalrdır bekliyoz başlamış olduk eşim
vazgeçmedi bu işten ben buzamana hatta emb.yılı dolmadam marta kadar deneyecektim olmadı..
burdaki fakültedede bi muayen oldum burdada bişi demediler kanlar iyi,hatta histreksopiye gerek yok dendi...
ben donmuş ki inş. kalitelidir onlarla deniycem kıyamam onlara..
taşıma iptal olsada o lanet yere dönücem deniycem napıyım artık..
canım bugün doluyum bir dokundun bin ah işittin....bana hamile kalabiliyosun dedin hayatımı anlattım bunu kopyalıp yapıştırsammı nasılda anlatmışım yaaişte böyle sonuç...
7yılda çok değişen ben eşim çok anlayışlı ben zorluyorum ona kalsa yıpranmayalım gibi..yinede sağolsun..
bir nefeste anlattım ama çok yoruldum sadece duydum az yatkınlık var pcosa bud atam teşhis değil...sebep yok bebek yok...
güya korkum çok kötü ihmale geldiğim sadece buu korkum artık...:2:
hakkını helal et taze gebesin nolur...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…