Tüp Bebek Günlüğümüz !

Günaydın arkadaşlar.... Sevincimi paylaştığım gibi üzüntümüde sizlerle paylaşıyorum.. bir iyi bir kötü haberim var...

Dün sabah günlerce gecelerce uğraş verdiğimiz, en iyi arkadaşım, sırdaşım, meleğim köpeğimi kaybettik... Gerçekten bu kadar kötü olacağımı düşünmemiştim... Hayret ederdim çok fazla kendini yıpratıp üzülenlere... Ama sanki canımın bir parçası koptu gitti.. Neyse sizinde canınızı sıkmamak adına daha fazla içimi dökmemeyi tercih ediyorum...

Sabah babam ve eşim onu gömdükleri için doktor randevumuza biraz geç kaldık... doktora nasıl gittim nasıl döndüm pek blmiyorum...

Çok şükür bebekte bir sorun yok. Yani keseyi gördük... Bebek görünmüyor herhalde bu dönemde? Ama doktorum herşeyin yolunda olduğunu söyledi... 15 inde kalp atışı için gideceğiz...

Benden böyle.. Sizlere haber vermek istedim..

Gunaydin canim Allah razi olsun,tesekkur ederim senin durum ne?bi de ne biliyorsan yazarmisin?
:26::26:

5 haftalık hamileyim canım.Arabada gelirken kasmana gerek yok. hafif yatar pozisyonda git yeter.birde arabayı kullanan kişi yavaş gitmeli ve arabayı sarsmamalı.tekerlek üstünde oturma.transferden 1,5-2 saat sonra tuvaletini yap.tutabildiğin kadar tut.2 saat sonra eve gitmek için kalkabilirsin.bol bol dut kurusu incir kayısı ,ananas kivi ye. kabız olmamaya bak bu çok önemli.ve transferden sonra bol su iç.transfere giderkende idrara sıkışık olman gerekiyor.aman su içmeyi abartma.evden çıkarken tuvaletine gir.1-2 bardaktan başka su içme çünkü sonra resmen acı çekiyorsun.hafif sıkışık olman doktorlar için yeterli.çünkü daha bebeğin yerleştirildikten sonra 2 saat daha tuvaletini tutman gerekecek unutma.ben bunları yaptım.umarım yardımcı olmuşumdur.ii şanslar.umarım bebeğin seninle olur :)

merhaba luckylove senınbe haftalarımız aynı tahmını dogum tarıhıde dr gıttınmı kese ıcın.benım cuma gunuydu 5 milim dedı dr ama aklımda bır suru sey vardı o ana soramadım odeger normalmı dıye.

neden sormadın ki? keşke sorsaydın.internetten araştıralım olmazsa.gerçi mutlaka normaldir ki kalp atışı içinde gitceksin. ya beni doktor taa 17sinde çağırdı.çok geç biliyorum neden böle yaptı bilmiyorum.ben daha kesemide göremedim anlıcağın :)umarım herşey yolundadır.aynı haftada olmak çok iyi oldu ya.birbirimize danışcağımız çok şey olur :) mesela benim sol tarafımda basınç var böle sanki bebeğim orda hissediyorum ara sıra ağrı oluyor sennde oluyor mu?bide göbeğim baya şiş.dışardan hamile olduğum belli oluyor.daha çok erken ama seninde böyle mi bi sorim dedim :)doktor şişkinlik olması normal dedi ama ?

Sana da mutlu pazarlar tatlim dun aksam iffeti izlerken uyumusum ve sabah 7 de uyandim tekrar uyudum ve 10 da kalktim bugun daha iyiyim yaa bende ara ara hafif agri ve goguslerimde ki sislik ve hassasiyet disinda hicbirsey yok herkeste belirtiler farkli ama insan kendini dinlemeden edemiyor... Bende de acaba olmadi mi paranoyasi basladi sanirim:18::18: Sen nasilsin kuzum?

Canim yaa cok uzuldum benim de bir iran kedim var ve 8 yasinda aklma geliyor bazen ona bir sey olursa ne yaparim diye Seni cok iyi anliyorum dusumek bile insanin canini yakiyor...Bebisin icin cok sevindim insallah kalp atisini da kucaginda da gorursun kuzunu... Darisi basima...

Günaydın canım basınız sagolsun cooook üzüldüm nasıl bir duygu Yaşadini çok iyi anlıyorum bebisinin iyi olmasına çok sevindim Allah bebisinin sana bağışlansın

Canım biliyorsundur mutlaka ama bende yazayı dedim;

*Bazı merkezler, embriyoların kokulara karşı zayıf reaksiyon göstermeleri sebebiyle , toplama ve transfer günleri,parfüm,krem.makyaj ürünleri gibi şeylerin kullanılmamalarını önermekte.Transfer günü oje kullanma.

*Transferden sonra yüzme,spor,uzanma,ağır kaldırma gibi aktiviteler de bulunma.

*Doktorunuz aksi bir şey söylemediyse ağrı kesici kullanma.

*Kabız olma,gaz yapan yiyeceklerden uzak dur.

*Sirke,baharat,turşu ... yeme,

*Bol bol sebze,meyve,taze sıkılmış meyve suyu,su iç.(Ananas,kivi özellikle)

*İlk 3-4 gün banyo yapma.Kesinlikle ılık suyla,ayakta duş al.

Hayırlı haberlerini almak dileğiyle ve dualarımızla canım

olsun canım üzülme bir gün daha beklemekten hiçbirşey olmaz...
anlıyorum seni bir an önce olsun bitsin bebeğime kavuşayım istiyorsun ama doktorun en uygun şartları yaratmaya çalışıyor...

bende seni merak ediyordum..
demek kaybetin köpeğini nasıl büyük bir boşluk ve üzüntü olduğunu tahmin edebiliyorum..
ama unutmaki göbişinde bebeğin var yeterince üzüldün ve bebeğini etkiliyorsun lütfen fazla yıpratma artık..
maşallah bebişinin keseside hazır sıra gelmiş pıt pıtlara..
15 mayısta da kalp atışlarını duyunca senden mutlusu olmaz..

iyi olmana sevindim emelcim..
belirtilerle ilgili inan bişey demek yorum yapmak istemiyorum beni belirti durumu çok yanılttı...
o yüzden Rabbimden sadece pozitif bir sonuç diliyorum sana..
ben dün öğleden beri pek iyi değilim aslında...
kahverengi akıntım oluyordu arada bugün hafif pembe geldi..
haliyle acaba regl olmaya çalışıyorumda ilaçlardan olamıyormuyum diye düşünmeye başladım..
çok ağrım var bugün sürekli yatıyorum..
canım sıkılıyor yanii...

iyi pazarlar.......

sana ve prenses elifnazada iyi pazarlar canım...

Canım üzüldüm İnsan öylesine alışıyor,bağlanıyor ki,ailenin bir ferdi oluveriyorlar.

Kuzucuğunun iyi olmasına sevindim,maşallah

arkadaşlar ben tüp bebek yaptırıcam allah nasip ederse ama ben bun u kimseyle ğaylaşmak istemiyorum etrafımda yaptıran var onlar saklamadılar ama ben kimsenin duymamasını bilmemesini istiyorum normal hamile kalmış gibi olmak istiyorum neden çünkü bir sürü sorularla cevaplamak herkese bişeyler anlatmak istemiyorum açıklamak yapmak istemiyorum sizce bunu başarabilirmiyim ben 28 yaşındayım 4 yıl olacak evliliğim bana akıl öneri ne verirseniz bekliyorum kimseye anlatamadığım için sizinle paylaşmak istedim gebelik süreci doğum falan bu ortaya çıkarmı ne bilim işte bir sürü soru geliyo aklaıma ben biraz çok ince düşünüyorumm

Online olan ,egunal,honeymooner,luckylove,canansb merhaba kızlar nasılsınız ?

Arkadaşım bence çok isabetli olur. :129:

Gebelik sürecinde ya da doğumda ortaya çıkmaz endişe etme.

Sadece yumurta gelişimi sürecinde çok sık hastaneye gitmen gerekecek ve transferden sonra bir süre evde yatman gerekecek bunları bir şekilde halledebilirsen hiçbir sekilde anlaşılacağını zannetmiyorum.

Benim sevgili eşim sağolsun ağzını tutmayı beceremediği için tüm çevre öğrendi.Sorular,yorumlar vs. can sıkıyor gercekten...

Tunaydin kiZ :) Bende yarını bekliyorum inşallah güzel haberlerle dolu hayırlı bir gün olur hepimiz icin :18:

öyle valla yarın yine hareketli birgün bizi bekliyor...
Rabbim yüzümüzü güldürsün gülcancım...
elimizden beklmekten bakşa hiçbirşey gelmiyor..
bi kan değerine bağlı herşey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…