olsun canım üzülme bir gün daha beklemekten hiçbirşey olmaz...
anlıyorum seni bir an önce olsun bitsin bebeğime kavuşayım istiyorsun ama doktorun en uygun şartları yaratmaya çalışıyor...
bende seni merak ediyordum..
demek kaybetin köpeğini nasıl büyük bir boşluk ve üzüntü olduğunu tahmin edebiliyorum..
ama unutmaki göbişinde bebeğin var yeterince üzüldün ve bebeğini etkiliyorsun lütfen fazla yıpratma artık..
maşallah bebişinin keseside hazır sıra gelmiş pıt pıtlara..
15 mayısta da kalp atışlarını duyunca senden mutlusu olmaz..
iyi olmana sevindim emelcim..
belirtilerle ilgili inan bişey demek yorum yapmak istemiyorum beni belirti durumu çok yanılttı...
o yüzden Rabbimden sadece pozitif bir sonuç diliyorum sana..
ben dün öğleden beri pek iyi değilim aslında...
kahverengi akıntım oluyordu arada bugün hafif pembe geldi..
haliyle acaba regl olmaya çalışıyorumda ilaçlardan olamıyormuyum diye düşünmeye başladım..
çok ağrım var bugün sürekli yatıyorum..
canım sıkılıyor yanii...
sana ve prenses elifnazada iyi pazarlar canım...
öyle valla yarın yine hareketli birgün bizi bekliyor...
Rabbim yüzümüzü güldürsün gülcancım...
elimizden beklmekten bakşa hiçbirşey gelmiyor..
bi kan değerine bağlı herşey...
Canim benim sagol dualarin icin hic agrim yok dedim arkasindan agrim basladi sanki adet sancisi gibi:18: aman ben en iyisi bunlari dusunmeyeyimSen ayaklarini hafif kaldir oyle uzan ve bol bol su ic tatlim bana dr. oyle demisti keske dr. la gorusebilseydin boyle durumlarda igne veriyorlar.. Senin kuzular pek nazli Allahin izniyle bisey olmayacak tatlim bende sana dua ediyorum ve seni cookkk
canım çok teşekkür ederim benim eşimde bişey saklayamaz illa söylesek nolacak diyo ayıp değilya diyo ikna etmeye çalışıyorum onu biliyorum ayıp değil ama o ailesinde n hiç birşey saklamıyor bu konularda biraz çatışıyoruz ama inş herşeyin hayırlısı olacak allah nasip eder inş hayırlı sağlıklı sıhhatli çocuklar hepimize
Online olan ,egunal,honeymooner,luckylove,canansb merhaba kızlar nasılsınız ?
yarını bekliyorummm
Selam canlarım, annemdeyim hala, iyi geldi yatmak, ayağıma hizmet almak :)
Dün kontrole gittim, dr güzel, kese etrafında kanama alanı görünmüyor, rahim bazen kasılır böyle kanamalara sebep olur dedi. Hala hafif kahverengi sızıntılarım var. Bu sızıntılar bitene kadar dinlen, evden çıkma dedi. Pıt pıtları duyduk, maaşallah çok iyi dedi. Diğer kesede birşey görünmüyor henüz, biraz arkada kalıyor, sanırım haftaya net belli olacak kese boş mu dolu mu.
Egunalcım kanaman mı var? kesinlikle dr u ara. Benim de önce çoook açık pembemsi oldu, dr kesmedi coraspini, 3-4 gün sonra şiddetli kanama oldu. Belki de pembeyi görünce kesilmeliydi. Sen de bilgi edin derim yani..
Camenta sen nasılsın canım?
Canim benim sagol dualarin icin hic agrim yok dedim arkasindan agrim basladi sanki adet sancisi gibi:18: aman ben en iyisi bunlari dusunmeyeyimSen ayaklarini hafif kaldir oyle uzan ve bol bol su ic tatlim bana dr. oyle demisti keske dr. la gorusebilseydin boyle durumlarda igne veriyorlar.. Senin kuzular pek nazli Allahin izniyle bisey olmayacak tatlim bende sana dua ediyorum ve seni cookkk
Âmin canım inşallah hakkımızda hayırlısı olur bir çık duyguyu aynı anda yasıyorum ben karma karisigim elimizde tek gelen beklemek ve dua ile allaha sığınmak. Yarın Büyük gün inşallah mutluluk gözyaşları dökeriz
Sen de cirinone jel kullaniyorsun degil mi onun yan etkisileri kismina bak o da boyle lekelenme yapiyor diye biliyorum...
Selam canlarım, annemdeyim hala, iyi geldi yatmak, ayağıma hizmet almak :)
Dün kontrole gittim, dr güzel, kese etrafında kanama alanı görünmüyor, rahim bazen kasılır böyle kanamalara sebep olur dedi. Hala hafif kahverengi sızıntılarım var. Bu sızıntılar bitene kadar dinlen, evden çıkma dedi. Pıt pıtları duyduk, maaşallah çok iyi dedi. Diğer kesede birşey görünmüyor henüz, biraz arkada kalıyor, sanırım haftaya net belli olacak kese boş mu dolu mu.
Egunalcım kanaman mı var? kesinlikle dr u ara. Benim de önce çoook açık pembemsi oldu, dr kesmedi coraspini, 3-4 gün sonra şiddetli kanama oldu. Belki de pembeyi görünce kesilmeliydi. Sen de bilgi edin derim yani..
Camenta sen nasılsın canım?
arkadaşlar bana tüp bebek sürecini gün gün alatabilirmisiniz
Canım benim hoşgeldin
Kuzucuklarınla birlikte iyi olmanıza sevindim,Allah daim etsin
Bol bol dinlen,anne mamaları ye tadını çıkara çıkara...
İkizlerde hep bir bebiş geriden gelip,kardeşine yetişiyor...
Bende iyiyim canım teşekkür ederim.Bu hafta dondurulmuş transferim netleşecek,merakla onu bekliyorum.
Canım sana daha öncede yazmıştım ama görmedin sanırım.
Adetin üçüncü günü yapılan hormon tetkikleriyle, yumurtalıkların ilaçlara nasıl cevap verecekleri önceden anlaşılmaya çalışılır.
Rahim ve tüplerin görüntülenmesi amacıyla bir rahim filmi çekilir.
Eşinden Semen (sperm) analizi istenir.(Daha önce yapılmadıysa)
Her iki eş için AIDS, Sarılık Testi, yalnızca kadınlar için Kızamıkçık Testi ve kan sayımı testi istenir.
Yumurtaların erken çatlamasını önlemek ve normal fizyolojiyi baskılamak amacıyla (lucrin ve decapeptyl) & yumurtalıkların uyarılmasını sağlamak amacıyla (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur, Merional, Fostimon) iğnelerine başlanır.Amaç çok sayıda folikül-yumurta elde etmek ve çok sayıda yumurta geliştirmektir.Hergün ya da gün aşırı ultrasonografi ile (gerekirse kan testleri (E2-LH) yumurta hücresinin gelişimi izlenir.
Yumurtalık uyarımı ile belirli büyüklüğe ulaşmış folliküller (ultrasonografide gözlenen içi sıvı dolu yumurta içeren yapılar) elde edildiğinde, çatlatıcı iğne (hCG; Profasi; Pregnyl veya Ovidrel) yapılır ve 36 saat sonrasında yumurta toplama işlemi uygulanır. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer.
Yumurta toplama işlemi(OPU) sırasında ya da hemen sonrasında erkekten alınan menide en kaliteli spermlerin ayrımı yapılır.
Yumurta kültürü ve sperm hazırlanması tamamlandıktan sonra döllenme safhasına geçilir.OPU işleminden yumurta ve sperm aynı kapta inkübatöre yerleştirilir. Ertesi gün yumurtalar normal döllenmenin olup olmadığın araştırılması için incelenir. Döllenmiş yumurtalar inkübatörde embriyo oluşması için bırakılır.
Embriyo transferi çoğu zaman yumurta toplama işleminden 3 gün sonra yapılır. Bazı özel durumlarda, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra transfer edilir (blastokist transferi).
Embriyo transferi genellikle çok basit bir işlem olup, hazırlık dahil, ortalama 5 dakika sürer. Embriyo transferi için, önce bir spekulum vajene yerleştirilir, vajen ıslak bir gazlı bezle usulüne uygun temizlendikten sonra özel kültür sıvısı ile rahim ağzı yıkanır. Embriyolog transfer edilecek embriyoları katetere yükleyerek laboratuardan getirir ve transfer gerçekleştirilir.
Transferi yapılmayan embriyolar dondurularak sonraki uygulamalar için ayrılır.
Kanda gebelik testi (B-hCG) embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır.
ohh şükür iyisin demek..
keselerden biri hep geriden geliyor ikizlerde..
inşallah bi dahaki gidişine duyarsın ikinci kalp atışını
kanama değil canım 2 gündür bulanık açık kahve akıntım vardı bugün çok ağrım oldu lavobaya gittiğimde tuvalet kağıdına uçuk pembe akıntı gelmişti...hala ara ara ciddi bel ve kasık ağrım oluyor..yarın sabah doktora gidecem diye aramak istemiyorum..
kanama değil canım 2 gündür bulanık açık kahve akıntım vardı bugün çok ağrım oldu lavobaya gittiğimde tuvalet kağıdına uçuk pembe akıntı gelmişti...hala ara ara ciddi bel ve kasık ağrım oluyor..yarın sabah doktora gidecem diye aramak istemiyorum..
Amin canım sağol, valla Allah razı olsun bebek gibi bakıyor kadıncağız bana, yemek yemek için masaya bile oturtmuyor.
Hayırlısı senin için de inşallah, son zamanlarda hep pozitif haberler alıyorum dondurulmuşlardan, inşallah seninkiler de öyle olur
İyiyim çok şükür, dr çok umut verici konuşmadı 2. kese için, yola tek bebekle devam edebiliriz dedi. Artık hayırlısı diyorum, ikiz fikrine de alışmıştım hatta bakıcı falan nasıl organize ederim diye şimdiden düşünüyordum. Bakalım kısmetimizde ne var haftaya belli olacak.
Canım istersen bugün coraspin alma, yarın dr a gidicen nasıl olsa, devam et dese bile 1 günden birşey olmaz ama kanama riskin varsa coraspin epey etkiliyor. Yat dinlen derim. Gerçekten tuvalet dışında ayağa kalkma biliyorum çok zor ama inan kanama, kahve leke azalıyor bu şekilde. İnşallah bebek için risk oluşturmaz, değerin güzelce artar yarına..
Canım aslında arasan belki yapılması gereken birseyler söyler;iğne vb.:44:
Ne varsa annelerimizde var,Allah onlara sağlıklı uzun ömürler versin
İnşallah canım dediğin gibi olur,donmuş miniklerim bana sımsıkı tutunur,teşekkür ederim
aklım karışık bi yandan arasammı diyorum bi yandan yarını bekle diyorum bilemiyorum yanii...
Canım benim senin ve meleğimizin sağlığı,iyiliği söz konusu bence araYarına kadar "arasammı,arasamıydım acaba" demek yerine,hem emin olursun,hem için rahatlar...
olsun canım bi tane olsun bizim olsun o zaman ..
gerçi ben 2.ninde kalp atşını duyacağınızı düşünüyorum Allah yanıltmasın..
ben kan sulandırıcı şğne vuruyorum hergün düşük doz yani corasprin kullanmadım hiç..
valla bugün hep yatıyorum canım bi yarın olsa diyorum saatler geçmiyooo..
aklım karışık bi yandan arasammı diyorum bi yandan yarını bekle diyorum bilemiyorum yanii...
Canimcimm en dogru karari veriyorsun inan ban iyiniyetimin kurbani oldugum olaylari topicte te kime sorsan anlatir sana... Ben tedaviye ilk basladigimda esimle konustuk gizleyecektik ne olur ne olmaz dedik ben biruru soruyla ugrasmak istemiyorum dedim ama k.validemle altli ustlu oturdugumuz icin kadin zirt pirt sabahin gecenin koru demz gelir gitmez. ..ben de tedavi oncesi ameliyat oldum tuplerim alindi kocami ben ameliyattayken dusuncesizce konusup aglatmisar bende ameliytta 1 saat fazla kalmisim esim bisey oldu diye korkmu zaten.. Digerir yandn clisiyorum hasili kelam ne bir tas corba yapanim oldu n ede nasil oldugumla n habire esime bana ne zaman tedavi bitecek diye sordular esim zannedyor ki heves ediyorlar torunlari olacak diye sonrasinda iyilesemeyp 2 histereskopi daha oldum ve 1 ay arayla olunca da k.validem olacak terbiyesiz benim kisir olduguma karar verip ogluna kiz bakmis kizla konusmus beni bosatip coculk yapacak bir hatunla oglunu evlendirmeye kalkismis.. Sakin sen sen ol iyi niyetli olma canim topicte erkek infertilitesinden tedavi gorup ailesi bilenler bile sikinti yasiyor hep kusur ve suclu ariyorlar biz zateen zor bir surecten geciyoruz bebek hasreti icin psikolojimiz bozuluyor baskalrina aciklama yapmak durumunda birakmayin kendinizi esim ailesiyle konusmuyor suan ki bizim bir tartismamiza dahi sahit olmamislardir.markadaşlar ben tüp bebek yaptırıcam allah nasip ederse ama ben bun u kimseyle ğaylaşmak istemiyorum etrafımda yaptıran var onlar saklamadılar ama ben kimsenin duymamasını bilmemesini istiyorum normal hamile kalmış gibi olmak istiyorum neden çünkü bir sürü sorularla cevaplamak herkese bişeyler anlatmak istemiyorum açıklamak yapmak istemiyorum sizce bunu başarabilirmiyim ben 28 yaşındayım 4 yıl olacak evliliğim bana akıl öneri ne verirseniz bekliyorum kimseye anlatamadığım için sizinle paylaşmak istedim gebelik süreci doğum falan bu ortaya çıkarmı ne bilim işte bir sürü soru geliyo aklaıma ben biraz çok ince düşünüyorumm
Cok guzel anlatmiSsin sureci. Hayatim ama bir noktayi belirtmek isterim ilacalrin hepsini kullanmiyorsun birlikte yazilanlargenelde ayni ilaclar ama doktorlarin farkli markalri kullanmasi mumkun doktorlarin tercihine gore degisiyor mesela bazi doktor ovetrille kullaniyor bazisi pregnyl n diyor catlatma ignesi olarakCanım sana daha öncede yazmıştım ama görmedin sanırım.
Adetin üçüncü günü yapılan hormon tetkikleriyle, yumurtalıkların ilaçlara nasıl cevap verecekleri önceden anlaşılmaya çalışılır.
Rahim ve tüplerin görüntülenmesi amacıyla bir rahim filmi çekilir.
Eşinden Semen (sperm) analizi istenir.(Daha önce yapılmadıysa)
Her iki eş için AIDS, Sarılık Testi, yalnızca kadınlar için Kızamıkçık Testi ve kan sayımı testi istenir.
Yumurtaların erken çatlamasını önlemek ve normal fizyolojiyi baskılamak amacıyla (lucrin ve decapeptyl) & yumurtalıkların uyarılmasını sağlamak amacıyla (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur, Merional, Fostimon) iğnelerine başlanır.Amaç çok sayıda folikül-yumurta elde etmek ve çok sayıda yumurta geliştirmektir.Hergün ya da gün aşırı ultrasonografi ile (gerekirse kan testleri (E2-LH) yumurta hücresinin gelişimi izlenir.
Yumurtalık uyarımı ile belirli büyüklüğe ulaşmış folliküller (ultrasonografide gözlenen içi sıvı dolu yumurta içeren yapılar) elde edildiğinde, çatlatıcı iğne (hCG; Profasi; Pregnyl veya Ovidrel) yapılır ve 36 saat sonrasında yumurta toplama işlemi uygulanır. İşlem genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer.
Yumurta toplama işlemi(OPU) sırasında ya da hemen sonrasında erkekten alınan menide en kaliteli spermlerin ayrımı yapılır.
Yumurta kültürü ve sperm hazırlanması tamamlandıktan sonra döllenme safhasına geçilir.OPU işleminden yumurta ve sperm aynı kapta inkübatöre yerleştirilir. Ertesi gün yumurtalar normal döllenmenin olup olmadığın araştırılması için incelenir. Döllenmiş yumurtalar inkübatörde embriyo oluşması için bırakılır.
Embriyo transferi çoğu zaman yumurta toplama işleminden 3 gün sonra yapılır. Bazı özel durumlarda, yumurta toplama işleminden 5 gün sonra transfer edilir (blastokist transferi).
Embriyo transferi genellikle çok basit bir işlem olup, hazırlık dahil, ortalama 5 dakika sürer. Embriyo transferi için, önce bir spekulum vajene yerleştirilir, vajen ıslak bir gazlı bezle usulüne uygun temizlendikten sonra özel kültür sıvısı ile rahim ağzı yıkanır. Embriyolog transfer edilecek embriyoları katetere yükleyerek laboratuardan getirir ve transfer gerçekleştirilir.
Transferi yapılmayan embriyolar dondurularak sonraki uygulamalar için ayrılır.
Kanda gebelik testi (B-hCG) embriyo transferinden 12 gün sonra yapılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?