Tüp Bebek Günlüğümüz !

slm arkadaşlar dün yumurta toplama vardı 28 yumurta toplanmış bugün aradılar 8 i ii değilmiş 20 si döllenmiş 10 u ölmüş:) 10 tanesi kalmış bakalım cumartesiye kadar kaçtanesi kalacak cumarteside kalanları donduracaklarmış maalesef benden çok yumurta toplandığı için transferim bifahaki adet dönemimden sonraya kalacakmış böle sorun yaşayan oldumu hiç içinizde üstelik hala nefes almakta zorluk çekiyorum ve yürüyemiyorum 1 ay önce laporoskopi olmuştum ama inanın bana bu daha zor geldi resmen yataktan çıkamııyorum dikildiğim an baş dönmesi halsizlik bulantı oluo dün akşama kadar ağladım nefes alıp verememekten şükürler olsun bugün bir nabzede iiim bu halimemi üzeliyim transferim 1 ay sonraya ertelendi dondurup çözecekler taze gibi başarım olurmu ona mı yanayım şaşırdım doğrusu benim yaşadıklarımı yaşayıpta hamile kalanlar varsa yazarlarsa sevinirim artık hastanede drlara ve hemşirelerede soru sormaya utanıyorum o kadar çok bunaltıyorum ki onları..

canım hakkında hayırlısı olsun ...
bence önemli olan transfer değil senin durumun ohss doktor yardımı aldın mı

egunalcım nasılsın durumunu ögrendim ama bi türlü yazamadım canım çok üzüldüm sen benim umudumdun senin haberlerini heycanla bekliyor ve dua ediyordum yüksek çıkan sonucun tekrar düşeceği tahmin etmemiştim burada çok şey ögreniyoz daha çok bilgilenmeden tez zamanda RABBİM gönlümüzdeküni versin biran önce hayırlısıyla inş o kadar çok moralim bozuk ki anlatamam ALLAHIM bize yardım etsin amin herkese selam

canım hakkında hayırlısı olsun ...
bence önemli olan transfer değil senin durumun ohss doktor yardımı aldın mı

evet dr aradım normal oldunu söledi fazla yumurta toplandında böle vakalar oluyormuş sizler yumurta toplama işleminden hemen sonra normal hayata döndünüzmü yoksa bendemi sorum var bugün 2. günüm hala yardım ile yürüyebiliyorum ve hiç doğrulamıyorum

oğlumu bi kez daha gördümmm bugün doppler günümdü herşey gayet güzel dedi hatta 1 hafta önde gidiyormuş benim paşam ama ben giderek çok şişiyorum yaaa resmen balon gibi oldummmyürümekte zorlanıyorumm oysaki bebeğim 23 haftalık ama neden böyle oluyorum bilmiyorum hareket edemiyorum...bi tek şeker yüklemesi yapılcak önümüzdeki hafta sonrada rutin kontroller rabbimin izniyle doğumu beklicez artık minik eymenimi sabırsızlıkla beklıyorummmtopiği ara ara listeden takip ediyorum yeni arkadaşlarım hakkınızda hayırlısı olur inşallah.. egunal herşey nasip kısmet elbet birgün sende rabbimin izniyle bu duyguyu yaşıyacaksın zuzu25 ilk randevun güzel geçer inşallah senin adına çok sevindim.

Üzülme! Dert etme can! Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan Ne mutlu sana! Elinde olmayanları söyleme bana. Elinde olanlardan bahset can! Üzülme! Geceler hep kimsesiz mi geçecek? Gidenler dönmeyecek mi? Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış Bil ki! Güzellikler de var bu hayatta Gel Git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin? “Hüzün olgunlaştırır” , “Kaybetmek sabrı öğretir” (Hz. Mevlana)

canım ben bu durumu yaşamadım ama yaşayan arkadaşları gördüm yumurtalıkların aşırı uyarılmasına bağlı bir sendrom ve çok ciddi birşey vücut su topluyor nefes alman zorlaşıyor öyle evde yatark geçecek birşey değil bunla i,lgili genel bilgiler aşağıda kendine çok dikkat et daha geçenlerde bir arkadaşımız bu durumdaydı ve transfer de yapılmıştı uzun süre hastanede yattı

OHSS belirtilerinin ortaya çıkması yumurta çatlama iğnesi adını verdiğimiz hCG adlı ilacın verilmesinden 2-3 gün sonra ortaya çıkar. hCG yapılmayan hastalarda bu tablonun görülme riski yok denecek kadar azdır. Yumurtalıklarda çok sayıda follikül gelişimi olan (20den fazla) ve E2 hormon düzeyi yüksek olan hastalarda OHSS gelişme riski artmaktadır. OHSS klinik belirtilerin şiddetine göre genel olarak 3 grupta incelenebilir: 1. Hafif OHSS: Bu hastalarda kanda E2 düzeyi yüksektir, karında şişlik ve hafif ağrı vardır, ancak yumurtalıkların çapı 5 cmnin altındadır. 2. Orta derecede OHSS: Bu hastalarda karında daha fazla şişlik görülür, karında hafif sıvı birikimi vardır ve bulantı-kusma, ishal, kilo alımı gibi belirtiler görülebilir. Ayrıca yumurtalık çapı 5-12 cm arasındadır. 3. Şiddetli OHSS: Bu hastalarda aşırı düzeyde karın şişliği, karında sıvı toplanması, akciğer zarında sıvı toplanması, kan tablosunda değişiklikler ve buna bağlı akciğer ve beyine pıhtı atılması, pıhtılaşma bozuklukları gibi ağır tablolar ve yaşamsal tehlikeler oluşabilir. Yumurtalık boyutları 12 cmden daha fazladır. Tedavi: Öncellikle OHSSde radikal ve kesin bir tedavi yöntemi olmadığı için tablonun ortaya çıkmasının engellenmesi büyük önem taşımaktadır. OHSS gelişiminin önlenmesi için şu önlemler alınabilir: a) Tedavi öncesi riski yüksek olarak görülen hastalarda ilaç dozu düşük tutulmalı b) Tedavi sırasında 20den fazla follikül gelişimi olan veya E2 düzeyi 4500 pg/mlnin üzerinde olan hastalarda tedavinin iptal edilmesi c) Tedavinin iptal edilmesinden önce ilaçlar kesilip E2 düzeyi normale düştükten sonra hCG yapılabilir d) Tedavisi iptal edilmeyen hastalarda yumurtalar alınıp döllendikten sonra hastaya transfer edilmeden dondurulabilir Tablo geliştikten sonra kesin bir tedavi olmamakla birlikte aşağıdaki önlemlere başvurulmalıdır: a) Hafif vakalarda yatak istirahati, kilo ve karın çevresi izlemi, yeterli sıvı alımı ve idrar miktarı takibi yeterli olabilmektedir. Bu hastalarda belirtiler birkaç gün içerisinde kaybolur. b) Orta derecede olan hastalarda tablo 3 hafta ve gebelik olması durumunda daha uzun süre devam edebilir. Bu hastalarda da kilo, karın çevresi ve idrar takibi çoğunlukla yeterlidir. Kan tablosuna bakılarak tablonun ağırılığı kontrol edilebilir ve tablodaki değişim izlenir. c) Şiddetli hastalar hastaneye yatırılarak izlenir. Bu hastalarda sıvı- elektrolit dengesi çok iyi ayarlanmalı günlük kan tablosuna bakulmalı; böbrek, karaciğer ve akciğer fonksiyonları dikkatle izlenmelidir. Bu hastalarda kanda pıhtılaşma ve pıhtının akciğere atılması ve DIC adını verdiğimiz pıhtılaşma bozuklukları yaşamsal tehlikelere yol açabilmektedir. Bu nedenle kan tablosuna göre gerekirse heparin adını verdiğimiz kanı sulandırıcı ilaçlar verilmelidir. Karındaki sıvı birikimi fazla ve solunum sıkıntısı yaptıracak düzeyde ise bu sıvı ultrason gözlemi altında boşaltılmalıdır. Sonuç olarak tedavinin temel prensibi hastanın sıvı dengesinin ayarlanmasıdır. Doku fonksiyonlarının bozulması bu dengedeki bozukluklara paralel olarak artmaktadır.

Son düzenleme:
neeeyyy rahime zarar veriyo ve rahim kendini yeniliyoooo...
valla ilk kez duydum şaşırdım..
inşallah faydasını görürsün canım..

Aynı uygulama bana da yapıldı zarar vermek derken minicik bir çizik rahmi kandırmak gibi bişey.Çiziğin uygulandığı yere tüm hücreler hucum ediyor bu hücrelede rahmin yenilenmesini sağlıyor.Zor bir uygulama değil ama ilkinde biraz acıyor iki kez uygulandı bana ikincisi acımadı.Şansı artırıyor ama %3 gibi bşey sadece şunu da yapsamıydık dememek için.[/QUOTE]

daha açık ve net anlatmışsın aynen öyle canım ufacık çizik umut işte keşke yapsaydık dememek için herşey.doktoruma güveniyorum allahım yanıltmasın...

maşallah size canım sağlıkla kucağına al oğluşunu inşallah canım rabbim bizlere de o günleri göstersin

Maşallah canım Allah tamamına erdirsin. Şişmeyide takma kafana bundan daha keyifli bir şişme olabilirmi ama dimi...

sen şanslısın cnm 28 tn yumurta çıkarmışsın )) ben 2 tn yi zor çıkardım tedavin iptal oldu diye üzülme seni bekliyen yumurtaların var.benimde tedavim yumurtasızlıktan iptal oldu...
bi dahaki aya kendine iyi bak kafana takma olumsuz düşünceleri hayırlısıyla olur bebişin...

canım hoş geldın inşallh 1 ay sonra güzel haberlerini alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…