evet canım başta yüksek dozla başlanmamalı sonra duruma göre doz ayarlanmalıydı...
ohss ye yüksek e2 neden olur gibi görünüyor ama eğer çatlatma iğnesini vurmazsan ohss falan olmazsın tetikleyen çatlatma iğnesi yani içindeki hcg (hamilelik)hormonudur...
yüksek e2 ye rağmen çatlatma iğneni vurur transferinde olur bi de hamile kalırsan o güne kadar belki olmadığın ohss birden ortaya çıkar sebebi hamile olmandan kaynaklı artan bhcg hormonudur...o yüzden de hastanelik olursun ve bu çok zor geçen bir süreçtir..bhcg artışıyla ohss şiddetlenir bebeğe bişey olmaz ama sen acı çekersin...doktor kontrolünde olursan daha hafif atlatırsın...mutlaka yatış gerekir ama...
karışık olduysa nereyi anlamadıysan sor bi daha anlatayım...
gebelik oluşma ihtimaline karşılık bi çok doktor yumurtaları toplar ohss olsan bile kontrol altında tutar ama transferi hormonların ve yumurtalıkların toparlanana kadar bi dahaki aya bırakır...embriyolar dondurulur...tüp bebek ünitesi olan her hastanede mutlaka dondurma işlemide yapılır aksini daha duymadım...
Rabbım sabırnı arttırsın ınsallah onun mukafatı olarakta hayırlısıyle en kısa zamanda sana sagsalım evladını yollasın trkrr
bızde bırlıkte gıdıyoruz gıbı benımde 10. gunum senınle aynı gıbı yumrtalar pekı e2 degerın kac cıktı merak ettım
cnaım bende eksın derdınde degılım ama perhız ayarlama ıcın soracaktım
mesela perhız 4 gun veya 2 gun olma ıhtımalı var hangısı daha ıyı acaba ..
bızım catlatma ıgnesını yarın vur derse ve ptesı opu olursa 4 gun perhız oluyo
yok eger bu aksam eksın olursa catlamayı yrn yaparsak yıne 2 gun oluyo nabsakkı :26:
masallah defne .. umarım hepsı sapasaglam kalıtelı yumıler olurlar...hadı sımdı ılk bekleme zamanıcanlarım 8 yumurcağımı hastanede bıraktım.. şimdi transferi bekliyorum... yatmam lazım...çok şiş karnım.. kasıklarımda batıyor...insallah hayırlı embriyolar gelişir....
İki tane 1. kalite bebişimi aldım geldim kızlar...
Dinlenmeye çelildik. 4 Haziran test günüm, lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
sanırım anladım canım bı tek su kısmı anlamadım
catlatma ıgnemı vurunmazsam ohss olmazsın demıssın ya o zaman toplama da olmazmı yada catlatma ıgnesı olmadan toplama oluyo mu olemı donduruluyo yanı o kısmı anlamadım ..
gercı o kısmı anlamasamda olur sankı benım yapacagım bırsey varda :18:
neyse pekı bana suan onerebılecegın bırsey varmı bol su ıcmek dısında bu arada ben gunde 1 bardak bıle su ıcemeyen bır ınsanım ama ıgnelere basladıgımdan berı en fazla 1.5 -2 lt ıcebılıyorumm
çatlatma iğnesi olmamak tedavi iptal demektir en kötüsü yani...
yumoşlar sende kalır toplama olmaz...
o yüzden de yumoşlar ve tedavi boşa gitmesin diye bi çok doktor çatlatma iğnesini ohss olma riskine karşılık vurdurur yumurtaları toplar ama transferi bi dahaki aya bırakır...bu arada ohss olabilirsin ama gebelik oluşmadığından ve doktor kontrolünde olacağından hafif atlatırsın...
Kızlar telefon geldi şimdi.transferim yarın sabah olacakmış.hayırlısı artık.ama 4.gün transfer oluyor mu?
Günaydın kızlar, kötü haberlerle geldim, perşembe günü bebeğimin kalp atışlarının durduğunu öğrendim ve dünde maalesef kürtaj işlemi yapıldı. İki gündür zor zamanlar geçiriyorum ama biliyorum ki bu günlerde geride kalacak..
hakkında hayırlısı olsun cnm...inşallah aşı ile gelir bebeğin..merhabalar ,
bugün kötüyüm ilk tüp denmem 2 yumurta ile iptal oldu.
ilk ilaçlar öncesi s2 degerim 34 tü 4. gün sonunda 50 oldu,7. gün sonunda 175,9. gün 450 ve dün yani 10. gün 380 e düştü. 1-2 gün daha yükselmeye devam etseydi, cumartesi opu olacaktı ama ksımet degilmiş.Ama genede bu yumrutalarla cumartesi aşılama yapılacak
olsun be semracım..vardır bir hayır..geç olsun ama güç olmasın cnm bnm...Ben geldim. Muayeeneden ciktim rahim kalinligim 6,8 mm olculdu cok cok iyi adetimin 12. Gununde oldugumuzu dusunursekm.m dedi doktoum .. Ama onumuzdeki ay diye dusundugum transfer hayallerim suya dustu ... Bu sekilde transfer yapilamazmis onumuzdeki adetin 2. Gunu farkli ilaclar ve protokelle basliyoruz simdidi psikologla gorusmeye giriyorum...
aynen..bitse bununla yine iyi cnm ama..bitmiyor işte..Yumurta üret,büyüt sonra çatlat,
Rahim duvarı kalınlaştır,
e2'ni ayarını tuttur,
Yat kalk ilaç iç,
Ruh sağlığını koru,
Doğru düzgün beslen,uyu,
Kilonu dengede tut,
Sigara falan yasak,
Evini çekip çevir,
Kocanı hoş tut
Etrafa durumu belli etme,
Zaman zaman dr + hemşire kaprisi çek,
:84::84::84:
Yokmu arttıran :97:
hayırlı olsun cnm..sonu güzel olsun inşallahhhh...hastaneden geldim şimdi
LH-7.6
E2-105.40 çıktı sonuclarım
ve büyük sürprizzz
6 tane yumurtam olgunlasmaya baslamıs
diger 2 tedavimde hep 3 yumurta vardı bıosteron ıse yaradı sanırım
cok mutluyum 6 yumurta
merıonal 150 lik 2 çpne aldım bugün ve pazar saat 13.00 de yapacagım
pazartesı tekrar kontrol var
haftaya persemba cuma opu olabilir dedi doktorum
defnelma opu dan cıkmamıstı ben cıkarken esi bekliyordu orada
inşallah güzel şeyler olacak cnm bnm..hakkında hayırlısı olsun..hayırlı cumalar güzeller.doktordan gelıyorum.rahim kalınlıgı 8mm olmuş. sagda 13mm solda 12-8-7 ve 5mm foliküller gorunuyo.pazartesi tekrar kontrol var artık ondan sonra opu belli olucak.küçükler yetişmeyebilir ama bakalım kısmet artık.benden haberler boyle.opuyorum hepınızı..
cnm tekrardan geçmişler olsun..Haklisin hayatimm. Eee alistik artik. Az daha sabredcegiz iyi de oldu aslina bakarsan babaannem cok hastaydi tumor kotu huyluymus aklim onda kalmisti. Simdi kocisin sinavlari da bitiyor haziran basinda memlekete gidebilirim
Bekle beni samsun ben geleyrum kdr bacimm da annemlere yakin oturuyor samsun bulusmasi da super olacak..m
cnm ben gelirim yanına..sen bana haber et yeterli..şimdi bizim tüp yaptığımızı kimse bilmiyor ya..gelecek aya yanımda olacak biri var mı?tek kalmayayım..juliettaya sormak lazım hastaneyi de biliyor...
cnm hayırlı olsun..kaliteli embriyolar olsun ve sana sımsıkı tutunsunlar inşallahhhh...canlarım 8 yumurcağımı hastanede bıraktım.. şimdi transferi bekliyorum... yatmam lazım...çok şiş karnım.. kasıklarımda batıyor...insallah hayırlı embriyolar gelişir....
hayırlısı olsun cnm..elif yavaş ama sağlam adımlarla ilerliyor kanımca...düşen FHS üzerine doktor gel bi bakalım yumoşların varsa iğnelere başlarız demişti bi de gittiğinde ne görsün 1.5 cm lik nurtopu gibi kisti varmış..
bie cm üzerinde olunca iğnelere başlayamayız demiş ve yasmin vermiş 10 gün sonra kontrole gidecek...
Naılsınız kızlar ancak gırebıldım... Birsey sorucam su ovulasyon kıtınde ıkıncı cızgı sılık cıktı ne demekk??
Allahım yardımcın olsun..bol bol dua et cnm..İki tane 1. kalite bebişimi aldım geldim kızlar...
Dinlenmeye çelildik. 4 Haziran test günüm, lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
selam guzeller nasilsinizozledim sizi doktor testitekrarlamayi gerek gormedi 5mayis keseyi goruceyiz insallah sizlerde ne var ne yox yeni bir haber falan
cok sagol canım ya kımbılır kacıncıya anlatıyorsun bunları bırılerıne ...
Allah razı olsun sanırım suan aklımda ohss ıle ılılı soru kalmadı hıc .
yanıma erık aldım bı yanımda su sısem esımıde aradım gelırken mutlaka kayısı al bana dıye ...
nasıbte ne varsa onu gorucez bakalım
bende sorayım mı :)) şimdik ben bu gece iğne mi olcam ya yarın ki iğne ne olacak? 4 gün vurabilmiş olcam bu günle 5. iğnemi sabah yapsam zararı olur mu? yada faydası olur mu yumilere randevum 13 :30a alındı.. sabah erken vursam üst üste fazla mı olur kıslar???
ne demek canım evet çok anlattım ama her defasında bıkmadan anlatırım...
yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana...
bundan sonrasıda dediğin gibi nasip...
Allahın izniyle hiç bir sıkıntı yaşamayacaksın...
hayııııırrrr iğne saatlerini değiştiremezsin....
hepsini yine aynı saatlerinde vur yoldayım dışardayım diye bişi yok...
bizim topikte istanbulun havası gibi olmuş..kasvet basmış..sessizlik tavan yapmışşşş
Kuzummm geldım ben sımdı kalkar senlendırırım buraları
hoşgeldin cnmmmm...
kaçak millstone da görüldü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?