ohh yarasınn çifter çifter bebiş olsun göbüşündeee soğanlar bacıımm..Bende 8 yıllık evliliğimde ilk kez 2.tüp bebek öncesindeki ay kullanmıştım yumurtalıkların dinlenmesine kistlerin yokolmasına yardımcı oluyoooo faydalı yani..
21 kullandıktan sonra hap bitince 3-4 gün içinde regl oluyorsun canımcım..
günaydınnnnnn
soğan suyumu içeyimde geleyim
eşini de bağlayan anacığının mağduriyeti hayatta yalnız olduğunu düşünmesi vicdanııdır kesinn napalımm susacaksın yutacaksın el mecburr....hem bakamaıyor hem de çekemiyor anneni anlaşılaan...acaba bir doktora mı götürseniz hazım problemi var sanırım kv ninn...canm yaa daha neler neler bi bilsen... eşimin babası biz tanısmadan 1 yıl önce vefat etti aile olarak tanıyodum ama cok değil arkasında 250 milyardan fazla borc bıraktı biz bunları bile bile nişanlandık 5 yıl bekledik evlenmekiçin kadınında psikolojik sorunları var biliyorum hatta laf söyleynce üzülüyorum ama üstüme üstüme geliyo...eşim annesiinede banada laf söylemiyo hep susuyo garibim banada bosver sus diyo ama bu zamana kadar hiç susamadım en son olayda ben ohss olunca kendiside hastaydı annem geldi bakmaya onun için cemkirdi bende açtım agzımı yumdum gözümü bana burası benm evim senn evin ananın evi dedi düşünebiliyomusun kadın kabullenemedi beni:)
en sonunda eşimin dediği gibi susmaya karar verdim bakalım nolacak:)
buralardayım canım ama havam moralim hiç yerinde değil
sağol canım şüphesiz ki Rabbim herşeyin doğrusunu bilir ona şüphe yok ama içimize bu yangını koyan Rabbim onu söndürecek dindidrecek evlatlarıda gönderecektir yoksa hiç umurumuzda olmazdı evlat sahibi olmak yada olmamak biliyorum ama ................................
canııımmmm noluurr düüşünğrken herkesin oluyo benm neden olmuyo diye düşünme farketmeden isyan etmiş oluyoruz.. sabret canım yaa hepimiz sabredelim benm daha ilk denemem ama neler öğrendim bunlardan belki senin gibi oldugumda ben neler düşünürüm bilmiyorum ama yinede böyle konuşma Rabbimin var bi bildiği her serde bi hayır her hayırda da ser olabilir canm bu yüzden vakti zamanı gelene kadar dediğin gibi yemeğimizi salatasız yiyelim
önce bir regl ol vücudun rahatlasın hormonların düzene otursun sonra psikolojik açından da daha iyi hissettiğini farkedeceksin...
evet herşey üstüste gelmiş ama salata olmasada olur diyenlerdenim ben...
bu salatasız yemek fikrini kabuş ettim demek değil olumsuz sonuçlardan sonraki kendimi avutma şeklim belkide...
bir süre kendini dinle bencede her açıdan toparlan o ara geleceği tutar belki nazlı bebeğinin...
bu işin stresle bi akalakası yok canım ben çevremden örneklerle biliyorum doktorlar nasip değilmiş diyemediklerinden stresten olmuyor diyorlar...
evlendiğimde anne olmak için bu kadar uğraşacağımı biri dese gülerdim korunmazsan çocuk olur bu kadar basitti herşey
sonra bi baktım 4 yıl geçmiş stresten olmuyor sizin bişeyiniz yok lafları duymuşum 4 yılda sadece
ilk aşılamada olur dedim sorun yokya
bi bakmışım 2.aşılamadayım ama bu kez kesin olacak daha bilinçliyim ve doktor yüksek şans veriyor
derken ilk tüp bebeğe başlamışım neler neler yaşamışım bi sürü şey herkes iğnesini olur sorunsuz tüp bebeği sonlandırır
negatif sonuç alsada üzülür biter gider ama bende öyle bile olmamış negatifi almışım bir ay da ohss denen şeyle uğraşmışım
ve öyle bir hal almışımki sadece negatif alıp üzülenlere bile özenir olmuşum canımla uğraşırken
dibe vurduktan sonra nasıl bir duyguysa anne olma isteği tekrar ayağa kalkıp
2.tüpte soluğu almışım o zamanda kimyasal gebelik ve ardından bitmesi bir buçuk ayı bulan dış gebelik tecrübesi...
bunları yaşarken 3.tüp deneyeceğim hiç aklıma gelmemişti her defasından bu kez olcak dedim ama bak 3.tüp zamanım geldi...
hiç birşey umduğum gibi olmadı sağlığımdan çok şey kaybettim eski ben değilim bi sürü yan etkilerle uğraştım hala uğraşıyorum...
hayat bize kadın olmanın en büyük lütfunu bahşemedi maalesef belkide hiç anne olamayacaz bilmiyoruz...
ya anne olmaktan vazgeçecez ya da her türlü imkanımızı maddi manevi sağlığımız el verdiği sürece bu yola harcıyacaz...
Hep diyorum biz çooooooooooooooooook yorgun ama güçlü kadınlarız hiç kolay şeyler yaşamıyoruz...
Düşmesi kolay kalkması çok zor bir sürecin içindeyiz Allah yardımcımız olsun...
teşekkr ederim canm verdiğin cevap için
Karlı bir Ankara sabahında sizlere iş yerinden bağlanıyorum :) Çook işim var çok. Ama önce sizlere bir selam vermeliyim.
Bugün orucum. Allah dualarımızı, ibadetlerimi kabul etsin.
Amin canım inşallah. Ben şimdiye kadar gerçekten inanmadım hamile kalabileceğime. Tüp bebekte staj yaparken başladı bu his. Ne kadar zormuş galiba benim olmayacak diye. Bazen de günahlarım yüzünden Allah bana çocuk vermeyecek diye düşünürdüm. Hayatta tek bir takıntım oldu o da bu. Belki de kendimi hep böyle şartlamamın da negatif etkisi oluyordu. Geçen aydan beri bunun üstünde çok çabalıyorum. Bu negatif düşünleri olumlularla değiştirmeye çalışıyorum. Dua etmek, oruç tutmak da bu konuda çok yardımcı oluyor. İnşallah ocak ayında ben de hamileyim diye yazabilirim. Öyle hayal etmeye çalışacağım
Amin! İnşallah saracım senin de kavuşursun bebeğine ne kısa zamanda.
Bugün insulin iğnesine geçtim. O çok daha kolay oluyor. Yine dudaklarım şişti. Silikonlu gibiyim. Eşim bu halimi çok seviyor
İnşallah bu defa ben de hayalımda ilk kez pozitifi görürüm.
Günaydın canımm kız nekadar güzellll
yorucu bir gecenin ardındannn
amin inşallah canım
günaydın canım hep böyle pozitif enerjik ol
isyana düşmekten korkarım haşa isyan etmiyorum Allahım biliyor içimi ama neden neden neden ..............
cnm sen uuzn oldu diye kasma kendini biz roman yazsan onu da okuruz:)canım ben dediğim gibi her hayırda bi ser her serde bi hayır var diye düşünenlerdenm...
kendimi şöyle motive ediyorum bak şimdi anneler evlatlarını getirmek için onca zahmet cekiyo sonra bakıyosun ne evlatlar görüyoruz anne babasını öldürüyo....
olmasındansa olmaması daha ii....
sonra bakıyosun diğer secenegide kendimden örnek vereyim.. opu sonrası ohss oldum transfer ertelendi ser gibi gördüm cok üzüldüm...
sonra o halimle hasta hasta ugrasırken k.v. geldi bi sürü kavga cıkardı ailemi öne sürdü eşimi bırakıp 2-3 gün kafa dinlemeye anneme gittim hatta onun hiç bişey yapmamasına ragmen psikolojim bozuldugu için gitttim... sonra geri döndüm k.v. yine aynı hadi bi kavga daha yasadık derken ii ki olmamıs belkide bu sıkıntılardan bebişim tutunmazdı diyorum sendekendini motive edecek seyler bul hep böyle yap ben baska türlü atlatamıyrum umarım sanada faydası olur... uzun oldu kusura bakma
ohh yarasınn çifter çifter bebiş olsun göbüşündeee soğanlar bacıımm..
eşini de bağlayan anacığının mağduriyeti hayatta yalnız olduğunu düşünmesi vicdanııdır kesinn napalımm susacaksın yutacaksın el mecburr....hem bakamaıyor hem de çekemiyor anneni anlaşılaan...acaba bir doktora mı götürseniz hazım problemi var sanırım kv ninn...boşver gül geç benim kv ile görümcem taifesi benim ailemin ilgisini bağlılığını çekemiyorlarr..onlara göre eşime gösterdikleri ilgi ve saygının sebebi benim çocuğumun olmayışıymış beni boşamasın diye hoş tutuyorlarmış..
anlamıyorum hayata hep bir artniyet çıkar penceresinden bakmalarının nedeni sadece cahillik kaynaklı kötüniyet midir...
istiyorlar ki tek derdimiz onları memnun etmek sürekli bi yalakalık içinde yaşayalım istiyorlar..ben yıllardır sustum yuttum duymazdan görmezden geldim eşim yüz verme dedikçee hayır iyiniyetimi gördükçe değişecekler insanlafra önyargılı yaklaşmayı altında bişey aramayı bırakacaklar dedimm..aamaamaalesef eşim haklı çıktı ben de bıraktım çabalamayı...çünkü hep aynı bencil zihniyeti beslemiş durmuşum...şimdi muhatabım değilsiniz diyorummtakmıyorum umursamıyorum ne yaptıklarını ne de söylediklerini ....madem ki kusurumdan dolayı yalaka olduğumu düşünüyorlarr...yalakalık yapmıyorum onların bakış açısıylaaa kafamı dinliyorummm...göz görmeyincee kafa da rahat oluyor haliylee..
canımm havan da düzelecek moralin de merak etmeee...bişeylerle uğraş dağılırısn bir süre sonraaa inşaallah
ben kocama atkı bere örmeye niyetlendim ama hiç de becerikli değilimdirr yta da hevesli değilim demek daha uygun galiba var mı şöle şık sade model ben bulamıyorum netten hep bişeyleri eksik anltmışlaar zaten model bilmem beceremem....nasıl olacak pofff..:26::26:
tatlım menim çok zor süreçlerden geçmişsin inşallah bunların mükafatı olarak bebeğini kucağına alırsın bu sefer
birbirimizi bu yüzden iyi anlıyoruz çünkü yaşadığımız şeyler ya aynı yada birbirinini benzeri ama inan hiç bu kadar dibe vurmamıştım güldenim hiçbişey bana zevk vermiyo
evime geldim ama sanki hiç özlememişim oysa ben annemlere giittiğimde mutfağımı yatağımı evimde iş yapmayı bile özlerdim ama dün eve baktım herşey o kadar yabancı geldiki annemin yanında olmak ve dizinde ağlamak istedim
bide tvdeki şu bebek reklamları yokmu hele o gülen bebeklerle ilgili olan tv yi bi açtım sanki ayarlanmış gibi onlar çıktı başladım ağlamaya eşimde üzülüyo bu halime teselli etmeye çalışıyo onu üzmekte istemiyorum.....................
eşini de bağlayan anacığının mağduriyeti hayatta yalnız olduğunu düşünmesi vicdanııdır kesinn napalımm susacaksın yutacaksın el mecburr....hem bakamaıyor hem de çekemiyor anneni anlaşılaan...acaba bir doktora mı götürseniz hazım problemi var sanırım kv ninn...boşver gül geç benim kv ile görümcem taifesi benim ailemin ilgisini bağlılığını çekemiyorlarr..onlara göre eşime gösterdikleri ilgi ve saygının sebebi benim çocuğumun olmayışıymış beni boşamasın diye hoş tutuyorlarmış..
anlamıyorum hayata hep bir artniyet çıkar penceresinden bakmalarının nedeni sadece cahillik kaynaklı kötüniyet midir...
istiyorlar ki tek derdimiz onları memnun etmek sürekli bi yalakalık içinde yaşayalım istiyorlar..ben yıllardır sustum yuttum duymazdan görmezden geldim eşim yüz verme dedikçee hayır iyiniyetimi gördükçe değişecekler insanlafra önyargılı yaklaşmayı altında bişey aramayı bırakacaklar dedimm..aamaamaalesef eşim haklı çıktı ben de bıraktım çabalamayı...çünkü hep aynı bencil zihniyeti beslemiş durmuşum...şimdi muhatabım değilsiniz diyorummtakmıyorum umursamıyorum ne yaptıklarını ne de söylediklerini ....madem ki kusurumdan dolayı yalaka olduğumu düşünüyorlarr...yalakalık yapmıyorum onların bakış açısıylaaa kafamı dinliyorummm...göz görmeyincee kafa da rahat oluyor haliylee..
canımm havan da düzelecek moralin de merak etmeee...bişeylerle uğraş dağılırısn bir süre sonraaa inşaallah
ben kocama atkı bere örmeye niyetlendim ama hiç de becerikli değilimdirr yta da hevesli değilim demek daha uygun galiba var mı şöle şık sade model ben bulamıyorum netten hep bişeyleri eksik anltmışlaar zaten model bilmem beceremem....nasıl olacak pofff..:26::26:
cnm ben Allaha isyan etmiyorum, etmek de istemiyorum ama ayni sekikde sara gibi dusunuyorum bakiyorum cevreme 2.denemede olmadi 3.denemde pat diye millet hamile anlayamiyorum ne gunene bakmis ne yumurtlama tarihine bakmis ne bizim gibi qyaklarini havaya dikmis sicak suyla yikanmaya bile korkar oldum ya tum hayatimizi etkiledi bu bebek olayi eminim o hamileler islerini bitirdikten sonra kalkip guzel guzel uzun uzadiya yikanmislardir.diyorum bunlar boyle biz neden boyleyiz kendi kendime soruyorum.kiizn gunu gecio o da hemen gitmio doktora biraz daha da beklio emin olmak icin gidioki kese olusmus kalp atiyo abi bizim kizlara bakiom yavrum keseye ayri panikle bakliolar kalp atimina ayri binbir duayla.yine halimize milyonlarca sukur gercrkten isyan etmiyorum ama aklimdan gecmio deil.cok sukur saglimiz yerinde,evimizde kocamiz basimizda,ac deiliz,sokakta degiliz daha binlerce sey su kizin yerinde olmak isterdim diye mutlaka vardir bizde salatamiz gelene kadar yemegimizle mutlu oluruz napalim.
önce bir regl ol vücudun rahatlasın hormonların düzene otursun sonra psikolojik açından da daha iyi hissettiğini farkedeceksin...
evet herşey üstüste gelmiş ama salata olmasada olur diyenlerdenim ben...
bu salatasız yemek fikrini kabuş ettim demek değil olumsuz sonuçlardan sonraki kendimi avutma şeklim belkide...
bir süre kendini dinle bencede her açıdan toparlan o ara geleceği tutar belki nazlı bebeğinin...
bu işin stresle bi akalakası yok canım ben çevremden örneklerle biliyorum doktorlar nasip değilmiş diyemediklerinden stresten olmuyor diyorlar...
evlendiğimde anne olmak için bu kadar uğraşacağımı biri dese gülerdim korunmazsan çocuk olur bu kadar basitti herşey
sonra bi baktım 4 yıl geçmiş stresten olmuyor sizin bişeyiniz yok lafları duymuşum 4 yılda sadece
ilk aşılamada olur dedim sorun yokya
bi bakmışım 2.aşılamadayım ama bu kez kesin olacak daha bilinçliyim ve doktor yüksek şans veriyor
derken ilk tüp bebeğe başlamışım neler neler yaşamışım bi sürü şey herkes iğnesini olur sorunsuz tüp bebeği sonlandırır
negatif sonuç alsada üzülür biter gider ama bende öyle bile olmamış negatifi almışım bir ay da ohss denen şeyle uğraşmışım
ve öyle bir hal almışımki sadece negatif alıp üzülenlere bile özenir olmuşum canımla uğraşırken
dibe vurduktan sonra nasıl bir duyguysa anne olma isteği tekrar ayağa kalkıp
2.tüpte soluğu almışım o zamanda kimyasal gebelik ve ardından bitmesi bir buçuk ayı bulan dış gebelik tecrübesi...
bunları yaşarken 3.tüp deneyeceğim hiç aklıma gelmemişti her defasından bu kez olcak dedim ama bak 3.tüp zamanım geldi...
hiç birşey umduğum gibi olmadı sağlığımdan çok şey kaybettim eski ben değilim bi sürü yan etkilerle uğraştım hala uğraşıyorum...
hayat bize kadın olmanın en büyük lütfunu bahşemedi maalesef belkide hiç anne olamayacaz bilmiyoruz...
ya anne olmaktan vazgeçecez ya da her türlü imkanımızı maddi manevi sağlığımız el verdiği sürece bu yola harcıyacaz...
Hep diyorum biz çooooooooooooooooook yorgun ama güçlü kadınlarız hiç kolay şeyler yaşamıyoruz...
Düşmesi kolay kalkması çok zor bir sürecin içindeyiz Allah yardımcımız olsun...
ver herkesin ağzının payını dicem amaa bu sefer de imajın bozuluyor biz evladımız için mazlum olup duaya sığındıkça yüceliyor sankii ruhumuz....dua öle bir güç ki kimin duası kime geçer bilemiyoruz senin benim o nasıl pat diye hamile kaldı deiklerimize anası babası beddu aediyor anne olda bana çektirdiklerini gör diyor duası kabul oluyor....ama evlatlarının kıymetini ne kadar bilecek muamma tabii..aynen canım kısır ve infertilite kelimelerine o kadar sinir oluyorum ve bigün bu kelimelerin benim için kullanılacağını hiç düşünmemiştim.etrafımda o kadar varki bu saydıklarından ama karar verdim bundan sonra kim bana çocuğunuz yokmu hla derse çok fena ağızlarının payını alacak herkese şirin gözükmek zorunda değilim varsın ne cadı bi gelinmiş desinler artık hiç önemli değil
ender saracın artık ruhunuda besle kitabını aldım ordada Allahın 99 isminin anlamlarını ve hangi ismin ne zaman okunmasını anlatmış onu okuyacam belki bi yararı olur
ayy şımardım bak şimdi sabah sabah ...sen nasıl tatlı dilli bişeysin ya.okurken yazdıklarını aktım gittim, haklısın ama herşey bebişlerimiz için.
bugün annemi aradım o da dedemlere baktığı için gelemio kadıncağız. ama gelirim kızım dedi biraz da olsa. ana gibi yar olmaz inan ki. sesini duymak bile yetiyo. onu çok seviyorum. bi de burdaki arkadaşlarımı . seni ve senin gibi sırdaş yoldaşlarımı..
cnm ben Allaha isyan etmiyorum, etmek de istemiyorum ama ayni sekikde sara gibi dusunuyorum bakiyorum cevreme 2.denemede olmadi 3.denemde pat diye millet hamile anlayamiyorum ne gunene bakmis ne yumurtlama tarihine bakmis ne bizim gibi qyaklarini havaya dikmis sicak suyla yikanmaya bile korkar oldum ya tum hayatimizi etkiledi bu bebek olayi eminim o hamileler islerini bitirdikten sonra kalkip guzel guzel uzun uzadiya yikanmislardir.diyorum bunlar boyle biz neden boyleyiz kendi kendime soruyorum.kiizn gunu gecio o da hemen gitmio doktora biraz daha da beklio emin olmak icin gidioki kese olusmus kalp atiyo abi bizim kizlara bakiom yavrum keseye ayri panikle bakliolar kalp atimina ayri binbir duayla.yine halimize milyonlarca sukur gercrkten isyan etmiyorum ama aklimdan gecmio deil.cok sukur saglimiz yerinde,evimizde kocamiz basimizda,ac deiliz,sokakta degiliz daha binlerce sey su kizin yerinde olmak isterdim diye mutlaka vardir bizde salatamiz gelene kadar yemegimizle mutlu oluruz napalim.
cnm sen uuzn oldu diye kasma kendini biz roman yazsan onu da okuruz:)
neyse ben baska bisi sorcam
eminim cok zordur ama baska bi eve tasinma imkaniniz var mi?
günaydın nesliiiiii özledim kız seni...
heee yorucu bi geceydi
aynen canım kısır ve infertilite kelimelerine o kadar sinir oluyorum ve bigün bu kelimelerin benim için kullanılacağını hiç düşünmemiştim.etrafımda o kadar varki bu saydıklarından ama karar verdim bundan sonra kim bana çocuğunuz yokmu hla derse çok fena ağızlarının payını alacak herkese şirin gözükmek zorunda değilim varsın ne cadı bi gelinmiş desinler artık hiç önemli değil
ender saracın artık ruhunuda besle kitabını aldım ordada Allahın 99 isminin anlamlarını ve hangi ismin ne zaman okunmasını anlatmış onu okuyacam belki bi yararı olur
canım ben dediğim gibi her hayırda bi ser her serde bi hayır var diye düşünenlerdenm...
kendimi şöyle motive ediyorum bak şimdi anneler evlatlarını getirmek için onca zahmet cekiyo sonra bakıyosun ne evlatlar görüyoruz anne babasını öldürüyo....
olmasındansa olmaması daha ii....
sonra bakıyosun diğer secenegide kendimden örnek vereyim.. opu sonrası ohss oldum transfer ertelendi ser gibi gördüm cok üzüldüm...
sonra o halimle hasta hasta ugrasırken k.v. geldi bi sürü kavga cıkardı ailemi öne sürdü eşimi bırakıp 2-3 gün kafa dinlemeye anneme gittim hatta onun hiç bişey yapmamasına ragmen psikolojim bozuldugu için gitttim... sonra geri döndüm k.v. yine aynı hadi bi kavga daha yasadık derken ii ki olmamıs belkide bu sıkıntılardan bebişim tutunmazdı diyorum sendekendini motive edecek seyler bul hep böyle yap ben baska türlü atlatamıyrum umarım sanada faydası olur... uzun oldu kusura bakma
saracım zaten çok taze daha durumu kabullenmen zaman alacak böyle ağlamaklı olman üzgün olman çok doğal..
negatifi aldım ohhhh üzerimde de bi rahatlama oldu şimdi hayatıma hiç bişey olmamış gibi devam ediyorum diyenini henüz görmedim ben kendimde dahil olmak üzere...
annenin dizinde ağlasaydın annen üzülürdü amaaaa sen bizimle ağla bi süre sonra güldürürümde ben seni
evet şekerim soğan cücüklerim için herşey ama onu içince kahvaltım gecikiyooo kesiyoo beni..
zayıflamak isteyenlere öneriyorum soğan kürünü iştah kapatıyooo
Canım seni çok iyi anlıyorum. Hala testin sonucunu öğrenmeye giderken eşimle el ele merkezin kapısından girerken konuştuklarımız aklımda. Ben bence 50li bir değer çıkar demiştim eşim de 300 çıkar inşallah ikiz olsun diyordu. Bir gittik 0! O anı hatırladıkça hala gözlerim doluyor. Yeni bir denemeye başladık. Onun heycanı bile bir önceki hayal kırıklığını bastıramıyor.
Dediğin gibi herkes patır patır hamile kalıyor. Dün twilight'ın son filmini seyrediyoruz. Dedim vampir bile ilk günden hamile kaldı. Benden 10 yaş büyük ilk denemede hamile. Evli bile değil ama hamile. Benim günahlarım varsa bazılarının benden çok var. Allah'a inanmayanlar bile hamile. Demek ki bu günahlar yüzünden değil. Ne geçliğimin ne sağlığımın bir faydası olmuyor. Olmadımı ne olursan ol, stres de yapsan rahat da olsan olmuyor. Stresle alakası olduğunu düşünmüyorum. Yinede ben de negatif duygularımı düzeltmeye çalışıyorum. Gücümün yettiği her şeyi yapmak için.
Esma-i Husna isimli kitaptan Allah'ın isimlerinin anlamlarını öğreniyordum bir cümle "Bu dünya her kadın anne olmak için her erkek de baba olmak için gelir". Bu ne saçma bir şey öyle değil mi? İnsana kendisini eksik hissetiriyor. Halbuki eğer böyle bir zorunluluk olsaydı biz de hamile kalırdık.
Sosyal baskı da var. Eski Türk filmlerinde bile hatırlarsan hamile kalmayınca kadın kuma getirirlerdi. "Kısır" kelimesi çok kötü. İlk defa ingilizceden çalma infertil kelimesi hoşuma gidiyor. Hatta onu bile sevmiyorum. 1 sene çocuğun olmayınca direk dosyana yazıyorlar. Sinir oluyorum. Etrafında çocuğu olmayanlara acındığını görmüşsündür. Bizim bir komşu vardı. Kedi aldılar evlerine. Onu bile "işte çocukları yok napsınlar kediyle teselli oluyorlar" diye yorumladılar. Ne yapsan ona bağlarlar. İş yerinde birine kızarsın "çocuğun olmuyorsa ben miyim suçlu" derler. Berbat bir şey. Allah korusun bir sakatlığımız olsaydı da böyle olacaktı dışardan gelen tepkiler. Bir şey yokken acıyacaklar, bir şeyimize sinir olunca da onu bize karşı kullanacaklardı. Şimdi bir sakatlığımız yok çük şükür, kimseye muhtaç olmadan sağlıklı bir şekilde yaşıyoruz. Ama dışarının tepkisi aynı. Belki şimdi değil ama zaman geçtikçe böyle olacak gibi geliyor. Şu an yeni evliyiz, iş yoğun vs diye geçiştiriyoruz. Bir yerden sonra kimse bunları yemeyecek
Ben de salata benzetmesini beğendim. Şart değil çocuk. Hatta belki hayırsız bir evlattansa çocuksuz olmak daha iyi.
Kendinimiz üzdüğümüze yıprattığımıza da değmez aslına bakarsan. Embriyo tutunmayınca üzülüyoruz. Embryioları da büyütmemek lazım. Sonuçta onlar bebek olma potansiyeline sahip hücreler. Ama bebek değiller! Sense gelişmiş, eksikleriyle, fazlarıyla, güzel ve kötü yanlarıyla gerçek bir insansın. Bir potansiyel için kendini üzmene değmez. Elindeki gerçekliğe bak. Boşver bebek de gelmezse gelmesin.
Elimizden ne gelirse yaptık. Yapıyoruz da. Ama bunun da bir sınırı olmalı. Eğer olmuyorsa bırakalım da olmasın.
öyle yapacam kafamı dağıtacak şeyler bulacam ayrıca uzun olmadı istediğni yazabilirsin bana baksana bazen destan yazar gibi döktürüyorum
düzelecekde inşallah hasarsız düzelir
biliyomusun senin varlığın bile beni mutlu ediyo
canım biliyomusun eve bi fanus aldım içinede iki balık koydum çok şekerler kaynanam bunu görünce aaa evlatlarınızımı aldınız dedi bu tedavi için bursaya gidince balıkları mecburen onlara bıraktık dün geldik görümcekim diyoki balıklara bakıp bakın annenizle babanız gelmiş ve bun derken kahkaha atıyo bende hiç cevap vermedim daha doğrusu cevap verecek halim yoktu
ama haklısın sağlıktan önemlisi yok bundan sonra kendim için yaşayacam buna karar verdim bi müddet de böyle deneyecem
günaydınnn canım benimmmm.....
Eki Görüntüle 578855 Eki Görüntüle 578859 Eki Görüntüle 578855
Eki Görüntüle 578858 Yorucu bir gecenin ardındanEki Görüntüle 578858
Eki Görüntüle 578854 Karlı bir Ankara sabahından hepinize sıcacık sevgi dolu birEki Görüntüle 578854
Eki Görüntüle 578857 GüüünnnnaayyddıınnnnnnnEki Görüntüle 578857
Eki Görüntüle 578856 Yüzünüzden tebessüm hiç eksik olmasın Eki Görüntüle 578856
Eki Görüntüle 578854 Benim yüreği güzel arkadaşlarımEki Görüntüle 578854
Eki Görüntüle 578860 Eki Görüntüle 578860 Eki Görüntüle 578860
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?