Tüp Bebek Günlüğümüz !

Selam Kızlaar
nasılsınız kahvaltımı yaptımm bir bakayım dedim napıyorsunuz... geçmişi okumadan direk daldımmson sayfadann

tusemim yazdım arkadaşlarınaaa görmüşsündürr..

Deryacımm..gözün aydın gidemediğin için üzülüyordn bak anacığın da özlemiş gelmişş hemen...çok imrendimmm ben size..ben de geçen gün çok yalnıızım annemi babamı kardeşlerimi, özledim diye ağladım kocam hemen dayanamadı göndereyim seni memlketine dedi..ama gidemem kii..zaten haziran başında gidecem bari az daha dişimi sıkarım dedimm..kızkardeşimin evini falan yerleştreecğiz bu haftaa evi turmuşlar bugün de elektrik doğalgazı ve su yu üzerlerine almak içinn dolanacaklarr yarına açılırsaa eğere suyu vs temziliğini yapacaz yavaş yavaş eşyalarını götürüp yerleştireceğiz..artık beyaz eşyası mobilyaları da gelir ...hayırlısıylaa yuvasını kuracağız inşaallah..

Allah bize de kısmet etsin o öğürmeleri, mide bulantılarını, o karnının içine sığamamaları, gebişlikten yatamamaları, o kadar çok imreniyorum ki !!!!

kızlar adetlide iş yapmk işkence gbi bişiterledim 3 camım kaldı sınra kapılara geçicem sonrada cekmceler ve ayşe hanımla temzlik yapcz bu arada çamaşır makinamın adı fatma süprgem ayşe bulaşıkta hayriyenasıl ama

Canimcim naber gorusmeyeli? Ne kadar buyusekte hep.kucuk kiz cocuklariyiz baksana bende annemi cok.ozledim gecen gun tasindigi yerdwn gecerken hungur hngur agladim Ohh ev tutuldu demek kardesinin.istedigi yerden mi peki? Temizlik isi de cok sinir gerci bos ev olunca kolay oluyor. Kolay gelsin size tatlim..

merhaba, ben de uzun bir aradan sonra bir bakayım dedim ve yazını gördüm.
aynı sorun bende de var maalesef. ve ben bu herşey çok iyi mükemmel sözlerini açıkçası artık duymak istemiyorum. yani bence bir yerde bir şey var ki olmuyor, kapalı bir kutu tabi nerde ne var doktorlarda herbir şeyi göremiyorlar demek ki...ben bir tüp iki dondurulmuş tedavisi gördüm. her birinde konulan embriyo sayısı 1-2-3 şeklinde idi. ama olmadı, hatta kan testine gerek bile duymadan adet oldum, yaptırdığım testler sırf formaliteden oldu. benim ilk denemem gerçi çok sancılı ağrılı oldu o nedenle onu pek sayasım gelmiyor. ohss olmuştum ve o şekilde transferim yapılmıştı. neyse şimdi yaz aylarında başka bir yerde denemek istiyorum, o zamana kadar ancak toparlanırız diye düşünüyorum. bu arada hep pozitiftim, negatiflerde üzüntüm 1-2 saat sürdü, ne yapayım her işte vardır bir hayır dedim ama şimdi biraz çekiniyorum. yeni gittiğim yerdeki doktor önceki tedavimi pek doğru bulmadı, verilen iğne dozajları ve oluşan embriyo sayısı açısından. inşallah bizde bir gün muradımıza ereriz.

bu arada ikramaya sen mi dedin embriyo yapıştırma varmış diye , nedir cnm o?
bir de kızlar elinde kalan ilaçları olan varsa para karşılığında ben talip olabilirim.

Bunları hiç duymadım ben ama
Gebelik aşısı dediğin belki lenfosit aşı me ne, bişi diyolar, o olabilir belki.
Ama o genetik tanıda çıkıyor bildiğim kadarıyla. Kadının genleri, erkeğinkini kabul etmiyor, her gün erkekten kan alıp, işte çeşitli işlemlerden geçirilip kadına vberiyorlar. Sancılı bi işlemmiş. bol ağrılı. böylece, kadının genleri erkeğinkiyle tanıştırılıyo. Sonra tüp bebek. Ama bizde çıkmadı öyle bişey. Eğer buysa tabi gebelik aşısı.

Bir de YAPIŞTIRMA ne ki acaba?
İkramayaaaaaaaa, bizi duyuyorsan aydınlatırmısın? Lütfen, çok ihtiyacım var !!!!!!

FerideMasal cım seninle aynı fikirdeyim, ilk 2 denememde tecrübesizlik de var tabi,bi pozitif, bi negatiftim. Ama 3. de ise, daha tüp bebekten birkaçay öncesinden bile hep pozitiftim. Bi de doktorumu çok sevdim onun da etkisi var. Hep mutluydum, umutluydum. Bu sefer kimyasal gebelik oluştu. Bi aşama kaydettik. BetaHCG de 9,75 i gördüm ilk kez!! Diyorum ki bebeğim bende en azından birkaçgün bile olsa yaşadı, birkaçgün "ANNE" ydim ben de.
İnşallah yeniden denediğimizde, ya da kim bilir belki de kendiliğinden yeniden "ANNE" olacağım Allah'ın izniyle. Ama aklıma geldiğinde içim buruluyo bazen yalan değil.
Herşey tamamen kısmet, Zamanı gelince diyorum, dualarımda zamanının artık gelmiş olmasını diliyorum Allah'ımdan hep!!!!

rabbimin verdiği bir zaman var baklalım o zaman bizler için ne zaman.. Bebeğim benle diyorum ama gördüm ya onu ben o yüzden şnancım çok yüksek ama önce rabbime inanıorum sıram geldiyse bende anne olucam yoksa sıram varsa sıramı beklıcem bende.. anlayacğın hepimşzşn bakadaki numartörlerden çıkan sıranumarası gibi sıramız var

haklısın canımm ben de ufak ufak başladım temzlik işlerinee. ama daha kızkardeşimin evini yerleştirmeden bir temzileyecez...evet bana çok yakın tuttuğu ev şükür..düğünden sonraa birkaç ay gider geliriz bu sayede..artık yazın da taşınırız zateenn..evi eski kiracı çok temzi bırakmış..normal bir temizlik yapacağız eşyaları yerleştirebilmek için camları silip yerleri silip toz alıp gelen eşayalarını yerleştiiriz artık dolaplarını raflarını falan...eşyaları da gelir mayıs ayı içinde ve oturulacak hale gelir inşaallah

hoşgeldin canım uuzn zaman olduu ben de arda bir baktım ama uğramamışsın hiç buralara...iyi oldu topiğmize gelmen..ben de tam bilmiyorumm araştırırken öğrendimm..doktor ve merkezlerin bazısında yapılıyormuşş..tedaviye henüz geçmedim geçersem mutlaka istorumm..benim bebişim bana tutunamıyor malum rahim ince diyee..bari yardımcı olalımm değil mii?? tutunma problemi olanlara yapılan transfer sırasında ki bir işlemmiş...ben de araştırma safhasındayım aslına bakarsann...bir de tabii vücut yabancı madde giib algılmasın diye aşı olmayı düşünüyorumm gebelik tutunma aşısı artık birkaç adı var tabii...o sebbeple şu aşamada nerde tedaviye başlayacağım belirli değil.... yapılan bir merkez ve sana bunlar yapılmalı deyip hak verecek sağduyulu bir doktor bulduğumda özelden bile olsa yazar bildirirm kızlarr..s,z de sorun araştırın bencee.. artık işimiz zorr biliyorsunuz embriyoyu içeriye bırakıp çıkacak bir tedavii den umudum olmaz bu saatten sonraa..
yukarıda bildiğim kadarıyla cevapladımm...
Ohhh ne güzel canımm çok şanslısın eşinin ailesinden dolayıı ee sende iyi gelinsin demmekkii

Ahh bunun iiyi gelin olmakla alaksı yok..bunlar iyi ebeveyn olmakla alakalı hayatımm..eşinin ailesi seni bir kızı evladı gibi görüp derdini kusur değil de bir sağlık problemi olarak görecek düzeyde kaliteli insanlarmış demek kii..çok şanslıısn kıymetlerini bil....benimkiler tedavimde daha ameliyat olduğumda ğullarına yeni doğurgan bir gelin arayışına düşmüşler...olmuyor denemeyin boşuna demişler kocama...adamı çıldırttılar gerizekalılarr..bak gene aklıma geldi..cahiiliğin de yüzkarası bunlaar...gtsem şurdan da kurtulsam bu zihniyetten

Son düzenleme:
ikramayacım kızmazsan bişey sorabilirmiyim yaaacba embriyo yapıştırmayla gebelik aşısı aynı şey mi bne cuma günü söyliyim diyorumda dra hani ne oldugunu iyice biliyim diye diyorum tatlım:18::18::18:

canım çok sağol, evet uzun zamandır pek girmedim topiğe, girsem de yazacak bir şeyim olmadığından okudum çıktım. benim neden tutunma olmuyor bilmiyorum, bende rahmin inceliği diye bir durumda yok 13-14 oluyor. ama vücudun embriyoyu yabancı bir şeymiş gibi algılama durumu olabilir, zaten tek aklıma gelen de bu oluyor. canım 2. dondurulmuş tedavimde aşı değilde iğne yaptılar transferden yarım saat önce ama işe yaradığına dair kesin bir şey yok demişti doktor, denemekte fayda var gibilerine, aşı içinde aynı şey söylenmişti. ama senin dediğin gibi ben de farklı bir tedavi uygulayacak bir yer arıyorum. en son görüştüğüm yer 5. gün embryosu ve de eşim içinde ımcı (doğru yazdım sanırım) tekniğini uygularız demişti. bir de embriyoskop var aslında onu da istemek lazım:)

Selam kızlar. dün yumurtalarım toplandı. 14 tane yumurta olmuş. bunlardan 10 tanesi iyi durumdaymış. bugün aradım 6 tanesi döllenmiş. 4 taneside yarına döllenir dedi tekrar arayın dedi. transfer işlemide pazartesi günü olucak. doktorum çift emriyo transfer edeceğini söyledi. çok mutluyum şimdikten sevinmek doğru değil aslında ama napim içimde bir umut. güzel düşün güzel olsun dimi ama. Rabbim herkesin duasını kabul etsin. bizleri meleklerimize en yakın zamanda kavuştursun (amin)

Amiin canim Allahim bizlere kuzularimizi saglikla kucagimiza almayi.nasip etsin diger arkadaslarima da tez vakitte bu duygulari yasatsin insallah. Bu arada seninle aramizda 1 guncuk var sadece :))

Amin canım topikteki ve daha tanımadığımız nice bebiş isteyenlerin Allah tez zamanda kucaklarını doldursun inşallah.Evet seninle kısmet olursa doğumumuz yakın olacak hayırlısıyla inşallah.

ikramayacım kızmazsan bişey sorabilirmiyim yaaacba embriyo yapıştırmayla gebelik aşısı aynı şey mi bne cuma günü söyliyim diyorumda dra hani ne oldugunu iyice biliyim diye diyorum tatlım:18::18::18:
estağfurullah canım ni,ye kızayımm..aşı dediğimiz transferden önce yapıyorlarr ve sonra da küçük dozlarla göbekten yapmaya devam ediyorsunn..embriyo yapıştırma işlemi de transfer sırasında yapılıyorr..bak buraya kopyalıyorumm
ABDDEN sonra Türkiyede de uygulanan "embriyo yapıştırma tekniği" ile tüp bebek yöntemiyle gebe kalma ihtimali iki katına çıkıyor. Amerikan Hastanesinde bu ay 15 hastaya uygulanan yöntem için ABDden getirilen "embryo glue" adı verilen özel bir sıvı kullanılıyor.
Embryo glue, embriyo transferi sırasında kullanılan yeni bir kültür ortamıdır. İçerisinde bulunan hyaluronan adlı maddenin etkisiyle, embriyonun rahim içerisinde tutunma şansının arttığı gösterilmiştir. Aslında bu artışta en önemli rolü embriyoların laboratuar şartlarında büyütülmesi ile ilgili gelişmeler oynamaktadır. Tüp bebek uygulamalarında üreme hücreleri anne vücudunda değil, laboratuar şartlarında birleştirilmekte ve embriyolar özel sıvılar içerisinde, aynı anne karnındaki gelişimlerini taklit edecek şekilde büyütülmektedir. Tüp bebek uygulamalarında tedavinin verimliliğini kısıtlayan önemli noktalardan birisi de budur. Laboratuar şartları hiçbir zaman anne vücudunun sağladığı özellikleri tam olarak taklit edemeyecektir. Ancak, laboratuar şartlarındaki gelişmeler her geçen gün bu benzerliği arttırmakta, bu durumda direkt olarak tedavi başarısına yansımaktadır.

Embriyo-yapıştırıcı özel bir kültür ortamının ticari adıdır. Bu kültür ortamı, embriyoların rahim içerisine transferi sırasında, embriyoların kateter içerisinde barındıkları ve rahim içerisine transfer sırasında embriyoları taşıyan sıvıdır. Bu sıvının özelliği içerisinde bulunan hyaluronan adlı maddedir. Bu maddenin embriyo transferi kültür sıvısına eklenmesinin, embriyoların rahim içerisinde tutunma şansını arttırdığı bilinmektedir, ancak embriyo glue kullanımının gebelik şansını arttırdığına dair bir çalışma yoktur. Hyaluronan bu güne kadar tıbbın pek çok diğer branşında önemi kanıtlanan, hücreler arası bağlantılar ve dokuların kendine has farklı özelliklerini belirlemede rol oynayan bir maddedir. Bu maddenin embriyo- endometrium arasındaki ilişkide ne şekilde bir rol oynadığı net olarak bilinmemektedir.

Tedavide en önemli noktalardan birisi iyi kalitede yumurta hücresi gelişimini sağlamaktır. Bu noktada kişiye uygun ilaç protokolünün ve ilaç dozunun doğru seçilmesi, yumurta gelişiminin takibinin doğru ve özenli bir şekilde sürdürülmesi, çatlatma iğnesinin doğru zamanda yapılması, yumurta toplama ve embriyo transferi işlemlerinin en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Embriyolar rahim iç duvarına yapıştırılamaz. Embriyo (eğer sağlıklı ise) rahim iç duvarına tutunma işlemini kendisi gerçekleştirir. Tutunma potansiyeline sahip olmayan bir embriyonun herhangi bir işlem veya bir madde aracılığı ile rahim iç duvarına yapıştırılması söz konusu olamaz.

tatlım madem rahimm ii durumda o zman bence sıkıntı embriyonlarından kaynaklı olabilirr blast embriyo vee ımcı tekniği en doğru seçimm embriyoskopu da çok iyi düşünmüş doktorun ..kim ve nerde yaptıracaksın bu işlemi deyiver hele bana daa
Allah sonuna kadar herşeyin yolunda olduğu bir tedavi süreci geçirmeni kaliteli embriyolarının oluşup pozitif sonucu almayıı ve kalp atışından kesesine kadar.. sağlıklı bir hamilelik nasip etsin inşaallah canımm

canım işine yararmı bilmem ama bir bak istersen
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1024.htm:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…