Merhaba ben de memorialde daha önce mikro enjeksiyon yaptırdım simdi tekrar düşünüyorum yeni bir konu actım oraya yaz istersen
canım bende öyle fitil olarak günde 3 kere alıorum ben ayakta atıyorum çok rahat oluyo lup diye
deli gibi baş dönmesi yapıyo bendeaha böle geziniyorum bide transferden önce dah çok akıyodu şimdi akmıyo bende gelmiyo geri..
istanbulun neresindesin kuzum, memorail ataşehirimi yoksa şişliyimi düşünüyorsun ?
tamam cnm bakarım. doktorun kimdi?
ben avrupa yakasındayım cnm, şişli olacak eğer ki terslik olmazsa. sen de karşıdasın sanırım.
selam canlar nasılsınızzz???????
ikramayam süper hatta süper ötesi bi hatunsun canım ya bende kesinlikle soriyim bunu dr a peki bu gebelik asısını kullanmaya geç kalmadım dimi hani transferden önce kullanmam lazım ya bide bu asıyla yapıştırma için kullanılan seyin fiyatı ne kadar bi bilgin var mı tatlımestağfurullah canım ni,ye kızayımm..aşı dediğimiz transferden önce yapıyorlarr ve sonra da küçük dozlarla göbekten yapmaya devam ediyorsunn..embriyo yapıştırma işlemi de transfer sırasında yapılıyorr..bak buraya kopyalıyorumm
ABDDEN sonra Türkiyede de uygulanan "embriyo yapıştırma tekniği" ile tüp bebek yöntemiyle gebe kalma ihtimali iki katına çıkıyor. Amerikan Hastanesinde bu ay 15 hastaya uygulanan yöntem için ABDden getirilen "embryo glue" adı verilen özel bir sıvı kullanılıyor.
Embryo glue, embriyo transferi sırasında kullanılan yeni bir kültür ortamıdır. İçerisinde bulunan hyaluronan adlı maddenin etkisiyle, embriyonun rahim içerisinde tutunma şansının arttığı gösterilmiştir. Aslında bu artışta en önemli rolü embriyoların laboratuar şartlarında büyütülmesi ile ilgili gelişmeler oynamaktadır. Tüp bebek uygulamalarında üreme hücreleri anne vücudunda değil, laboratuar şartlarında birleştirilmekte ve embriyolar özel sıvılar içerisinde, aynı anne karnındaki gelişimlerini taklit edecek şekilde büyütülmektedir. Tüp bebek uygulamalarında tedavinin verimliliğini kısıtlayan önemli noktalardan birisi de budur. Laboratuar şartları hiçbir zaman anne vücudunun sağladığı özellikleri tam olarak taklit edemeyecektir. Ancak, laboratuar şartlarındaki gelişmeler her geçen gün bu benzerliği arttırmakta, bu durumda direkt olarak tedavi başarısına yansımaktadır.
Embriyo-yapıştırıcı özel bir kültür ortamının ticari adıdır. Bu kültür ortamı, embriyoların rahim içerisine transferi sırasında, embriyoların kateter içerisinde barındıkları ve rahim içerisine transfer sırasında embriyoları taşıyan sıvıdır. Bu sıvının özelliği içerisinde bulunan hyaluronan adlı maddedir. Bu maddenin embriyo transferi kültür sıvısına eklenmesinin, embriyoların rahim içerisinde tutunma şansını arttırdığı bilinmektedir, ancak embriyo glue kullanımının gebelik şansını arttırdığına dair bir çalışma yoktur. Hyaluronan bu güne kadar tıbbın pek çok diğer branşında önemi kanıtlanan, hücreler arası bağlantılar ve dokuların kendine has farklı özelliklerini belirlemede rol oynayan bir maddedir. Bu maddenin embriyo- endometrium arasındaki ilişkide ne şekilde bir rol oynadığı net olarak bilinmemektedir.
Tedavide en önemli noktalardan birisi iyi kalitede yumurta hücresi gelişimini sağlamaktır. Bu noktada kişiye uygun ilaç protokolünün ve ilaç dozunun doğru seçilmesi, yumurta gelişiminin takibinin doğru ve özenli bir şekilde sürdürülmesi, çatlatma iğnesinin doğru zamanda yapılması, yumurta toplama ve embriyo transferi işlemlerinin en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Embriyolar rahim iç duvarına yapıştırılamaz. Embriyo (eğer sağlıklı ise) rahim iç duvarına tutunma işlemini kendisi gerçekleştirir. Tutunma potansiyeline sahip olmayan bir embriyonun herhangi bir işlem veya bir madde aracılığı ile rahim iç duvarına yapıştırılması söz konusu olamaz.
tatlım madem rahimm ii durumda o zman bence sıkıntı embriyonlarından kaynaklı olabilirr blast embriyo vee ımcı tekniği en doğru seçimm embriyoskopu da çok iyi düşünmüş doktorun ..kim ve nerde yaptıracaksın bu işlemi deyiver hele bana daa
Allah sonuna kadar herşeyin yolunda olduğu bir tedavi süreci geçirmeni kaliteli embriyolarının oluşup pozitif sonucu almayıı ve kalp atışından kesesine kadar.. sağlıklı bir hamilelik nasip etsin inşaallah canımm
ooşgeldin be yawgeçmişe bakmaya erindim en iyisimi muhabbete dalayım
ooşgeldin be yawbugün bizımlasın yarın tatil nasıl olsa kocişinle yarın ilgileniverirsin
Arkadaşlar merhaba.Cumartesi günü yumurtalarım toplandı.16 yumurta 12 si istenilen olgunlukta.8 tanesi döllendi.Doktorum sürecin çok iyi gittiğini normalde 3.gün yapacağı transferi 5.gün yapacağını(perşembe) söyledi.Sizden ricam şu 2 embriyomu yoksa tek embtiyomu koyduralım.Şansım artması için 2 diye düşünüyoruz ama ikiside tutarsa 2 bebek biraz korkutuyor.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.dualarınızın kabul olması dileğiyle...
hoşgeld,inn selam verip gittin mi acabaa:44::44::44:selam canlar nasılsınızzz???????
valla doktorun ne kadar ünlü olduğu bizi artık bağlamıyor..senin tedavinde doğru aşamalrda doğru ilaç ve takviyeleri kullanıp kişiye özel tedavi uyguluyorsa ve sorunun neyse o yönde gerekn her türlü test ve takiib yapıyorsa ayrıca bunu senin giib bilinçli hastasına güzelce açıklayabiliyorsaaa işte o doktor iyi doktordur..ben o konuda çok şanslıyıdım ama şimdi kimle nerde başlıcam bilmediğim için Rabbim yardımcım olsun ,iyi nsna ve iiy daktorla karşılaştırsın diye dua ediyorumm....kafanda ki herşeyi sor ve emin ol benceee...merhaba kızlar bugün doktora gittim kontrolüm vardı bi hafta önce enfeksiyon sebebiyle ilaç vermiş kontrole çağırmıştı bide daha önce yaptırdığım testleri istemişti götürdüm ama iltihap geçmişmi diye kontrol etmediği gibi adetin bitince gel dedi ben şok oldumama ilaçlarım bitti dedim tamam dedi şimdi muayene etmenin bi anlamı yok adetin bitince gel dedi bende bari gelmişken bugün prolaktin hormonuma ve yumurtaların çatlayıp çatlamadığına bakalım dedim bugün adetin 17.günü çünkü ama gerek yok dedi prolaktinede daha en ilk geldiğinde bakmıştık istersen hemen gösterelim sana sonucu dedi bende tamam deyince bana güvenmiyosun dedi ama hemşiresi bilgisayardan aradı aradı bulamadı prolaktin hormonu testini ben bi şok daha adetin bitince yıkan bi gün sonra gel dedi bazı testler yapacam dedi bu prolaktin hormonuna adetin bitimindemi bakılıyo kızlar çok sinirliyim başım ağrıyo üstelik bu gittiğim doktor öyle eften püften bi doktor değil alanında çok iyi ve kapısının önününü görseniz iğne atsanız yere düşmeyecek cinsten bendemi var bi tuhaflıkta nerde bi aksilik var gelip beni buluyo
hımm belki de onda diyemiyecmm... sorun eşinde olana rakadaşlarım bile sıkıntı çekiyıor..oğluna toz kondurmayacak cahillikte olabilir bu insanlar..ama siznkiler sağlık sorunu olarak görüp kusur diye nitelendirmek yerinee çare olalım destek olalım demişler Alah razı olsunn onları torun sahibi yapsınn inşaallah enkısa zamandaa...aşkım sorun bende değil eşimde ama dediğin gibi onlar gerçekten kalşiteli insanlar , saygı gösteriyorum onlara saolsunlar beni yalnız bırakmadılar hiç.. ama senin eşinin ailesinin yaptığını resmen kınıyorum.. nasıl bir zihniyet varsa yazık ya senin desteğe ihtiyacın var kösteğğe değil.. balım Allah sana inşallah gönlündekini versinnnn
ünlü deyip taklma çok totosu kalkmış gördüm ben bu beyi.. uyuz oldum bitanem.. senin tedaviye olumlu başman lazım yanılııyormuyum ? dr ile frekansın tutması gerek kanımca ben böyle düşünyorum , sen nerdesin saracım hangi şehir ?
Nur hanımla görüşmüşsün sanırımm..çok şeker bir hanımmış derya ile jülietta da onun hastası ...istediğim şartları konuşur ve aklımda soru işareti olmadan tedaviye başlayabilirsemm düşünürümm..memorial de aklımdaa...canım embriyoskopu doktor değil de ben düşündüm:) ben ocak ayında memorial ile görüşmeye gittim, görüştüğüm doktor çok tatlı iyi bir doktordu, ama o da doğum iznine ayrıldı şimdi. ve eylülde dönecek sanırım. ben tekrardan ora ile görüşmeyi düşünüyorum, o doktor demişti bana blast ve ımcı uygularız diye. yani farklı bir şey uygulasınlar da ben de denedim derim en azından.
anımm ya nasıl giidyor pekii ne durumdasın..anlat biraz kendinden tatlımm..ben kaçırıdm sanırım ne aşamadaydın :44::44::44::44:iyiyim tatlm çok şükür sen nasılsın bakalım:) bu gün günler sonra ilk kez yemek yaptım. canı isteyen olur mu bilmiyorum ama kuru fasulye yaptımyanına da biber közliycem mantarları mikrodalgada ısıtıcam içine kaşar ooh acıkmışım sanırım şmdi kalkamıyorum yatmam lazım progestanımı kullandm.. kalkınca mutfağa uğrarım artk:)
doktorun kim hayatımm..ben eurofertil deyim canım (istanbul)
Amin tatlım inşallah aminnn, seninde öyle olur inşallah yardım edebileceğim birşey varsa burdayımm bende
hoşgeld,inn selam verip gittin mi acabaa:44::44::44:
valla doktorun ne kadar ünlü olduğu bizi artık bağlamıyor..senin tedavinde doğru aşamalrda doğru ilaç ve takviyeleri kullanıp kişiye özel tedavi uyguluyorsa ve sorunun neyse o yönde gerekn her türlü test ve takiib yapıyorsa ayrıca bunu senin giib bilinçli hastasına güzelce açıklayabiliyorsaaa işte o doktor iyi doktordur..ben o konuda çok şanslıyıdım ama şimdi kimle nerde başlıcam bilmediğim için Rabbim yardımcım olsun ,iyi nsna ve iiy daktorla karşılaştırsın diye dua ediyorumm....kafanda ki herşeyi sor ve emin ol benceee...
hımm belki de onda diyemiyecmm... sorun eşinde olana rakadaşlarım bile sıkıntı çekiyıor..oğluna toz kondurmayacak cahillikte olabilir bu insanlar..ama siznkiler sağlık sorunu olarak görüp kusur diye nitelendirmek yerinee çare olalım destek olalım demişler Alah razı olsunn onları torun sahibi yapsınn inşaallah enkısa zamandaa...
karadeniz htunu benim arkadaşımm kızdırmasın o doktor kafasına odunu yer eli maşalı olur biizimm kadınlarımızınn maazallah
Nur hanımla görüşmüşsün sanırımm..çok şeker bir hanımmış derya ile jülietta da onun hastası ...istediğim şartları konuşur ve aklımda soru işareti olmadan tedaviye başlayabilirsemm düşünürümm..memorial de aklımdaa...
anımm ya nasıl giidyor pekii ne durumdasın..anlat biraz kendinden tatlımm..ben kaçırıdm sanırım ne aşamadaydın :44::44::44::44:
doktorun kim hayatımm..
merkezdaşız ne de olsa benim daktır bırakmış...merkezden ayrılmışş..ben de ARET BEYLE BİR GÖRÜŞEYİM istiyorumm bakarsın onda devam ederimm..
transfer günü veya transferden bir gün öncee kullanıyorsun diye biliyorumm...aamaa fiyatı 500 tl 750 tl civarıymışş..ankara da gürgan clinic kesinlikle uyguluyor...amabazı merkez ve doktorlar da getirtiyorr.. yaptırıyor..konuşman sorman lazımm
ayy canımm... daha iyicesin demek hoşgeldinn ..havamız her zaman iiy olacak diye bişey yok değilse havamızı hemen değiştiriz başka yörelerden çalar oynarız...
canım sizde bi sorun yok biliyorum ama daha kaliteli embriyolar elde etmeniz için bi öneri vermek istediim sen günde en az 2 tane incir yesen esinede keçiboynuzu yedirsen çok faydası oluyo tatlım opuya kadar ye yuöişlerin toplanıncaya kadar yani daha çok yumin olur
tamam canım, aklımda olsun teşekkürler. ben yazın tedavi görmeyi düşünüyorum aksilik olmazsa, o zamana sen az bir şey göbüşlü olursun inşallah:)
merkezdaşız ne de olsa benim daktır bırakmış...merkezden ayrılmışş..ben de ARET BEYLE BİR GÖRÜŞEYİM istiyorumm bakarsın onda devam ederimm..ben de istanbul cnm. önceki tedavilerim istanbul tüp bebek merkezinde oldu. şimdi memorialı düşünüyorum.
transfer günü veya transferden bir gün öncee kullanıyorsun diye biliyorumm...aamaa fiyatı 500 tl 750 tl civarıymışş..ankara da gürgan clinic kesinlikle uyguluyor...amabazı merkez ve doktorlar da getirtiyorr.. yaptırıyor..konuşman sorman lazımmikramayam süper hatta süper ötesi bi hatunsun canım ya bende kesinlikle soriyim bunu dr a peki bu gebelik asısını kullanmaya geç kalmadım dimi hani transferden önce kullanmam lazım ya bide bu asıyla yapıştırma için kullanılan seyin fiyatı ne kadar bi bilgin var mı tatlım
ayy canımm... daha iyicesin demek hoşgeldinn ..havamız her zaman iiy olacak diye bişey yok değilse havamızı hemen değiştiriz başka yörelerden çalar oynarız...Kızlar bugün depresyona girdiğimden topiğe giremedim
Geçen yıl bugün test günümdü kötü birgün geçirmiştim bi de bugün kırmızılar ağrılı bi şekilde geldi geçen yıl olduğu gibi sonra bi baktım bir yıl geçmiş elde var sıfır moralmanlarım bozulunca topiğe gelmedim havanız kaçmasın diye şimcik iyiyim...
geçmişe bi bakayım neler yapmışsınız
Kızlar bugün depresyona girdiğimden topiğe giremedim
Geçen yıl bugün test günümdü kötü birgün geçirmiştim bi de bugün kırmızılar ağrılı bi şekilde geldi geçen yıl olduğu gibi sonra bi baktım bir yıl geçmiş elde var sıfır moralmanlarım bozulunca topiğe gelmedim havanız kaçmasın diye şimcik iyiyim...
geçmişe bi bakayım neler yapmışsınız
ojjbulduk be kızanım
sizınlayım zati hem eşim davarı yarın izinli değil kendi işi çalışıyo
merhaba...
5.gün transferi olman çok iyi bu şansını yükseltiyor benim gibi bir insan bu soruyu cevaplarsa en az 2 embriyo koydur derim 4.deneme için beklemedeyimde
mutlaka 2 embriyo olsun biri olmazsa biri tutar belki bilemezsin ikiside tutarsa hiç bişi olmaz Allah verir kolaylığını...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?