Bugün ben israel bey 'e ilk randevuya gidicem bakalım...
kafam biraz karişik ,
medikal park da gittiğim doktor ,aşilama yapalım dedi..ma benim tüpler tutmadi aşilama tutar mı ,hem hsg sonucu tüplerden biri tıkalı ,
dğieri acıldı ama ,doktor kesin bişey diyemeyiz demişti..yani kendiliğimden hamile kalsam nasıl tüpe girdiyse öyle cıkar diye düşüneceğim ama aşilamada
direk yumurtaya sperm verilcek ya tüplerde kalırsa embryo ,bide dıs gebelik olursa..sonucta hsg genel fikir veriyor ama teshis değil..ozaman doktor birinden sıvı gecişi oldu ama zorlamadan sıonra oldu yani ikiside tıkalıydı demişti biri zorlama sonucu acıldı ama geri kapanmayacagını garanti edemem dedi...
bide biliosunuz benim 2 tüp bebek tedavim basarısız,biri kimyasldı hatta ..acaba bende endometriosis olabilir mi ?bunu anlamanın tek yolu laporoskopi ama oyle bir süphe yok gibi ama pek belirtisi olmazmış onun..sonucta tüplerin tıkanmasınında bi nedeni var ama bilmiyoruz o bile bi suphe sayılır..ayrıca reglimin 2.günü cok sancılı oluur ,bide kimyasal yaşadım ..tüm bunları düşününce lapo mantıklı mı yoksa bikez daha tüp deneyip sonramı laporoskopi yapmali ..?bakalım israel bey ne dicek..
laporoskopide hem maliyetli hem zor bişey cünkü,yapılan var mı ? neyden süphelenerek ne aşamada yapıldı acaba?
Canım laparoskopi konusu bilmiyorum, Dr unu dinle bence. Ama aşılamadan yana hiç değilim, normal ilişkiden fazla bir farkı yok, insanı maddi manevi yoruyor bence. Hakkında hayırlısı olsun canım..