Tüp bebek hakkında

Tüp , Bebek süreci hakkında bilgi verebilecek olan var mı
Öncelikle hayırlı olsun.
Sizden tedavi öncesi bazı tahliller , rahim filmi ve eşinizden spermioram testi isteyecekler.
Muayenelerinizde de sıkıntı yoksa adetinizin 3. günü yumurta geliştiri iğnelere başlıyorsunuz. 10-12 gün bu iğneler kullanılıyor ama yumurtalar için 3 günde bir doktorunuza kontrole gidiyorsunuz.
Yumurta toplandıktan sonra eşinizin spermleriyle döllendiriliyor ve oluşan embriyoların gelişimleri takip ediliyor.
Yaşınız 35 den küçükse 1 embriyo transferi eğer büyükse 2 embriyo transferi yapılıyor.
Rahiminizin durumuna göre taze transfer yapılabilir veya embriyolar dondurularak 2 ay rahim dinlendirilip bu sürecin sonunda transfer yapılabiliyor.
Burada asıl önemli olan tüp bebek yapma sebebiniz ? Sizden kaynaklı mı yoksa eşinizden mi kaynaklı.
Yaşınızın da önemi var tabi.
Kolaylıklar dilerim. Allah gönlünüzdekini nasip etsin

Açıklayıcı yazdığınız için çok teşekkür ederim , bütün tahlillerimiz yapıldığı tedaviye karar verildi sebepsiz infertilite , ters Rahimliyim ve de subzeroz miyom var rahim sağ arka duvarında gebeliğe engel değil dediler daha evvel 2 kez aşılama yaptırdım ama tutmadı 5 farklı hastane ve doktor gördü ameliyat önerilmedi 3 yıldır evliyiz 2 yıldır düşünüyoruz çocuk amin Allah isteyenler herkese nasip etsin

Rica ederim Allah gönlünüze göre versin inşallah.

Tüp , Bebek süreci hakkında bilgi verebilecek olan var mı
Öncelikle geçmiş olsun şimdiden inşallah olur bebeğiniz ilk olarak iyi bir laboratuvarla çalışan iyi bir tup bebek dr u bulun sonra ilk muayene alttan bakılıyor zaten hep alttan bakılır yumurtalarinizin durumuna göre doz ayarlanır yaş hormon vs onlara göre ilac kullanırken 1 yada 2 kez kontrole çağırırlar sonra toplama işlemi yapılır gun gun size dollenen yumurtalar için bilgi verilir taze olacaksa 6. Gun transfer edilir eve yolanir ama hep söylüyorum dr size eski hayatınıza dönün diyecek kendinizi 1 kilo bir şey kaldırmaktan dahi sakının benim tavsiyem 4 gun falan dus almayın ikinmayin kabiz olmamaya gayret edin ve bolca dua edin bol su için

Öncelikle Merhaba ben bu ay tüp bebek tedavisine başladım konya da ali acar DİE Bi doktor var onda başladım pco hastasıyım daha önce 3defa 4defa aşılama 2defa tüp bebek yaptırdım 7 yılıkk evliyim maalesef olumlu bir sonuç alamadım bu sefer ali hocamda başladık bakalım hayırlısı

İlk olarak hoca kistim baya büyüktü hoca ilaçla erimezdedi nitekim daha önce 3ay dogum kontrol ilacı kullanmama rağmen erimemişti ilacı vajinal yolla ameliyatsız aldı ve bana 1 vitamin birde şeker hapı verdi yumurta kalitem artsın diye pco oldugum için düzenli adet görmedigim den birde dupasson adet gerici hap verdi adet olunca tekrar Gidecez bakalım ignelere başlıyacam sanırım şu an ilaçlar için rapor çıkarmaya çalışıyoruz gelişme oldukça burdan da yazarım

Çok teşekkür ederim

Merhaba Allah kucaginizi boş bırakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…