Merhaba, ben 1 yıllık evliyim 3 kez kimyasal gebelik geçirdim keseyi göremeden hep düşük yaptım. Rahm filmi çekildim rahmim t ve tuplerim kapalıymış. T rahim ameliyatı oldum. Tekrar film çekildim t düzeldi fakat tüpler yine kapalı. Eşimden sperm testi istendi sonuca göre tüp bebek tedavisine başlayacağız. Nasıl hamile kaldığımı doktorlar anlam veremiyor tüp bebek tedavisi için devlet hastanesinde tedaviye başlayacağım. Sizce devlet hastanesinde bu işlemler doğru yapılmakta mi? Özel mi daha iyi devlet hastanesi mi ben bu süreçten kötü ayrılmak istemiyorum.Selam kızlar.
Burada prematüre bebekler sayfasını okurken birisi "yenidoğan hemşiresiyim, sorularınız varsa cevaplayabilirim" yazmıştı. Hoşuma gitti.
Ben de doğum için ayrıldım işimden . Tüp bebek hemşireliği yapıyordum. Cevaplayabileceğim şeyler olursa ben de yardımcı olmak isterim. Bazen burada yardımcı olabileceğim konulara girip yazıyorum ama ekstra olursa yine cevaplarım. Herkese sağlıkla nasip olsun inşallah❤
Doktorum hala ilaçları kestirmiyor umut baglattiriyor bize neden böyle yapıyor anlamiyorumMerhaba. Maalesef sağlıklı bir durum değil bu. Yükselmez artık...
Benim yaşadığım durum aslında embriyo tutmuş tekrar dusmusmu oluyorMerhaba. Maalesef sağlıklı bir durum değil bu. Yükselmez artık...
Merhaba, ben 1 yıllık evliyim 3 kez kimyasal gebelik geçirdim keseyi göremeden hep düşük yaptım. Rahm filmi çekildim rahmim t ve tuplerim kapalıymış. T rahim ameliyatı oldum. Tekrar film çekildim t düzeldi fakat tüpler yine kapalı. Eşimden sperm testi istendi sonuca göre tüp bebek tedavisine başlayacağız. Nasıl hamile kaldığımı doktorlar anlam veremiyor tüp bebek tedavisi için devlet hastanesinde tedaviye başlayacağım. Sizce devlet hastanesinde bu işlemler doğru yapılmakta mi? Özel mi daha iyi devlet hastanesi mi ben bu süreçten kötü ayrılmak istemiyorum.
Yaaa ): Ne olursa olsun siz doktorunuzu dinleyin. Ben asla burda doktor tedavileriyle alakalı yorum yapamam. Ben sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum, en iyisini yine doktorunuz bilirDoktorum hala ilaçları kestirmiyor umut baglattiriyor bize neden böyle yapıyor anlamiyorum
Yani biz buna kimyasal gebelik diyoruzBenim yaşadığım durum aslında embriyo tutmuş tekrar dusmusmu oluyor
Bence sizde o kadar hastada gormusunuzdur doktor niye böyle diyor anlamiyorum boşuna ilaç kullaniyormusum gibi geliyorYaaa ): Ne olursa olsun siz doktorunuzu dinleyin. Ben asla burda doktor tedavileriyle alakalı yorum yapamam. Ben sadece kendi tecrübelerimi paylaşıyorum, en iyisini yine doktorunuz bilir
Kimyasal gebelik niçin oluyor sizce yaptığımız bir eksiklik mi var benim transferimde en kaliteli embriyo pgt den geldi hiç bir sorun yoktu ama olmadı tüm umudumuz gitti düşünüyorum neden böyle oluyorYani biz buna kimyasal gebelik diyoruz
Hayır sizinle ilgili bir şey yok. Sadece kanda az bir miktar yükselip sonra düşüşe geçiyor maalesef. Tutunma gerçekleşmeden hemen sonlanıyor. Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda güzel sağlıklı soruçlarınız olurKimyasal gebelik niçin oluyor sizce yaptığımız bir eksiklik mi var benim transferimde en kaliteli embriyo pgt den geldi hiç bir sorun yoktu ama olmadı tüm umudumuz gitti düşünüyorum neden böyle oluyor
Anladım çok teşekkür ederimMerhaba. Çok geçmiş olsun. Az da olsa bi geçiş var demek ki ama sağlıklı değil tüpleriniz. Şöyle ki ben özelde çalışıyordun. Hastalarımız için hassas ve ultra özel bi dönem olduğu için çok fazla titizleniyorlardı haliyle. Biz de elinizden geldiğince yardımcı oluyorduk. Hastaneye adım attıkları andan itibaren her an bizimle ve embriyologlarla iletişimde oluyorlardı. Bu kısım devlette nasıl oluyor bilmiyorum ama çok fazla bu şekilde olacağını da sanmıyorum. Onun dışında zaten aşağı yukarı yapılan işlemler olarak aynı her yer
Merhabalar ,Hayırlısı olsun inşallah
Bizim doktorlarımız D vitamini veriyordu (Günde 8 damla devit) bir de bebek için çok faydalı olduğu için yine sizin için de tabi ki folik asit, aktif folik asit olmalı.
Erkekler için de antioksidan vitamin veriliyor. Özellikle sigara kullanımı varsa. Siz sigara kullanıyorsanız siz de artı olarak antioksidan kullanabilirsiniz.
Tamamen doktorlarımın önerilerini yazdım ❤
Bunları doludolu 2 ay kullanmak iyi olacaktır
Merhabalar ,
Aktif folik asit ile folik asitin arasındaki fark nedir ? Merak ettim dikkatimi çekti özellikle aktif yazmış olmanız bende aktif iod 12 kullanıyorum
Teşekkür ederimMerhaba. Aktif folik asitin kan pıhtılaşması üzerinde olumlu etkisi var.
Merhabalar, 2 gün sonra değerinizde artış oldu mu acaba? Benimde 7. Gün 20 9. Gün 55 çıktı. Doktor artışa bakmamız lazım dedi doğal olarak. Değer düşük mü sizce dedim gayet iyi zaten test günün yarındı yarın versen daha yüksek çıkardı dedi. Ama tabi emin olamadım moral vermek için mi öyle konuştu.Sizin sonucu merak ettim bende.Merhabalar. 22 ekimde 5bb ve 5bc kalitede 3”2 tane tüp bebek transferi yaptırdım. Gittiğim hastane 9. Gün testi istiyor dün sabah yani 9. Gün gittim test verdim (bu arada test gününe kadar test yapmadım, belirti aramadım. Sadece aşırı gazım vardı, onura fitilden kaynaklı diye okuduğumdan dolayı hep nötr baktım) dün test sonucum yani 9. Gün beta değerim 43.96 çıktı. Doktor biraz düşük ama şuan gebe görünüyorsun normalde 100 lerde bekliyoruz dedi. Doktorumu çok seviyorum bu arada :) 2 gün sonra yine gel durumu o zaman değerlendireceğiz dedi. Zaten değerim 100 de çıksa 2 gün sonra değerime bakacaktı bunun bilincindeydim de accık ama çok accık üzüldüm sanırım. Sormak istediğim çok mu düşük değerim sizin görüşünüzü olmak istedim teşekkür ederim sabırla cevaplar vermişsiniz kolay gelsin sizlere
Bence gayet iyi değeriniz benim değerim düştü ama doktor hala ilacımı biraktirmadi sizin kaçıncı gün embriyosuyduMerhabalar, 2 gün sonra değerinizde artış oldu mu acaba? Benimde 7. Gün 20 9. Gün 55 çıktı. Doktor artışa bakmamız lazım dedi doğal olarak. Değer düşük mü sizce dedim gayet iyi zaten test günün yarındı yarın versen daha yüksek çıkardı dedi. Ama tabi emin olamadım moral vermek için mi öyle konuştu.Sizin sonucu merak ettim bende.
Erken gebelik testimi yaptınız siz kan verin insallah sonucunuz pozitif çıkarTransferimin 11. Günümdeyim öğleden sonra erken gebelik testi yaptım negatif çıktı 5. Gün embriyosuydu aslında erken olduğunu biliyorum ama çok kişi bu şekilde silik çizgiyle olsa da öğrenmiş çok üzgünüm benim için çok zorlu Bi süreç ti tekrar bu gücü nasıl bulacağım kendimde bilmiyorum kan versem artık yarın kesin çıkar değil mi. Aslında sorum şu Bn opu sonrası iç kanama geçirdim ve acil ameliyata alındım rahmim ne durumdaydı bilmiyorum hiç bir belirtim de yok
Erken gebelik testiydi saat 3.30 gibi yaptımErken gebelik testimi yaptınız siz kan verin insallah sonucunuz pozitif çıksın
YUMURTA REZERVİN AZ OLABİLİR. AMH 1 LERDEYSE NORMALDİR. BENİMDE 5 TANE ÇIKAR GENELDE. CETROTİDE BULABİLDİN Mİ ?Merhaba kızlar bugün 2. Kontrolüm vardı. Amh 5, gonal f 300 kullandım 5 gün boyunca sadece 4-5 yumurta gelişmiş… meriofert kullanacağım 2 gün. Doktor bile şaşırdı yüksek dozda bu kadar az yumurta çıkmasına…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?