Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar geçmişi okuyamadım kusura bakmayın. sadece bilgi verip kaçıcam az zamanım var çünkü

Bebeği 6 eylül cuma günü 13:23 te genel anestezi sezeryanı olarak kavuştum

3150 gram ve 49 cm boyunda. Çok tatlı bir kız minnoşum benim.

çok güzel bir duyguymuş gerçekten, yaşamadan anlamıyorsunuz. müsait olduğumda daha ayrıntılı yazacağım

Ayy gözün aydın canım Allah analı babalı buyutsun inş hosgelmiş öykü hanım darısı bzim olsun inş

Canım güle güle büyüt kızını güzel günlerde inşallah, Allah sizi hiç ayırmasın.
Tamam ayrıntıları daha sonra bekliyoruz :)
Darısı gün sayan bizlerin başına inş.

kızlar merhaba uzun zamandır giremiyordum nette malum oğlumdan pek fırsat bulamıyorum.2 eylül pazartesi günü sezeryanla doğum yapacaktım ama cumartesi gecesi şiddetli bir kusmalar başladı.karnımda bebek resmen yukarı çıktı ve karnım taş gibi oldu hemen hastaneye gittik.nst sonucu ağrılarım çıktı ve bebek biraz susuz kaldığı için hareketlerinde azalma olduğu söylendi.tabi çatı muayenesi yaptılar ve acıklık 1 cm di.doktor doğumhaneye yatırıp serum takıp sabaha kadar nst ye bağlı kalmam gerektiğini söyledi.eğer bebek hareketleri düzelir ve ağrım olmazsa eve gideceğimi söyledi.sabah 6 gibi tuvalete gitmek istediğimi söyledim anneme kolumda serum olduğu için bereber tuvalete gittik ve kanamam olduğunu gördüm tabi hemen ebeye haber verdik yaklaşık 20 dakika sonra artık doğum ağrılarım başlamıştı.ebe hemen doktoru arayıp kanamamın olduğunu açıklığımın 1 cm olduğunu ve bebeğin yukarıya çıktığını söyledi.hemen sezeryan hazırlıkları başladı ve ben 7:55 amaeliyathanedeydim.spinal anesteziyle 4 kilo olarak oğlumu kucağıma aldım çok şükür .çok harika bi duygu.bu tarifsiz bir sevgi .rabbim isteyen herkese nasip etsin.doğum yapmamış arkadaşlar içinde sağselamet kurtulurlar inşallah.

Maşallah canım oğluna, sabırsızmış annesi bekleyememiş 2 eylülü, güle güle büyüt, Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Amin canım sizler atlattınız, bizler de inşallah sağlıcakla alırız kucağımıza..

hayırlı olsun canım,gozun aydın..

maşşşaaallaaah oğlunaaa. 4 kg bir tosuncuk. gözün aydık canım benim. gelmiş geçmiş olsun. sağlıkla büyüt inşallah artık
gözün aydın asiscim. sana da bebegıne de maşallah. allah saglıkla buyutmeyi nasip etsin inş. darısı bütün hamile arkadaşların ve benim basıma inş.

bebeğimmmmmmmm nasılsın, çok özledim yaaa
kızım nasıl bakiiiim, kocaman oldunuz artık maşallah
nasıl gidiyor hamilelik herşey yolunda dimi?

canım çook tebrik ederim allahım analı babalı büyütsün maşallah

meraba seninle tanışmıyoruz ama doğum haberine çok sevindim allhım sağlıkla büyütmek nasip etsin hakkaten tosuncukmuş

bebeğimmmmmmmm nasılsın, çok özledim yaaa
kızım nasıl bakiiiim, kocaman oldunuz artık maşallah
nasıl gidiyor hamilelik herşey yolunda dimi?

oooy gülüm bende nasıl özledim bir bilsen. son bir kac gündürde aklımdaydın burda cıktın karsıma
hersey yolunda çok şükür cok güzel gidiyor hamilelik, kızımda çok iyi günden güne büyüyor teyzesi
bende hazırlıklarıyla ugrasıyorum bır yandan ıste
asıl sızı sormalı senın kız nasıl, son halinin fotosunu koysan ya bı kız. pek merak edıyorum yegenimi

Kızlar merhaba telden girdiğim için cok yazamiycam.

Asis ve ozbican ikinize de geçmiş olsun. Kuzulariniza maşallah. Allah sizi hiç ayırmasin. Benim yarin doğumun olabilirdi ama dr.um her şeyin yolunda olduğunu bu yüzden acele etmeye gerek olmadığını söyledi. Cumartesi kesin günü söyleyecek insallah:)

Maşallah herşey yolundaymış. C.tesi günü ikimizin de kontrolü var, bakalım doktorlar ne diyecek :)

canım bu kordon olayına çok dikkat et. özellikle bebek hareketlerini sürekli takip et. en ufak bir hareketlerinde azalma hissedersen. yada uzun zaman hareket etmezse doktoruna git ultrasonda baktır bence.

evet cnm bebeğimi aldım kucağıma iyi dileklerin için tşk ederim

Ayy gözün aydın canım Allah analı babalı buyutsun inş hosgelmiş öykü hanım darısı bzim olsun inş

çok çok tşk ederim cnm

Canım güle güle büyüt kızını güzel günlerde inşallah, Allah sizi hiç ayırmasın.
Tamam ayrıntıları daha sonra bekliyoruz :)
Darısı gün sayan bizlerin başına inş.
amin canım tşk ederim

canım bebeğin hayırlı uğurlu olsun. aynı şeyleri yaşıyoruz sen biliyorsun
umarım bebeklerimiz bu sarılık dönemlerini çok çabuk atlatırlar (((

amin cnm tşk ederim

Kızlar 6 Eylülde doğum yaptım ve 7 Eylülde (cumartesi) taburcu olup 16 yada 16:30 gibi evde oldum.
2 gün boyunca anestezinin etkisinden dolayı her şeyi tam net hatırlamıyorum.

8 Eylül pazar günü bebeğimin sarılık olduğunu farkedip hastaneye götürdük. Pazar günü olduğu için nöbetçi doktorlar ve hemşireler vardı. Bebeğimin elinden kan aldılar 15 dakikada ancak alabildiler bebeğimi öyle ağlattılar ki ben içeri giremedim bakamadım o ağladıkça bende ağladım dayanamadım çok kötü bir durumdu.
Zaten sezeryandan dolayı ağrım sızım çoktu. Bebeğimi emzirmek dışında fazla ilgilenemiyordum. Annem ve kayınvalidem emzirmek için kucağıma verip alıyorlardı gazını çıkarıyorlardı, altını değiştiriyorlardı bakımını yapıyorlardı.

Kan testi sonucu yüksek çıkınca bebeğimin FOTOTERAPİ (IŞIKLI TEDAVİ) görmesi gerektiğini o gecenin hastanede yatması gerektiğini söylediler. Yine üzüntü ağlamalar dayanamıyordum. O kadar tatlıki kızım kaşık kadar suratı var ilk günlerden başına neler geliyordu üzüntüden dayanamıyordum.

Bu arada sarılık olduğunu şöyle anladık. Yüzünde sarılıklar vardı göz çevresinde boynunda falan. Ve emzirmek için uyandıramıyorduk. Öyle zor uyanıyordu ki anlatamam size. Hastaneye götürmeye karar vermeden önceki 1 saat içinde de hiç bir şekilde uyandıramadık. baygın gibiydi resmen ellerimizin altında onu öyle görünce zaten benim panik ve üzüntüm başlamıştı ve apar topar hastaneye gitmiştik.

Hiç bir şekilde uyanmayan bebeğim. Ağzını sıkıyoruz, burnunu elini ayağını. üstünü soyuyoruz her şey yapıyoruz uyanmayan bebeğim.
Fototerapi makinesinin içine girince basıyordu yaygarayı hemen alıyorduk. hemen uyuyordu kucağımızda yine uyanmıyordu. makineye koyunca yine yaygarayı basıyordu. 8 den gece 2 ye kadar aynı şekilde devam etti. ve gece 2 den sonra 1 saat 1 saat uyuyarak tedavisini tamamladı. Ertesi gün yapılan kan testi ile sonuç 9 a düştü ve taburcu olduk.

Bu arada doğum yaptığım gün Perşembe günü bizimle ilgilenen doktor ve hemşiremiz şansıma dünyanın en kötü insanlarıydı.
Ben sırt üstü yatarken bebeğimi ilk o şekilde emzirmeye çalıştırdı o şekilde göğsümü nasıl kavrasın bebeğim. Memem ve meme ucum ister istemez içeri giriyor. Beni oturtması yada yan yatırması gerekirdi. Ve benim ilk anda sütüm az gelmişti ve hemşirem bu durumlada ilgilenmedi. bebeğimi doyurmadı. bebeğim 1 gün boyunca aç kaldı kızlar düşünebiliyormusunuz. Açlıktan dolayı sarılık oldu.

eVe çıkmamız gerektiğini söyleyen bebek doktoru bize hiç bir şey demedi hiç ilgilenmedi. Demekki bebeğimde zaten sarılık varmış hastanede. ben eve gittikten bir kaç saat sonra birden sınırı geçecek şekilde yükselmezki bu sarılık.

Salı gününü çok rahat geçirdik. Sabahtan yatana kadar her şey yolundaydı. sadece salı günü akşama doğru çok gaz sancısı oldu rahatlatmak zor oldu.
Ama bugün yine aynı uyanamamalar başladı. ve bendede panik başladı ne yapıcam bilmiyorum (((((((((

Hastane salı gününe bana doktor randevusu vermişti. hastanede bebek doktorunu değiştirip başka doktora gösterdim bu doktorda çok güzel ilgilendi.
sizin değeriniz 12 çıkmış bu durumda fototerapi görmez bebekler 17 değerini geçmesi gerekir. fakat bwebeğiniz o sırada 2 günlük olduğu için fototerapi görmüştür dedi. mesela bugün 4 günlük 12 çıksaydı değeri sizi evinize yollardık dedi. şu an sarılığı çok az duruyor bol bol emizrin başka şekilde geçmez dedi. sarılığı artarsa getirirsiniz dedi.

asis canım çok çok geçmiş olsun, neler atlatmışsın lohusalığını bile yaşayamamışsın, bebek herşeyden önce geliyor değil mi annelik işte. Neyse ki geçmiş çok şükür, bir daha da tekrarlamaz inş. Ben de hiç dayanamam bebek ağlamasına benim olmasa bile.
Allah yardımcın olsun cnm. Bol bol sütün olsun, bol bol emzirirsin inş.

Kordon dolanmasıyla ilgili doktorumda zaten hareketlerin takibini iyi yapmam gerektiğini söyledi, azalma olursa hemen gidicez nst de bakılacak, sorumluluğum ağırlaştı üzerimde daha büyük bir yük hissediyorum, stres yapıyor. C.tesi kontrole gidicez inş o zamana kadar sorun yaşamayız. Hayırlısıyla biz de bir atlatsaydık.

slm kızlar bebeğin hareketleri ilk ne zamn hissdiliyor ve cinsiyeti için illaki 16 hafta geçmeli mi

cinsiyet için 16 hafta şart değilben 12+3 de öğrendim cinsiyeti. doktorun cihazına ve tecrübesine bağlı bence. ilk nezamn hissediliyor bilmiyorum bende o evreye gelemedim. içimde ufak ufak seyirmeler gıdıklanmalar var ama bebeğim mi yoksa gaz mı emin olamıyorum 2-3 hafta içinde hissedersin dediler heycanla bekliyorum oğlumun ilk tekmesini :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…