Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kızlar bebeğin hareketleri ilk ne zamn hissdiliyor ve cinsiyeti için illaki 16 hafta geçmeli mi

Mrb, ben de 13.haftamın içinde öğrenmiştim cinsiyeti ama bu haftalarda yanılma payı olabiliyormuş, o yüzden genelde emin olmadan pek söylemek istemiyor doktorlar.
Hareketlerini de 19.haftamın başında hissetmeye başlamıştım ben. Genelde 20. haftadan sonra hissediliyor diyorlar ama 17 den itibaren hafif seyirmeler pıt pıtlar şeklinde hissedenler de var.
Biraz daha sabır :)

canım cok cok gecmiş olsun. bol bol sütün olsun inşallah da tez zamanda kızın saglıgına kavusur.
yalnız bişi dicem, hani demişsin ya hemsire sütüm olmadıgı halde umursamadı bebegı ac bıraktı bebek oyuzden sarılık oldu dıye. cok haklısın. bu durum bebeklerın sarılık ıhtımallerını arttırıyorlar. benım yegenım dogdugunda ve bı arkadasımda süt henuz gelmıyor dıye hemsıreler bır kac kasık da olsa kasık maması yedırmıslerdı sırf ac kalıp da sarılık olmasınlar dıye.
kötü şans denk gelmiş o hemsıre ve drlar yaa, kıyamam. inş bundan sonranız su gıbı kolaycacık gecer gıder

canlarım hayırlı uğurlu olsun, Allahım size de bebeklerinize de sağlık sıhhat versin. gördüğünüz göreceğiniz hastalık bu kadar olsun. minik bebeklerden kan alınırken yada iğne yapılırken çok ağlıyorum ben kendi bebeğime nasıl dayanırım bilemiyorum..güzel haberlerinizi bekliyoruz, artık sizler bize yol göstereceksiniz tecrübeli anneler olarak

Günaydın kızlar,
Bugün kontrolüm var, inşallah şu kordonu çözmüştür oğluşum, çözülmemişse de inşallah bir sorun yaşamayız, nst de kalp atışlarına ve muayene sonucuna göre doğum tarihim belli olacak bugün. Hakkımızda hayırlısı olsun inş.

hayırlı haberlerle gel inş. canım...ayyy çok heyecanlı. bana hala cok uzak gelıyo dogum zamanım.

İyi dileklerin için teşekkür ederim klaracım atlatıyoruz yavaş yavaş. dediğin gibi inşallah bir daha tekrarlamaz normal bir evreye girer.

aminnn canım aminnnn.
her doğan bebekte azda olsa sarılık olurmuş. anne sütünü emmeye başlar başlamaz geçermiş. ama benim bebeğim hemşireler yüzünden 1 gece boyunca aç kaldığı için var olan sarılık artmış ve fototerapi görmek zorunda kaldı.
bu da bana bize ders oldu. Allah nasip eder bir daha çocuğum olursa bu konuda daha titiz olacağım.

Ama anlattıklarım sizlerede ders olsun. ister normal ister sezeryan doğururn. mutlaka bebeğinizi doğurun.
mamaya alışır hemen mama vermeyelim süt verelim deseler bile. eğer bebeğiniz 3-4 saat aç kalmışsa mutlaka biberonla süt verin daha sonraki acıkmasında kendi memenizi verirsiniz. bir kere biberonla mama almasıyla hiç bir bebek biberona alışmaz. yeterki karınları doysun

canım senden güzel haberler bekliyoruz

Kızlar merhabaaaaaaaaa :) ben bugün kontrole diye geldim hastaneye ama şu anda oğlum yanımda uyuyor :) sonra uzun uzun anlatirim :) cok şükür her sey yolunda. Oglum güzel güzel emdi de cisini bile yapti. Ameliyat sırasında hepiniz için de dua ettim. Allah hepimize kuzularimizla sağlıklı bir ömür nasip etsin:)

Ayy ne güzel hayırlı olsun canım hosgelmiş tuna bey ömrü uzun ve güzel olsun inş gözünüz aydın darısı bizim inş bakalım

Şok oldum ya, haber var mı diye girdim topiğe oğluşun gelmiş :))
Maşallah cnm hemen sütün de gelmiş, emzirmişsin. Detayları çok merak ediyorum, nasıl oldu?
Amin. Güle güle büyüt oğlunu, hayırlı olsun, biz de atlatırız inş hayırlısıyla.

Son düzenleme:
hayırlı haberlerle gel inş. canım...ayyy çok heyecanlı. bana hala cok uzak gelıyo dogum zamanım.
Hiç uzak gelmesin çünkü zaman hızla geçiyor 30 a gelmişsin bile :)

Evet canım hepimize ders olsun, düzelmesine sevindim. Sezeryandan sonra hemen sütümüz gelir inşallah ve bebek de emebilir.

Gelelim bizim dünkü kontrol sonucumuza, 3080 gram olmuş oğlum, doktorumuz biraz yoğundu çok konuşamadık ama haftaya tekrar kontrolümüz var c.tesi günü hatta sabah aç gel o gün de yapabiliriz, p.tesiye de bırakabiliriz yada siz biraz daha düşünün tarih konusunda dedi. Eşim kordondan dolayı çok tedirgin olunca 20 sinden sonra alabiliriz dedi doktor da. Şimdilik hareketleri ve kalp atışları güzel maşallah. Ama ben de sürekli diken üstündeyim sanki. Büyük ihtimal incirim gibi süpriz yapmazsak 23 eylül diye düşündük :)

Son düzenleme:
kızlar merhabea,

uzun zaman sonra yazabiliyorum geçen hafta doğum yaptım

10 günlük olduk bile...

normal doğum yaptım tüp bebek aman normal doğum riskli diyenlere duyurulur :))))))

normal doğumun yaşattıkları hiç bişeyle ölçülemez...

bebeğin 10 saat boyunca acıkmaz ama emzirme alıştırmalarına başla dedi dr um sonra yavaş yavaş süt geldi gece çok tatlı bi hemşire emzirmeyi başardı kızımı...
hafif bi sarılık oldu ama bol bol emzir geçer dedi dr 1. haftada tekrar doğum kilosuna ulaştı
sizlerin de hayırlı haberlerini bekliyorum

Hayırlı olsun, gözünaydın, güle güle büyüt bebeğini
Herkes birer birer kucağına almaya başladı, darısı bizim başımıza, sağlıcakla hayırlısıyla bizler de kucağımıza alırız inş.

oyy canım benım gözun aydıııın. tebrık ederım. saglıklı ömürleriniz olsun
ne guzeeel, gözun aydın canım. ates ölcmeymıs, tup bebekmıs oymuş buymuş derken bebegıne kavustun sonunda. ne mutlu sanaaaa. rabbım hepımıze nasıp etsın ınsallah.bır ara gel de anlat bıze dogum maceranı

kızzlarrrrr nerelerdesinizzzzz... kimseden ses çıkmıyor... neler yapıyorsunuz. oğluşum bu sabah ilk tekmesini attı ama gerisi gelmedi :)) sizler ne zaman hissettiniz ilk.

merhabaaaaaaaa incirim,

gözün aydın cnm benim. bebişin hayırlı uğurlu olsun. oğlunu öp benim yerime

canım inşallah sende yavruna sağ salim kavuşursun. bebeğin için en doğrusu , en uygunu neyse onu yap.

senin bebişinde hayırlı uğurlu olsun
benim kızımda sarılık oldu bende yavaş yavaş atlatıyorum kızımın sarılığını. bol bol emzirmeye çalışıyorum
ama benimki aşırı derecede uykucu zor uyandırıyoruz :))))

kızzlarrrrr nerelerdesinizzzzz... kimseden ses çıkmıyor... neler yapıyorsunuz. oğluşum bu sabah ilk tekmesini attı ama gerisi gelmedi :)) sizler ne zaman hissettiniz ilk.

inan ilk tekmesini ne zaman attı hiç hatırlamıyorum :)))

Ne güzel şimdi ilkini hissettin ya ve uzun zamandır bu hareketleri beklediğin için sürekli etsin isteyeceksin.
Genelde ilk zamanlar hareketleri daha sınırlı hissediliyor ve her zaman olmuyor ama büyüdükçe sürekli kıpır kıpır :)
Ben ilk ciddi hareketini 19.haftamın başında hissetmiştim, tekme şeklinde değilde karnımda sol tarafta komple toplanmış ve kıpırdanıyordu, çok duygulanmış ağlamıştım :)))

asis merhaba,
Her zaman giremiyorsun biliyorum ama nasıl gidiyor annelik, gece uykuları(suzlukları), sütün ne durumda, zeytinyağı meselesi :), sarılık, sezeryan yerin ne durumda? Yatıyormusun, hareket kabiliyetin nasıl? kısaca yazarsan :))

muhetemelen bende aynını yaşarım. zaten hamilelikten dolayı sürekli gözüm yaşlı herşeye. helede bebeğimi hissedince hüngür şarıl ağlarım heralde :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…