Tüp Bebek İle Hamile Kalanlar Buraya 2013

• Konu Sahibi Konu Sahibi asis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Öncelikle doktorumu dinleyip sezeryan ameliyat olduğum için çok pişmanım.
Doktorum plesentan yaşlanmış sezeryan olmalısın deyip eşim ile beni korkutup 5 dakika içinde karar vermemizi istemişti.
Bizde 5 dk sonra tamam demiştik :)))

Ben eylülde doğum yapacağım için Eylül annelerinede yazıyorum takip ediyorum. Ordaki bir kaç arkadaşın bir kaç aydır plesenta yaşlanmaları vardı ve doktorları onları sezeryan dememişti. Nedense hastanede bu hiç aklıma gelmedi. Hayır ben normal istiyorum diye diretemedim basiretim bağlandı.

Sezeryan sonrası ağrın oluyor. Zor kalkıyorsun bebeğini emziriyorsun ama geri kalanıyla ilgilenemiyorsun çünkü ağrın sızın oluyor ister istemez. Şuan kızım 12 günlük oldu ve ben eskisi gibi 36 bedenim karnım dümdüz oldu. Bu konuda şanslı kişilerdenim sanırım. Ara sıra dikiş hizam ağrıyor. Ama en büyük sıkıntım ameliyat günümden beri sol tarafımda her oturup kalkmamda her yatmamda her emizrmemde sanki sol tarafıma şiş batırıyorlarmış gibi bir ağrım oluyor. Ayak tırnağımdan başımın tepesine kadar hissediyorum. 12 gündür bir kere bile soluma yatamadım. Bu konu için 15 günümün dolmasını bekliyorum doktoruma kontrole gidicem bakalım bu ağrının sebebi normal mi yoksa solda bir ödem falan mı oluşmuş?

Zeytinyağını göğsüme bir kere kullandım daha kullanmadım herkes faydalı diyor bilemiyorum bende :))
bebeğim gtadını beğenmedi, insanın üstü başıda batıyor, artı göğüs pedi yapışıyor zahmetli bir durum :)))

sütüm çoğaldı Öykü Naz'ım çok güzel emiyor ama sarılıktan dolayı sık sık emzirmem gerektiği için uyku düzeni bozuldu kolay uyandıramıyoruz. Benimde uyku düzenim bozuldu. akşam 9 da emzirip yatırıyorsam hemen bende yatıyorum odama çünkü en geç akşam 11 de onu uyandırıp tekrar emzirmem gerek. sonra gece 1 yada 1.30 da kalkmam gerek sonra 3.30 da :))) gibi.

İlk 10 gün annem kaldı yanımda Ptesi iş başı yaptı. Şimdide Ptesi gününden beri kayınvalidem kalıyor yanımda. Genelde ben Öykü Naz'ı emzirdikten sonra kucağımdan alıp gazını çıkarıp yatırıyorlar. Emzirmeden önce altını değiştiriyoruz ki. Emzirdikten sonra uyuyor uykusu açılmasın ve yediği boğazına takılmasın.

Yukarıdaki düzende canımı sıkıyor aslında çünkü kendimi Öykü Naz'ın süt annesi gibi hissediyorum doğru düzgün kucaklıyamıyorum. Bugün 2 kere altını değiştirdim. Geçen günde 1 kere değiştirmiştim.

Şimdilik böyle teyzesi her şey yolunda sarılığıda tamamen geçip uykusu düzene girse çok daha rahat olucam.

Canım ya taze annecik inş en kısa sürede sarılığı tam olarak geçer her şey düzene girer sen de biran önce toparlanırsın ve kızınla ilgilenebilirsin.

Şimdi beni de endişelendirdin sezeryan sonrası için, çünkü ben de bebeğimle kendim ilgilenmek istiyorum sadece emzirmek değil. Bize de kordon dolanmasından dolayı normali önermiyoruz diyince hemen razı olduk korktuk açıkçası, bu şekilde normal doğum yapanlar varmış netten baktığım kadarıyla ama kordon kısaysa bebeğin kanala inmesine izin vermiyormuş bebek inmeye çalıştıkça kordon sıkışıp bebeğe kan akışını engellediğinden oksijensiz kalıp hasarlara neden olabiliyormuş, eşimde bu durumda çok endişelendi sezeryana he dedik.
Bir de biz atlatsak hayırlısıyla, şimdilik kordonumuz gevşekmiş, hareketlerimiz maşallah güzel, c.tesi kontrol sonucuna göre eğer herşey yolundaysa p.tesi isticem sezeryanı, sürekli oğlumu dinliyorum şu durumda, etrafımdakiler benden daha evhamlı, beni de evhamlandırıyorlar.

Merhaba kızlar..Allah hepimizi bebeklerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin..tesadüfn girdim foruma..sezeryan yapman gerekiyorsa endişelenme canım benim 2 ablam da gelinlerimiz de sezeryan yaptı çok da rahat ettiler bebekletini de çok güzel emzirdiler..normal veya sezeryan farketmiyor komplikasyonlar het ikisinde de oluyor..eğer kordon ptoblemi varsa ve dr un sezeryan diyorsa hiç riske atma canım hayırsıyla kavuşursun bebeğine inşallah..

canım Allah yardımcın olsun, tez zamanda sana da miniğine de şifa versin. bence sezaryen için üzülme tüp bebeklerin %70 -80 ine sezeryan öneriyorlar, bizimkiler KIYMETLİ BEBEK biliyorsun, normal doğum anne için sezaryen bebek için daha sağlıklı diye duymuştum, bende hep normal doğum hayali kurardım ama artık mümkün değil çünkü kan pıhtılaşmam var insallah birkaç güne ağrıların acıların bitecek prensesinle her güzelliği yaşayacaksın. bizim için meleğinin kokusunu içine çek olurmu

öncelikle Rabbim herkese bebeklerini kucagina saglicakla almayi nasip etsin ve olmayanlara versin.benim bir sorum olcakti bende tup bebekle ilk denememde hamile kaldim sorum su benim tranferim 6 temmuz 2013 dogumumda galiba 26 mart dediler .tup bebekle hamile kalanlar acaba doktorun dedigi zamandami dogum yaptilar yoksa daha gecmi onu ögremek istiyorum.cevap verebilirseniz sevinirim.

hayırlı uğurlu olsun canım. Allah kucağına sağlıkla almayı da nasip etsin. eğer cinsiyeti kız ise geç doğmuyormuş bebekler doktorum bana öyle dedi, tüp bebeklerde sezaryen oranı yüksek sezaryen olacaksan da muhtemelen verilen tarihten 2 hafta önce yani 38. haftanda alıyorlarmış bebeği. benim minik 31 aralık görünüyor, doktora sordum 1 gün daha beklemezmi diye, o da bana kızlarda pek mümkün değil , aralık başında bile gelebilir dedi

Merhaba arkadaşım.şimdi yazını gördümde kan pıhtılaşması olanlarda normal doğumu önermiyolarmı..benimde tüp bebek ve pıhtılaşma var bendede.
Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin sağ sağlim alalım kucağımıza inşallah bebeklerimizi .:26:

canım yine araştır tabi ama malesef olmuyormuş, hatta ben epidural ya da spinal anestezi istiyordum onu bile yapmıyorlarmış pıhtılaşma olanlarda genel anestezi yapıyorlarmış, kan sulandırıcı kullanıyorum ama ben belki oyüzdendir sen kullanıyormusun kan sulandırıcı

aslında böyle bişey yine duymuştum ama senden de duyunca demekki olmuyo dedim.tabi doktoruma sorucam henüz bi yere karar vermedim çünkü.ben transfer gününden itibaren clexan 0.4 kullnıyorum doğuma 1 hafta kalaya kadarda kullanıcakmışım.
Hakkımızda hayırlısı hangisi iyi olucaksa öylr olsun tabi.bende düşünüyodum hep epidural yada spinal aneztesi olabilirmi diye..

Arkadaslar bende tup bebekle hamile kaldim12 haftalik oldu bebegim. Benim sizlere sormak istedigim bi konu var. Doktorum tupbebek tedavisinden dolayi rahmimde bes alti tane bbüyük kist oldugunu söyledi ve bana verdigi kagitta yüksek riskli gebelik yaziyor. Tam bebegime kavustum derken inşallah onu kaybetmem . böyle kistleri olan başka arkadaslarda varsa bilgi almak istiyorum sizlerden.

Amin canım inşallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız..

mrb, öncelikle hayırlı olsun. Kontrollerine riskli gebelik uzmanına gidersen daha iyi olur, bu konuda çok fazla bilgim yok tek bildiğim bu, böyle gebelik yaşayanlar bu konuda uzman olan doktorlara gidiyorlar. Umarım sağlıklı bir şekilde devam eder hamileliğin ve bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın.

saol caim insallah sagsalim kucagina alirsin.ben yurtdiinda yasiyorum burda sezeryan yapmiyorlar.son ana kadar bekliyorlar suni sanci veriyorlar.cok tehlikeli anda sezeryana aliyorlar burda tup bebek yapipta dogum yapan arkadsalarimdan dolayi biliyorum.acikcasi dogumum nasil olcak bilmiyorum Rabbimhepimize yardim etsin.cevap verdigin icinde cok tskr ederim

zaten etrafımızdakilerin dedikleri yüzünden çok etkileniyoruz. sen onlara kulak asma diyeceğim ama bende aynı durumdayım. bebeğimin çok ciddi olmayan sarılık durumunda benim annem, eşimin annesi , babası sanki cenaze varmış gibi ağlak, asık suratlarla yanımdaydılar. bende 2 gün boyunca ağla ağla mahvolmuştum. şimdi hala sinirlerim bozuk. bari sen dinleme cnm etrafındakileri olur mu?

moral vereceklerine iyice köstek oluyorlar (((((((

meleğimi öpmeye koklamaya doyamıyorum zaten. darısı başına cnm

Çok haklısın herkes kordon dolanmasıyla ilgili etrafında yaşanan olumsuzlukları anlatıyor nedense kısacası ölümleri işin doğrusunu bilmeden c.tesi aldır bitsin diyorlar. Kimseye bişey anlatmıcan ya işte neden sezeryan normal doğursaydın diyorlar bu defada anlatınca dediğin gibi köstek oluyorlar. Sonuçta Allah'a emanetler, tamam biz tedbirimizi alalım da bir yere kadar. Hayırlısıyla yarın iyi haberleri alırsam p.tesi istiyorum ben de bakalım doktor ne diyecek.

Sen de moralini topla canım, sana ihtiyacı olan çok tatlı minik bir şirine var :))

canım ben tedavıden hemen sonra ohss olmustum, bir suru de kist olusmustu kocaman kocaman. o kistler ohss sebeplimiydi bilmiyorum ama sonuc olarak drum her kontrolde bebekten cok kıstlerımle ılgılenıyordu küçülmüşlermi diye onları ölcuyordu, ama hıc bır zaman bana risk içerdiğini ve tehlikeli birsey oldugunu soylemedı. nitekim kistlerde kendiliğinden zaman ıcınde kaybolup gıttı. sende endişe etme, 12 haftalık olmussun bile masallah. en riskli dönemi atlatmıssın. sag salım kavusacaksın ınsallah bebegıne

Cevabin icin çooook teşekkür ederim:) benim drumda encok kistlerle ilgilendi oyuzden biraz tedirgin oldum. Drum bol bol su icmemi önerdi. Senin kistlerden dolayi sancin falan oldumu canim benimyok sancim ama olabilir dedi dr. Cevabin icimi rahatlatti umarim bundan sonrada bi problem olmaz bebegimi alirim saglikla kucagima:)

s.a aradaşlar ben ekim ayında nasipse smyrna tüp bebek merkezinde tüp bebek yaptıttçam bende pko var eşimin sayısı ve hareketi düşük morfoloji %0 ve dr. bize%60 şansınız var dedi acana aranızda bizim durumda olup olumlu sonuç alan varmı?yardımcı olurmusunuz çok çaresizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…